Akıllı telefonlarımız hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız cihazların başında geliyor. Gelişen özellikleri sayesinde hemen her bilgimizi içerisinde tutuyoruz ve ihtiyacımız olduğunda bunları kullanıyoruz. iPhone telefonların gelişen kamerası ve hızlı işlemcisi sayesinde daha fazla fotoğraf çekebiliyor, daha çok uygulamayı bir arada kullanabiliyoruz. Ancak diğer tüm akıllı cihazlarda olduğu gibi iPhone’ların da belli bir depolama kapasitesi bulunuyor. Kaliteli fotoğraf ve videoların yanı sıra çok fazla uygulama kullandığımız için bu kapasiteyi çabuk dolduruyoruz. Depolama kapasitesinin yanı sıra iPhone’umuzda bir arıza olması durumunda ya da telefonumuzu değiştirmek istediğimizde içerisindeki verileri kaybetmek istemiyoruz. Bunun için iPhone’umuzu düzenli olarak yedeklememiz gerekiyor. Böylece hem kullanabilmek için daha fazla yere sahip oluyoruz hem de herhangi bir aksilik olduğunda verilerimizi koruyabiliyoruz. iPhone’umuzu yedeklemenin birden fazla yolu bulunuyor. Bu yazımızda iPhone nasıl yedeklenir anlatmaya çalışacağız.

iPhone iCloud’a Nasıl Yedeklenir?

iPhone’daki bilgileri iCloud üzerinde yedeklemek aslında çok büyük bir avantaj sunuyor. Çünkü verilerimiz fiziksel bir alanda değil bulutta depolanıyor. Böylece herhangi bir yer kaplamamış oluyor. Ayrıca yedeklediğimiz bilgilere internet bağlantısı olan her yerden ve her cihazdan ulaşabiliyoruz. Bu da bilgilere erişim konusunda çok geniş bir imkan sunuyor.

iPhone’u iCloud’a yedeklemek için öncelikle telefonumuzdan “Ayarlar” uygulamasını açıyoruz. Ekranın en üstünde Apple kimliğimizin bulunduğu bir alan yer alıyor. Buraya tıkladığımızda açılan menüde iCloud seçeneğini bulunuyor. Buraya giriş yaptıktan sonra ekranı aşağı kaydırıyoruz. İlk grup menünün altında “iCloud Yedekleme” kısmını görüyoruz. Yedekleme işlemini yapacağımız seçenek burası oluyor.

iCloud Yedekleme” menüsüne giriş yaptığımızda iCloud’a düzenli olarak yedekleme yapabileceğimiz bir seçenek sunuluyor. Eğer düzenli olarak yedeklemekle uğraşmak istemiyorsak bu alanı aktif hale getirebiliyoruz. Bunun dışında ekranın altında “Şimdi Yedekle” butonu bulunuyor. Bu alana tıkladıktan sonra iPhone’umuz iCloud üzerinde yedeklenmeye başlıyor.

iCloud için belli bir kapasiteyi Apple ücretsiz olarak kullanıcılarına sunuyor. Bu kapasitenin üzerine çıkıldığında ise düzenli olarak ücret ödemesi yapılıyor.

iphone yedek teknosa

iTunes Kullanarak iPhone Nasıl Yedeklenir?

iTunes yedeklemesi, iCloud yedeklemesine benziyor. Buradaki tek fark iPhone yedeği bulutta değil bilgisayarımızda depolanıyor. Bilgisayarımıza depolandığı için iCloud’dan diğer farkı tamamen ücretsiz oluyor. Bulut depolama kullanılmadığı için de bilgisayarımız dışındaki başka bir cihazdan yedek bilgilerimize ulaşamıyoruz.

iTunes yedeklemesini yapabilmek için öncelikle bilgisayarımıza iTunes uygulamasını indiriyoruz. iTunes uygulamasını başlattıktan sonra iPhone’umuzu USB kablosuyla bilgisayarımıza bağlıyoruz. iTunes uygulamasında telefonumuzun bilgileri otomatik olarak ekrana geliyor. Sol menüde en üstte yer alan Özet alanına tıkladığımızda iPhone bilgilerimizi görüyoruz. Bilgilerin hemen altında ise yedeklemeler alanı yer alıyor. Bu alanda otomatik yedekleme seçeneğini aktif hale getirdiğimizde bilgisayarımıza iPhone’u her bağladığımızda iTunes otomatik olarak yedeklemeye başlıyor. Bu alanın hemen sağ tarafında ise manuel yedekleme seçenekleri bulunuyor. Bu alandaki “Şimdi Yedekle” butonuna tıkladığımızda iPhone’umuzdaki tüm bilgiler bilgisayarımıza yedeklenmeye başlıyor.

iPhone Mac Bilgisayara Nasıl Yedeklenir?

Geçtiğimiz yıllarda Apple, kendi bilgisayarı Mac’lerde yedekleme için iTunes uygulamasının kullanımını kaldırma kararı alıyor ve bunun için farklı seçenekler sunuyor. Bu nedenle iTunes uygulamasını Mac bilgisayarımızda kullanamıyoruz. Bunun yerine yeni bir uygulama olarak “Finder” uygulamasını kullanıyoruz.

Finder uygulamasını Mac bilgisayarımızda açtıktan sonra iPhone’umuzu bir USB kablosuyla bilgisayarımıza bağlıyoruz. Bazen bu aşamada iPhone parolamızı girmemiz istenebiliyor ya da bilgisayara güvenmemizi isteyen bir onay ekranı gelebiliyor. Bu adımları takip ederek iPhone’un bağlantısını sağlıyoruz. Finder uygulaması iTunes’a benzer bir menü yapısına sahip bir uygulama olduğu için sol menüden seçim yaparak ilerliyoruz. Menüden öncelikle iPhone cihazımızı seçiyoruz. Açılan ekran iPhone telefonumuzun bilgilerini görüyoruz. Ana ekranda çıkan “Genel”menüsünde “Yedeklemeler” alanına geliyoruz. Bu alanda “Şimdi Yedekle” butonuna tıkladığımızda iPhone’umuzun Mac bilgisayarımıza yedeklemesini başlatmış oluyoruz.

Yukarıda iPhone nasıl yedeklenir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iPhone telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
katlanabilir telefon ozellikleri neler
Devamını Oku

Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler?

Teknoloji her yıl muhteşem bir hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz ürünler artık hayatlarımızın…
iphone 13 ne zaman teknosa
Devamını Oku

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, yeni ürün lansmanlarında en çok söylentiye maruz kalan ve bu konuda en sıkı güvenlik önlemleri alan markaların…
cep telefonu cekim gucu nasil artirilir teknosa
Devamını Oku

Telefonun Çekim Gücü Nasıl Artırılır?

Günlük hayatımızdaki birçok işi cep telefonlarımızla yapabiliyoruz. Hem sesli ve yazılı iletişim kanallarını kullanırken hem de internette araştırma…