Birçoğumuz kulaklıklarımızı takıp sevdiğimiz şarkı listesini açıp müzik dinlemeyi çok severiz. Artık gelişen teknoloji sayesinde bunu yapmak daha da kolaylaştı. Eskiden dolaşmış kulaklık kablolarını açmakla harcadığımız süre artık sadece Bluetooth kulaklıkları şarj kutularından çıkarıp kulaklarımıza takmakla değişti. Bu sayede hem kulaklığın karışmış kablolarını çözerken kablolara zarar verme ihtimalimiz ortadan kalktı hem de zaman alıcı ve can sıkıcı bu işlemden kurtulmuş olduk. Fakat bluetooth kulaklıkların da zaman zaman kendine göre sorunları çıkabiliyor. Şarjlarının kullanım esnasında bitmesi bu sorunlardan sadece birisi.
Fakat bazen de sizlerin elinde olmayan sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu sorunlar sadece belli bir kulaklık modeline özgü değil. Android telefonlarda da iOS cihazlarda da benzer problemler yaşamanız mümkün. Hatta sadece telefonlarda değil bluetooth kulaklığınızı kullanabildiğiniz herhangi bir cihazda kulaklıktan kaynaklanan bir sorun yaşayabilirsiniz.
Fakat bizler bu yazımızda sadece AirPods’larda yaşanan ve resetleme gerektiren problemleri ele aldık. Eğer AirPods’unuzu nasıl resetleyeceğinizi merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.
AirPods Sahiplerini Buraya Alalım
Eğer bir AirPods sahibiyseniz ve sorun yaşıyorsanız, AirPods’larınızı resetlemeniz gerekebilir. Daha yaşamadıysanız da ileride oluşabilecek herhangi bir soruna karşı, AirPods’ların nasıl resetlendiğini öğrenmenizde fayda var. Bu durumların ya da oluşabilecek sorunların neler olduğunu merak ediyorsanız önce onlara bakalım.
AirPods’unuzu Resetlemeniz Gerektiren Durumlar Neler Olabilir?
Bu bahsettiğimiz sorunlar arasında, AirPods’larınızla cihazınız arasında bir bağlantı problemi yaşamanız, AirPods’la cihazınızın bağlantısının sık sık kesiliyor olması, AirPods’larınızın eskisi gibi çalışmıyor olması, AirPods’larınızın şarjlarının her zamankinden daha hızlı bitiyor olması gibi durumlar yer alıyor.
AirPods’larınızı her zaman sorun yaşadığınız için değil farklı nedenlerden ötürü de resetlemek isteyebilirsiniz. Eğer kulaklığınızı satacak ya da bir başka insana verecekseniz de resetleme işlemini yapmak isteyebilirsiniz.
Bazı durumlarda ise gelen güncellemeler sonrasında da AirPods’larınızı resetlemeniz gerekebilir. Resetleme sonrasında da cihazınızı fabrika ayarlarına yani ilk aldığınız hale döndürürsünüz. Resetleme sonrasında AirPods’larınızı hiç kullanılmamış haline geri döndüreceğiniz için sonrasında tekrar kullanmaya devam etmek istiyorsanız cihazınıza bağlama işlemini tekrardan yapmanız gerekebilir. Ya da başka birisine vermeniz halinde AirPods’u alan kişinin sorunsuz bir şekilde cihazıyla bağlantı kurabilmesi için AirPods’u öncesinden resetlemenizi isteyebilir.
Bahsettiğimiz gibi sorunlar, güncellemeler ya da el değiştirmeler karşılığında resetlemek gerekebiliyor ama korkmayın. Resetleme işlemi kulağa geldiği kadar korkutucu bir işlem değil. Hatta herkesin yapabileceği, oldukça kolay bir işlem.
Adım Bir: Cihazların Şarjlarının Yeterli Olması
Öncelikle resetleme işlemini gerçekleştirebilmemiz için, kullanacağınız cihazların yani AirPods’larınızın ve iPhone, iPad veya kullanacağınız diğer cihazların şarjlarının olması lazım. Bu sayede gerekli işlemleri yapabilirsiniz ve resetleme sırasında şarjdan kaynaklı bir aksaklık yaşama riskinizi azaltabilirsiniz. Aynı zamanda resetleme işlemini gerçekleştirebilmeniz için de AirPods’larınızın yuvalarında olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda şarj kılıfları olan yuvalarına AirPods’larınızı yerleştirdikten ve cihazlarınızın şarjlarının yeterli düzeyde olduğuna emin olduktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz.
Adım İki: AirPods ile Cihazınızın Bağlantısını Kesme İşlemi
İkinci aşama olarak yapmanız gereken şey cihazınızla AirPods’unuzun bağlantısı kesmek olacak. Bunun için öncelikle kullanacağınız cihanın ayarlar sekmesine gitmeniz lazım. Ardından Bluetooth kısmına girmelisiniz. Ardından açılan ekranda AirPods’unuzun ismi bulun. AirPods’unuzun isminin yazılı olduğu satırda sağ tarafta, yuvarlak içerisinde bir “i” işareti göreceksiniz. Bu “i” işaretine tıklayın. Ardından “aygıtı unut” seçeneğini bulup işaretlemeniz lazım. Son olarak aygıtı unut seçeneğini tekrardan onaylayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten üçüncü aşamaya geçebilirsiniz.
Adım Üç: Şarj Kutusunun Ayar Düğmesini Bulma İşlemi
Üçüncü aşamada ise yapmanız gereken şey öncelikle AirPods’unuzun şarj kutunun kapağını açmak olacak. AirPods’unuzun şarj kutusunun kapağı açıkken arkasında bulunan küçük ayar düğmesini bulmanız lazım. Bu AirPods’unuzun ayar düğmesi. Ayar düğmesini bulduktan sonra üzerine basmanız lazım. Bu ayar düğmesini yaklaşık 15 saniye kadar basılı tutmalısınız. Siz düğmeye basarken şarj kutusundaki durum ışığı sarı ve beyaz renklerde yanıp sönecektir. Bu ışık bazı AirPods’larda arka tarafta bulunuyor. Fakat AirPods’unuzun farklı bir model olması durumunda ön tarafta da yer alabiliyor. Durum ışığı, ayar düğmesini basılı tutmanız sayesinde renk değiştirip ardından ışıksız bir hale gelecek. Artık bu işlemleri tamamladıktan sonra dördüncü aşamaya geçebilirsiniz.
Adım Dört: AirPods’unuzu Yeniden Cihaza Bağlamak
Dördüncü ve son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Önceki aşamalarda AirPods’unuzu resetlemiş bulunuyorsunuz. AirPods’unuzu sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için bu aşamada cihazınıza yeniden bağlamanız lazım. Bu sayede AirPods’larınızı resetlenmiş ve sorunsuz bir şekilde tekrardan kullanabilmeniz mümkün olacaktır. Kulaklığı tekrardan sahip olduğunuz cihaza bağlama işlemi için cihazınızın gösterdiği adımları takip etmeniz yeterli. Fakat cihazınızı kullanmaya devam etmek istemiyorsanız yukarıdaki bahsettiğimiz ilk dört adımı gerçekleştirdikten sonra bu aşamayı es geçebilirsiniz. Bu sayede resetlenmiş ve kullanıma hazır AirPods’unuzu dilediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bütün bu adımları tamamladıktan sonra artık AirPods’unuzda yaşadığınız şarjının hızlı bitmesi, cihazınıza bağlanmaması, cihazınızla olan bağlantının sık sık kesilmesi gibi problemleri halletmiş olacaksınız. Eğer resetleme işlemine rağmen çözülmeyen bir adım varsa teknik destek almayı deneyebilirsiniz.
Yukarıda AirPods resetleme nasıl yapılır anlatmaya çalıştık.
Siz de en AirPods’ları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.