Dijital bir dünyada yaşıyoruz. Fotoğraflarınızın fiziksel kopyalarına sahip olma, giderek azalıyor. Genellikle bir fotoğraf çekeriz, paylaşırız ve unuturuz. Telefonumuzda ya da fotoğraf makinesinde kalır. Çoğumuz fırsat bulduğumuzda bu geçmiş fotoğraflara bakarız. Ancak bazen bu fotoğrafları buzdolabımıza yapıştırmak, çerçevelemek ve duvarımıza asmak için fiziksel bir baskı almak ya da bu resmi  sosyal medya hesaplarına sahip olmayan bir akrabamıza göndermek isteyebiliriz. Neyse ki artık telefonumuzdan fiziksel baskı almak çok kolay. Bunun yöntemleri arasında fotoğrafları doğrudan evinizdeki yazıcınıza göndermek (çoğu durumda bilgisayara gerek yoktur), mağazadan teslim almak üzere baskı siparişi vermek veya en kolay olarak fotoğrafları taşınabilir bir yazıcıda yazdırmak olabilir. Bu yazımızda fotoğraflarınızı istediğiniz her yerde bastırma hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Fotoğrafları Telefonunuzdan Ev Yazıcınıza Gönderebilirsiniz

Yazıcınızı son dönemde satın aldıysanız, büyük olasılıkla wifi özelliği bulunuyordur. Bu özellik sayesinde yazıcınıza kablosuz olarak bağlanıp, resminizi göndererek yazdırabilirsiniz. iOS cihazlar için AirPrint ya da Android cihazlar için Google Cloud Print uygulamaları ile bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı da aşağıda açıklamaya çalışalım:

iPhone’unuzdan Ev Yazıcınıza Kablosuz Olarak Yazdırma

iPhone’unuzdan yazdırmanın en kolay yolu AirPrint kullanmaktır. Önce, yazıcınızın AirPrint’i destekleyip desteklemediğini bilmeniz gerekiyor. Apple AirPrint uyumlu yazıcıların bir listesine sahip. Yazıcınız AirPrint uyumlu yazıcılar listesindeyse, telefonunuzla wifi ağına bağlanın.

  1. Fotoğraflar uygulamasını açın.
  2. Yazdırmak istediğiniz fotoğrafı seçin ve paylaş simgesine dokunun.
  3. Aşağı kaydırın ve Yazdır’ı seçin.
  4. Yazıcı Seç’e dokunun.
  5. Listeden yazıcınızı seçin.
  6. Gerekirse kağıt boyutunu seçenekler altında değiştirin.
  7. Yazdır’a dokunun.
fotograflarinizi istediginiz her yerde bastirma teknosa

Android Telefonunuzdan Kablosuz Olarak Yazdırma

Önce, yazıcınızın Google Cloud Print’i destekleyip desteklemediğini öğrenin. Aynı Apple gibi, Google da burada Cloud Print uyumlu yazıcıların bir listesine sahip. Yazıcınız Cloud Print uyumlu yazıcılar listesindeyse, WiFi ağına bağlanın. Bu adımları takip edin.

  1. Ayarlara gidin
  2. Bağlı cihazları seçin
  3. Bağlantı tercihlerini seçin
  4. Yazdırmayı Seçin
  5. Google Cloud Print’i seçin
  6. Yazıcınızı görürseniz, seçin ve yazdırın

Yazıcınızı görmüyorsanız:

  1. Menüyü açmak için sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun
  2. Yazıcı ekle’yi seçin. Yazıcınızı görmüyorsanız, sağ üst köşedeki yenile düğmesine basın.
  3. Yazıcınızı seçin ve yazıcınızı Cloud Print’e eklendiğini görün. Yazıcınızı gene görmüyorsanız, sağ üst köşedeki yenile düğmesine basın.
  4. Telefonunuzu yazıcınıza yazdırmasına izin verilen bir cihaz olarak eklemek istediğinizi onaylayın.

Yazdırmayı kurduktan sonra, yazdırılacak fotoğrafları seçmek için fotoğraflar uygulamanızı açabilirsiniz.

  1. Yazdırmak istediğiniz fotoğrafı seçin
  2. Sağ üstteki üç noktaya dokunun
  3. Yazdırmak için kaydırın
  4. Yazıcı seç’e dokunun
  5. Listeden yazıcınızı seçin.
  6. Aşağıya dokunarak gerekirse kağıt boyutunu değiştirin.
  7. Yazıcı simgesine dokunun

Google Cloud Print’in kurulması ile herhangi bir cihazdan resimlerinizi kolayca yazdırabilirsiniz.

Wifi’lı Bir Yazıcınız Yoksa

Wifi’lı bir yazıcınız yoksa, fotoğrafı her zaman kendinize e-postayla gönderebilir ve bilgisayarınızdan yazdırabilirsiniz. Bir fotoğrafı kendinize e-posta ile göndermek için fotoğrafı seçin, paylaş’ı seçin, e-posta’yı seçin ve ardından alıcı olarak e-postanızı girin. Sonra da e-postanızı açarak gönder butonuna basın.

İnternet Üzerinden Resim Alma

Çevrimiçi fotoğraf baskı hizmetleri için internetten arama yaptığınızda, fotoğraflarınızı nereden yazdırabileceğiniz hakkında uzun bir listeye ulaşabilirsiniz. Hangisinin seçileceği fiyat, konum ve teslimat, baskı seçenekleri vb. bir dizi faktöre dayanıyor. Arasından kendinize en uygununu seçebilirsiniz.

Mağaza İçi Baskı

Yakınlarda yerel matbaanın bulunduğu bir yerde yaşıyorsanız, bu seçenek basit ve çok kullanışlı olabilir. Bu dükkanlar tipik olarak kumaştan kağıda ve hediyelere kadar çeşitli baskı hizmetleri sunuyor. Siz de cep telefonunuzdaki resimleri burada bastırabilirsiniz.

Fotoğraf Bastırmanın En Kolay Yolu Taşınabilir Fotoğraf Yazıcıları

Bu kadar yöntem içerisinden en kolayı ise portatif taşınabilir fotoğraf yazıcısı edinmektir. Bu şekilde hiçbir başka şeyle uğraşmadan her istediğiniz yerde fiziksel olarak fotoğrafınızı çıktı alabilirsiniz.

Yukarıda fotoğraflarınızı istediğiniz her yerde bastırma kolaylığı hakkında bilgiler verdik.

Siz de en iyi fotoğraf yazıcıları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ambilight tv nedir teknosa
Devamını Oku

Ambilight TV Nedir?

Yaşam alanlarımızda kullandığımız teknolojik cihazlar zamanla ayrılmaz birer parçamız olmaya başladı. En çok kullandığımız cihazların başında da televizyonlar…
hdr nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDR Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı alanlardan biri de görüntü teknolojisi oluyor. İzlediğimiz görüntülerin daha etkileyici ve daha gerçekçi…