Teknoloji dünyasına yön veren markaların başında gelen Apple’ın birçok yenilik üzerinde çalıştığı konusunda söylentiler hızla yayılıyor. Daha önce piyasaya çıkardığı telefon, kulaklık ve bilgisayarlarla diğer markalara öncülük etmesi nedeniyle yeni ürünlerin bilgileri de oldukça merak ediliyor. Apple’ın gelecek dönemde yeni bir İphone SE yeni iPad Air ve tamamen yeni bir harici monitörü daha piyasaya sürmeye hazırlandığına dair bilgiler ediniliyor. Ayrıca yayılan bilgilere göre bunların sadece buzdağının görünen yüzü olduğu belirtiliyor. Çünkü geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ilginç bir söylenti, yeni ürünler konusunda çıtayı başka bir noktaya taşıyor. Apple’ın şimdiye kadarki en büyük MacBook bilgisayarı üzerinde çalıştığı ve onu dizüstü bilgisayar ve tableti bir araya getirecek katlanabilir ekrana sahip olacağı konusunda bilgiler geliyor. Bu yazımızda katlanabilir MacBook gelecek mi anlatacağız.

MacBook Yeniden mi Tasarlanıyor?

Yayınlanan haberlere göre Apple, katlanabilir 20 inç büyüklüğünde ekrana sahip yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte cihazın nasıl çalışacağı konusu tam olarak netlik kazanmış durumda bulunmuyor. Apple’ın şu an piyasada olan iPad serisine benzer yapıda olan, fiziksel bir klavyeye bağlanan 20 inç’lik devasa bir iPad olarak çalışma ihtimali bulunuyor. Ekranın alt kısmı tam boyutlu bir dokunmatik ekran klavyesine dönüşerek ikiye katlanabiliyor. Yani taşınabilir harici bir monitör olarak da kullanılabiliyor. Bunların ikisinin bir arada olma ihtimali olduğu gibi tek yönlü bir cihaz olma olasılığı da bulunuyor. Bunlar yayınlanan raporlardan yola çıkarak uzmanlar tarafından yapılan yorumlar oluyor.

Bu katlanabilir cihazın MacBook – iPad karşımı bir cihaz olması bekleniyor. Cihazın nasıl olacağı ile ilgili farklı tahminler yürütülse de, tamamen yeni bir ürün kategorisinde sıçrama olacağı konusunda herkes hemfikir olarak görünüyor.

katlanabilir macbook gelecek teknosa

Katlanabilir iPad Pro mu?

Cihaz, katlanabilir dizüstü bilgisayar olarak tanımlanıyor ancak tam ekran bir cihaz olacaksa bunun katlanabilir bir iPad Pro olma ihtimalinden de bahsediliyor. Bu düşünce, Apple’ın şu anki görüşüyle de örtüşüyor. Geçtiğimiz yıl dokunmatik ekranlı MacBook hakkında soru sorulduğunda Apple’ın Donanım Mühendisliği Başkan Yardımcısı, iPad’i işaret ederek, dünyanın en iyi dokunmatik bilgisayarını yaptıklarını söylüyordu. Geçmişte de Apple’ın katlanabilir bir iPad Pro üzerinde çalıştığına dair ufak tefek söylentiler bulunuyordu.

Apple tedarikçisi olan iki firmadan sızan bilgilere göre Apple, gelecekteki iPad modelleri için daha büyük boyutlarda OLED ekran tedarik etmeye hazırlanıyor. Daha büyük ekran boyutları iPad’i MacBook bilgisayarlara daha yakın hale getiriyor.

Apple’ın Görüşlerinde Değişim Bekleniyor

Ortaya çıkacak olan cihaz, birçok kişiyi şaşırtacak gibi görünüyor. Çünkü Apple, uzun zamandır kendi özelliklerine sahip ürünler üreteceği konusunda açıklamalar yapıyordu. Bu nedenle hiçbir zaman dokunmatik ekranlı bir MacBook bilgisayar, ya da Apple Pencil’ı hatta klavyeyi destekleyen iPhone yapımı konusunda bile bir adım atmıyordu. Her ne kadar rakipleri bu konularda arka arkaya yeni ürünler piyasaya sürse de, Apple her ürünün kendi kulvarında devam etmesini istiyordu. Böyle bir yenilik yaptığında hem MacBook hem de iPhone telefonlar iPad’in kulvarında birleşmiş oluyordu. Ancak bu yeni katlanabilir cihaz, Apple’ın bu sabit düşüncesinde bir değişim yaşanabileceğine işaret ediyor. Bu 20 inç’lik katlanabilir cihazın piyasaya yakın bir tarihte sunulması beklenmiyor. Geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesinin yıllar alacağı söyleniyor. Uzmanlar ürün duyurusunun bile en erken 2025 yılında yapılabileceğini söylüyor. Bu nedenle, bu ilk katlanabilir MacBook bilgisayarın duyurulmasıyla Apple’ın uzun süredir dillerde dolaşan ancak duyurusuyla ilgili bir gelişme olmayan ilk arabasının aynı zamanlarda yapılabileceği konusunda bir beklenti bulunuyor. Cihazın piyasa çıkış tarihinin ise en erken 2026 yılını bulacağı söyleniyor.

Yukarıda katlanabilir MacBook gelecek mi sorusuna cevaplar vermeye çalıştık.

Siz de en iyi MacBook’ları incelemek buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
basit elektrik devresi teknosa
Devamını Oku

Basit Elektrik Devresi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık elektronik cihazlar hayatımızın her yerinde bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve hayatımıza kattığı konfor sayesinde birçok…
Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?
Devamını Oku

Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?

Güven, başkalarının davranışlarını tahmin edebilmeye yani öngörülebilirliğe dayanır. Güvendiğiniz kişi, beklediğinizi yapmazsa onun güvenilirliğine dair şüpheleriniz olur. Birçok…