Her mevsim meyve tüketmek, sağlığınız ve bağışıklık sisteminizin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı korunmak için meyvelerin doğal vitamin ve minerallerinden yararlanmalısınız. Bunun için evde bulunan meyvelerle kolayca katkısız meyve suları hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı meyve suyu, özellikle içeriğinin tamamen doğal olması sayesinde sağlığınıza önemli katkı sağlar. Birkaç adımda blender yardımıyla yapabileceğiniz bu meyve sularını taze bir şekilde tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan bileşenleri kazanabilirsiniz. İşte farklı damak tatlarına hitap eden birbirinden lezzetli ev yapımı meyve suyu tarifi çeşitleri!

Evde Doğal Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

Evde doğal meyve suyu hazırlamak için yapmanız gereken elinizde bulunan meyveleri, uyumlu bir şekilde bir araya getirip robottan geçirmek. Damak tadınıza göre yapacağınız bu meyve sularını, farklı mevsimlerde tüketebilirsiniz. Doğal ve katkısız meyve suları hazırlamak yalnızca birkaç dakikanızı alacak.

Kırmızı Meyve İçerikli Doğal Meyve Suyu

Kırmızı meyveler, kan yapıcı ve rahatlatıcı etkileri ile öne çıkar. Ekşimsi tatları sayesinde damağınızda iz bırakan bu meyvelerle, karışık bir meyve suyu hazırlayarak kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Mevsime uygun olarak taze ya da donmuş kırmızı meyvelerle bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Kırmızı meyvelerle doğal meyve suyu yapmak için 1 bardak duta, 1 bardak frambuaza, 1 bardak yaban mersinine, 1 yemek kaşığı bala ve 100 ml suya ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri blendera koyup smoothie kıvamına gelene kadar parçalamalısınız. Üzerine 100 ml su ekledikten sonra yeniden blenderdan geçirmelisiniz. Taze bir şekilde servis ederek tüketebilirsiniz.

Tatlı-Ekşi Sevenlere Uygun Meyve Suyu

Vişnenin tadını seviyorsanız, bu tatlı ekşi lezzete sahip meyveyle doğal bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz. Evde doğal vişne suyu hazırlamak için öncelikle vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklamalısınız. Sonra vişneleri su ile kaynatarak vişnenin rengi suya geçince şeker eklemelisiniz. Bu şekilde de şeker eriyene kadar kaynatmalısınız ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakmalısınız. Tamamen soğuduktan sonra vişne suyu servise hazır hale gelir.

C Vitamini Deposu Katkısız Meyve Suyu

Greyfurt, portakal ve kivinin mükemmel bir şekilde bir araya gelmesiyle elde edeceğiniz lezzet, hem tam bir şifa deposu hem de freshtir. Bu doğal meyve suyu yapımı için 1 portakala, 1 greyfurta, 1 kiviye ve 200 ml suya ihtiyacınız var. Öncelikle portakal ve greyfurtun suyunu güzelce sıkmalısınız. Ardından kivinin kabuğunu soyup blenderdan geçirmelisiniz. Portakal ve greyfurtun suyunu da blendera ekleyip karıştırmalısınız. Pürüzsüz bir kıvam alınca meyve suyunuz hazır. Eğer tatlandırmak isterseniz, bal da ilave edebilirsiniz.

Hastalıklara Birebir Doğal Meyve Suyu

Sadece iki meyve kullanarak yapabileceğiniz katkısız meyve suyu ile kış aylarında hastalıklara karşı vücudunuzun direnç kazanmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle basit bir şekilde hazırlanan bu tarif, yağ yakıcı özelliği ile öne çıkar. 3 elma ve 1 yemek kaşığı taze zencefil kullanarak yapabileceğiniz meyve suyunu, kış sezonunda bol bol tüketmenizde fayda vardır. Elmaları güzelce yıkayıp temizledikten sonra meyve sıkacağından geçirmelisiniz. Ardından küçük küçük parçalara böldüğünüz zencefili de içine atıp karıştırmalısınız. Damak tadınıza uygun olarak kırmızı, sarı ya da yeşil elma kullanabilirsiniz. Boğaz ağrılarınızı ve öksürüğünüzü geçirmeye yardımcı olacak bu tarif, yalnızca birkaç dakika içinde hazır olur.

Ev Yapımı Tropikal Meyve Suyu

Tropikal meyvelerin tadını seviyorsanız, meyve suyu olarak tüketmeyi mutlaka denemelisiniz. Bu sayede meyveyi daha fazla miktarda tüketme imkanı elde edebilirsiniz. Suyunu sıkarak farklı bir formda tüketebileceğiniz bu meyveler, özellikle çocuklarınızın seveceği türden. Ananasın tatlı lezzetini kullanarak hazırlayacağınız tropikal meyve suyu için öncelikle olgunlaşmış ananası küp küp doğramalısınız. Ardından tencereye ekleyip 15 dakika kaynatmalısınız. Ananas şeker bakımından zengin bir meyve olduğu için meyve suyunun içine ekstra şeker eklemenize gerek kalmaz. Böylece şekersiz ve sağlıklı bir tarif olarak değerlendirebilirsiniz. Kaynattığınız ananasları blenderın içine atıp güzelce çekmelisiniz. Meyve suyu iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yazın Enerjisine Uygun Çilekli Doğal Meyve Suyu

Sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek bir meyve suyu tarifi arıyorsanız, çilekli bu içecek tam size göre. Hem çileğin tadını hem de zengin içeriğini kullanarak yapacağınız bu meyve suyu, yediden yetmişe herkesin seveceği lezzete sahip. Öncelikle yarım kilo çileği ayıklayıp güzelce yıkamalı ve temizlemelisiniz. İkiye böldüğünüz çilekleri tencereye koymalı, yarım bardak şeker ve 8 bardak su ile kaynatmalısınız. Karışımı ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu ilave etmelisiniz. Hazırladığınız karşım oda sıcaklığına geldiğinde mutfak robotundan geçirerek içilebilecek kıvama getirmelisiniz. Tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Çok Tatlı, Bol Vitaminli Mangolu Meyve Suyu

Belki de şeftaliyi en çok meyve suyu şeklinde tüketiyor olabilirsiniz. Ancak şeftalili bir meyve suyunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hem de çok daha sağlıklı ve düşük maliyetli. Evde meyve suyu yapımı için vitamin ve mineral dolu bir tarif arıyorsanız, bu reçeteyi mutlaka denemelisiniz. Öncelikle bir mangoyu ve şeftaliyi soyup çekirdeklerinden ayırmalı ve blendera atmalısınız. Üzerine sıktığınız bir portakalın suyunu ilave etmelisiniz. Son olarak 100 ml su ve 1 yemek kaşığı balla tatlandırarak tekrar blenderdan geçirmelisiniz. Soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Tazeleyici ve Hafif Limonlu Meyve Suyu

Limon, salatalık ve zencefilin bir araya gelmesiyle oluşan ve detoks etkisi yaratan doğal meyve suyu, en kolay ve en lezzetli tariflerden biridir. 1 salatalık, 1 limon, 1 yemek kaşığı taze zencefil ve 200 ml su ile bu tarifi yapabilirsiniz. Önce salatalığı blenderden geçirmeli ve üzerine 1 limonu sıkmalısınız. Ardından 1 kaşık taze zencefili robota ekleyip suyu da ilave ettikten sonra karıştırmalısınız. Özellikle sabahları içeceğiniz bu taze meyve suyu, katkısız ve doğal içeriği ile vücudunuzda çok güçlü bir detoks etkisi yaratabilir.

Tüm bu meyve sularını evde kolayca hazırlayabilmek için blender ve mutfak robotu gibi aletlere ihtiyacınız var. Blender fiyatları ve özellikleri arasında kendinize uygun olanı hemen bulabilirsiniz. Farklı bütçelere hitap eden mutfak robotu fiyatları arasından bütçenize uygun seçim yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli teknosa
Devamını Oku

Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı yaşam konusunda tüm uzmanların ortak görüşü düzenli olarak mutlaka spor yapılması gerektiği oluyor. Ancak bilinçsiz bir şekilde…
Kaybolan telefonlar nasıl bulunur
Devamını Oku

Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Günlük hayatın önemli bir parçası olan telefonları kaybetmek hemen hemen herkesin büyük korkuları arasındadır. Telefon numaraları, banka bilgileri…
camasir makinesi neden bozulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Neden Bozulur?

Ev işleri arasında en çok zaman alan ve en çok yoran işlerin arasında çamaşır yıkamak bulunuyor. Çamaşırların yıkanması,…
camasir makineleri nasil sokulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Nasıl Sökülür?

Ev işleri arasında belki de en zahmetli olanların başında çamaşır yıkamak bulunuyor. Kıyafetlerimizin temiz görünmesi ve mikroplardan arınarak…