Yeni çıkan bilgisayar oyunlarının büyük çoğunluğu yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyar. Bu oyunları çalıştırmak için güçlü işlemci, güncel bir ekran kartı ve yüksek RAM donanımlarına sahip olmak gerekir. Sevindirici haber şu ki, günümüzde yüksek donanım gerektirmeyen ve keyifle oynanabilecek yüzlerce harika oyun bulunur. Bir dönemin en popüler oyunları, her ne kadar günümüz oyunları kadar kaliteli grafiklere sahip olmasa da oyun mekanikleri ve benzersiz hikayeleri ile oldukça dikkat çekicidir. Sistem gereksinimleri az olan oyunlar işlemciyi yormaz, yüksek ayarlarda kolaylıkla çalıştırılabilir. Ayrıca bir dönem sadece en yüksek donanıma sahip bilgisayarlar ile oynanabilen video oyunları, günümüzde giriş seviyesi bir laptopla bile rahatlıkla oynanabilir.

Gelin, zamanın nasıl geçtiğini unutturacak ve düşük sistem gereksinimleriyle oynanabilecek 10 PC oyununa yakından göz atalım.

1. Half-Life 2

Bilim adamı Gordon Freeman’ın hikayesini konu alan Half-Life 2, oyun sektörünün en önemli yapımlarından biri olarak kabul edilir. 2004 yılında piyasaya sürülen Half-Life 2, devrim niteliğindeki oyun mekaniği ve sıra dışı hikayesi ile oldukça sürükleyicidir. Hareketli bir FPS olan oyunda ana karakter farklı araçlarla sudan veya karadan yolculuk eder, korku veren düşmanlarla savaşır ve sıra dışı bulmacaları çözerek ilerler.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): 1.7 GHz

Ekran Kartı (GPU): 256 MB

RAM: 512 MB

Depolama Alanı: 6,5 GB

2. Portal 2

Valve tarafından piyasaya sürülen Portal 2, tıpkı Half-Life serisi gibi üst düzey optimizasyon ve akıcı bir oyun deneyimi vadeder. Bugüne kadar tasarlanmış en ilginç ve heyecanlı bulmaca oyunlarından biri olan Portal 2, zamanın ötesinde grafikleri ve mekaniği ile ilgiyi üzerine çeker. Portal silahını kullanarak mekanlar arasında özgürce geçiş yapabilir, karmaşık bulmacaları çözerek ilerleyebilir, uzay filmlerini andıran göz alıcı ortamlarda keşif yapmaya başlayabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): 3 GHz

Ekran Kartı (GPU): 256 MB

RAM: 2 GB

Depolama Alanı: 8 GB

3. The Sims 4

Serinin en ilginç yapımlarından biri olan The Sims 4, gerçek yaşamı taklit eden yapısıyla oldukça eğlencelidir. Düşük sistemli PC oyunları için en iyi alternatiflerden biri olan Sims 4, hazırladığınız karakterle sosyalleşmeye, gündelik işleri üstlenmeye ve aile hayatına ait sorunları çözmeye kadar oldukça kapsamlı görevler içerir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo 1.8GHz;

Ekran Kartı (GPU): 128 MB

RAM: 4 GB

Depolama Alanı: 17 GB

4. Dead Space

Korku temalı oyunlardan hoşlananlar için iyi bir seçenek olan Dead Space, bir uzaylı türü olan nekromorflara karşı verilen çetin bir yaşam mücadelesini konu alır. Farklı silah türlerinin kullanılabildiği oyunda FPS kameradan aksiyona dahil olmak ve zorlu görevleri birer birer geçerek hedefe ulaşmak oldukça heyecanlıdır.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): 2,8 GHz

Ekran Kartı (GPU): 256 MB

RAM: 1 GB

Depolama Alanı: 8 GB

5. Minecraft

Düşük sistem gereksinimli oyunlar içinde bulunan Minecraft, hemen her bilgisayarda rahatlıkla oynanabilir. Piksel temelli Minecraft’ın eğlencesi, grafik detaylardan çok macera dolu açık dünya oyun sisteminden gelir. Minecraft oynarken kale inşa etmekten yeni bir orman oluşturmaya, düşmanlarla savaşmaktan avlanmaya kadar dilediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core i3 3210 veya AMD A8 7600 APU

Ekran Kartı (GPU): 512 MB

RAM: 4 GB

Depolama Alanı: 2 GB

6. Age Of Empires 2: Definitive Edition

Düşük sistemli oyunlar arasında yer alan Age of Empires 2, harita üzerinde yeni bir şehir inşa etmenize ve bu şehri dilediğiniz gibi yönetmenize izin verir. Tüm zamanların en iyi strateji oyunlarından biri olan AOE 2; şehir kurma, bütçe hazırlama ve savaşı yönetme gibi farklı görevleri aynı anda üstlenebilme ayrıcalığı sunar.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon 64×2 5600+ (2.8 GHz)

Ekran Kartı (GPU): 2 GB

RAM: 4 GB

Depolama Alanı: 15 GB

7. Broken Age

Point & click türü macera oyunlarından biri olan Broken Age, hikâye temelli video oyunlarından hoşlananlar için kaçırılmaması gereken bir yapımdır. Gücünü iyi yazılmış hikâyeden alan oyun, küçük bulmacaların çözülmesi ile ilerler.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): 1.7GHz Dual-Core

Ekran Kartı (GPU): 64 MB

RAM: 2 GB

Depolama Alanı: 2,5 GB

8. The Elder Scrolls V: Skyrim

2011 yılında piyasaya sürülen The Elder Scrolls V: Skyrim, RPG türünün en iyi örnekleri arasında yer alır. Bethesda Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilen yapım, Radyant hikâye sistemiyle ilerler ve oyunculara akıcı bir oyun deneyimi yaşatır.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo 2.0 GHz veya Althon X2 2.0 GHz

Ekran Kartı (GPU): 512 MB

RAM: 2 GB

Depolama Alanı: 7 GB

9. Sid Meier’s Civilization V

Age of Empire serisine farklı bir alternatif olan Civilization V, gelişmiş strateji özelliği ve benzersiz oyun kurgusu ile dikkat çeker. Strateji severler için özel bir yeri olan oyun, düşük sistem gereksinimleri sayesinde çoğu bilgisayarda rahatlıkla oynanabilir. Oyuncular yeteneklerini geliştirdikçe yeni kilitleri açabilir, geçmişten geleceğe uzanan bir imparatorluğun kurucusu olma şansına sahip olabilir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo 1.8GHz;

Ekran Kartı (GPU): 256 MB

RAM: 2 GB

Depolama Alanı: 8 GB

10. Far Cry 3

2012’de çıkış yapan serinin efsanevi oyunu Far Cry 3, açık dünya oyunlarından hoşlanan oyunseverlere hitap eder. Geniş haritası ve gelişmiş grafikleri ile öne çıkan yapım, zamanının en güçlü AAA video oyunlarından biri olsa da günümüzde giriş seviyesi laptoplar ile bile rahatlıkla oynanabilir. Maceraperest Jason Brody karakterinin yerel bir kahramana dönüştüğü oyunda hem hikâyeye uygun olarak ilerleyen görevleri takip edebilir hem de eğlenceli bonus etkinliklerine katılabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo E6700 2.6 GHz veya AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0 Ghz

Ekran Kartı (GPU): 512 MB

RAM: 4 GB

Depolama Alanı: 15 GB

Siz de bütçenize en uygun bilgisayar modelleri arasından seçiminizi yapabilir, bilgisayarınıza uyumlu PC oyunları ile keyifli zaman geçirebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pubg-mobile nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

PUBG Mobile Nasıl Oynanır?

Mobil cihazların kullanımı arttıkça bilgisayarlardan telefonlara doğru yönelim artabiliyor. Gittiğimiz her yerden kolaylıkla işlem yapabilme özgürlüğü ve kullanım…
god of war nedir ve nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

God Of War Nedir? Nasıl Oynanır?

Santa Monica Studio tarafından yaratılan God of War serisi, video oyunlarında şimdiye kadar var olan en vahşi ve…