Bundan bir yıl öncesine bakıldığında Windows’un yeni bir sürümünün çıkacağı konusunda bir ihtimal bulunmuyordu. Çünkü Microsoft daha önce Windows 10’u “Windows’un son sürümü” olarak tanımlıyordu. Yeni bir sürüm yaratmak yerine her yıl en az iki kez yeni özellikler ekleyerek devam ediyordu. Ancak Microsoft, geçtiğimiz aylarda her şeyi değiştirecek hamlesini yapıyor ve sürpriz bir şekilde Windows 11’i piyasaya sürüyor. Windows 11 piyasaya sürülürken son sürüm ya da buna benzer bir ifade kullanılmadığı için bunun da bir gelişmiş versiyonunun çıkacağı söylentileri şimdiden yükseliyor. Hatta bu konuda bazı kaynaklar, geliştirme çalışmalarının başlamak üzere olduğunu öne sürüyor. Bu yazımızda Windows 12 hakkında konuşulanların neler olduğunu anlatacağız.

Windows 12 Ne Zaman Çıkacak?

Windows 12’in yakın bir gelecekte piyasa sürüleceği konusunda çok fazla işaretler olduğu söyleniyor. Bir Alman teknoloji sitesi, Microsoft’un hazırlıklara Mart 2022 içerisinde başlayacağını öne sürüyor. Bu iddianın şaka olduğuna dair de söylentiler bulunuyor. Ancak doğru bile olsa, Windows 12’nin piyasaya çıkışı yine de uzak gibi görünüyor.

Yeni bir işletim sisteminin geliştirilmesi, özellikle Windows 11’in de kullandığı Windows 10 altyapısı üzerine kurulmamışsa, genellikle yıllar sürüyor.

Microsoft, Windows 11 lansmanı ile tüm kullanıcılarını şaşırttığı için Windows 12’nin ne zaman duyurulacağı konusunda kimse bir tahminde bulunamıyor. Ayrıca şirket, resmi açıklama öncesi içeriden büyük bilgi sızıntısını önleme konusunda da oldukça iyi görünüyor.

windows 12 hakkinda konusulanlar teknosa

Windows 12 Ücretsiz mi Olacak?

Microsoft, Windows 11’i piyasaya sürdüğünde mevcut Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz bir yükseltme olarak sunuyordu. Bu bilgiden yola çıkıldığında Windows 12’nin de başlangıçta ücretsiz olarak sunulacağı düşünülüyor. Çünkü Microsoft’un yeni bir işletim sistemini piyasaya sürdüğünde ilk hedefinin mümkün olduğu kadar fazla insanı bu sisteme dahil etmek olduğu söyleniyor. Bu nedenle en azından bir süreliğine ücretsiz olarak sunulacağı konusunda tüm uzmanlar aynı şeyi düşünüyor.

Windows 12’nin Farklı Donanım Gereksinimi Olacak mı?

Windows 12’yi kullanabilmeniz için bilgisayarınızın bazı donanım özelliklerini karşılayabilmesi gerekiyor. Ancak bu konuda net bir söylenti olmadığı için tam olarak nasıl bir bilgisayara sahip olmanız gerektiği bilinmiyor. Şu anda mevcutta istenen 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 720p ekran çözünürlüğünün tamamının artması kesin olarak görülüyor.

Windows 12 Hangi Yeni Özelliklere Sahip Olacak?

Tahmin edileceği gibi, Windows 12’de sunulacak yeni özellikler konusunda kimse bir öngörüde bulunamıyor. Bu tarihler, tahmin yapmak için oldukça erken görünüyor. Ayrıca Windows 11’in de yıl boyunca yeni özellikler kazanacağı düşünüldüğünde, yeni versiyon Windows için tahmin yapmak daha zor hale geliyor.

Teknoloji siteleri, Windows 12’nin önceki versiyonlarının gelişmiş hali olması yerine sıfırdan inşa edilen yepyeni bir işletim sistemi olmasını öneriyor. Çünkü daha önceki versiyonlar hep bir önceki sürümün üzerine inşa ediliyordu. Windows 11’den sonra yine aynı şekilde yapılacak bir geliştirmenin fazla popüler olmama riski bulunuyor. Bu durum, Windows 12’de köklü bir değişiklik yapma olasılığını artırıyor.

Windows 12’nin sahip olacağı yeni özellikler bilinmese de, dünyanın büyük teknoloji siteleri bu konuda öneriler iletmeye devam ediyor. Bu önerilerin başında Teams ve Skype uygulamalarının tek bir uygulama üzerinden kullanılabilmesi yer alıyor. İki ayrı uygulama yüklemek yerine tek uygulamadan yönetilmesi kullanıcı sayısını da artıracak bir geliştirme olarak görülüyor. En çok yapılan bir diğer öneri de özel bir podcast uygulaması oluyor. MacOS işletim sisteminin 2019 yılından beri kendine özel podcast uygulaması sunmasına karşın Windows henüz böyle bir geliştirme yapmıyor. Son yıllarda artan podcast tüketimi nedeniyle Microsfot’un da buna katılması gerektiği düşünülüyor.

Yukarıda Windows 12 hakkında konuşulanlar neler kısaca değindik.

Siz de en iyi bilgisayarları bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi sorundbar tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Soundbar Tavsiyeleri

Evde sinema keyfinin olmazsa olmazlarından biri olan soundbarlar, mükemmel görüntü sunan akıllı TV’lerinizden maksimum verim almanız için tasarlanan…
lazer epilasyon cihazi rehberi
Devamını Oku

Lazer Epilasyon Cihazı Rehberi

Cilt tüylerinden kurtulmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biri de lazer epilasyon. Yakın zamana kadar bu ihtiyacın çözümünü…
En İyi 10 Su Arıtma Cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Su Arıtma Cihazı

Sağlıklı bir vücut için tüketilen suyun kalitesi çok önemlidir. Musluk suyu içerisinde kireç gibi insan sağlığını tehdit eden…