Akıllı telefon denince ilk akla gelen markaların başında iPhone yer alıyor. Her yeni modeliyle teknolojinin geldiği nokta konusunda takipçilerine fikir veren iPhone, diğer telefonlarla da en çok karşılaştırılan referans marka oluyor. Apple, yakın geçmişe kadar genellikle fazla çeşit iPhone modeli piyasaya sürmüyordu. Bu sayede yeni bir iPhone alacağınız zaman hemen karar verebiliyordunuz. Ancak akıllı telefon piyasası büyümeye ve kullanıcıların ihtiyaçları çeşitlenmeye devam ediyor. Apple da tüketicilerinin bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni modellerini buna göre tasarlamaya başlıyor. Bu nedenle telefonunuzu yenilemeyi ve yeni bir iPhone almayı düşünüyorsunuz, bazı konulara dikkat ederek doğru karar vermeniz gerekiyor. Bu yazımızda iPhone alırken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz.

Yeni Bir iPhone İçin Önce Bütçenize Verin

iPhone telefonlar, ilk çıktığı günden beri diğer telefonlara göre hiçbir zaman ucuza satılmıyordu. Bu nedenle diğer telefonlarla kıyaslama yapılırken ilk fiyatına göre karşılaştırılıyor. Ancak sahip olduğu özellikler ve satış sonrası verdiği destekle fiyatının karşılığını her zaman veriyor. iPhone kullanıcıları da sahip olduğu bu özellikler nedeniyle fiyat farkına çok fazla bakmıyor.

Yeni bir iPhone almaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken şeylerin başında bütçeniz geliyor. iPhone modelleri arasında bütçenize en uygun olan modelleri sıralayabiliyor ve bu modeller arasından size en uygun olanı seçebiliyorsunuz.

Ayrıca uzmanlara göre yeni iPhone almanın en doğru zamanının genellikle lansman tarihi olduğu söyleniyor. Diğer teknolojik ürünler için bu doğru bir zamanlama olmasa da, iPhone söz konusu olduğunda geçerli olabiliyor. iPhone yeni bir model lansmanı yaptığında eski modellerinin satış fiyatlarında indirime gidiyor ve yeni modeli genellikle aynı fiyata satışa sunuyor. Ama eski modellerin fiyatlarında diğer cihazlara göre çok büyük değişiklik olmuyor. Bu nedenle dönemin ekonomik şartlarına göre değişkenlik gösterse de, yeni bir iPhone almak için en doğru zaman, ilk piyasaya çıktığı zaman oluyor.

Ne Kadar Büyük Ekrana İhtiyacınız Olduğuna Karar Verin

iPhone alırken ekran tercihleriniz de önem taşıyor. Kullanıcılarının taleplerini dikkate alan Apple, son dönemde ürettiği iPhone modellerinde birden fazla boyut seçeneği sunuyor. Böylece kullanım alışkanlığınıza göre istediğiniz boyuttaki iPhone telefona sahip olabiliyorsunuz.

Akıllı telefonları sadece iletişim kullanmıyoruz. Herhangi bir yerde telefonumuzdan bir şeyler izlemek en çok yaptığımız şeylerden biri oluyor. Bu nedenle ekran büyüklüğü, telefon seçiminde önemli kriterler arasında bulunuyor.

Ayrıca iPhone’ların değişen boyutlarına göre bazı özelliklerinde de değişkenlik olabiliyor. İşlemci ve hız gibi konularda çoğunlukla aynı performansı gösteriyor olsa da, özellikle kamera açısından büyük boyutlu olan iPhone’lar çok daha fazla özellik sunuyor. Eğer telefonun boyutu sizin için önemliyse dikkat etmeniz gereken şeylerin ilk sırasına bunu koyabiliyorsunuz. Büyük telefon kullanma konusunda bir sıkıntınız bulunmuyorsa ve çoğunlukla telefondan bir şeyler izliyorsanız iPhone’un Pro ve Max modellerine yoğunlaşmanız faydalı oluyor. Ancak boyut o kadar önemli değilse daha çok istediğiniz özelliklere odaklanmanız doğru iPhone modelini seçmeniz için daha etkili sonuç veriyor.

iphone alinirken nelere dikkat edilmeli teknosa

Kamera Özellikleri Ne Kadar Önemli?

Eski model iPhone telefonların en çok eleştirilen özelliklerinin başında kameraları geliyordu. Diğer telefonların gelişmiş kamera özelliklerinin yanında iPhone’lar daha çok eski moda olarak kalıyordu. Ancak son birkaç yılda yaptığı geliştirmeler ile yeni iPhone’lar kamera anlamında çıtayı çok farklı bir seviyeye çıkartıyor.

Akıllı telefonların en çok kullandığımız işlevlerinden biri kamerası oluyor. Gittiğimiz yerleri ya da yaşadığımız anları ölümsüzleştirmek ve sevdiklerimizle paylaşmak için hemen fotoğraf çekmek istiyoruz. Bunun için de gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlar ilk tercihimiz oluyor.

Bu nedenle yeni bir iPhone almak istediğimizde sahip olduğu kamera özelliklerine dikkat etmemiz gerekiyor. iPhone 13’lerde bulunan sinematik mod başta olmak üzere birçok farklı geliştirme, bu konudaki ihtiyaçlarınızı tatmin edici bir şekilde karşılıyor. Eğer telefonunuzla fotoğraf ve video çekme tutkunuz varsa ve etkileyici çekimler yapıp sevdikleriniz ya da takipçilerinizle paylaşmayı seviyorsanız, yeni iPhone’lar arasında bunu karşılayacak birçok model bulunuyor. Ancak kamerasının standart özelliklere sahip olması sizin için yeterli oluyorsa ve çok fazla gelişmiş bir model aramıyorsanız daha önceki modelleri de ihtiyacınızı karşılayabiliyor.

Depolama İhtiyacınızı Belirleyin

Android telefonların bir çoğu micro SD kart takarak depolama alanını genişletmenize imkan tanıyor. Ancak iPhone, piyasaya çıktığı ilk günden itibaren böyle bir duruma izin vermeyip kullanıcılarına yerleşik depolama alanı sunuyor. Bu nedenle seçeceğiniz iPhone modelinin depolama alanı önemli kriterler arasında bulunuyor.

Gelişmiş kamera özellikleri nedeniyle artık akıllı telefonlarda daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyoruz. Bu durumdan kaynaklı her yeni model iPhone’un minimum depolama alanı biraz daha büyüyor.

Yeni bir iPhone almaya karar verirken ne kadarlık bir alana ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz ve seçiminizi ona uygun yapmanız gerekiyor. Bu sayede telefonunuzu kullanırken herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

İkinci El iPhone Almak İstiyorsanız Dikkat Etmeniz Gerekenler

Elimizdeki telefonun özellikleri artık ihtiyaçlarımızı karşılamadığında ve yeni iPhone modeli için yeterli bütçemiz olmadığında ikinci el telefonlara yönelebiliyoruz. Eğer ikinci el ve temiz bir iPhone almak istiyorsak dikkat etmemiz gereken ilk özelliği, en son iOS sürümünü çalıştırıp çalıştırmadığı olması gerekiyor. Apple’ın resmi, web sitesinde yeni iOS sürümünü hangi modellerin çalıştırdığı bilgisi her zaman bulunuyor. İşletim sisteminin sunduğu yenilikleri alabilmek için ve kullandığımız uygulamaları güncel tutabilmek için bu özelliğine dikkat ediyoruz. Diğer dikkat edeceğimiz noktalar da fiziksel özellikleri oluyor. Ekranda çizilme ya da kırılma gibi konular kullanım performansını doğrudan etkilediği için her yönden temiz bir telefon almak bizim için avantajlı oluyor.

Yukarıda iPhone alırken nelere dikkat edilmeli anlattık.

Siz de en iyi iPhone telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone 11 su geciriyor mu teknosa
Devamını Oku

iPhone 11 Su Geçiriyor mu?

iPhone telefonlar, akıllı telefon sektöründe geliştirdiği teknolojilerle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. Birçok alanda öncülüğü taşıyarak teknolojinin…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…
android 11deki guvenlik ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Android 11’deki Güvenlik Özellikleri

Yıllar boyunca Android işletim sistemindeki güvenlik konusu sürekli inişli çıkışlı bir grafik izliyordu. Uygulamaların aşırı sıklıkta izin talep…
iPad 8 Nesil Teknosa
Devamını Oku

iPad 8. Nesil İncelemesi

Apple’ın ince ve hafif 8. Nesil iPad’i neredeyse bir önceki modeliyle benzer görünüyor. Apple, iPad modellerinde dış görünüşü…