Son zamanların saç trendlerinden biri olan wag maşa ile hem şık hem de sade modeller yapabilmek mümkündür. Hafif dalgalı bir görünüm sağlayan wag maşa, kolay ve hızlı kullanımı bakımından da sıklıkla tercih edilir. Wag saç maşası ile topuzdan at kuyruğuna kadar birçok model yapabilmeniz mümkündür. Eğer saçlarınıza şekil vermek için kolay bir yöntem arayışı içerisindeyseniz, wag maşa modelleri ile bu dertten anında kurtulabilirsiniz. Peki wag maşa nedir ve nasıl kullanılır?

Wag Maşa Nedir?

Wag maşa modelleri saçlarınızı dalgalandırmanız için kullanabileceğiniz bir cihazdır. Su ya da Fransız dalgası da olarak bilinen saç şeklini kısa sürede yapmanıza olanak tanıyan maşa, saçları olduğundan daha dolgun göstermesi bakımından sevilir. Klasik maşalardan farklı olarak tek değil iki uçlu olan wag maşa, ince ve kalın olmak üzere farklı boyutlara sahiptir. 16mm, 25mm, 32mm ve 38mm boyutlara sahip olan uçlar ile dilediğiniz saç modeline sahip olabilirsiniz. Aldığınız maşa modeline ve markasına göre ürünün sıcaklık ayarı, boyutu ve özellikleri değişiklik gösterir. Çoğu model üzerinde yer alan LCD ekranı sayesinde ayarlayarak, kullanılır. Sıcaklık ayarı ise 100 ile 300 derece arasında değişir.

Wag Maşa Nasıl Kullanılır?

Wag maşa kullanırken, saçınızın dilediğiniz gibi olması için doğru adımları uygulamak gereklidir. Maşayı kullanmadan önce saçınıza krem ya da bakım yağı sürerek, maşa için hazırlayabilirsiniz. İşleme başlamadan önce istediğiniz dalganın büyüklüğüne uygun başlığı, cihazınıza takmalısınız. Wag maşası uygulanırken, diğer cihazlardan farklı olarak öncelikle üst kısımlardan başlanarak, alta inilmelidir. Üst kısımlardan aldığınız bir tutam saçı, wag maşasının arasına koyup bir süre beklemelisiniz. Bu işlem en dipten en uca kadar uygulanmalıdır. Saçın her yerine bu işlem uygulandıktan sonra dolgunluğun artırılması için kalın bir fırça ile bukleler iyice dağıtılmalıdır. Dilediğiniz şekli verdikten sonra ise gün içerisinde hacmini ve şeklini koruması için saçınıza sprey ya da krem sürmeniz önerilir. İşlem sonrasında dilerseniz saçlarınızı açık bırakabilir, isterseniz de dalgalı saçlarınıza farklı modeller uygulayarak, daha özgün bir görünüm kazanabilirsiniz.

Wag Maşa Kimler için Uygundur?

Wag maşa modelleri hem erkek hem de kadınlar tarafından kullanılabilir. Aynı zamanda saçınız kısa ya da uzun fark etmeksizin her saç tipi ve modeli için de uyumludur. Sadece saçınızın maşanın kavrayacağı kadar uzun olması gereklidir. Bunun dışında kullanırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları da göz önünde bulundurarak, herkes kolaylıkla wag maşa kullanabilir. Wag maşalar her saçta aynı etkiyi bıraksa da uygun krem ve sabitleyiciler ile saç tipinize bağlı gerçekleşen bozulmaların da önüne geçebilirsiniz.

Wag Maşa Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Wag maşa sayesinde saçlarınıza birbirinden farklı ve güzel modeller yapabilirsiniz. Bu sayede tarzınıza tarz katarak, göz kamaştırıcı bir görünüm kazanabilirsiniz. Wag maşası ile saçınıza yapabileceğiniz modeller şu şekilde sıralanabilir:

  • Wag maşa kullananlar tarafından en çok tercih edilen modellerden biri doğal su dalgalarıdır. Açık olarak kullanabileceğiniz doğal su dalgaları, geniş olan uçlarla yapılabilir. Bu model hem günlük hem de makyaj ve saç aksesuarları ile desteklenerek özel günleriniz için kullanılabilir.
  • Tüm saçınıza wag maşa ile dilediğiniz boyutlarda dalga verdikten sonra at kuyruğu olarak toplayıp daha spor bir görünüm elde edebilirsiniz. Saçınızı toplarken ince bir tutamı ayırıp, bu tutamı saçınıza dolayarak da toka görüntüsü yok edebilir ve daha şık görünüm yaratabilirsiniz.
  • Wag maşası ile uzun ya da kısa saçlarınıza kıvırcık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Maşanın ince ucunu kullanarak, sık dalgalar yapabilir ve daha sonra bunları dağıtarak kıvırcık saçlar elde edebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda işlem sonrasında saçınıza sürdüğünüz saç şekillendiriciler ile daha hacimli bir görünüm de elde edebilirsiniz.
  • Şık bir görünüm kazanmak isteyenler ise wag maşası ile şekil verdikleri saçlarına salaş bir topuz yaparak da kullanabilir. Önden ayırdığınız birkaç dalgalı tutamın dışında diğer tüm saçlarınızı arkada topladıktan sonra modeli aksesuarlar ile destekleyerek, düğün ve davetlerde kullanabilirsiniz.
  • Wag maşa ile dalgalı kaküller yaparak, bir Fransız imajı da yakalayabilirsiniz. Saçınızın tamamını toplayıp sadece kaküllerinizi geniş uç ile dalgalı yaparak hem klasik hem de farklı bir model yaratabilmeniz mümkündür.

Bu modellerin yanı sıra hayal gücünüzü kullanarak; birbirinden farklı modeller ile dilerseniz spor, şık ya da klasik bir görünüm kazanabilirsiniz. Aynı zamanda hem günlük kullanım hem de davetleriniz için kısa sürede dilediğiniz modele ulaşabilirsiniz.

Wag Maşa Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok markanın farklı modellerde ve özelliklerde wag maşaları bulunur. Bu modeller arasından seçim yaparken her alıcının dikkat etmesi gereken temel noktalar vardır. Öncelikle saçınıza ve kullanım durumunuza uygun uçlara sahip modeller incelenmelidir. Bazı maşalarda birden fazla uç takıp, çıkarma özelliği bulunurken, kimileri ise klasik boyutlara sahiptir. Bundan dolayı kullanmak istediğiniz uçlara sahip modeller arasında inceleme yapmanız sizin için daha uygun olur. Her cihazın ısı aralığı farklıdır. Bazı tip saçlarda modelin tutması için yüksek ısı kullanmak gerekebilir. Bundan dolayı saç tipiniz için uygun sıcaklık ayarına sahip olan wag maşalar tercih edilmelidir. Cihazlar birbirinden farklı birçok özelliğe sahiptir. Bazı modellerde LED ekran bulunurken, diğerleri telefon üzerinden kontrol edilebilir ya da elektriklenme önleyici iyon teknolojisine sahip olabilir. Dolayısıyla modeller arasından seçim yapmadan önce, hangi özelliklere gereksinim duyduğunuzu göz önüne almanız da önemlidir. Bu noktalara dikkat ederek, kendiniz ve bütçeniz için en uygun wag maşasını alabilir ve hayal ettiğiniz en iyi saç modelleri kolayca yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin