Dijital cihazların kullanıcı dostu olmasıyla birlikte kullanım miktarı da artıyor. Her gün evimizde ya da gezdiğimiz yerlerde fotoğraf ve videolar çekiyoruz, sevdiğimiz şeyleri kaydediyoruz, film ve müzikler indiriyoruz. Ayrıca işimiz için hazırladığımız çalışmalar, dosyalar da hep dijital ortamda yer alıyor. Kaydettiğimiz ve ürettiğimiz dosyalar arttıkça bunların depolanması da bir yerden sonra zorlaşıyor. Çünkü bilgisayarlarımızın sabit harddiskleri belli bir kapasiteye kadar depolama konusunda bize yardımcı oluyor. Bu kapasiteyi aştığımızda ise ya eski dosyalarımızı silmek zorunda kalıyoruz ya da ikinci bir depolama aracına ihtiyaç duyuyoruz. Taşınabilir harddiskler buna çözüm sağlıyor. Biz de sizler için taşınabilir harddisk nedir anlatmaya çalışacağız.

Depolama Sorunu Yaşıyorsanız Ne Yapmalısınız?

Bilgisayarlarımızın çalışma performansı sabit harddisklerinin doluluk oranına bağlı olarak değişiyor. Harddisk kapasitesinin dolmaya başlaması daha yavaş çalışmasına ya da donmalara neden olabiliyor. Ayrıca depolama alanı dolduğunda yeni şeyler kaydedemiyoruz ve bu durum teknolojik cihazlarımızı keyifle kullanmamıza engel olabiliyor. Taşınabilir bellek ne demek derseniz, taşınabilir harddisk ile aynı anlamda kullanılıyor.

Taşınabilir Harddisk nedir ne işe yarar dediğimizde, eğer depolama sorunu yaşamaya başladıysanız taşınabilir harddiskler kurtarıcınız oluyor. Taşınabilir diskler sayesinde tüm fotoğraf, video ve belgelerinizi kolayca saklayabiliyorsunuz. Böylece bilgisayarınızda ya da akıllı telefonlarınızda dosyalar yer kaplamadığı için daha özgür oluyorsunuz.

Taşınabilir Harddisk Nasıl Kullanılır?

Saklamak istediğimiz dosyalar çoğaldığı için taşınabilir harddiskler daha fazla depolama alanına sahip olacak şekilde üretiliyor. Eskiden en fazla 500 GB kapasitede bulunuyorken artık 2 TB kapasiteye sahip taşınabilir diskler normal kabul ediliyor.

Taşınabilir harddiskleri bağlantı kablosu sayesinde bilgisayarınıza kolayca bağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir ek programa gerek kalmadan cihazınız diski hemen ikinci bir depolama olarak tanıyor ve içerisine belge taşımanıza izin veriyor. Dosyalarınızı taşıdıktan sonra belgelerinizi içiniz rahat bir şekilde cihazınızdan silebiliyorsunuz.

Sakladığınız bu dosyalara tekrar ulaşmak istediğinizde tekrar cihazınıza bağlayarak aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Taşınabilir Harddisk Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Taşınabilir harddiskler günümüzde çok fazla tercih edildiği için model ve tasarım olarak da birçok alternatife sahip olarak üretiliyor. Hem boyutu hem de depolama kapasitesi olarak her kullanıcının ihtiyacını karşılayabiliyor.

Taşınabilir harddisk almadan önce ihtiyacınızı iyi tespit etmeniz gerekiyor. Daha çok önemli belgelerinizi ve küçük boyutlu dosyalarınızı saklamayı tercih ediyorsanız 500 GB gibi küçük boyutlu denebilecek modelleri tercih edebilirsiniz. Ancak belgelerinizin yanında film, video ve müzik dosyalarınızı da saklamak istiyorsanız 1 ya da 2 TB kapasitede olan modeller sizin için ideal olabilir.

Taşınabilir harddiskin depolama boyutuna karar verirken ihtiyacınızın üzerinde bir kapasiteyi tercih etmelisiniz. Çünkü her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bu harici disklere ihtiyacınız oldukça yeni dosyalar ekleyebiliyorsunuz. Böylece tek bir disk içinde bütün dosyalarınızı saklayabiliyorsunuz.

Eskiden büyük boyutlarda üretilen taşınabilir harddisklerin büyüklükleri, teknolojinin gelişmesiyle birlikte küçülmeye devam ediyor. Artık günümüzde bir cep telefonu boyutunda taşınabilir harddiskler bulmak mümkün.

Depolama kapasitesine karar verdikten sonra diskinizin büyüklüğüne karar vermeniz gerekiyor. Her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz kadar küçük modeller günlük hayatınızda birçok avantaj yaratıyor olacaktır. Çantanızda kolayca taşıayabileceğiniz bu modeller sayesinde seyahat esnasında ya da internetin olmadığı yerlerde film izlemek ve müzik dinlemek için ekstra bir cihaza ihtiyaç duymuyorsunuz.

Taşınabilir harddiskler genellikle USB girişiyle bilgisayarlara bağlanıyor. Saklanmak istenen dosyaların boyutları büyüdüğü için taşınabilir harddisklerin de bu gelişime ayak uydurması gerekiyordu. Artık dosyalarınızı aktarırken daha hızlı aktarım için USB 3.0 teknolojisine sahip diskler üretiliyor. Bu sayede bilgisayarınızdaki dosyaları daha kısa sürede harici diskinize aktarabiliyorsunuz. Ayrıca içerisindeki dosyalara tekrar ihtiyacınız olduğunda bilgisayarınıza taşımak zorunda kalmadan hızlı bir şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Bu yazımızda taşınabilir harddisk nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi taşınabilir harddisk alternatiflerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
5G Nedir? Avantajları Nelerdir?
Devamını Oku

5G Nedir? Avantajları Nelerdir?

Tüm dünyanın birbirine internet üzerinden bağlandığı bir dünyada 5G bu bağlantıyı bir üst noktaya taşımak amacıyla geliştirilmiştir. 5G…
En İyi Klavye Modelleri
Devamını Oku

En İyi Klavye Modelleri

Klavye, modern bilgisayar kullanımının vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. Kullanıcıların bilgisayarlarına yazı, komut, veri girişi gibi işlemleri yapmalarını…
Apple Watch 6 Serisi ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Apple Watch 6 Serisi Özellikleri

Giyilebilir teknoloji denildiğinde ilk aklımıza gelen cihaz akıllı saatler oluyor. Akıllı saatler arasında en popüler ürünler arasında da…
anakart nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Anakart Nedir?

Kendi bilgisayarınızı oluşturmak istiyorsanız ya da daha sonra özelliklerini geliştirebileceğiniz bir bilgisayar almak istiyorsanız bilmeniz gereken konuların başında…