Oppo’nun yeni A serisi akıllı telefonu A55, piyasaya çıktıktan sonra kendi kategorisinde en rekabetçi özelliklere ve fiyata sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Oppo A55, 6,51 inç ekranı, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı, 50 MP üçlü arka kamera kurulumu ve Mediatek Helio G35 sekiz çekirdek işlemcisiyle birçok avantajı bünyesinde barındırıyor.

Oppo A55 Tasarımı

Oppo A55’in arka kapak tasarımında aydınlatma açısına bağlı olarak ortaya çıkan gökkuşağı renklerine sahip modeli, özellikle farklı tasarım seven kullanıcıların dikkatini çekiyor. Daha sade tasarımlardan hoşlanan kullanıcılar için ışıltılı siyah rengi de bulunuyor. Siyah modelinin tasarımı da sadeliği şıklıkla birleştirdiği için kullanıcı yorumlarından tam not almayı başarıyor.

Arka yüzeyinde sadece üçlü kamera kurulumu ve Led flaş yer alması tasarımın sadeliği açısından hoş bir görüntü sergiliyor. Ön yüzüne baktığımızda ise, ekranın büyüklüğünü koruyabilmek ve görüntünün kesilmesini önleyebilmek için selfie kamerasının sol üst köşede bir çentik olarak yer aldığını görüyoruz. Çerçeveler olabildiğince ince tutulmaya çalışıldığından bir şeyler izlemek istediğinizde olduğundan daha büyük bir izlenim katıyor.

Oppo A55 telefonların sağlam cam özelliğinden herhangi bir yerde bahsedilmiyor. Ancak ek koruma için bir ekran koruyucusu bulunuyor.

Sol kenarında ses düğmeleri bulunurken hemen üzerinde ise, iki nano boyutlu sim kart ve bir micro SD kart olmak üzere üçlü kart tepsisi bulunuyor. SD kartın olması depolama alanını artırma konusunda büyük avantaj sağlıyor. Telefonun sağ kenarında hem parmak izi sensörü işlevi gören hem de açma kapama güç düğmesi olarak kullanılan bir düğme bulunuyor. Aynı düğmeyi kullanarak telefonun ekran kilidini de açıp kapatabiliyorsunuz. Kenarlarda bulunan düğmeler telefonun biraz daha ortalarına yakın yerleştirildiği için eliniz küçük bile olsa düğmelere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bu da kullanım kolaylığı sağlayan önemli bir özelliği oluyor.

Oppo A55’in alt kısmında ana mikrofon, 3,5 mm kulaklık jak girişi, USB-C bağlantı noktası ve hoparlör bulunuyor.

Genel olarak tasarımına bakıldığında normal A serisi telefonlardan çok büyük bir farkı bulunmuyor. Oppo A55’i diğerlerinden ayıran en önemli tasarım özelliği benzersiz renkleri oluyor.

oppo a55 incelemesi teknosa

Oppo A55 Ekranı

OPPO A55, 1600 x 720 çözünürlüğü bulunan 6,51 inç IPS LCD ekrana sahip olarak üretiliyor. Sadece bir LCD ekrana sahip olmasına rağmen şaşırtıcı şekilde çarpıcı renklere ve çok iyi görüş açılarına sahip olarak görünüyor. Bu özellikleri sayesinde herhangi bir video platformundan izlediğiniz filmlerin sürükleyiciliğine kolaylıkla kapılabiliyorsunuz.

Ekranın parlaklığı ve canlılığı büyük beğeni kazanırken, doğrudan güneş ışığının altında bile bir şey izlerken herhangi bir sorunla karşılaşmamanız iyi bir kullanıcı deneyimi yaratıyor. Ayrıca ekran ayarlarından ekran sıcaklığını da seçebiliyorsunuz.

Oppo A55 Kamerası

Oppo A55’in arkasında bulunan üçlü kamera kurulumunda bir adet 50 MP çözünürlüğe sahip ana kamerası, makro çekimler ve derinlik algılaması için de 2’şer MP iki kamerası bulunuyor. Ön yüzde bulunan selfie kamerası ise 16 MP gibi yüksek bir çözünürlükte üretiliyor.

Fotoğraf kalitesi açısından oldukça iyi ayrıntılara sahip ve renkler genellikle gerçekçi görünüyor. Ancak güneşin tepede olduğu saatlerde çekim yapıldığında aşırı pozlanmış fotoğraflarla karşılaşabiliyorsunuz. Makro çekimler için de bir kamera bulunuyor fakat düşük kapasiteli olmasından dolayı kaliteli fotoğraflar elde edemiyorsunuz. Oppo A55’in portre modu da bulunuyor. Derinlik algısı o kadar iyi olmadığı için arka planın ayrışması yeteri kadar beklentiyi karşılamıyor. Gündelik kullanım için yine de iyi bir sonuç veriyor. Telefonun gece modunun da yeteri kadar iyi olduğundan bahsedilemiyor. Düşük ışık koşullarında çekilen fotoğraflar kalite açısından baklentileri karşılayamıyor.

Yukarıda Oppo A55 incelemesi paylaştık.

Siz de en iyi Oppo telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
galaxy a73 telefonu yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Galaxy A73 Telefonu Yakından Tanıyın

Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya…
telefon nasil sarj edilir nasil hizlandirilir teknosa
Devamını Oku

Telefon Nasıl Şarj Edilir Nasıl Hızlandırılır?

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte günlük işlerimizin çoğunu telefonlarımızdan halledebiliyoruz. Mobil cihazlar olduğu…
oppo a52yi yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Oppo A52’yi Yakından Tanıyın

Oppo, son dönemde piyasaya sunduğu yeni akıllı telefonlarla dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Oppo A52 telefonlar tek bir…
android 11deki guvenlik ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Android 11’deki Güvenlik Özellikleri

Yıllar boyunca Android işletim sistemindeki güvenlik konusu sürekli inişli çıkışlı bir grafik izliyordu. Uygulamaların aşırı sıklıkta izin talep…