Dyson 360 Vis Nav, robot süpürge konseptini tamamen yeni bir seviyeye taşıyan özelliklere sahiptir. Diğer elektrikli ve şarjlı dikey süpürgeleri ile kullanıcıları memnun etmeyi başaran Dyson, 360 Vis Nav robot süpürge özellikleri ile zahmetsiz temizlik yapmanıza yardımcı olur. Robot süpürge, önceki modele göre gelişmiş sensörlerle donatıldığından genel yer yüzeyinin yanı sıra duvar kenarlarında da oldukça başarılıdır. Dolayısıyla etkili bir temizlik isteyen kullanıcıların dikkatini çeken Dyson 360 Vis Nav, birçok robot süpürgenin ulaşamadığı alanlarda daha detaylı bir temizlik sağlayabilir. Özel filtreler, emiş gücü, hafif tasarıma ek olarak evcil hayvan tüylerinde de üstün başarıya sahip olduğundan hemen her kullanıcıya hitap eder. Ev, iş yerlerinde kullanabileceğiniz 360 Vis Nav, temizlik öncesi ve sonrasında da son derece zahmetsizdir. Dolayısıyla üstün emiş gücü ve ek özellikleriyle rakiplerini geride bırakan Dyson robot süpürge iç mekanlarınızın her zaman temiz görünmesini sağlar.

Dyson 360 Vis Nav Tasarımı

Dyson 360 Vis Nav robot süpürge gelişmiş özelliklerinin yanı sıra çarpıcı tasarımıyla da dikkat çeker. Çünkü diğer robot süpürgelere göre oldukça renklidir. Bunun nedeni ise Dyson mavisi olarak da bilinen koyu mavi tonda hoş bir gövdeye sahip olmasıdır. Kırmızı mor fırçası ile geleneksel Dyson görünümünü koruyan robot süpürge, sert zeminlerde tozu, kiri ve evcil hayvan tüylerini toplamada mükemmel performansa sahiptir. Tasarım özelliklerinden diğeri ise tamamen yuvarlak değil, D harfine benzer şekilde tasarlanmasıdır. Böylece duvar diplerine kadar ulaşabilir. Ayrıca 10 cm yükseklik, 33 cm genişlik, 33 cm uzunluğuyla her alana sığar. Dolayısıyla yatak, baza altlarına girebilir, TV ünitelerinin arkasını, oldukça alçak diğer mobilyaların çevresini rahatlıkla süpürebilir. Dyson 360 Vis Nov, aynı zamanda rahatlıkla taşıyabilmeniz için yalnızca 4,4 kg ağırlığındadır.

Dyson 360 Vis Nav Özellikleri Neler?

Dyson’ın yeni 360 Vis Nav’ı, Eşzamanlı Yerelleştirme ve Haritalama (SLAM) teknolojisini kullanması ile benzerlerinden ayrılır. Bu haritalama, 360 derecelik bir görüş sistemi ve balık gözü şeklindeki mercek yardımıyla robot süpürgenin daha önce nerede olduğunu, nereleri temizlemesi gerektiğini hatırlatır. Ayrıca 360 Vis Nav, bulunduğu ortamın toz haritasını çıkaracak kadar akıllıdır. Temizlik işlevini akıllı sistemi ile daha gelişmiş düzeyde yerine getiren Dyson 360 Vis Nav robot süpürgenin diğer öne çıkan özellikleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Yüksek kaliteli işlemcisi sayesinde toz algılama, engellerden kaçınma – duvar algılama dahil olmak üzere 26 sensörden veri toplayabilir.
  • Dyson süpürge ayrıca, kabarık halılar da dahil olmak üzere hem sert hem de yumuşak zeminler için tasarlanmış çok yönlü, geniş, üçlü etkili bir fırçaya sahiptir.
  • Yeni üçlü fırça, sert zeminlerdeki büyük kalıntıları toplamak için yumuşak ve kabarık bir naylon kıllara, sert zeminlerdeki ince tozlar için antistatik bir karbon fiber filament elemanına, halılar için sert naylon kıllara sahiptir.
  • Çift askı sayesinde makine 21 mm’ye kadar yükselebilir ve 99 mm’ye kadar mobilya altını temizleyebilir.
  • 110.000 rpm’ye kadar çalışan Hyperdymium motora sahip robot süpürge emiş gücü ile tüm döküntüleri, tozları, parçacıkları kusursuz temizleyebilir.
  • Quiet, Quick, Boost ve Auto olarak adlandırılan sessiz, hızlı, turbo ve otomatik olmak üzere dört mod mevcuttur.
  • Her bir modu dilediğiniz odaya göre seçerek etkili bir temizlik yapılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Düşük profili, robotun mobilyaların altına girmesine olanak tanır.
  • LED ışık ise düşük ışık koşullarında ve köşelerde gezinmeye yardımcı olur.
  • 2,5 saatlik şarjla 50 dakikaya kadar çalışma süresine sahiptir.
  • 50 dakikalık bir çalışma süresinden sonra şarj olmak için dahili olarak gelen şarj ünitesine yerleşebilir.
  • Akıllı ev entegrasyonları sunan MyDyson uygulaması aracılığıyla her şey kontrol edilebilir, ayarlanabilir veya programlanabilir.
  • MyDyson uygulaması sayesinde her temizlikten sonra temizlik raporu alabilirsiniz.

Dyson 360 Vis Nav Avantajları

Dyson, 360 Vis Nav’ın şu anda piyasada bulunan diğer tüm robot süpürgelerden iki kat daha güçlü olduğunu iddia eder. En az 12.000 Pa emiş gücü ile 360 ​​​​Vis Nav, Dyson’ın kablosuz elektrikli süpürgeleriyle karşılaştırılabilir temizleme performansı sunar. Dolayısıyla segmentine göre mükemmel performansa sahiptir. Peki Dyson 360 Vis Nav’ı bu kadar özel yapan nedir?

  • Her şeyden önce her türlü yüzeyi, herhangi bir robot süpürgeden daha iyi temizlemesini sağlayan üçlü fırça hareketine sahiptir.
  • Halı, laminat veya fayans olması fark etmeksizin evin her yerinde aynı performansı sergiler. Dolayısıyla Dyson 360 Vis Nav iş yerleri için de idealdir.
  • 2,1 santimetreye kadar olan nesnelerin üzerinden de geçebilir. Bu yüzden önüne bir şey çıkarsa üzerine tırmanır, temizlemeye devam eder. Herhangi bir engele takılmadığından tüm temizliği beklenen sürede tamamlar, size temiz iç mekanınızın tadını çıkarmak kalır.
  • Dyson 360 Vis Nav’ın diğer dikkat çeken avantajı ise uzun pil ömrüdür. Robot süpürge, şarj standına geri dönene kadar 50 dakikaya kadar kesintisiz çalışabilir. Dolayısıyla, pili şarj etme endişesi duymadan geniş bir alanı temizleyebilirsiniz.

Dyson 360 Vis Nav Kullanımı

Dyson, 360 Vis Nav robot süpürgeyle dilediğiniz zemini süpürebilmeniz için farklı modlar eklemiştir. Dolayısıyla otomatik mod, robotun zeminde ne kadar kir tespit ettiğine bağlı olarak emiş gücünü ayarlar. Hızlı mod ise açık alanlarda ekstra temizlik için kullanışlıdır. Sessiz modda ise adından da anlaşılacağı üzere daha uzun süre düşük seviyede çalışır. Boost modu, daha detaylı temizlik için idealdir. Çünkü maksimum emiş sağlar. Bu sayede Dyson robot süpürgenin kullanımı oldukça pratiktir. İhtiyacınıza en uygun modu seçebilir, dilerseniz modlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Mavi D şeklinde tasarlanan cihaz, evinizde gezinmesine yardımcı olmak için 360 derecelik balıkgözü lens kullanır. Dyson ayrıca toz algılama, duvar algılama ve engellerden kaçınma dahil olmak üzere belirli görevleri gerçekleştirmek için 26 sensöre sahiptir. Böylece halıdaki kir, toz ve saçlar üzerinde etkili çalışır. Süpürme tamamlandığında ekstra fırçalama yapmanız gerekmez.

Genel olarak, 360 Vis Nav robotunun kullanımı kolaydır. Çünkü sapından tutarak toz haznesini çıkarıp çöp kutusuna dökmek zahmetsizdir. Boşaltma işlemi, yine tutamakta bulunan kırmızı kolu kaydırarak tek elle yapılabilir, böylece ellerinizi kirletmeden hazneyi boşaltabilirsiniz. Bununla birlikte geniş kapasiteli toz haznesine sahip olduğundan bu işlemi sık yapmak zorunda kalmazsınız.

Alerjisi olan kişiler için elektrikli süpürgenin üst kısmından erişilebilen tam HEPA filtre vardır ve yıkanması gerektiğinde size uyarı verir. Böylece filtrenin her zaman temiz kalmasını sağlayarak işlevini yerine getirmesine yardımcı olabilirsiniz. İşlevlerin çoğu ise kullanımı kolay olan uygulama aracılığıyla kontrol edilebilse de ekran üstü gösterge sizi çeşitli sorunlar konusunda uyarır (filtrenin düzgün takılıp takılmadığı gibi) ve ekranın yan taraflarından temizlemeye hangi modda başlayacağınızı seçebilirsiniz.

Dyson 360 Vis Nav Robot Süpürge ile Haritalandırma Nasıl Yapılır?

360 ​​Vis Nav’da balık gözü lens kullanan ve robota çevreyi yorumlaması için evinizin panoramik bir görüntüsünü veren 360 derecelik bir görüş sistemi bulunur. Dolayısıyla kameranın sağladığı bilgileri işleyerek konumu ayarlar. Ayrıca evinizdeki tozu algılamak ve bir toz haritası oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Haritalandırma konusunda ise hemen her robot süpürgedeki gibi uygulamalardan yararlanılır.

MyDyson uygulamasına bağlanarak bölgeler oluşturmanıza, özelleştirmenize, temizlikleri planlamanıza, kurallar ve rutinler belirlemenize, sesli kontrolü kullanmanıza olanak tanır. MyDyson uygulamasında ayrıca evinizdeki en tozlu yerleri gösteren kapsamlı temizlik raporları bulunur. Bu raporlarda genellikle daha fazla temizlenmesi gereken alanlar ve bu kısımlarda -eğer otomatik ya da boost modu ayarlanmadıysa- temizlik modunun seçimi de bulunabilir.

Dyson 360 Vis Nav ve Dyson 360 Heurist Arasındaki Farklar

Dyson 360 Vis Nav, en yakın rakibinden iki kat daha fazla emiş gücüne sahip olduğu için dünyanın en güçlü robot süpürgesi olarak bilinir. Dyson 360 Heurist ile karşılaştırıldığında ise 110.000 rpm’ye kadar çalışan Hyperdymium motor sayesinde önemli ölçüde geliştirilmiş emiş gücü sunar. Buna ek olarak, yeni Dyson 360 Vis Nav, özellikle süpürgeliklerin temizlenmesini amaçlayan yan aktüatör tarafından desteklenen daha gelişmiş engellerden kaçınma ve toz algılama özellikleriyle öne çıkar.

Robot süpürgenin ayrıca dört temizlik modu vardır. “Otomatik” modda, toz seviyelerini saniyede 15.000 kez izlemek için bir “piezoelektrik sensör” kullanılır, mikroskobik parçacıkları algılar ve emiş seviyesini buna göre ayarlar. Bu da, önceki sürüme göre büyük bir gelişmedir. Ek olarak 360 ​​Vis Nav, toz parçacıklarının %99,99’unu kapatan beş aşamalı bir HEPA filtre sistemine sahiptir. Bu gelişmiş filtreleme sistemi, 360 ​​Heurist filtreleme sistemine göre önemli bir gelişmedir.

Tüm bu yükseltmeler, 360 ​​Vis Nav’ı öncekinden çok daha güçlü ve verimli bir cihaz haline getirir. Dolayısıyla Vis Nav ve Heurist arasında farklardan biri de fiyat aralığıdır. Dyson 360 Vis Nav fiyat etiketi, diğer robot süpürgelere ve selefine göre daha yüksektir. Ancak sağladığı derin temizlik, kullanım kolaylığı ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra dayanıklılığı ile kısa süre sonra yeni bir süpürge almanızı gerektirmediğinden çok daha uygun fiyatlıdır.

Siz de evinizin, iş yerinizin duvar dipleri de dahil olmak üzere tüm zeminlerin her zaman temiz görünmesini istiyorsanız Dyson güvencesi ile sunulan 360 Vis Nav robot süpürgeye sahip olabilir, tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hdr nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDR Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı alanlardan biri de görüntü teknolojisi oluyor. İzlediğimiz görüntülerin daha etkileyici ve daha gerçekçi…