Her yıl çıkan yeni telefonlarla beraber piyasada birbirinden farklı özelliklere sahip olan pek çok model bulunur. Fiyat performans telefon çeşitlerini incelediğinizde bazı modellerin kamerasının bazılarının da donanımının daha çok öne çıktığını görebilirsiniz. Bütçenizi belirledikten sonra istediğiniz kriterleri göz önünde bulundurarak alternatifler arasından seçim yapabilir, sizin için uygun olan modele kısa süre içinde erişebilirsiniz. Giriş segmentinden orta segmente ve geçmiş yılların amiral gemilerine kadar pek çok modele uygun fiyatlarla ulaşabilir, istediğiniz özelliklere zorlanmadan sahip olabilirsiniz. Orta segmentte bulunan cihazlar genellikle en iyi fiyat performans telefonları arasında bulunur. Üst düzey özellikleri güçlü kameralarla bir araya getirirken kullanıcılarının pek çok gereksinimine yanıt verir. Hangi kriterlerin sizin için daha uygun olduğunu belirledikten sonra seçeneklere göz atabilir, istediğiniz özelliklere bütçenizi zorlamadan ulaşabilirsiniz.

Fiyat Performans Telefon Modellerinde Bakılması Gerekenler

En iyi fiyat performans telefonları arasından seçim yapmadan önce bazı özellikleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Aşağıdaki listeden seçiminizi nasıl yapabileceğiniz hakkında fikir alabilir, sizin için ideal modele anında ulaşabilirsiniz.

  • İlk olarak hangi işletim sisteminin sizin için uygun olduğunu belirlemeniz gerekir. Genel olarak iOS ve Android olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılan modeller arasından ihtiyaçlarınızı ve alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.
  • İşletim sistemine karar verdikten sonra fiyat aralığınızın ne olduğuna karar vermelisiniz. Android cihazlar genellikle iOS işletim sistemine sahip olan modellerden daha uygun olsa da geçmiş yılların amiral gemilerini almayı tercih ederseniz aradaki fiyat farkını farklı şekillerde kapatabilirsiniz.
  • Güncel olarak sahip olduğunuz cihazları dikkate almalısınız. Örneğin, Apple akıllı saati telefonla eşleştirme gibi bir düşünceniz varsa iOS işletim sistemine sahip olan modeller arasından seçim yapmayı düşünebilirsiniz. Bununla beraber Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa Android cihazlar sizin için daha uygun olabilir. Ayrıca her ne kadar işletim sistemleri cihazların entegrasyonunu belirli bir seviyeye kadar kolaylaştırsa da bütün telefonların hemen hemen bütün bilgisayarlarla kullanılabileceğinizi bilmelisiniz.
  • Telefonunuzun hangi özelliğinin sizin için daha önemli olduğuna karar vermelisiniz. Kamera, donanım, yüz tanımlama ya da parmak izi sensörü gibi çeşitli özellikler açısından birbirinden ayrılan cihazlar arasından sizin için uygun olanı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
  • Telefonunuzda hangi uygulamaları kullanmayı tercih ettiğinizi göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Her ne kadar WhatsApp ya da Instagram gibi uygulamalar her işletim sisteminin marketinde bulunsa da Google Asistan, Siri, FaceTime ya da Google Now markalara özeldir.

Kriterlerinize karar verdikten sonra fiyatına göre en iyi telefon modelleri arasından hayalinizdeki cihaza kısa süre içinde erişebilirsiniz.

Fiyat Performans Telefon Modellerinde İşletim Sistemleri

İşletim sistemi genel olarak telefonunuzu nasıl kullanacağınızı belirler. iOS ve Android modeller genel olarak şu şekildedir:

  • İlk olarak hangi işletim sisteminin sizin için uygun olduğuna karar vermeniz gerekir. iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar kullanım kolaylığı ve diğer Apple cihazlarla kolay bir şekilde entegre olabilmesiyle öne çıkar. Apple’ın SE serisi, uygun fiyatlı kaliteli cihazlara örnek olabilir verilebilir. Bununla beraber geçmiş amiral gemileri arasından da istediğiniz niteliklere sahip olan modeli bulabilirsiniz.
  • Android cihazlar ise daha fazla ürün yelpazesine sahip olmasıyla öne çıkar. Huawei, Samsung, Xiaomi ya da Oppo gibi birçok farklı markanın modeli Android işletim sistemiyle beraber gelir. Bununla beraber Android, Google hizmetleriyle entegre bir sistem sunmasıyla öne çıkar. Özelleştirilebilir yapısı ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarla kıyaslandığında daha uygun fiyatlı olması, ürünlerin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Samsung’un A serisi ya da amiral gemilerinin Lite versiyonları Android cihazların uygun fiyatlı kaliteli modellerine örnek olarak verilebilir.

İşletim sistemini belirledikten sonra sizin için önemli olan diğer kriterlere karar verebilir, günlük hayatınızı kolaylaştıracak cihazlara anında sahip olabilirsiniz.

Sahip Olduğu Özelliklere Göre Fiyat Performans Telefon Modelleri

İşletim sistemiyle beraber telefonların sahip olduğu özellikleri de dikkate almanız önemlidir. Genel olarak fiyat performans telefon modellerinde şu özelliklere göz atmanız önerilir.

  • Birçok kişi telefon seçiminde bulunurken kamera sisteminin kalitesini dikkate alır. Bununla beraber çok fazla kameranın kaliteli bir sistem ortaya çıkarmadığını bilmeniz gerekir. Günlük hayatta video çekmekten hoşlanıyorsanız yüksek çözünürlükte çekim yapabilen modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Bununla beraber yakın plan çekimlerle ilgileniyorsanız mikro lense sahip olan modeller sizin için iyi bir seçim olabilir.
  • Kameranın yanı sıra cihazların donanımı da fiyat performans telefon modellerini incelerken dikkat etmeniz gereken özellikler arasında bulunur. Telefonda oyun oynamaktan hoşlanıyorsanız cihazınızın RAM değerine, çekirdeklerinin azami frekansına ve grafik işlemcisinin özelliklerine dikkat etmelisiniz.
  • Cihazınızda akıcılığa önem veriyorsanız ekran yenileme hızı da dikkat edilmesi gereken özellikler arasında bulunur. Fiyatına göre en iyi telefon modellerine göz attığınızda yenileme hızının 60 Hz, 90 Hz ya da 120 Hz olduğunu görebilirsiniz. 120 Hz daha akıcı bir performans sunarken genellikle pil ömrünün kısalmasına neden olur. 90 Hz ise fiyat performans modellerinde sunulan dengeli bir değerdir.
  • Batarya kapasitesi de telefonların gücünü gösteren kriterler arasındadır. Yüksek kapasiteye sahip olan bataryalar, günlük hayatta daha uzun süreli bir pil ömrü sunmaya meyillidir. Bununla beraber telefonların sahip olduğu yazılım desteği ürünlerin pil ömrünü etkileyen faktörler arasında bulunur. Ayrıca kablosuz şarj ve hızlı şarj desteklerini de göz önünde bulundurarak telefonunuzun fonksiyonelliğini ölçebilirsiniz.

İstediğiniz özellikleri belirledikten sonra fiyat performans cep telefonu modelleri arasından size uygun olanı kolayca bulabilir, bütçe dostu fiyatlarla istediğiniz özelliklere erişebilirsiniz.

Fiyat Performans Telefon Çeşitlerinde Uygulama Destekleri

Uygulama desteği de fiyat performans cep telefonu seçiminin belirleyici faktörleri arasında bulunur. Örneğin, günlük hayatta iPad üzerinden çizim yapıyor ve yaptığınız çalışmaları telefonunuza aktarmak istiyorsanız iOS işletim sistemine sahip bir cihaz almanız gerekir. Bununla beraber Google Now gibi internet üzerinden arama yapmanızı kolaylaştıran uygulamalara ihtiyaç duyuyorsanız Android işletim sistemi sizin için daha uygun olabilir. Günlük hayatta yaptığınız işlemleri göz önünde bulundurarak fiyat performans telefon modeline erişebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ogrencilere bilgisayar tavsiyesi teknosa
Devamını Oku

Öğrencilere Bilgisayar Tavsiyeleri

Gelişen dünyada en çok kullanılan teknolojik cihazlardan biri de bilgisayarlar. Eskiden sadece iş amacıyla kullanılan bilgisayarlar artık günlük…
En İyi Isıtıcı Önerileri
Devamını Oku

En İyi Isıtıcı Önerileri

Elektrikten ışıma ısısı üreterek çalışan elektronik cihazlara elektrikli ısıtıcı denir. Kullanım kolaylığı nedeniyle hemen hemen yaşamın her alanında…
10 en iyi radyo markasi teknosa
Devamını Oku

En İyi 10 Radyo Markası

Dijital çağın gerisinde kalarak tarihin tozlu sayfalarına gömülen radyo ve radyo dinleme kültürü, bazıları için hala büyük bir…
yazilimcilar icin macbook onerileri teknosa
Devamını Oku

Yazılımcılar için Macbook Önerileri

Genellikle uzaktan çalışan bir yazılımcıysanız, yazılım için en iyi dizüstü bilgisayarları en az bir kez araştırmış olmalısınız. Küresel…