iPhone telefonlar, akıllı telefon sektöründe geliştirdiği teknolojilerle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. Birçok alanda öncülüğü taşıyarak teknolojinin daha fazla ilerlemesine yol açıyor. Bu geliştirmelerden biri de telefonların su geçirmezlik özelliği alanında yaşanıyor. iPhone 11 serisi dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olarak üretiliyor. Burada aldığı puan herhangi bir akıllı telefonun aldığı en yüksek puanlardan biri olarak görünüyor. Peki iPhone 11 Su Geçiriyor mu daha detaylı anlatalım.

IP68 Ne Anlama Geliyor?

IP68 genel olarak sertifika şeklinde açıklanıyor olsa da bazı detayları bulunuyor. Buradaki “IP”, Uluslararası Korumanın kısaltması olarak yer alıyor. IP68’deki 6 ise toz korumasından tam not aldığını gösteriyor. 8 ise, su geçirmezlik seviyesini gösteriyor. 8 derecesi en az 4 metre suyun altında 30 dakikaya kadar zarar görmeyeceğini ifade ediyor.

iPhone 11 Serisi Suya Ne Kadar Dayanıklı?

Serinin üç adet telefon modeli bulunuyor. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinin her birinin su geçirmezlik seviyeleri farklı olabiliyor.

iPhone 11 telefonlar 2 metre derinlikteki suda 30 dakikaya kadar dayanabiliyor.

Diğer iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max telefonlar ise en fazla 4 metre derinlikteki suda 30 dakikaya dayanabiliyor.

Kullanıcıların kendi yaptıkları su geçirmezlik testlerinde ise iPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri 12 metre derinlikteki suda 30 dakika kaldıktan sonra hala çalışmaya devam ediyordu. Telefonda sadece hoparlörden boğuk ses gelmesi ve ses seviyesinin düşmesi gibi problemler yaşandığı söyleniyor. Bu problemlerin de yaklaşık 72 saat kurutulduktan sonra yok olduğu iletiliyor.

Kullanıcılar, kendileri bu şekilde testler yapıp yayınlıyor olsa da Apple tarafından bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmıyor.

Ayrıca Apple tarafından yapılan açıklamada üç iPhone modelinin de sadece suya karşı dayanıklı olmadığı açıklandı. iPhone 11 modelleri kahve, soda ve benzeri sıvıların yanlışlıkla dökülmesi durumlarında da kendini koruyabiliyor.

iphone 11 su gecirmiyor teknosa

Neden Su Geçirmeyen iPhone 11 Tercih Edilmeli?

Tüm işlerimizi hallettiğimiz, sevdiklerimizle iletişim halinde kaldığımız ve eğlenceli zaman geçirdiğimiz akıllı telefonları günün her anında yanımızdan ayırmıyoruz ve istediğimiz zaman da kullanabilmek istiyoruz. Ancak hassas donanımlara sahip bu cihazlar yağmur, kar gibi olumsuz hava koşullarında ve üzerine bir şeyler döküldüğünde zarar görüyor, kullanılamaz hale geliyor.

Apple gibi kullanıcısının ihtiyaçlarına cevap vermeyi düşünen markalar da bunla ilgili çeşitli geliştirmeler yapıyor ve su geçirmezlik özelliğini artırıyor.

Böylece iPhone 11 telefonunuzu, dışarıda yağmur yağarken arkadaşınıza mesaj göndermek için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Telefonun ekranındaki lekeleri suyla hemen temizleyebiliyorsunuz. Ayrıca elleriniz ıslakken acil bir telefon geldiğinde hiç düşünmeden bakabiliyorsunuz.

Suya dayanıklılık özelliği geliştikçe telefonunuzu korkmadan her durumda kullanabiliyorsunuz.

iPhone 11 Suya Düştü Ne Yapmalıyım?

Su geçirmez özelliğe sahip olması nedeniyle iPhone 11 telefonunuz suya düştüğünde hiçbir şey yapmadan durmamanız gerekiyor. Telefonun dayanıklılığı sayesinde belirli koşullarda devreleri zarar görmüyor ve çalışmaya devam ediyor.

Ancak iPhone 11 telefonunuz suya düştüyse hemen sudan çıkarmanız gerekiyor. Ana kartın yanma ihtimalini önlemek için telefonunuzu vakit kaybetmeden kapatmalısınız.

Telefonunuz suya düştüğünde çalışmaya devam ediyor ancak bazen sim kart yuvasına su kaçıp kartın bozulmasına neden olabiliyor. Kişi bilgileriniz her ne kadar telefonda tutuluyor olsa da telefonu değiştirmeniz durumunda bilgilerinizi kaybetmemek için sim kartınızı telefonunuzdan çıkarıyor olmalısınız.

Tefonunuzda koruyucu bir kılıf kullanıyorsanız içinden çıkarıyorsunuz ve üzerindeki sulardan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Bunun için telefonunuzu bir havlu ya da kağıt havluya sarabilirsiniz. Bunu yaparken telefonunuzu kesinlikle sallamıyorsunuz. Aksi halde içerisindeki su her yerine yayılabiliyor.

Telefonunuzun tüm donanımının kuruması için en son pirinç dolu bir torbaya koyuyorsunuz. Torbadaki havayı boşaltıp ağzını sıkıca kapatıyorsunuz. Oda sıcaklığından biraz daha yüksek bir yerde tutmak daha iyi sonuç veriyor. En az 36 saat boyunca pirinç dolu torba içinde kaldığında içerisindeki çoğu su emilmiş olacaktır. Ardından telefonunuzu çıkartıp yeniden başlatarak kullanabilirsiniz.

iPhone 11 Su Geçiriyor mu cevabını daha detaylı vermeye çalıştık.

Siz de iPhone modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oppo a55 teknosa
Devamını Oku

Oppo A55 İncelemesi

Oppo’nun yeni A serisi akıllı telefonu A55, piyasaya çıktıktan sonra kendi kategorisinde en rekabetçi özelliklere ve fiyata sahip…
samsung a71 ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Samsung A71 Özellikleri Nelerdir?

Orta segment akıllı telefon piyasasında lider olan Samsung, yerini sağlamlaştırmak için her yıl daha kullanışlı telefonlar çıkarmaya devam…
iphone nasil sarj edilmeli teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Şarj Edilmeli?

iPhone telefonlar, diğer tüm akıllı telefonlar gibi lityum iyon pile sahip olarak üretiliyor. Lityum iyon piller defalarca şarj…
whatsapp sozlesmesi nedir tekosa
Devamını Oku

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığında veri paylaşımı ve gizlilik…
iphone nasil yedeklenir teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Yedeklenir?

Akıllı telefonlarımız hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız cihazların başında geliyor. Gelişen özellikleri sayesinde hemen her bilgimizi içerisinde tutuyoruz ve…