“En iyi dijital platformlar neler?” diye sorulduğunda kaçınılmaz olarak Disney Plus cevaplardan biri oluyor. 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana, popüler dijital platformları arasına girerek ciddi bir rakip haline geldi. Türkiye’de ise Disney Plus, 14 Haziran 2022 itibariyle kullanıma açıldı. Disney Plus’a ait birçok fragmanı ve tanıtımı her yerde görmek mümkün. Birçok dizi, film, belgesel ve içeriğe ev sahipliği yapan platform, bilmeyenler ve henüz tanışmayanlar tarafından merak ediliyor. Peki Disney Plus nedir? Disney Plus neler içeriyor? Disney Plus hakkında daha fazla bilgi paylaşalım.

Disney Plus Nedir?

Disney+ (Disney Plus); Walt Disney Company’nin bölümü olan Disney Platform Distribution tarafından işletilen bir video servisi biliniyor. 12 Kasım 2019’da Amerika’da faaliyete başlayan servis, abonelik sistemiyle çalışıyor. İçerikler; Walt Disney Company stüdyolarında ve anlaşmalı olan bağlı kuruluşlarda üretiliyor. Disney Plus içerikleri genellikle The Walt Disney Studios ve Walt Disney Television tarafından sağlanıyor. Disney Plus; Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi markaların içerikleriyle birlikte Star başlığında özel içerikleri bulunan filmleri ve televizyon dizilerini de yayınlıyor. Orijinal filmler ve televizyon dizileri, Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşuyor.

Disney Plus çocukken birçok kişinin, sevdiği klasik Disney filmlerinin büyük çoğunluğunu bulacağı yer olarak öne çıkıyor. Star Wars, Marvel ve Pixar gibi markaların içeriklerine ev sahipliği yapıyor. The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi, Hamilton gibi özel şovlar ile filmler yer alıyor. Marvel dünyasının favorileri WandaVision, Loki, Hawkeye, Moon Knight, Ms Marvel ve daha fazlası da platformda bulunuyor.

Disney Plus; şovları, dizileri, filmleri ve özel orijinaller kütüphanesi ile son iki yılda dijital platformlar arasında başarı elde etti ve bu başarıyı sürdürmeye devam ediyor. Pandemi sırasında Disney Plus’ta yeni filmler çıktıkları gün kullanıcılarla buluştu. Pandeminin bitmeye başladığı son zamanlarda, sinemaların açılmasıyla yayınlanan filmler, birkaç hafta sinemalarda gösterildikten sonra Disney Plus’ta izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

disney plus hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa

Disney Plus’ın Özellikleri

Üyeliğiyle, aynı anda dört cihazda görüntüleme yapabilmek mümkün oluyor. İçerikler, Disney Plus’ın desteklendiği cihazlarda Dolby Atmos ve Dolby Vision ile 4K Ultra HD çözünürlükte izlenebiliyor. Eski – yeni birçok içeriği ve Disney Plus orijinali içerikleri, birden çok dilde izleyebilmek mümkün oluyor. Altyazılarda ve dublajlarda 16 farklı dile kadar hizmet veriliyor. Erişilebilirlik özellikleri arasında; altyazı, sesli açıklama ve sesli gezinme yardımı bulunuyor. 10 cihaza ve 7 profile kadar çevrimdışı izleyip görüntüleyebilme, sınırsız indirme izni veriliyor. GroupWatch isimli özelliği ile, 7 farklı Disney Plus hesabı birbirine bağlanarak izleme partisi yapılabiliyor. Böylelikle 7 farklı arkadaşın farklı yerlerden içerikleri beraber görüntüleyebilmeleri imkânı sağlanıyor. Ayrıca çocuklu aileler için platformda ebeveyn kontrol sistemi mevcut bulunuyor. Böylelikle ebeveynler, çocuklarının izledikleri içerikleri kontrol edebiliyor. İçerikleri; mobil cihazlardan, web tarayıcılarından, oyun konsollarından, set üstü kutularından ve smart TV’lerden görüntülenebiliyor.

Disney Plus İçerikleri

Disney Plus, 90 yıllık içeriğinden yüzlerce filme ve binlerce TV şovuna erişim imkânı veriyor. Pamuk Prenses, Cinderella, Aslan Kral gibi klasiklerin yer aldığı Disney markasının tüm harika animasyon filmlerini içeriyor. Disney Plus, sevilen Pixar filmlerinin yanı sıra tüm Star Wars şovlarını ve filmlerini de barındırıyor. Marvel hayranları, en sevdikleri filmlerin büyük çoğunluğunu platformda bulabiliyor. National Geographic Channel’da yer alan birçok TV şovu da Disney Plus’ta izlenebiliyor.

Disney Channel’da yer alan klasikleşmiş birçok içerik de Disney Plus’ta mevcut bulunuyor. Binlerce bölümle seyirciyle buluşmuş içeriklerden Hannah Montana ve Duck Tales gibi şovlar üyelerle buluşuyor. Disney’in Fox’u satın almasıyla beraber Fox’un birçok dizisi ve filmi de Disney Plus’ta yayınlanmaya başladı. İçerikler arasında popüler dizi The Simpsons da tüm sezonlarıyla yer alıyor.

Disney Plus’ta çok sayıda özel içerik bulunuyor. Disney Plus’ta yer alan ve yakın zamanda yer alacak olan özel içeriklerden bazıları:

  • Enkanto – Sihirli bir evde yaşayan Kolombiyalı ailenin hikayesini konu alan film, Disney Plus’taki en iyi filmler arasında yer alıyor.
  • The Mandalorian – Star Wars evrenine dayanan bir dizi olarak öne çıkan yapım, Mandalorlu bir ödül avcısına odaklanıyor.
  • Jeff Goldblum’un Dünyası – Aktör Jeff Goldblum’un, ilginç şeylere yönelik bakışına odaklanan bir NatGeo dizisi.
  • Disney’de Bir Gün – Dünyanın dört bir yanındaki Disney çalışanlarının hayatlarına odaklanan belgesel.
  • Star Wars: The Clone Wars – Star Wars: Attack of the Clones ve Star Wars: Revenge of the Sith arasında geçen yedi sezonluk animasyon dizisi.
  • Mulan – Savaşa gitmek için erkek kılığına giren bir kızın hikayesini anlatan film.
  • Soul – Bir caz müzisyenini konu alan, Pixar’ın animasyon filmi.
  • WandaVision – Wanda ve Vision merkezli ilk Marvel Sinematik Evreni dizisi.
  • Loki – Avengers: Endgame’de yaşananlardan sonrasının ele alındığı dizi Thor’un kardeşi, Fesatlık Tanrısı Loki’nin maceralarına odaklanıyor.
  • Star Wars: Obi-Wan Kenobi – Ewan McGregor, bu seride Star Wars prequel filmlerinde üstlendiği role geri dönuyor.
  • Ms. Marvel – Aynı adı taşıyan Pakistanlı-Amerikalı süper kahramana odaklanan bir Marvel Studios dizisi.
  • Moon Knight – Marvel Studios dizisinde Marc Spector’un hikayesi anlatılıyor.
  • Daredevil – Matt Murdock gündüzleri avukat geceleri ise süper kahraman olarak adaletsizlikle savaşıyor.
  • Jessica Jones – Süper kahramanlığı bırakan Jessica Jones’un, dedektiflik bürosu açmasını ve sonrasını konu alan dizi.
  • Punisher – Ölen çocuklarının ve karısının intikamını almak için yolculuğa çıkan Frank Castle’ın hikayesinin anlatıldığı dizi.
  • Star Wars: Andor – Diego Luna tarafından oynanan asi casus Cassian Andor’a odaklanan dizi.

Disney Plus Dizileri

Obi-Wan Kenobi, The Book of Boba Fett ve The Mandalorian dizileri, Disney Plus’ta yer alıyor. Star Wars’ın bütün içeriklerinin bulunduğu platformda, Star Wars’ın yeni dizisi Skeleton Crew da yayınlandığı zaman izleyicilerle buluşacak. Henüz devam eden 11. sezonuyla veda edecek reyting rekortmeni dizi, The Walking Dead de Disney Plus’ta yer alıyor. 1989’dan bu yana yayınlanan, 33 sezonluk dizi The Simpsons’ı, Disney Plus ile izleyebilmek mümkün. 2000’lerin en çok izlenen ve hala sevilen sitcomlarından How I Met Your Mother da platformda izleyicilerle buluşuyor. Korku temalı dizi American Horror Story Disney Plus’ta yer alıyor. Bir dönemin popüler dizisi Lost, ödüllü dizi Desperate Housewives, tıp dünyasını odağına alan The Grey’s Anatomy, biyografik drama Pam & Tommy, biyoteknoloji şirketi Theranos ve kurucusu Elizabeth Holmes’a odaklanan The Dropout ve Kardashian ailesinin reality dizisi The Kardashians da platformda yer alan diziler arasında.

Disney Plus Filmleri

Disney Plus’ta, Star Wars’un tüm filmleri yer alıyor. Eternals, Avengers: Endgame, Captain Marvel, Black Widow, Hawkeye Shang Chi ve On Halka Efsanesi gibi Marvel filmleri ile Ms. Marvel, Loki ve WandaVision gibi Marvel serileri de Disney Plus’ta izleyicilerle buluşuyor. Secret Invasion ve She-Hulk gibi orijinal yapımlar da yakın zamanda platformda izlenebilecek.

Disney Plus’ta;  Free Guy ve The King’s Suit gibi oldukça fazla ilgi gören gişe filmleri yer alıyor. Gişe rekorları kıran Oscar ödüllü Enkanto: Sihirli Dünya ve Cruella gibi içeriklerin yanı sıra; Karlar Ülkesi, Külkedisi, Karmakarışık, Kurbağa Prens ve Küçük Denizkızı gibi klasikleri de izleyebilmek mümkün. Yine yakın zamanda gişe rekorları kıran Raya ve Son Ejderha ve Mulan da platformda yer buluyor. Amazon Ormanları’nda bir macera yaşatan Jungle Cruise ve başrolünde Tom Hanks’in yer aldığı Pinokyo gibi canlı aksiyon filmlerini de Disney Plus üzerinde izleyebilmek mümkün oluyor.

Yukarı Bak, Sevimli Canavarlar, İnanılmaz Aile ve Wall-e gibi birçok Pixar içeriğinin yanı sıra; Oyuncak Hikayesi serisinin tamamı, Soul, Luka, Kırmızı ve yayınlanacak tüm Pixar içerikleri de Disney Plus ile üyelerle buluşuyor.

Disney Plus Çizgi Dizileri ve Belgeselleri

Disney Channel’ın orijinal çizgi dizilerinin hepsi, Disney Plus’ta izlenebiliyor. Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi, Zatonya, Fineas ve Förb gibi yüzlerce içerik, orijinal filmleriyle ve özel bölümleriyle Disney Plus’ta yer alıyor.

National Geographic’e ait birçok içeriğe, platformda erişiliyor. Büyük Kurtarış ve Free Solo gibi belgesellerin yanı sıra; Gordon Ramsay ile Rota Dışı gibi popüler seriler, Balinaların Gizemli Dünyası, Explorer: The Last Tepui, Jeff Goldblum’un Dünyası gibi Disney Plus orijinallerine ve yapımlarına platform üzerinden erişilebiliyor.

Disney Plus Türkiye’de Yerli Diziler ve Filmler

Disney Plus Türkiye’de, daha önce yayınlanmış birçok yerli dizi kullanıcılarla buluşuyor.

Yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in yaptığı, senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı, yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın’ın oturduğu, Engin Akyürek’in ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolünü üstlendiği Disney Plus’ın ilk Türk orijinal dizisi Kaçış; Disney Plus’ta yer alıyor.

Türkiye’de yakın zamanda yayınlanacak yeni ve yerli birçok orijinal içerik de bulunuyor. Demet Özdemir, Hafsanur Sancaktutan ve Buğra Gülsoy’un başrolde olacağı “Dünyayla Benim Aramda”, Timuçin Esen ve Alican Yücesoy’un başrolde olacağı “Gri”, Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu’nun başrolü üstlendikleri “Avcı” yapımları da yakın zamanda tamamlanarak izleyicilerle buluşacak.

Şahan Gökbakar’ın henüz yayınlanmayan yeni filmi Recep İvedik 7, sadece Disney Plus üzerinde yayınlanacak. Varol Yaşaroğlu’nun yaratıcısı olduğu, çocukların kalbine taht kuran karakter Kral Şakir; yeni bir film ile Disney Plus’ta yerini alacak.

Disney Plus ile Kaliteli İçeriklere Ulaşabilmek Mümkün Hale Geliyor

Disney Plus ile Disney’in orijinal içeriklerine, National Geographic belgesellerine, Pixar animasyonlarına, Star Wars serilerine ve Marvel yapımlarına ulaşılabiliyor. Disney Plus üyeliği ile platformda yer alan tüm içeriklerin yanı sıra eklenecek her yeni içeriğe anında erişebilmek mümkün oluyor. Disney Plus; her yaştan izleyiciye hitap ederek kaliteli birçok içeriğe ulaşma imkânı verirken bu içerikleri istenilen yerden kaliteli bir şekilde seyretme olanağı sağlıyor.

Yukarıda Disney Plus hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de yeni teknolojileri yakından takip eden biri iseniz tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nothing phone 1 teknosa
Devamını Oku

Nothing Phone 1 Nedir?

Eski OnePlus kurucu ortağı Carl Pei tarafından yaratılan teknoloji şirketi Nothing, kuruluşundan bu yana yalnızca bir çift kulaklık…