İster ev değiştiriyor ister yeni bir ev kuruyor olun, ister sadece mevcut süpürücünüzü yükseltmek isteyin, yeni bir elektrikli süpürge seçmek kafa karıştırıcı olabilir. Pek çok farklı marka ve model mevcutken, hangi özelliklere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek zor oluyor. Kablosuz mu? Torbalı mı? Torbasız mı? Dikey süpürge mi? Pek çok noktaya dikkat etmek gerekiyor. Ama paniğe gerek yok. Kablosuz el cihazları da dahil olmak üzere kablosuz elektrikli süpürgede nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu yazıda, kablosuz süpürgeler kimler için ideal olduğuna aynı zamanda yararları ve sakıncaları da dahil olmak üzere farklı kablosuz elektrikli süpürge türlerine bakacağız. Ardından, yeni bir kablosuz elektrikli süpürge satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken diğer önemli özellikleri gözden geçireceğiz.

Şarjlı Elektrikli Süpürge Nedir?

Güç için bir kabloya güvenmek yerine kablosuz bir elektrikli süpürge, şarj edilebilir bir pille çalışan bir elektrikli süpürge olarak öne çıkıyor. Akülü elektrikli süpürgeler, kullanım kolaylığı düşünülerek tasarlanıyor. Bir kablo olmadan; odalar, katlar arasında ve hatta dışarıda arabalarınızda serbestçe dolaşabilirsiniz. Güç konusunda da taviz vermiyor. Akülü elektrikli süpürgeler, size hem hareket özgürlüğü hem de güçlü bir temizlik sağlayan lityum iyon teknolojisiyle çalışıyor.

Şarjlı Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kablosuz elektrikli süpürgenin, evinize ve yaşam tarzınıza uygun olduğundan emin olmak için dikkate alınması gereken birçok özellik bulunuyor. Süpürgenin ağırlığına, ataşmanlarına, pil ömrüne, atma sistemine (kutu veya torba) ile ayrıca zemin tipiniz ve evcil hayvan sahibi olup olmadığınız gibi yaşam tarzına dayalı hususlara bakmak önemli oluyor. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı stil olduğu için nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Öncelikle, elektrikli süpürgelerin her biri arasındaki farkları açıklayarak işi kolaylaştıralım.

Farklı Akülü Elektrikli Süpürge Türleri

1- Dikey Elektrikli Süpürgeler

İster mutfak fayanslarındaki kırıntılarla ister merdivenlerdeki kurumuş çamurla mücadele edin, dikey elektrikli süpürgeler zemin temizliğini kolaylaştırıyor. Güçlendirilmiş bir fırça çubuğu, LED farlar ve değiştirilecek bir ayarı olmayan dikey elektrikli süpürgeler, daha derinlemesine temizlik ve günlük dağınıklığın üstesinden gelmek için mükemmel oluyor. Ağırlıklarının büyük bir kısmı zeminde oluyor. Yani manevra inanılmaz derecede kolay oluyor. Siz ileri doğru iterken büyük kalıntıları ve geri çekerken derin yarıklarda saklanan sinir bozucu kırıntıları zahmetsizce topluyor.

sarjli supurge hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa

Dikey Elektrikli Süpürgelerin Faydaları

  • Süpürgenin ana gövdesi elinizde değil yerde oluyor. Yani daha uzun süre süpürürken kollarınız eskisi kadar yorulmuyor.
  • Torbalı ve torbasız dikey elektrikli süpürgeler ile sizin için en uygun atık sistemini seçebilirsiniz.

Dikey Elektrikli Süpürgelerin Dezavantajları

  • Dikey elektrikli süpürgeler, merdivenleri veya arabaların içini temizlemek gibi elde taşınır modda kullanmak kadar kolay olmayabiliyor.
  • Tavan örümcek ağları ve kitaplıkların arkası gibi yer üstü temizliği için uygun olmuyor.

Dikey elektrikli süpürgeler şunlar için ideal:

  • Hem halılar hem de sert zeminler dahil, süpürülecek çok fazla zemin alanı olan evler.
  • Üniversite salonları veya karavanlar gibi minimum depolama alanına sahip kişiler.

2- Çubuk Elektrikli Süpürgeler

Çubuk elektrikli süpürgeler en üst düzeyde çok yönlülük sağlıyor. İkiz alüminyum borular ve elektrikli zemin başlığıyla birlikte kullanıldıklarında, gömülü tozun yanı sıra büyük kalıntıları da topladığından, tüm zemin tiplerinde yüksek performanslı temizlik sağlıyor. Boruları çıkarıldığında kullanışlı bir el süpürgesine dönüşüyor. Geniş ataşman yelpazesi, onları evinizin etrafındaki çeşitli seviyelere ve yüzeylere uyarlanabilir hale getiriyor.

Çubuk Elektrikli Süpürgelerin Faydaları

  • Çubuk elektrikli süpürgeler inanılmaz derecede çok yönlü oluyor ve çok sayıda kullanışlı ataşmanla hem dik hem de elde temizlik sağlıyor.
  • Çubuk elektrikli süpürgeler torbalı oluyor yani toplanan tozu tekrar temas etmeden atmak isteyen alerjisi olanlar için mükemmel oluyor.

Çubuk Elektrikli Süpürgelerin Dezavantajları

  • Çubuk elektrikli süpürgeleri destek olmadan ayakta duramıyor. Bu nedenle güvenli saklama için bir şeye dayanmaları veya demonte edilmeleri gerekiyor.
  • Süpürgenin gövdesini elinizde tuttuğunuzda, daha uzun süre süpürmede ağırlık oluşabiliyor.

Çubuk elektrikli süpürgeler şunlar için ideal:

  • Sık sık arabaları veya daha küçük alanları temizleyen, farklı yüzeyler için çok sayıda farklı ataşman isteyen kişiler.
  • El süpürgesine kolay dönüşüm gerektiren, farklı katlara/yüzeylere ve merdivenlere sahip evler.

3- El Tipi Elektrikli Süpürgeler

Elde taşınan elektrikli süpürgeler, evin etrafındaki ulaşılması zor yerlerin yanı sıra döşeme ve pencere pervazlarını temizlemek için ideal oluyor. Hafif ve portatif olduğundan, ihtiyacınız olan her yerde kapsamlı bir temizlik için el tipi elektrikli süpürgelerini arabalarınıza ve karavanlarınıza götürmek kolay oluyor. Merdivenler gibi zor alanların üstesinden gelmek için özel olarak üretiliyor.

El Süpürgelerinin Faydaları

  • Elde taşınan elektrikli süpürgeler hafif ve kompakt oluyor. Merdivenleri, döşemeleri ve araba içlerini süpürme gibi sıradan görevleri kolay hale getiriyor.
  • Minimum depolama alanı kaplıyor.

El Süpürgelerinin Dezavantajları

  • Elde taşınır cihazlarda daha küçük ataşmanlar kullandığından, daha geniş alanları süpürmek daha uzun sürüyor.
  • Uzun süre kullanıldığında bazen elde ağırlık yaratıyor.
  • Daha küçük olduğundan düzenli bir şekilde boşaltılması gerekiyor.

El süpürgeleri şunlar için ideal:

  • Karavan gibi depolama alanı az olan evler.
  • Mutfak tezgahındaki kırıntılar veya araba ayak boşlukları gibi acil durum temizliği gereken yerler.

Pil Ömrü

Kablolu elektrikli süpürgelerin en büyük faydalarından biri pilin bitmesi ve işi bitirememe konusunda endişelenmenize gerek olmaması oluyor. Kablo ne kadar sinir bozucu olsa da yarı vakumlu bir odaya sahip olmaktan muhtemelen daha az rahatsız edici oluyor. Hızlı temizlik için kablosuz cihaz kullanmak istiyorsanız pil ömrünün büyük ölçüde düştüğünü fark etmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, herhangi bir elektrikli süpürgede çalışma sürelerinin temizlenen yüzeye bağlı olarak değişebileceğini unutmayın.

Şarj Süresi

Pil ömrü genellikle ilgi odağı oluyor ancak kablosuz elektrikli süpürgede nelere dikkat etmemiz gerektiğini tartışırken şarj sürelerinin önemini göz ardı edemeyiz. Tüm kablosuz elektrikli süpürgeler genellikle 4 saat veya daha kısa sürede tamamen şarj oluyor. Böylece, birkaç saat içinde iş yapmaya yetecek kadar piliniz olacağını bilerek kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Manevra Kabiliyeti

Manevra kabiliyeti, hem kablosuz bir elde taşınır cihazda hem de kablosuz dikey elektrikli süpürgede nelere bakılacağını düşünürken önemli bir faktör oluyor. El tipi elektrikli süpürgelerin daha küçük alanlarda kullanılması daha olası oluyor. Bu nedenle kolay taşınabilir ve kullanımı rahat olması gerekiyor. Benzer şekilde manevra kabiliyeti, dikey elektrikli süpürgelerde önemli bir faktör oluyor. Çünkü mobilyaları hareket ettirmeye gerek kalmadan kolayca temizleyebileceğinizi bilmek istersiniz. Bu nedenle, kablosuz süpürgeler zahmetsiz temizlik sunuyor ve çoğu model eşyaların altına kolayca ulaşmanızı sağlayan alçak profilli bir yatırma koluna sahip oluyor.

Ağırlık ve Boyut

Süpürgenin ağırlığını dikkate almak çok önemli oluyor. Ağırlıklı olarak zemin üstü temizlik için kullanıyorsanız, yarı yolda kolunuzun yorulmasını istemezsiniz. Vakum ne kadar iyi olursa olsun, saklama alanı için boyutlar da önemli bir rol oynuyor. Yedek saklama alanınız yoksa, kolayca parçalara ayrılan bir elektrikli süpürge veya minimum ataşmana sahip bir elektrikli süpürge ideal olabilir.

Toz Haznesi Kapasitesi

En belirgin faktör olmasa da evinize ve yaşam tarzınıza uygun olduğundan emin olmak için şarjlı elektrikli süpürgenizin kutu veya torba kapasitesini göz önünde bulundurmak önemli oluyor. Büyük bir eviniz varsa, daha büyük kapasiteli bir elektrikli süpürgeye sahip olmak sizi sık sık boşaltma ihtiyacından kurtarır. Bununla birlikte el tipi elektrikli süpürgeler küçük bir kapasite alanı sunar.

Siz de en iyi şarjlı süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi 10 Oyuncu Koltuğu
Devamını Oku

En İyi 10 Oyuncu Koltuğu

Oyuncuların en vazgeçilmez ekipmanlarından biri gamer koltuklarıdır. Göz alıcı ve konforlu tasarımları ile ön plana çıkan oyuncu koltuğu…
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…