Günümüzün vazgeçilmez cihazları olan akıllı telefonlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlarımızı dış ortamlardan gelebilecek tehlikelere karşı korumak için oldukça özen gösteriyoruz. Bu cihazlarımızın en hassas noktası ekranları oluyor. Çizilmelere, çatlamalara ve darbelere karşı en az dayanıklı olan yerleri olduğu için de ekstra bir korumaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle bu cihazları aldığımızda yanında ek olarak mutlaka en az bir ekran koruyucu almayı da ihmal etmiyoruz. Bu sayede cihazlarımızın ekranını dış etkenlerden koruyarak daha uzun ömürlü bir kullanım gerçekleştirebiliyoruz. Bu yazımızda ekran koruyucu nedir, ne işe yarar anlatmaya çalışacağız.

Ekran Koruyucu Ne İşe Yarıyor?

Ekran koruyucular teknolojik cihazlarımızın güvenli kullanımı için geliştirilmeye devam ediyor. Ekran koruyucuları sadece dayanıklı birer şeffaf koruma olarak düşünmemeliyiz. Hem cihazınızı darbelere ve çizilmelere karşı korurken hem de ekrandaki görüntünün kalitesini de korumaya çalışıyorlar.

Gizliliği artıran teknolojiye sahip ekran koruyucunuz olduğunda sadece ekranın karşısındaki kişi ekranı görebiliyor. Yanlardan tamamen karanlık göründüğü için ekranınızı sizden başkasının okuma imkanı olmuyor.

Bazı ekran koruyucuları ekran kapalıyken ayna etkisi gösteriyor. Dışarıda ayna bulamayacağınız ortamlarda kurtarıcınız olabiliyor.

Parmak izi tutmayan ekran koruyucular sayesinde pürüzsüz ekranlarınızda lekelenme sorunu ortadan kalkıyor olacaktır. Hem ekran koruyucuyu uzun süreli kullanabiliyor hem de cihazınızın şıklığını koruyabiliyorsunuz.

Bazı ekran koruyucu modelleri ekranın yaydığı zararlı ultraviyole ışınlarından koruma özelliğine de sahip oluyor. Bu sayede gün içerisinde uzun süre ekrana bakmak zorunda kalıyorsanız sağlığınızı koruyucu bir etkisi de olmuş oluyor.

Ekranı darbelere karşı daha sağlam bir şekilde korumak istiyorsanız temperli ekran koruyucuları tercih edebilirsiniz. Camın bir yaprak halini alacak şekilde ısıtılıp hızla soğutulmasıyla elde edilen bu ekran koruyucuları sert camdan yapılıyor ve diğer ekran koruyuculara göre dayanıklılığı daha fazla oluyor.

ekran koruyucu teknosa

Ekran Koruyucu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekran koruyucuları sadece cihazın ekranını korumak için değil, şık bir görüntü olması için de tercih edebiliyoruz. Böyle durumlar için parlak ya da mat görünümlü ekran koruyucular bulunuyor. İkisinin de koruyuculuğu aynı olmasına rağmen tamamen görsel zevke göre tercih edilebiliyor.

Ekran koruyucular her marka ve modele özel olarak üretiliyor. Bu nedenle seçim yaparken özelliklerine bakmadan önce cihazınızın modeline uygun olup olmadığına bakıyor olmalısınız. Ayrıca ekran koruyucu kullanımı arttığı için piyasada çok fazla marka bulunuyor. Marka tercihi yaparken hayal kırıklığına uğramamak için bilindik markaları ya da uzman kişilerin tavsiyelerine göre seçim yapabilirsiniz.

Ekran Koruyucu Nasıl Takılır?

Telefon, tablet ya da bilgisayarınıza ekran koruyucu takmak istiyorsanız dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Öncelikle koruyucu takacağınız ekranın temizliği önemli konuların başında geliyor. Ekranı temizleyeceğiniz bez mikrofiber olursa ekranda herhangi bir toz kalmadan temizleyebiliyorsunuz. Tozlu ya da çok rüzgar olan bir yerdeyseniz bu işlemi yapmıyor olmalısınız. Çünkü ne kadar temizleseniz de toz zerreleri ekranda kalabiliyor. Üzerine ekran koruyucuyu yapıştırdığınızda ise hem kullanım açısından kötü bir görüntüye yol açıyor hem de bir süre sonra ekranın çizilmesine neden oluyor.

Çevresel durumları ayarladıktan ve ekran temizliğinizi de tamamladıktan sonra artık ekran koruyucunuzu takabilirsiniz.

Ekran koruyucunuzu takmadan önce boyutunu da kontrol ediyor olmalısınız. Ekran koruyucu ile ekranın boyutu farklı olduğunda ekranın bir bölümünü korumayacağı gibi takarken de sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Ekran koruyucusunu ekranın bir kenarından başlayarak diğer tarafına doğru dikkatli bir şekilde yapıştırarak takıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken arasına herhangi bir hava boşluğu girmeyecek şekilde yapıştırmanız olmalıdır. Hava boşluğu kaldığında hem telefon ekranında kötü bir görüntü oluşuyor hem de ilerleyen günlerde ekrana bir darbe geldiğinde koruyucu özelliği olmuyor.

Eğer ekran koruyucuyu düzgün bir şekilde takamıyorsanız bu konuda elektronik cihaz ve ekran koruyucu satışı yapan mağazalardan destek alabiliyorsunuz.

Yukarıda ekran koruyucu nedir, ne işe yarar anlatmaya çalıştık.

En iyi ekran koruyucuları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin