Bir bebek telsizi satın almayı düşünüyorsanız ancak bebek telsizleri dünyasında yeniyseniz elinizin altında kaç tane seçeneğin olduğunu görünce şaşırabilirsiniz. Bebek telsizinin günlük yaşamınızda pratik ve yararlı olması için bazı seçenekler gerekli olsa da bazıları gereksiz özellikler olur. Doğru olan telsizi seçmeniz için bebek telsizi tavsiyelerimizi okumaya devam edin.

Bebek Telsizleri

Bebek telsizi veya monitörü, ebeveynlerin bebeklerini uzaktan dinlemek veya izlemek için kullandıkları bir cihazdır. Bir verici bebek ünitesi (çocuğunuzun yanına yerleştirilmiş mikrofonlu bir kamera) ve bir alıcı ebeveyn ünitesinden oluşur. Özetle bebek ünitesi ses, video ve verileri radyo dalgaları veya WiFi bağlantısı ile ebeveyn alıcıya iletir. Bir bebek monitörü bebeğinizi, odasında yatarken uyandırma riskine girmenize gerek kalmadan kontrol etmenizi sağlar. Evinizde ve hatta dışarıda dolaşabilir ve çocuğunuzun ses çıkarması veya rahatsız olması durumunda anında uyarı alabilirsiniz. İlk monitörler bebek telsizleri olarak yaratıldı. Ancak günümüzde çoğu monitör, canlı bir video yayını yayınlayabilir, size odanın sıcaklığının ne olduğunu söyleyebilir, bebeğinize ninniler çalabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Bebek Telsizine İhtiyaç Var Mı?

Bazı ebeveynler bebek telsizi almaları gerekip gerekmediğini merak ediyor. Peki bebeğiniz için bir monitöre ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız?

  1. Nispeten küçük bir evde yaşıyorsanız ve çocuğunuzun her zaman yakın işitme mesafesinde olacaksa bebek telsizine ihtiyacınız olmaz.
  2. Çocuğunuzu evdeyken her zaman duyamayacaksanız veya bir uzman tarafından bebeğinizi izlemeniz önerildiyse bir bebek monitörüne ihtiyacınız olur.

Genel olarak bebek telsizine ihtiyacınız olup olmadığını merak ediyorsanız, cevap muhtemelen evet olur. Monitör kullanan ebeveynler, çocukları uyandığında veya rahatsızlandığında uyarı alacaklarını bildikleri için daha iyi uyuduklarını söyler. Bununla birlikte, bir bebek monitörü asla bir ebeveynin veya velinin yerini alamaz. Monitörler, özellikle etkileyici teknik özelliklere sahip en yeni modeller olmak üzere, çocuğunuza göz kulak olmak konusunda inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Ancak günün sonunda bebek telsizi sadece bir araç olur.

Bebek Telsizi Türleri

Bebek monitörleri farklı şekil ve boyutlarda gelir. Bazıları bebeğinizin videosunu göstermek için telefonunuzu kullanırken bazıları özel bir ekran monitörüyle gelir. Bazıları WiFi ağınızı kullanırken bazıları kendi radyo frekansına sahip olur.

Aralarından seçim yapabileceğiniz 3 bebek telsizi kategorisi bulunur:

  1. Yalnızca Sesli Bebek Monitörleri
  2. Sesli ve Videolu Bebek Monitörleri
  3. Sağlık Takibi Yapan Bebek Monitörleri

Ses ve video, en popüler modeller olur. Pek çok yararlı ekstra özellik sunarlar. Ancak yapay zekalı cihazların ivme kazanmasıyla birlikte, sağlık takibi yapan yeni bebek monitörleri giderek daha popüler hale geliyor. Özellikle de çocuklarının Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riski altında olabileceğinden endişe duyan ebeveynler için. Bu yeni izleme cihazları, bebeğinizin kalp atışlarını, hareketlerini ve oksijen seviyesini sürekli olarak izleyebiliyor.

bebek telsiz tavsiyeleri teknosa

Radyo Frekanslı ve Wi-Fi Bağlantılı Bebek Telsizleri

Bebek ünitesinin video ve ses verilerini ebeveyn ünitesine nasıl aktaracağı durumuna göre iki tür bebek monitörü bağlantısı mevcut olur.

  • Radyo Frekansı (RF)
  • WiFi

Radyo Frekansı monitörlerinin menzili sınırlı olur ve çocuğunuzun sağlıksız elektromanyetik maruziyete maruz kalmasını potansiyel olarak artırabilir. Ancak RF monitörler, bebek monitörünün hacklenmesi risklerini de büyük ölçüde azaltır. Kullanımlarını çok daha kolay hale getiren özel bir ebeveyn ünitesiyle birlikte gelir. WiFi bağlantınızdan bağımsız olarak da çalışabilir.

Wi-Fi monitörler, bebeğinizin videosunu telefonunuza aktarmak için internet bağlantınızı kullanır. Bu, çok daha fazla işlevselliğe ve izleme seçeneğine kapı açar ancak aynı zamanda sizi potansiyel gizlilik sorunlarına da maruz bırakır. Ayrıca, bebeğinizi duymak ve görmek istiyorsanız telefonunuzu veya tabletinizi her zaman açık tutmanız gerektiği anlamına gelir. WiFi ağınız çökerse çalışmaz.

Bebek Telsizi ve Kullanışlı Özellikleri

Bebek monitörleri, günümüzde bebeğinizin ağlaması konusunda sizi uyarmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Ancak yaşam tarzınıza ve evinizin yapılandırmasına bağlı olarak daha fazlasını yapan bir monitöre ihtiyacınız olmayabilir. Gerekeni gereksizden ayırmanıza yardımcı olmak için, şu anda bebek monitörlerinde bulunan özelliklerden bazılarını burada bulabilirsiniz.

  • Kızılötesi Gece Görüşü
  • VOX
  • Çoklu Kamera
  • İki Yönlü Konuşma
  • Ninni Çalma
  • Oda Sıcaklığı Ölçme
  • Nem
  • Uzaktan Kaydırma ve Eğme
  • Uzaklaştırma ve Yakınlaştırma
  • Gece Lambası
  • Video Kaydı ve Anlık Görüntü

Bu seçeneklerin tümü gerekli değildir, bir video bebek monitörü için en yararlı özellikler şunlar olur:

  • Gece Görüşü
  • Ses Aktivasyonu (VOX)
  • Çoklu Kamera Desteği
  • Geri Bildirim
  • Ninni
  • Oda Sıcaklığı Ölçme

Kızılötesi gece görüşü oldukça önemli bir özellik olur. Gece görüşü bebeğinizi karanlıkta görmenizi sağlar. Sesli aktivasyon, çocuğunuz uyandığında sizi uyarır. Bu özellik, sürekli videoya bakmak zorunda kalmadan çocuğunuzun uyanık olduğunu anlamanızın bir yolu olur. Çoklu kamera desteği ise harika bir özellik olur. Tek bir monitörle tüm aileyi görebilirsiniz. Tüm WiFi monitörleri bu seçeneği sunar ancak yalnızca en üst düzey RF monitörlerinde özellik bulunur. Geri bildirim özelliği ise bebeğinizi yatıştırmak istediğinizde ve yatak odalarına gittiğinizi bilmelerini istediğinizde çok yardımcı olur. Ninni özelliği bebeğinizi uyutmak için başka bir harika özelliktir. Kamera, telefonunuzdan veya ebeveyn ünitenizden seçebileceğiniz bir dizi şarkı ve ninni çalar. Sıcaklıkların gece boyunca önemli ölçüde değişebileceği bir yerde yaşıyorsanız, bebeğinizin rahat etmesini sağlamak için oda sıcaklığı ölçümü de önemli bir özellik olarak öne çıkar.

Bebek Telsizi Alırken Başka Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Özelliklerin ötesinde, bebek telsizinizi seçerken dikkate almanız gereken birkaç önemli unsur bulunuyor.

  • Sağlık ve Güvenlik
  • Mahremiyet
  • Menzil
  • Ses Kalitesi
  • Video Kalitesi
  • Pil

Sağlık ve güvenlik, bebek telsizinizi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli kriter oluyor. Çocuğunuzu güvende tutmanıza yardımcı olmak için kullanılan cihazın tehlike yaratmaması gerekiyor. Bebek monitörünün sağlık ve güvenlik durumunu değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta bulunuyor. Ancak bunlar çoğunlukla çocuğunuzun yatağının etrafındaki kablolarla kendisine zarar vermemesini sağlamak ve bebeğinizin elektromanyetik radyasyona maruz kalmasını azaltmakla ilgili oluyor.

WiFi bebek monitörünü tercih ediyorsanız mahremiyet risklerin farkında olmanız ve olası gizlilik ihlallerine karşı kendinizi nasıl koruyacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunun için seçtiğiniz markanın koruma özelliklerini göz önünde bulundurun.

Menzil, bir bebek monitörünü faydalı kılan şey oluyor. Bebeğinizin odasına her zaman işitme mesafesinde olmanız gerekiyorsa monitör almanın kesinlikle bir anlamı kalmıyor. Ses ve video kalitesi ile pil ömrü ise markaya ve ürünün kalitesine göre değişen dikkat edilmesi gereken diğer özellikler olarak öne çıkıyor.

Siz de en iyi teknolojik donanımlara sahip bebek telsizlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
televizyon internete nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Televizyon Nasıl İnternete Bağlanır?

Evlerimizin yıllardır değişmeyen eğlence cihazlarının başında televizyonlar geliyor. Günümüz teknolojisiyle televizyon teknolojisinin gelişim hızı birbiriyle neredeyse paralel olarak…