Samsung, katlanabilir telefonlarını piyasaya sürerek, uzun süredir kullanılan akıllı telefonlar için yeni bir keşif imkanı sunuyor. Böylece yeni nesil akıllı telefonların önünü açıyor. Katlanabilir telefonlar sadece tasarım anlamında değişiklik göstermiyor aynı zamanda davranışları da değiştiriyor. Katlanan telefonlar, normal bir akıllı telefonun taşınabilirliğini sunarken aynı zamanda bir tabletin daha büyük ve sürükleyici ekranını zahmetsizce birleştiriyor. Bu nedenle isterseniz akıllı telefon olarak sosyal medya hesaplarınızda gezip, aramalarınızı yapabiliyorsunuz, isterseniz de dijital platformlardan dizilerinizi geniş ekranda izlerken, işlerinizi de takip edebiliyorsunuz. Samsung katlanabilir telefon olarak Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modellerini sunuyor. İki telefon da katlanabilir telefon piyasasının öncü telefonu ve amiral gemisi olmaya devam ediyor. Samsung, bu yıl piyasaya çıkardığı dördüncü nesil yeni model katlanan telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 ile bu konudaki liderliğini sürdürmeye devam ederken, daha fazla kullanıcıya da ulaşmayı hedefliyor. Katlanan telefon almaya karar vermeden önce bu telefonların nasıl özelliklere sahip olduğunu bilmenizde fayda bulunuyor. Katlanan telefonların birçok avantajları bulunduğu gibi bazı özellikleri dezavantaj yaratabiliyor. Bu durum telefon kullanma deneyiminize ve beklentinize göre değişkenlik gösteriyor.

Samsung Katlanan Telefonların Tasarım Özellikleri Nasıl?

Samsung katlanabilir telefonlarının tasarımında hem mevcut telefonlardan daha küçük telefon arayanların hem de normalden daha büyük telefon isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Galaxy Z Flip 4, daha çok kapaklı tasarım ve küçük telefon isteyenlere hitap ederken, Galaxy Z Fold 4 telefonlar normal boyutlarda akıllı telefon kullanıp gerektiğinde daha büyük ekrana ihtiyaç duyanlara hitap ediyor. Böylece telefonlar daha kullanışlı hale gelmiş oluyor.

Telefonlar kutunun içerisinde katlanmamış halde geldiği için ilk kullanım sırasında menteşelerin biraz zorlandığını ve sert olduğunu hissedebiliyorsunuz. Ancak birkaç gün düzenli bir şekilde kullandığınızda biraz gevşeyerek normale dönüyor.

samsung katlanan telefon hakkinda bilmeniz gereken teknosa

Samsung Katlanan Telefonların Kameraları İyi mi?

Kullanıcı incelemelerinde, yeni çıkan Samsung katlanan telefonların kameraları, bir önceki modelin çok daha fazla üzerine çıkıyor. Galaxy Z Fold 4 telefonların üç arka kamerası bulunuyor. Arka ana kamerası 50 MP bir çözünürlük sunarken, ultra geniş çekim yapan kamerası 12 MP ve telefoto kamerası da 10 MP çözünürlüğe sahip olarak üretiliyor.

Bu kamera özellikleri Samsung Galaxy S22 ve S22 Plus telefonlarda bulunanlara oldukça benziyor. Bu telefonlardan ayrılan en büyük özelliği çok iyi bir yükseltme bulunan ultra geniş lensleri oluyor.

Samsung katlanan telefonların kamera kullanımı, tasarım açısından oldukça avantaj sağlıyor. Özellikle selfie ya da sevdiklerini çekmeyi seven kullanıcılar, bu konuda rahat ediyor. Tek başınızayken selfie çekmek istediğinizde telefonu elinizde tutmanıza gerek kalmıyor. Telefonu katlayıp ihtiyacınız olan açıyı verdikten sonra bir yere koyarak telefondan uzaklaşabiliyorsunuz. Kamera zamanlayıcısını açarak istediğiniz pozu verip birbirinden güzel kendi fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz.

Bunun dışında Galaxy Z Fold 4 kullanıyorsanız, sevdiğiniz insanların fotoğrafını arka kamerayı kullanarak çekerken, onların da kendilerini görmesini sağlayabiliyorsunuz. Çünkü telefonu açtığınızda ön ekranı arka ekrana dönüşüyor ve kameradaki görüntü yansıyor. Bu sayede sevdikleriniz istediği gibi poz verip çok güzel kareler yakalamanıza yardımcı olabiliyor.

Samsung Katlanan Telefonların Pil Ömrü Nasıl?

Samsung’un yeni nesil katlanan telefonlarının pil ömrü bir önceki modelleri ile aynı kapasiteye sahip olarak üretiliyor. Bu durum, katlanan telefon kullanıcıları için olumsuz bir özellik olarak yer alıyor. Çünkü daha önceki telefonlarında olduğu gibi, telefon altı ay kullanıldıktan sonra pil ömrünün değerlendirmesi, çok iyi değil seviyesine geliyor.

Genel olarak akıllı telefon kullanırken pil ömrü sizin için önemli kriterler arasında yer alıyorsa Samsung katlanan telefonlar sizin için çok uygun olmayabiliyor.

Samsung Katlanan Telefonlarda Uygulamalar Nasıl Kullanıyor?

Katlanan telefonlarla ilgili kullanıcıları düşündüren en önemli konuların başında uygulamaların kullanımı geliyor. İlk kez bir katlanan telefon kullanıyorsanız biraz öğrenme aşaması oluyor. Ancak alıştığınızda birçok avantajından faydalanabiliyorsunuz.

Bu avantajlardan biri de katlanan telefonların her bir yarısında ayrı bir uygulama açabilme yeteneği oluyor. Bu sayede ekranın bir yarısında bir şeyler izlerken, diğer yarısında bir metin okuyabiliyor ya da e-postalarınızı kontrol edip takip etmeniz gereken işleriniz varsa onların takibini yapabiliyorsunuz.

Kullanıcıların en çok şikayet ettikleri konu ise, katlanan telefonlara uyumlu uygulamaların sayısı oluyor. Samsung’un liderliğini çektiği bu alanda, kullanıcıların da daha büyük beklentisi bulunuyor. Bu nedenle kullandıkları hemen her uygulamanın katlanan telefona uyumlu olması isteniyor. Samsung’un bu konuda çalışmaları bulunuyor olsa da, birçok kullanıcı çeşitliliğin fazla olmamasından şikayet ediyor.

Samsung Katlanan Telefonlar Dayanıklı mı?

Her yeni model akıllı telefon piyasaya sürülürken, eskisinden daha dayanıklı olduğu şeklinde lanse ediliyor. Samsung katlanan telefonların lansmanında da sağlamlığına ve dayanıklılığına özellikle vurgu yapılıyor. Daha önceki modellerinde birçok yayıncı, sosyal medya hesaplarında dayanıklılık testleri yapıyor ve hiçbirinden güvenilir sonuçlar çıkmıyordu.

Dördüncü nesil katlanabilir telefon olarak sunulan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 telefonların hem iç ekranlar hem de arkada kalan ekranların her ikisi de çizilmelere ve düşmelere karşı korumaya yardımcı olması için Corning’in Gorilla Glass Victus+ ile kaplanmış şekilde üretiliyor. Bunu bir de, Samsung’un her zamankinden daha dayanıklı olduğunu iddia ettiği zırh alüminyum çerçeve ile birleştiriyor. Bunun dışında katlanabilir telefonların ikinci bir dayanıklılık durumu daha bulunuyor. O da katlamaya karşı menteşelerin ve ekranın dayanıklılığı oluyor. Samsung tarafından iletilen bilgilere göre telefonlar, 200 bin katlamaya kadar dayanıklı olarak üretiliyor. Bu rakamın iletilmesiyle kullanıcıların katlanabilir telefonların uzun süre kullanılmasıyla ilgili kafalarında oluşan soru işaretleri de kalmış oluyor.

Samsung Katlanan Telefonların Ortalarında İz Oluyor mu?

Katlanan ekran teknolojisinin geliştirmeye devam ettiği en büyük özelliklerin başında, ortada yer alan kat izinin yok edilmesi yer alıyor. Özellikle söz konusu telefon olduğunda günde onlarca kez ekran katlanıp açılabiliyor. Ayrıca dokunmatik ekran olduğu için de eliniz hemen her zaman ekranın üzerinde geziniyor. Ekranın ortasında böyle bir iz olması ve elinizin sürekli oraya takılması hoş bir kullanıcı deneyimi yaşatmıyor.

Galaxy Z Fold 4 kullanmak istiyorsanız ekranın ortasında yer alan kat yerini sadece telefonu açmak zorunda kaldığınızda görüyorsunuz. Kapalıyken normal bir telefon olarak kullanabildiğiniz için, bir şeyler izlemek istediğinizde, ekranda bir çalışma yapmak istediğinizde ya da bir şeyler okuduğunuzda ekranı açmanız gerekebiliyor. Ekranda yer alan kat yeri çok büyük sorun yaratmayabiliyor. Çünkü bu konuda birinci nesil katlanabilir telefonlara göre epey bir yol kat edildiği görülüyor. Bunun dışında elinizle ya da S Pen ile bir şeyler yaparken ekranın ortasından geçtiğinizde mutlaka kat yerinin etkisini hissediyorsunuz. Ancak Galaxy Z Flip 4 kullanmak istiyorsanız durum biraz daha farklı olabiliyor. Galaxy Z Filip 4, kapaklı telefon tasarımı ile üretildiği için, telefonu kullanmak istediğinizde kapağını mutlaka kaldırmanız gerekiyor. Ekranın üzerinde sürekli parmağınızı kaydırdığınız için her seferinde ekranın kat yerini hissediyorsunuz. Ancak kullanıcılar, bu durumun kullanım performansını fazla etkilemediği belirtiyor. Kullanıcı testlerinin çoğunda bir süre kullanımdan sonra buna alışıldığı ve garip karşılanmadığı ortak görüşü yer alıyor.

Siz de en iyi Samsung telefonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
android 11deki guvenlik ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Android 11’deki Güvenlik Özellikleri

Yıllar boyunca Android işletim sistemindeki güvenlik konusu sürekli inişli çıkışlı bir grafik izliyordu. Uygulamaların aşırı sıklıkta izin talep…
internet paylasimi teknosa
Devamını Oku

İnternet Nasıl Paylaşılır?

İnternet, hayatımızın vazgeçilmez parçalarının başında geliyor. Sahip olduğumuz teknolojik cihazların neredeyse tamamı internet bağlantısıyla çalışıyor ve gittiğimiz her…