Cilt tüylerinden kurtulmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biri de lazer epilasyon. Yakın zamana kadar bu ihtiyacın çözümünü çoğu kişi ağda bantları veya traş bıçaklarında görüyordu. Lazer epilasyon bu konuda kalıcı çözüm önerisi sunması ile farklılaştı. Ayrıca acısız ve zahmetsiz olması ile de tercih sebebi oldu. Epilasyon hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için derledik. Lazer epilasyon cihazı rehberi, yazımızda…

Lazer Epilasyon Cihazı Rehberi: Bilmeniz Gereken 10 Şey

1- Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, vücudunuzdaki yüzünüz de dahil tüm noktalarındaki tüy büyümesini yavaşlatmak ve azaltmak için konsantre ışık enerjisi kullanan bir teknoloji. Günümüzde kullanımı giderek artıyor. En popüler kozmetik uygulamalarından biri olarak tercih ediliyor.

Lazer ışını, çok kısa sürelerle deriye gönderiliyor. Bu ışın, kıl gövdesi ve kıl kökü tarafından emiliyor. Işınlar kıl kökünü ısıtıyor. Kıl kökünde meydana gelen yüksek ısı, kökün tahrip olmasını sağlıyor. Böylece cildin üst tabakalarına zarar vermeden kıl dökülüyor. Kullanım sayısı arttıkça kıl sayısı azalıyor. Uzun vadeli kullanımda ise artık tamamen kıl çıkması engellenmiş oluyor.

Bu yöntemde lazer ışınları, kıl kökünü etkilerken; kılı çevreleyen dokuya ise herhangi bir zarar vermiyor. Lazerin deriye uygulanması sırasında deri altındaki doku ya da organlara herhangi bir zararının olduğuna dair bir kanıt da bulunmuyor. Göz hariç vücuttaki her bölgede uygulanabiliyor.

lazer epilasyon teknosa

2- Evde Lazer Epilasyon Yapılabilir Mi?

Gelişen teknoloji ile lazer epilasyonu artık evde de cihazlar yardımı ile yapabiliyoruz. Evde kullanılan Lazer Teknolojisi IPL olarak adlandırılıyor. Klasik lazerde tek dalga boyunda daha kuvvetli bir ışık enerjisi kullanılır. Yoğun bir enerji kullanımı olduğundan uzmanlar tarafından sertifikası alınmış merkezlerde uygulanması gerektiğini de özellikle paylaşalım.

IPL lazer teknolojisinde ise ışık tek dalga boyu yerine daha fazla spekrumla verilir. IPL teknolojisine sahip lazer epilasyon cihazları ile lazer işlemini evinizin ortamında rahatlıkla gerçekleştirebilirisiniz. Üstelik zaman olarak da kullanımı avantajlıdır.

3- Lazer Epilasyon Acıtıyor Mu?

Lazer merkezlerinde yaptırdığınız lazer operasyonu ilk seanslarda biraz da olsa acı hissi yaşatabiliyor. Kıl kökünün kalınlığı ve bulunduğu bölgeye göre canınız biraz acıyabiliyor. Kıl kökleri incelmeye başladığı zaman ağrının azaldığı söyleniyor. Tabi yine acı eşiğinizin ne olduğu da önemli. Acı eşiğiniz yüksekse acıyı az hissedebilirsiniz. Evde IPL teknolojisine sahip lazer epilasyon cihazlarını kullananlar ise lazer merkezinde yapılan uygulamaya göre biraz daha az acıdığını belirtiyor.

4- İyi Sonuç Almak İçin Kaç Seans Gerekli?

Lazer epilasyon uygulanırken daha ilk temastan sonra dahi sonuçlarını görmeye başlıyorsunuz. Fakat ortalama olarak 4-6 seansta istenilen sonuçlara ulaşılıyor. 8-10 seansa kadar çıkılabiliyor. Hormonal denge, genetik yapı, kıl rengi, kıl yapısı, kıl kök derinliği, yaş ve ten rengi koyuluğu gibi faktörler lazer epilasyonun verdiği sonucu etkileyebiliyor. Yüz bölgesi hassas olduğundan buradaki uygulamalarda 8-10 haftada en iyi sonuç alınıyor.

Her bir seans 4-6 hafta ara vererek uygulanıyor. Kadınlarda bikini bölgesi, koltuk altı, bacak ve kol kısmında iyi sonuçlar alınıyor. Erkeklerde ise en iyi sonuç alınan ve tercih edilen bölgeler sırt, göğüs, sakal üstü, ense ve boyun oluyor.

5- Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Uygulanabilir Mi?

Yaz aylarında lazer epilasyonun yapılamayacağı gibi yanlış düşünceler bulunmaktadır. Ancak doğru cihazlar ile lazer epilasyon yapmanız halinde yaz aylarında da kullanabilirsiniz. Lazer epilasyondan 10 gün öncesi ve 10 gün sonrasında güneşe çıkmamanız gerekiyor. Bu süreler içerisinde cildiniz için koruyucu kremler de kullanabilirsiniz.

6- Lazer Epilasyonun Yan Etkisi Var Mı?

Lazer uygulamalarında en fazla görülen yan etkilerden biri hafif kızarıklıktır. Ancak bu kızarıklıklar genelde bir gün içerisinde kendiliğinden yok olur. Fazla görülmemekle birlikte, cildin üzerinde küçük kabarcıklar da oluşabilir. Gene bu kabarcıklar da birkaç gün içerisinde yok olur. Cilt renginde biraz açılma ya da biraz koyulaşma da görülen yan etkilerden bazılarıdır. Renk değişiklikleri zaman içerisinde kendiliğinden eski haline gelir.

7- Uygulama Ardından Günlük Yaşamına Devam Edebilir Mi?

Lazer epilasyon uygulaması sonrası günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz. Uygulama sonrası cildinizde ufak karıncalanmalar ve ısınmalar hissedebilirsiniz. Fakat bu his ortalama 1- 2 saat içerisinde geçmektedir. Hatta yüzünüze uyguladıysanız makyaj dahi yapabilirsiniz. Fakat cildinize uygulama sonrasındaki birkaç günde biraz daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Örneğin çok sıcak banyodan, cildiniz üzerinde duş sırasında kese uygulamalarından, saç kurutma makinesinden uzak durulmalıdır.

Diğer taraftan uygulamanın sonrasındaki birkaç gün yoğun fiziksel aktiviteden de uzak durmak gerekir. Çünkü fazla terleme cildinizdeki kızarıklığı arttırabilir. Lazer epilasyon uygulaması sonrası faktörü yüksek olan güneş koruyucularını kullanabilirsiniz.

İşlem sonrasında özellikle ilk 24 saat içerisinde uygulama yapılan alanın çok sıcak su ile yıkanmaması gerekiyor. Kimyasal içerikli bir ürün kullanılmaması ve de tahriş edici müdahalelerden uzak durulması öneriliyor.

lazer epilasyon cihazi teknosa

8- Evde Lazer Epilasyon Kalıcı Mı?

Evde yapılan lazer epilasyonun kalıcı olup olamayacağı sorusunun cevabı aslında kişiden kişiye değişiyor. Bazı kişilerde kalıcı ve yüzde 100 sonuç alınabilirken; bazı kişilerde ise tatmin edici sonuçlar alınabiliyor. Ancak doğru kullanımda, çok büyük oranda tamamen kalıcı olmasa da kılların ve tüylerin büyük kısmından kurtulmak mümkün.

9- Epilasyon İşleminden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama yapılacak alana işlem öncesinde en az 3-4 hafta ağda, cımbız veya ip gibi kökten alma işleminin yapılmamış olması gerekiyor. 10 gün öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca son 6 ay içinde sivilce tedavisi görülmüş ise mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

10- Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanır?

Lazer epilasyon kadınlarda ilk adet döneminden 1 yıl sonra her yaş için uygulanabilir. Lazer epilasyon, hamilelerde, sedef, egzama gibi deri hastalıkları olan insanlarda, sara hastalığında ve geçmişte cilt kanseri yaşamış olanlara önerilmez.

Evde lazer epilasyon yapmak için kullanabileceğiniz cihazları incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
apple airpods mackbook nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Apple Airpods Macbook’a Nasıl Bağlanır?

Apple AirPods kulaklık, alışılmışın dışında bir kulaklık deneyimi sunuyor. Apple AirPods, şarj olduğu kutudan çıkartıldığında çalışmaya başlıyor. iPhone,…