Hepimiz bazen tatil amacıyla bazen iş için bazen de sırf gezgin ruhumuzun ihtiyacını karşılamak için dönemsel seyahatlere çıkıyoruz. Bu seyahatlerimizde farklı yerler görüp farklı insanlarla ve kültürlerle tanışıyoruz. Seyahatlerde en çok zorlandığımız konuların başında kişisel bakımımız geliyor. Seyahat sırasında koşullara bağlı olarak uzun saatler yolda kalabiliyoruz ya da gittiğimiz yere bazı kritik ürünlerimizi götürmediğimizde bakımımıza özen gösteremeyebiliyoruz. Seyahatlerimizin konforlu ve temiz geçmesi bizim için en önemli noktalardan biri oluyor. Bu nedenle yanımızda bulundurmamız gereken kişisel bakım ürünlerimizi aldığımızda kendimizi daha rahat hissediyoruz. İhtiyaç duyduğumuz anda kullandığımız ürünlerle temizliğimize özen gösterebiliyoruz. Kişisel bakım ürünlerimizin sahip olduğu kaplar genellikle küçük olmuyor. Seyahatlerde hepsine ihtiyacımız olmadığı halde gereksiz yer kaplayabiliyor. Bunu önlemek için bakım ürünlerimizi küçük kaplara koyarak bir kişisel bakım kiti oluşturmamız oldukça faydalı oluyor. Böylece hem ürünler çok yer kaplamayıp ağırlık yapmıyor hem de ihtiyacımız olduğu anda pratik bir şekilde çıkartıp hemen kullanabiliyoruz. Bu yazımızda seyahate giderken yanınızda bulundurmanız gereken kişisel bakım ürünleri neler anlatmaya çalışacağız.

Makyaj Malzemeleri ve Çantası

Kadınların gün içerisinde kendilerini iyi hissettirecek en önemli kişisel bakım ürünlerinin başında makyaj malzemeleri geliyor. Hem seyahat sırasında hem de gidilen yerde makyajları bozulabiliyor ya da gün sonunda çıkartıyor. Tekrar makyaj yapmak istediğinde veya makyaj tazeleyerek kendini daha iyi hissetmek istediğinde yanında makyaj malzemelerine ihtiyaç duyuyor.

Makyaj malzemelerinizden kullanacaklarınızı yanınıza aldığınızda ve bunları küçük, tam olarak malzemelerle uyumlu bir çantaya koyduğunuzda seyahate gittiğinizde istediğiniz zaman kullanabilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Şampuan ve Duş Jeli

Seyahat sonrasında güzel bir duş almak herkese iyi geliyor. Duşun sonrasında yol yorgunluğu hemen atılıyor ve tazelenmiş şekilde güne devam edilebiliyor.

Bir otelde konaklayacaksanız otel şampuan ve duş jelini banyolarda bulunduruyor. Ancak herkesin kendini iyi hissettiği ve kullanım alışkanlığı kazandığı ürünleri bulunuyor. Bunları küçük kaplara doldurup yanınıza aldığınızda nerede olursanız olun alıştığınız temizlik kokusundan vazgeçememiş oluyorsunuz. Bu da kendinizi iyi hissettiriyor.

Deodorant ve Parfüm

Seyahat sırasında koşullar genelde beklendiği gibi gitmiyor. Seyahat ettiğimiz ortam sıcak ya da soğuk olabiliyor. Bu durum terlemenize ve kötü kokmanıza neden olabiliyor. Ayrıca seyahate gittiğiniz yerde de güzel kokmanız hem kendinize hem çevrenize iyi geliyor. Bu nedenle yanınıza mutlaka kendi parfümünüzü ya da deodorantınızı almanız iyi oluyor. Bazı markaların aynı ürünlerinde seyahat boyları olabiliyor. Eğer varsa onu götürmeyi tercih etmeniz oldukça fayda sağlıyor. Hem yer anlamında rahatlıyorsunuz hem de yük olarak.

seyahate giderken yaninizda bulundurmaniz gereken bakim urunleri teknosa

Diş Fırçası

Seyahat ederken kendimizi temiz ve enerjik hissetmemizi sağlayan en önemli etkenlerden biri de dişlerimizin temizliği oluyor. Her sabah güne dişlerimizi fırçalayarak başlayıp her akşam fırçalayıp bitirdiğimizde hayat enerjimizin nasıl yükseldiğine sürekli şahit oluyoruz.

Seyahate giderken yanınıza seyahat boyutu katlanabilir diş fırçalarından aldığınızda rahatlıkla her yere taşıyabiliyorsunuz. Eğer dişlerinizi etkili bir şekilde temizlemeye seyahatte de devam etmek istiyorsanız şarjlı diş fırçanız için çantanızda bir yer ayırmanızda fayda bulunuyor. Üstelik çok uzun süreli bir seyahate çıkmadıysanız tek bir dolu şarjla seyahatiniz süresince ihtiyacınızı tam olarak karşılayabiliyor.

Tıraş Makinesi

Erkeklerin güne iyi başlamalarının formülü arasında tıraş olmaları geliyor. Tarzınız ne olursa olsun ister sinek kaydı ister kirli sakal, sabahları tıraş olduğunuzda bir anda kendinize güveniniz geliyor ve kendinizi daha güçlü hissediyorsunuz. Bunun için iyi bir tıraş makinesine ihtiyacınız var.

Seyahatiniz süresince saçınızın sakalınıza karıştığı bir görüntüye ulaşmak kimsenin istediği durumlar arasında yer almıyor. Bu nedenle tıraş makinenizi seyahate giderken çantanızda bulundurmanız iyi oluyor.

Tırnak Makası ve Törpü

Kişisel temizliğimiz sırasında düzenli olarak bakımını yaptırdığımız kısımlardan biri de tırnaklarımız oluyor. Tırnaklarımız düzenli olarak uzadığı için belli bir uzunluğa gelmeden önce kesmemiz gerekiyor. Ayrıca tırnaklarımıza şekil vermemiz ya da kesmeden kaynaklı oluşabilecek pürüzleri temizlememiz de gerekiyor. Her ne kadar eskiden sadece kadınların kullandığı bir ürün olarak görülüyor olsa da tüm kadın ve erkeklerin törpüye ihtiyacı oluyor. Çünkü törpü sadece tırnaklara şekil vermek için kullanılmıyor.

Saç Maşası veya Saç Düzleştirici

Seyahatinizin türüne göre yanınıza alacağınız kişisel bakım ürünlerinin arasında saç maşası ya da saç düzleştiricisi bulunabiliyor. Özellikle bir iş seyahatine gidiyorsanız her gün bakımlı bir şekilde odanızdan çıkmanız ve müşteri ya da ofis ziyaretlerinizi böyle gerçekleştirmeniz gerekiyor. Gittiğiniz yerdeki kuaförleri tanımıyorsanız ve her gün kuaföre de gidemeyeceğiniz için yapacağınız saç bakımına göre saç maşası veya düzleştiriciden birini yanınıza alabiliyorsunuz. Bavulunuzda biraz fazla yer kaplıyor ancak küçültebildiğiniz ürünleri küçük boyda taşıdığınızda bunun kapladığı yer göze o kadar fazla görünmüyor.

Tarak ya da Saç Fırçası

Seyahat ettiğimiz yerde saç bakımımız da diğer bakımlarımız kadar önemli bir yere sahip oluyor. Saçlarımızın her zaman düzgün bir şekilde taranmış olması gerekiyor. Saç modeliniz ne olursa olsun, saçlarınızı yaptığınızda öncesinde taranmış olup olmadığı hemen belli oluyor.

Bu nedenle saçlarınızı her gün tarayabilmek için tarak ya da saç fırçanızı almanız tavsiye ediliyor. Saç fırçaları çok çeşitli boyutlarda üretiliyor. Bavulunuzda fazla yer kaplayacağı için öncelikle saçınıza uygun tarak tercih etmeniz çok faydalı oluyor.

Epilasyon Aleti

Özellikle kadınların uzun seyahatlerinde en çok ihtiyaçları olan kişisel bakım ürünleri arasında epilasyon aleti de mutlaka yer alıyor. Vücudumuzdaki tüyler ve kıllar düzenli olarak çıkmaya devam ediyor. İş ortamında etek giydiklerinde ya da eğlence ortamına gittiklerinde bu istenmeyen tüyler kendilerinde rahatsızlık yaratabiliyor. Bu nedenle eğer seyahatinizin süresi olacaksa mutlaka yanınıza epilasyon aletinizi almayı ihmal etmiyorsunuz.

Yukarıda seyahate giderken yanınızda bulundurmanız gereken kişisel bakım ürünleri neler anlattık.

Siz de kişisel bakımına özen gösteren biriyseniz, en iyi kişisel bakım ve sağlık ürünlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
televizyon kanallari nasil ayarlanir teknosa
Devamını Oku

Televizyon Kanalları Nasıl Ayarlanır?

Evimizde eğlence olarak en çok başvurduğumuz teknolojik cihazların başında televizyonlarımız geliyor. Her ne kadar mobil cihazlarımızı hiçbir zaman…
oyun parki besik kac yasina kadar kullanilir teknosa
Devamını Oku

Oyun Parkı Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Evdeki diğer işlerle ilgilenirken bebeğinizi nereye bırakacağınızı genellikle bilemiyor ve onunla fazla ilgilenemiyorsunuz. Tercihinizi bebeğinizle ilgilenmekten yana kullandığınız…
hirsizlardan nasil korunursunuz teknosa
Devamını Oku

Hırsızlardan Nasıl Korunulur?

Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan…
yasam ucgeni nedir teknosa
Devamını Oku

Yaşam Üçgeni Nedir?

Dünya var olduğundan beri, ‘Deprem’, insanoğlunun her dönemde yadsınamaz bir gerçeği olmuştur. Bilimsel olarak incelenmeye başlandığı zamandan itibaren…