Ev ve ofis gibi yaşamın her alanında tehlike oluşturabilecek olayları ve durumları kontrol altına almanızı sağlayan, özellikle geceleri etkin bir görüş açısına sahip olan kameralara gece görüşlü güvenlik kamerası denir. 7/24 canlı olarak kesintisiz ses ve görüntü aktarımı yapan bu kameralar, güvenlik sorununa etkili bir çözüm getirir. Yüksek odak yetenekleri ve karanlık ortamlarda sunduğu etkin görüş açısıyla en ince ayrıntıların keşfedilmesine yardımcı olur. Belli bir çalışma prensibine sahip olan gece görüşlü güvenlik kameraları, hem iş hem ev ortamında meydana gelen tüm olayları görebilmenizi ve takip edebilmenizi sağlar. Karanlık ortamlarda net, keskin ve tamamen görünür görüntüler sunar. Ailenizin, sevdiklerinizin ve işinizin güvenliği için gece görüşlü güvenlik kameraları en etkili güvenlik kilididir.

Gece Görüşlü Kamera Nasıl Çalışır?

Gece görüşlü kamera özellikleri itibariyle belli bir çalışma sistemine sahiptir. Bulunulan ortamdaki kızılötesi ışınlar, objektif lensler yardımıyla bir araya toplanır. Toplanan ışınlar, görüntü yoğunlaştırıcı sisteme aktarılır. Yoğunlaştırılmış tüpün teknolojik özellikleri ile elektronlar arası bir takas meydana gelir. Ortaya çıkan binlerce elektron deliklerinden fosforlu bir yüzey oluşur. Bu fosforlu yüzeyde fotonlar arası geçiş ile karanlık alanlardan net bir görüntü elde edilmiş olur.

Gece görüşlü güvenlik kameralarında görüntü netliğini ve rengini belirlemek için farklı lensler kullanılır. Her ne kadar farklı lensler kullanılsa da genellikle yeşil renk en çok tercih edilen lens rengidir. Bunun nedeni ise yeşil rengin insan gözünün en iyi algılayabildiği renklerden biri olmasıdır.

Gece Görüşlü Kameralar Hangi Alanlarda Kullanılır?

Gece görüşlü güvenlik kameraları genellikle ev ve işyeri gibi alanlarda daha yaygın bir kullanıma sahip olsa da pek çok farklı alanda da kullanımı mevcuttur.

  • Askeriye ve askeri faaliyetlerin bulunduğu alanlar
  • Havacılık merkezleri ve uygulamaları
  • Gece çalışma faaliyetlerinin yapıldığı alanlar
  • Geniş çaplı ve trafik yoğunluğunun bulunduğu karayolları
  • Gözetim ve gözlemcilik yapılan alanlar
  • Gece kamp alanları
  • Üst düzey emniyet gerektiren alanlar
  • Navigasyon alanları
  • Yaban hayat gözlemi
  • Güvenlik sistemlerinin bulunduğu özel yerler

Kamerada Gece Görüş Sistemleri Nasıl Aktif Edilir?

Gece görüşlü kamera özellikleri farklı çalışma prensipleri vardır. Bu nedenle sahip olduğunuz görüş sağlayıcısında gece görüş özelliğini aktif hale getirmek için kullanım kılavuzuna göz atmanızda fayda vardır. Her bir sistem farklı teknolojik özelliklere sahip olduğu için farklı şekillerde çalışma adımları bulunur. Kullanım kılavuzunda yer alan tüm önermelere harfiyen uyarak cihazınızı gece görüşü için aktif hale getirmeniz mümkündür.

Gece görüşlü kamera özellikleri itibariyle devreye sokulması ve kullanılması basit bir işlemdir. Genellikle cihazlar çalıştırıldığında bir kaç küçük ayarlama ile otomatik olarak çalışır. Kullanım kılavuzunda yer alan talimatlar ile herhangi bir zaman kaybı yaşamadan hızlı ve kolay bir şekilde cihazı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sıfır Işıkta Görüntü Alan Gece Görüşlü Kamera Özellikleri

Sıfır ışık bulunan ortamlarda görüntü almak İR (İnfraRed) diğer bir adıyla kızılötesi kameralarla mümkündür. Kızılötesi ışınlar gece görüşlü kamera özellikleri arasındadır. Sıfır lüx yani tamamen ışıksız ortamlarda kızılötesi ışınlar yardımıyla görüntü almayı sağlayan gece görüşlü kameralar, LED yardımıyla kendi ışığını meydana getirir. Bu ışık insan gözüyle görülmez. LED lambaların karanlık ortamlarda ışık yayması için ortamdaki ışığın belli bir seviyeye düşmesi gerekmektedir. Bu ışık seviyesinde kayıt yapar ve ortaya siyah beyaz ancak net bir görüntü ortaya çıkar.

Gece görüşlü kamera özellikleri ve niteliği kadar güvenlik kamerası aksesuarları da sıfır ışıkta net görüntü ve doğru açı alabilmek için önemlidir. Kanal sayısına göre değişen kayıt cihazları, farklı boyutlardaki kamera kabloları, adaptör, kamera ayağı ve direkleri güvenlik kamerası aksesuarlarından bazılarıdır.

Satın Alacağınız Gece Görüşlü Kamera Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Gece görüşlü güvenlik kamerası satın almadan önce dikkat etmenizde fayda olacak bir takım noktalar mevcuttur.

  • Görüntülemek istediğiniz alanın uzaklığını ve büyüklüğünü belirlemeli, bu özellikteki mercek ve lense sahip olan modelleri tercih etmelisiniz.
  • Kızılötesi ışığı yayan LED lambalar ayrı bir enerji gereksinimine ihtiyaç duyar. Satın alacağınız yedek güç kaynağını ve adaptörü buna göre belirlemelisiniz.
  • Sensör hassasiyeti yüksek olan kameralar daha net bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır.

Lens, adaptör ve LED güç kaynağı gibi farklı teknolojik özelliklere göre gece görüşlü kamera fiyatları değişiklik gösterebilir. Ev ya da işyerinizde güvenliği sağlamak için ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uygun gece görüşlü güvenlik kamerasını tercih ederek beklenmeyen olaylara karşı önleminizi hemen şimdi alabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
devre kesici nedir teknosa
Devamını Oku

Devre Kesici Nedir?

Elektronik cihazların bu kadar fazla olduğu günümüz dünyasının en önemli güvenlik mekanizmalarının başında devre kesiciler geliyor. Evimizde ya…
ios16 nasil olacak teknosa
Devamını Oku

iOS 16 Nasıl Olacak?

Meraklılarının her sene heyecanla beklediği WWDC 2022 haziran ayında gerçekleştirildi. Apple, merakla beklenen ve iPhone’ların işletim sistemi olan…
katlanabilir macbook gelecek mi teknosa
Devamını Oku

Katlanabilir Macbook Gelecek Mi?

Teknoloji dünyasına yön veren markaların başında gelen Apple’ın birçok yenilik üzerinde çalıştığı konusunda söylentiler hızla yayılıyor. Daha önce…
evde telekop yapimi teknosa
Devamını Oku

Evde Teleskop Yapımı

Teleskoplar uzaktaki nesneleri daha yakın gösteren cihazlar arasında yer alıyor. Bunu yapabilmesi için teleskop, uzaktaki nesneden ışığı birincil…