Santa Monica Studio tarafından yaratılan God of War serisi, video oyunlarında şimdiye kadar var olan en vahşi ve şiddetli serilerden birisi olma özelliğine sahip. PlayStation 2’de ilk ortaya çıkışından bu yana Kratos’un hikayesi ve Olimpos tanrılarına karşı intikam arzusu, oyuncuların akıllarına kazınan bir hikaye oldu. God of War serisi, konu kurgu ve tarihi birleştirmek olduğunda daha önce yaratılmış olan hiçbir oyun evrenine benzemiyor. Yunan İmparatorluğu döneminden Vikingler çağına geçmeden önce God of War, mitolojinin arka planını kullanıyor. Bu yazımızda God of War nedir anlatmaya çalışacağız.

God of War nedir ve nasıl oynanır? İşte size pratik ipuçları:

God of War Serisinin Çıkış Sıralaması

  1. God of War (2005)
  2. God of War II (2007)
  3. God of War: Chains of Olympus (2008)
  4. God of War III (2010)
  5. God of War: Ghost of Sparta (2010)
  6. God of War: Ascension (2013)
  7. God of War (2018)
  8. God of War: Ragnarök (2022)

God of War Serisinin Oynanma Sırası

1- God of War: Ascension (2013)

God of War: Ascension, Kratos’un intikam yolundaki ilk adımlarını anlatıyor. Efendisi Ares’in Kratos’u karısını ve kızını öldürmeye zorlamasından altı ay sonra, asker bir daha asla Savaş Tanrısı’na hizmet etmeyeceğine yemin ediyor. Seçimine öfkelenen Ascension, Kratos’un kendisini yakalamak için gönderilenlere karşı verdiği savaşları anlatıyor. Ancak arayışının sonunda Ares ile bağlarını koparıp yeni bir yolculuğa başlamayı başarıyor.

2- God of War: Chains of Olympus (2008)

Tanrılara hizmet ederek geçirdiği on yılın ardından Attika şehrinde Pers ordusuna karşı savaşmak üzere gönderilen Kratos’un yolu, Elysian Fields’daki kızına yeniden katılma şansı ile yeraltı dünyasına düşüyor. Mutluluğu seçerken daha büyük bir amaca hizmet etmesi gerektiğini fark ediyor ve Ghost of Sparta unvanını kazanarak dünyayı kurtarıyor.

god of war nedir nasil oynanir teknosa

3- God of War (2005)

God of War, seriyi başlatan ve oyuncuları Kratos ile tanıştıran ilk oyun. Oyun boyunca Kratos, Tanrıça Athena’ya efendisi Ares’i yenmesinde ve geçmiş suçlarının kabuslarından kendini kurtarmasında yardım ederken görülüyor. Ancak oyun kısa süre sonra Tanrıların kendi oyunlarını oynadığını ve Kratos’u manipüle ettiğini ortaya çıkarıyor. God of War olsa bile hikayesi daha yeni başlıyor.

4- God of War: Ghost of Sparta (2010)

Diğer oyunların aksine Ghost of Sparta, Kratos’un geçmişine içe dönük bir bakış oluyor. Annesi Callisto ve erkek kardeşi Deimos’u tanıtan başlık, aynı zamanda Atlantis’in denizlere nasıl düştüğünü de anlatıyor. Buna ek olarak hikaye, Kratos’un God of War unvanına rahatça yerleştiği için geçmişi hakkında ifşalar içeriyor. Ancak en önemli nokta, Athena’nın Kratos’un kardeşi olduğunun doğrulanması oluyor.

5- God of War II (2007)

Zeus Kratos’a ihanet ediyor ve nihayetinde God of War, geçmiş benliğini kurtarmak ve Tanrıların Kralı’nı durdurmak için bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bunu yaparken artık sessizce çözülemeyecek olayları da başlatıyor. Titanlarla bir anlaşma yapıp Olympus’a savaş ilan etmekle kalmıyor, aynı zamanda God of War II de Athena’nın ölümünü görüyor ve Zeus’un Kratos’un babası olduğunu resmen onaylıyor.

6- God of War III (2010)

God of War III, Kratos’un Titanların yardımıyla Tanrılara saldırmasıyla başlıyor. Ancak, en ünlü Yunan Tanrılarından bazılarını öldürdükten sonra, onlardan ve babası Zeus’tan intikamını almadan önce Titanlar tarafından daha da fazla ihanete uğruyor. Dünya kaos içerisindeyken Kratos, arzuladığı adaleti elde ediyor. Yeni bir yola çıkmadan önce kendini affediyor.

7- God of War (2018)

God of War III’ten beri Kratos yeni bir ev, yeni bir eş ve oğul kazanıyor. Ancak karısının ölümünün ardından ikili, karısının küllerini en yüksek zirveye serpmek için yola çıkıyor. Yolculukları onları İskandinav Tanrıları ile çarpışma rotasına sokuyor ve baba ile oğul arasındaki bağı güçlendiriyor.

8- God of War Ragnarök (2022)

Fimbulwinter’ın Ragnarök’ün hızla yaklaştığına dair uyarısıyla Kratos ve Atreus, dokuz diyarda yeni ve yürek burkan maceralarla karşılaşıyor. Ancak önceki girişte Thor’un kardeşlerini ve Baldur’u katleden baba ve oğul ikilisi, Yıldırım Tanrısı ve cadı Freya’nın gazabıyla karşı karşıya kalıyor. God of War: Ragnarök, dünyanın sonu bir kez daha geliyorken iki kahramanın sınırlarını test ediyor.

Sizler de en iyi oyun ekipmanlarını incelemek incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
televizyonda oyun nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

Televizyonda Oyun Nasıl Oynanır?

Bilgisayar monitörleri her geçen yıl gelişmeye devam ediyor. Bu gelişim ne kadar devam etse de bazen bizim için…
can sikintisina iyi gelen oyunlar teknosa
Devamını Oku

Can Sıkıntısına İyi Gelen Oyunlar

Mobil teknoloji her yıl gösterdiği ilerlemeyle büyük değişimler yaratıyor. Bazen iş dünyasına bazen de sanat sektörüne büyük ilham…
oyuncu gaming aksesuarlari teknosa
Devamını Oku

Oyunseverler için 10 Gaming Aksesuarı

PC oyunları, uzun bir günün ardından stres atmanın, arkadaşlarınızla çevrimiçi bağlantı kurmanın ve yüksek tempolu etkileşimli bir dünyaya…