Akşamları evimizde ailece vakit geçirirken ya da kendi başımıza oyun oynarken, en çok ihtiyaç duyduğumuz cihazlardan biri televizyon oluyor. Eğlenceli aktivitelerimizde mobil cihazların küçük ekranlarını kullanmak yerine televizyonumuzun büyük ekranı, aldığımız keyfi bir kat daha artırıyor.

Son yıllarda gelişen teknolojiyle televizyonların kullanım özellikleri daha da artıyor. Oyun oynamak, internete girmek ve sadece televizyon kanallarını değil dijital platformları izlemek için de televizyonları kullanıyoruz. Harici diskimizi ya da dizüstü bilgisayarımızı bağlayarak televizyon kullanımımızı tamamen kişiselleştirebiliyoruz.

Ancak televizyon kullanımı sırasında da bütün teknolojik cihazlarda olduğu gibi arızalanma problemi yaşanabiliyor. Arızalar arasında en çok karşılaşılan sorun ise, televizyonun açılmama problemi oluyor. Bu sorun genellikle karşımıza iki farklı şekilde çıkıyor. Birincisi televizyonun stand-by kırmızı ışığı yanıyor ancak televizyon açılmıyor. Ya da televizyonun kırmızı ışığı da yanmıyor olabiliyor. “Televizyon açılmıyor ne yapmalıyım” sorusuna cevap olabilecek ipuçları yazımızda.

Televizyon Açılmıyor: İlk Olarak Ne Yapmalısınız?

Birkaç kez denemenize rağmen televizyon açılmıyorsa ilk önce evinizdeki şebekede elektriğin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü özellikle gündüz saatlerinde herhangi bir elektrikli cihaz kullanmıyorsanız bazen elektriklerin kesildiğini bazen fark etmeyebilirsiniz Bu nedenle televizyon açılmıyorsa; ilk kontrol edilmesi gereken nokta evdeki elektrik olmalı.

Elektrikle ilgili bir sorun yoksa televizyonun bağlı olduğu prizi ve güç düğmesini kontrol etmelisiniz. Televizyonu kapatırken ya da temizlik yaparken yanlışlıkla televizyonu ana güç düğmesinden kapatmış olabilirsiniz. Eğer sorun bundan kaynaklıysa hemen çözüp televizyonu izlemeye devam edebilirsiniz. Televizyonun bağlı olduğu prizde sorun olup olmadığını anlamak için televizyonun fişini çektikten sonra başka bir elektronik cihazı prize bağlayabilir ve çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer diğer cihaz da çalışmıyorsa evin elektrik tesisatında, prizde ya da elektrik sigortalarında sorun olmuş olabilir.

televizyon acilmiyor neden teknosa

Televizyonun Stand-By Işığı Yanıyor Ancak Televizyon Açılmıyor

Televizyonun stand-by ışığı yanıyorsa televizyona elektriğin geldiğini anlayabilirsiniz. Eğer elektrik varken televizyonu açmaya çalıştığımızda yine açılmıyorsa; ilk yapmanız gereken şey uzaktan kumandanın pillerini kontrol etmek olmalı. Sorunun kaynağının kumanda olup olmadığını anlamak için kumandadaki pilleri çıkarıp yeni pil takarak tekrar deneyebilirsiniz.

Eğer pilleri değiştirdiğiniz halde yine televizyon açılmıyorsa sorun uzaktan kumandadan kaynaklanmıyor demektir. Kumandayı kullanmadan televizyonun üzerinde bulunan program tuşlarını kullanarak televizyonu açmayı denemelisiniz. Televizyon bu şekilde açılırsa sorun uzaktan kumandanın kendisinden ya da televizyondaki sensöründen kaynaklandığı anlamına gelir.

Televizyona Bağlı Olan Tüm Cihazları Çıkarın

Yeni nesil televizyonların birçok bağlantı girişi oluyor. USB ile harici diskler bağlayabiliyor ya da HDMI girişleriyle oyun konsolu veya dizüstü bilgisayarımızı bağlayabiliyoruz. Genellikle bu bağladığımız cihazları devamlı olarak kullandığımız için televizyondan çıkarmıyoruz. Ancak bu bağlantıların hepsi televizyona birer güç bindiriyor.

Televizyona bağlı tüm cihazları kablolarıyla birlikte televizyondan çıkarıyoruz. Kısa bir süre bekledikten sonra tekrar açmayı deniyoruz. Televizyonun eğer kendinden uydu bağlantısı bulunuyorsa uydu kablosunu da çıkarmamız gerekiyor.

Eğer sorun bağlantılardan kaynaklıysa televizyon en fazla birkaç deneme sonrasında açılıyor ve eski haline dönüyor.

Yetkili Servise Başvurun

Bütün alternatifleri denediğiniz halde yine televizyonunuz açılmıyorsa teknik bir arıza yaşanıyor anlamına geliyor. Daha büyük problemlere neden olmamak için televizyonunuzun içini açmadan yetkili servise başvurmanız fayda sağlıyor.

Televizyon markanızın kendi teknik servisine başvurursanız daha kolay bir şekilde sorunu çözebilirsiniz. Markanın özelliklerini bilen uzman personeller olacağı için önce gelip televizyona evinizde bakacaklardır. Eğer orada düzeltebilecekleri bir problem varsa hemen arızayı giderebilirler. Eğer sorun daha büyükse televizyonu kendi servislerine götürüp orada gerekli tamiratı yapıyorlar. Markanın kendi servisini kullandığınız için bütün bu işlemler marka güvencesinde gerçekleşiyor. Böylece içiniz rahat bir şekilde güvenle televizyonunuzu teslim edebiliyorsunuz.

Tüm bu anlattıklarımızdan sonra belki de yeni bir televizyona sahip olma zamanınız gelmiş olabilir.

Size en uygun televizyon modellerini incelemek için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
soguk kahve tarifleri teknosa
Devamını Oku

En Lezzetli Soğuk Kahve Tarifleri

Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahve, yaklaşık 500 yıldır hayatımızda bulunuyor. Günün herhangi bir saatinde duyduğumuz kahve kokusu…
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…
kac btu klima almalisiniz teknosa
Devamını Oku

Kaç BTU Klima Almalısınız?

Yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirmek ve sıcaklığını istediğimiz seviyede tutabilmek için klimalar en büyük yardımcımız oluyor. Sadece…