Apple, her yıl piyasaya sunduğu yeni iPhone modeliyle gündeme oturmayı başarıyor. Her yeni modeli merakla bekleniyor ve hemen bir önceki modeliyle karşılaştırmalar başlıyor. iPhone sadece geliştirdiği özellikler bakımından değil, yaratıcı detaylar içeren tasarımlarıyla da fark yaratmaya devam ediyor. iPhone 12, yapılan incelemelerde şimdiye kadar en çok beğenilen ve kullanıcılarından en yüksek puan alan iPhone modelleri arasında yer alıyor. Ancak her özellik tüm kullanıcılara hitap etmeyebiliyor. Bu nedenle iPhone 11 telefonunuzu iPhone 12’ye yükseltmeyi düşünüyorsanız ya da yeni bir iPhone almayı düşünüyor ve hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız iki telefonun karşılaştırması sizin için yol gösterici oluyor. iPhone 12, şu ana kadar alabileceğiniz en iyi iPhone telefon olarak tanımlanıyor. Güçlü ve hızlı A14 Bionic işlemcisi, çift arka kamerası ve özellikle 5G uyumlu olması önemli bir fark yaratıyor. Ayrıca mobil aksesuarlara manyetik olarak bağlanmasına izin veren MagSafe özelliği diğer modeller arasında öne çıkmasını sağlıyor. iPhone 11 ise, fiyatına göre en iyi iPhone olarak görülüyor. iPhone 12 çıktıktan sonra biraz da olsa düşen fiyatı, sahip olduğu özelliklere göre oldukça cazip hale getiriyor. En iyi işlemciler arasında bulunan A13 Bionic işlemcisi ve kaliteli çift kamerasıyla göz dolduruyor. Teknik özelliklerinin yanı sıra düşürme ve suya dayanıklılık testlerinden tam puan alması kullanıcıların gözünde ayrı bir yere geliyor. Peki iPhone 11 ile 12 arasındaki fark nedir? Biz de sizler için bu iki telefonu karşılaştırdık. İşte karşınızda iPhone 11 vs 12.

Tasarım ve Ekran Boyutu Karşılaştırması

iPhone 12 telefonlar piyasada 4 farklı model olarak bulunuyor. iPhone 12 Mini, 5,4 inç boyutlarında tasarlanırken, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, 6,1 inç ve iPhone 12 Pro Max ise 6,7 inç genişliğinde yer alıyor. Farklı ekran boyutlarıyla küçük ekranlı telefon sevenlerden büyük ekran isteyenlere kadar geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap ediyor.

iPhone 11 telefonların ise 3 farklı modeli bulunuyor. iPhone 11’in, 6,1 inç boyutunun yanı sıra iPhone 11 Pro 5,8 inç ve iPhone 11 Pro Max ise 6,5 inç boyularında yer alıyor. iPhone 11 telefonlar çeşit olarak iPhone 12’ye göre daha az olsa da yine geniş bir kullanıcıya hitap etmeyi başarıyor. Ekran boyutlarına bakıldığı zaman iki telefonun da temel olarak birbirine yakın boyutlarda olduğu görülüyor.

Boyutları hemen hemen aynı olsa da telefonda ağırlığı önemseyenler için bir farklılık bulunuyor. iPhone 12 telefonlar iPhone 11’e göre yaklaşık 25 ile 30 gram arasında daha hafif olarak üretiliyor.

Bununla birlikte iki telefon da çok yakın tasarımlara sahipmiş gibi görünse de bazı önemli farklılıkları göze çarpıyor.

iPhone 12 ve iPhone 11 telefonların benzer özellikleri arasında, suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olması, kulaklık jak girişinin bulunmaması ve kablosuz şarj özelliğinin bulunması yer alıyor. Bu benzer özellikleriyle iki telefon modeli de aslında dayanıklılık ya da kablosuz kulaklık kullanılması konularına duyarlı olan kullanıcılara hitap etmeyi başarıyor. Ancak iPhone 12’nin öne çıktığı bazı önemli detaylar burada devreye giriyor.

iPhone 11 telefonların ekranları klasik LCD ekran teknolojisi kullanılarak üretiliyor. iPhone 12’de ise ekran kalitesinde büyük bir değişiklik yapılıyor ve OLED ekran teknolojisi kullanılıyor. Böylece ekrandaki renkler, kontrast ayarları ve ışıklandırmayı önemseyen, telefondan bir şeyler izlemeyi ya da oyun oynamayı seven kullanıcılar için bu iki ekran farkı oldukça önemli bir fark yaratıyor. Ayrıca iPhone 12 telefonların ekranları seramikle güçlendirilerek daha dayanıklı hale getiriliyor.

iPhone 11 ve 12’nin kenar tasarımlarında da küçük ama etkili bir fark bulunuyor. iPhone 12 telefonların kenarları iPhone 11’e göre daha düz duruyor. Açma / kapama ve ses seviyeleri düğmelerinin yükseklikleri iPhone 12’de bulunmuyor. Kenarlar tamamen düz olunca şık tasarım anlamında iki telefon birbirinden ayrı duruyor.

Telefonda renk çeşitliliği arayan kullanıcılar için iki telefon da zengin çeşit sunuyor. Ancak iPhone 11, bu konuda iPhone 12’ye göre biraz öne çıkıyor. Çünkü iPhone 12 telefonlar koyu mavi, yeşil, kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere 5 farklı renk çeşidi sunuyor. iPhone 11 ise siyah, beyaz, mor, yeşil, sarı ve kırmızı olmak üzere 6 farklı renkte yer alıyor.

iPhone 11 vs iPhone 12 teknosa

Ekran Yenileme Oranı Karşılaştırması

iPhone 12 iPhone 11 karşılaştırmasına devam ederken sırayı ekran yenileme oranı alıyor. Sahip olduğu üst düzey özelliklere rağmen iPhone 12 telefonların ekran yenileme hızı iPhone 11’ine benziyor. Çünkü iPhone 11 ve 12’nin ekran yenileme hızları standart 60 Hz gücünde üretiliyor.

Bu özellik piyasada yer alan üst segment telefonlar arasında aynı seviyede bulunuyor. Uygulamalar arasında geçiş yaparken, internette gezinirken ya da oyun oynarken ekran yenileme hızı ne kadar yüksekse o kadar pürüzsüz bir ekran deneyimi sunuyor. 60 Hz ekran yenileme hızı kötü bir seviyede bulunmuyor. Sadece iPhone 12 ekran kalitesi anlamında mükemmel özellikler sunarken kullanıcıların ekran yenileme hızında da bir fark yaratmasını bekliyor.

Apple’ın iPhone 13 ile 120 Hz ekran yenileme hızına geçiş yapacağı söyleniyor. Yeni model çıkana kadar 60 Hz iki telefon için de yeterli performans sergiliyor.

Kameraların Karşılaştırması

iPhone 11 vs 12 dediğimizde bir diğer karşılaştırma kameralarda oluyor. Genellikle iPhone telefonların her yeni modelinde kamera özellikleri önemli ölçüde geliştiriliyor. Özellikle iPhone 12 Pro’nun kamerası iPhone 11 modellerine göre oldukça gelişmiş görünüyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 Mini’nin normal, ultra geniş ve selfie kameraları iPhone 11’in kamerasıyla hemen hemen aynı özelliklere sahip oluyor. Bu modellerdeki en çok göze çarpan fark ise gece çekimlerinde bulunuyor.

Ultra geniş ve selfie kameralarında bulunan Gece Modu özelliği sayesinde iPhone 12 modellerinin fotoğrafları karanlık alanlarda daha parlak ve geliştirilmiş HDR seçeneği sunuyor.

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max telefonlarda daha büyük görüntü sensörü ve uzaktaki nesneler için dördüncü bir telefoto kamera özelliği de bulunuyor.

5G Farkı

Henüz kullanılmaya başlanmamış olsa da iPhone 12 telefonlar 5G bağlantı desteği sunuyor. Bu sayede telefonla hareket halindeyken yüksek hızlı olarak kablosuz ağa bağlanabileceğimiz anlamına geliyor.

iPhone 11 telefonlarda ise 5G desteği bulunmuyor.

Pil Ömrü ve İşlemci Hızı Karşılaştırması

iPhone 11 telefonlar, Apple’ın geliştirilmiş A13 Bionic işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci sayesinde telefondan yapılan işlemler diğer telefonlara göre daha hızlı oluyor.

iPhone 12 ise yüksek hızın yanı sıra geliştilmiş kamera işleme özelliklerini de sunan yeni A14 Bionic işlemci kullanıyor. İki işlemci arasında hız anlamında çok büyük bir fark bulunmuyor. Ancak farkı kamera özelliklerinde çok net görebiliyorsunuz. Ayrıca İOS yazılımın sonraki sürümleri açısından A14 Bionic işlemci telefonunuzu geleceğe hazır halde tutuyor.

Apple artık iPhone telefonların pil ömrünü açıklamasa da kullanıcı testlerinden yaklaşık bir fikir edinebiliyoruz. Telefonların pil ömrü bulunduğunuz coğrafi konuma ve telefonu nasıl kullandığınıza göre önemli ölçüde değişiklik gösteriyor. Bu nedenle Apple da net bir pil kullanım süresi vermek istemiyor.

Yapılan kullanıcı testlerinde sürekli video izlendiğinde iPhone 12 telefonların pilinin 17 saatten fazla dayandığı görülüyor. Aynı şartlarda kullanıldığında iPhone 11’in pili ise yaklaşık 14 saat dayanıyor. Net olarak pil ömürleri her ne kadar belli olmasa da iPhone 12 telefonların iPhone 11’e göre daha uzun süre dayandığı söylenebiliyor.

iPhone 11 vs 12 diyerek bu iki telefonu sizler için yukarıda karşılaştırdık.

Siz de en iyi iPhone Telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
vdsl modem nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

VDSL Modemler Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde internet bağlantısı artık temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Sadece mobil internet değil, evlerimizde de güvenilir ve hızlı…
cpu nedir teknosa
Devamını Oku

CPU Nedir? Ne İşe Yarar?

Akıllı telefon ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların çalışırken gerçekleştirdiği tüm işler aslında CPU tarafından yapılıyor. CPU’yu temel olarak…
Xiaomi Akıllı Gozluk Teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Akıllı Gözlük Geliyor

Dünyadaki teknoloji devleri son dönemde giyilebilir teknolojik cihazlar geliştirmeye daha fazla ağırlık veriyor. Akıllı saatlerden sonra akıllı gözlükler…