Sevdiğiniz insanla evlenmeye karar vermek, hayatınızda atacağınız en önemli adımların başında geliyor. Birlikte bir ömrü paylaşacağınız o ilk adımı atmadan önce geleneklere uygun bir dizi ritüel bulunuyor. Bu ritüellerden biri de bohça hazırlamak diye geçiyor. İsteme merasiminden sonra başlayan bu süreç önce gelin bohçasıyla devam ediyor, ardından ise damat bohçasına sıra geliyor. Damat bohçası, bazı yörelerde damada verilen nişan bohçası olarak da anılıyor. Genellikle damat bohçasının içerisinde günlük hayatta kullanılacak eşyalar bulunuyor.

Bazıları için bu geleneklerin çok önemi bulunmasa da, bazıları için çok önemli olabiliyor.

Damat Bohçası Nasıl Hazırlanmalı?

Damat bohçası hazırlamak için öncelikle nelerin alınmasına gerek olduğuna karar veriyorsunuz. Daha önce akraba ya da arkadaşlarınızdan kaynaklı bir deneyiminiz bulunmuyorsa, bu konuda aile büyüklerinden yardım isteyebiliyorsunuz.

Eskiden daha geleneksel şekilde hazırlanan damat bohçası, son yıllarda değişen alışkanlıklarla farklılaşmaya başlıyor. Bu değişimin başında bohçanın hazırlanma şekli geliyor. Eskiden bohça şeklinde hazırlanırken artık daha çok valiz olarak hazırlanıyor. Bohça için tercih edilen valiz, daha sonra da kullanılabilmesi için şık ve dayanıklı modellerden seçiliyor.

Damat bohçasında değişen sadece dışı olmuyor. İçerisindeki eşyalarda da bazı değişiklikler bulunuyor. Bu değişikliğin başında da elektronik eşyalar geliyor. Eskiden elektronik eşyalar daha az olduğu için bohça içerisinde fazla yer edinemiyordu. Ancak artık teknoloji günlük yaşantımızın bir parçası olarak duruyor. Bu nedenle damat bohçası içerisinde daha fazla elektronik ürünler bulunuyor.

Erkek Bakım Seti

Her dönem damat bohçalarının vazgeçilmez ürünlerinin başında traş seti olarak da bilinen, erkek bakım setleri geliyor. Tarzı ne olursa olsun erkekler, hem sakalları hem de saçları konusunda bakımlı görünmek istiyor. Bunun için de traş malzemelerine her dönemde ihtiyaç duyuyor.

Bu konuda piyasada çok çeşitli ürünler bulunuyor. Erkek bakım setleri çoğunlukla bir traş makinesi ve onun farklı aparatlarından oluşuyor. Kimi setlere traş jileti de eklenebiliyor. Traş makinesi, saç ve sakal için kullanılabilen modelinden oluyor. Bunun yanında ise farklı boyutlarda tarakları ile kullanım çeşitliliği sağlıyor. Kirli sakal boyutları isteğe göre ayarlanabildiği gibi saçları toparlamak için de kullanılabiliyor. Ayrıca daha kapsamlı setlerde burun ve kulak kılları için de ayrı aparatlar bulunabiliyor. Islak ve kuru kullanım imkanının yanı sıra kablosuz kullanımıyla hareket özgürlüğü de sağlıyor.

Teknolojik özellikleri gelişmiş olan bakım setlerinde traş makinesinin sakal algılama hassasiyeti fazla oluyor. Bu sayede her türlü sakala ve cilde uyum sağlayabiliyor. Aynı zamanda bu hassasiyeti yüksek olan cihazlar motor gücü de sakalın kalınlığına göre harcıyor. Traş olurken hızlı ve seri bir şekilde kesebildiği için rahat traş imkanı sunuyor.

Damat bohçasında bulunacak olan gelişmiş bir erkek bakım seti, damadın günlük hayatında en çok kullanacağı ürünler arasında bulunuyor.

Akıllı Saat

Eskiden damat bohçalarının en iyi ürünleri arasında saat de yer alıyordu. Her damat bohçasının özellikle en özel parçası olmasına özen gösteriliyor. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte artık kol saati kavramımız da değişiyor.

Artık akıllı saatler büyük bir hızla klasik saatlerin yerini alıyor. Sahip olduğu özellikler sayesinde kullanıcılarına saatten çok daha fazlasını sunuyor. Sağlık uygulamaları ile sağlık durumu kontrol edilebiliyor, hatta kalp ritmi ve kan değerleri bile ölçülebiliyor. Bunun yanı sıra akıllı saatler harika bir fitness arkadaşı olma özelliğini de taşıyor. Bu sayede fiziksel olarak daha aktif bir hayat sürülmesini sağlıyor.

Akıllı telefonlarla eşleştirilebiliyor olması sayesinde telefonu hiç çıkarmadan saati kullanarak hemen her şeyin yönetilmesine izin veriyor. Arama cevaplama, mesaj ve e-posta yazma ya da uygulamalara giriş yapma gibi çoğu şey rahatlıkla yapılabiliyor.

Giyilebilir teknoloji, hayatımıza girdiği ilk yıllarda tasarım anlamında daha zayıf kalıyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte, akıllı saatlerin hem sahip olduğu özellikler hem de tasarımlarında pek çok gelişim yaşanıyor. Artık sadece dikdörtgen şeklinde akıllı saatler almak zorunda kalmıyorsunuz. Şık tasarımlı ve istediğiniz renkle uyumlu saatler, piyasada fazlasıyla bulunabiliyor. Aynı zamanda geleneksel saatleriyle üst segment müşteri kitlesini hedefleyen markalar da yavaş yavaş akıllı saat teknolojisini kullanmaya başlıyor. Bu sayede tasarım ve kalite anlamında en iyiyi hedefleyen kullanıcılar da bu teknolojiden geri kalmıyor.

Damat bohçası için alacağınız kol saatini, akıllı saat olarak değiştirerek günümüze uyarlamasını yapmış oluyorsunuz. Ayrıca damat için de, her gün kullanabileceği muhteşem bir hediye olmuş oluyor.

damat bohcasi icin elektronik urun tavsiyesi teknosa

Yüz Temizleme Fırçası

Erkeklerin yüz bakımı için sadece traş seti kullanabileceği düşünülmemesi gerekiyor. Günümüzde artık hem kadınlar hem de erkekler ciltlerine dikkat ediyor. Çünkü günlük şehir yaşantısındaki kirlilik ve stres, hepimizin cildinde önemli etkiler yaratıyor. Gözenekleri tıkayıp hava almasını engelliyor. Gerginlik nedeniyle kan dolaşımı olumsuz etkileniyor. Bu da hem stres seviyemizin daha da artmasına hem de cildimizin erken yaşlanmasına neden olabiliyor. Bundan etkilenmemek için günlük rutinlerimizde değişiklik yaparken cilt ve yüz bakım ürünleriyle de desteklemeye çalışıyoruz.

Piyasada yavaş yavaş sayıları artmaya başlayan yüz temizleme fırçaları, ciltte narin ve derin bir temizlik yapıyor. Çalışırken üzerindeki yumuşak fırçalar, dairesel hareketler yapıyor. Bu da daha çok bir masaj etkisi yarattığı için, yüzdeki kan dolaşımını rahatlatıyor. Kan akışı normale döndükten sonra tüm bedenimiz sakinleşmeye başlıyor. Bunun bir diğer faydası da cildin daha parlak ve yumuşak görünmesi oluyor. Stresin ciltte yarattığı etkileri önemli ölçüde azalttığı için erkekler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Damat bohçası hazırlarken damadın günlük hayatında işe yarayacak ürünler kadar, onun sağlığını ve iyiliğini düşünen ürünlerin de yer almasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle damat bohçasına ekleyeceğiniz yüz temizleme fırçası ile onun için faydalı bir şey yapmış oluyorsunuz.

İyonik Yüz Saunası

Yaşam alanlarımızdaki hava kirliliği, artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmeye başlıyor. Doğrudan sağlığımızı bozduğunu her ne kadar hissetsek de, zamanla etkilerini gördüğümüz ve o anda anlamadığımız sorunlar da bulunuyor. Bunların başında cildin gözeneklerinin tıkanmaya başlaması, nemini kaybetmesi ve kan dolaşımının yavaşlamaya başlaması geliyor. Bu durumlar yavaş gerçekleştiği için etkileri de zamanla görülüyor ve kalıcı olabiliyor.

Gelişen teknolojinin hayatımıza kattığı cihazlardan biri de yüz saunası oluyor. Son yıllarda teknolojik cihazların küçülmesi ve daha kolay üretilebiliyor olması, bu cihazlara herkesin daha rahat ulaşabilmesini sağlıyor. İyonik yüz saunası da bu ürünler arasında yer alıyor. İyonik yüz saunası, cildin kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlıyor. Sahip olduğu iyon teknolojisi sayesinde bu nemlenme derinlemesine gerçekleştiği için daha etkili sonuç veriyor.

Aynı zamanda saunanın yarattığı etki sayesinde ciltteki gözenekler açılıyor. Gözenekleri açılan cilt, daha temiz ve daha parlak bir yapıya kavuşuyor. Bir diğer etkisi de kan dolaşımını düzene sokması oluyor. Cilt, olması gereken sağlığına kavuştuğu için damarlar da rahatlıyor ve kan dolaşımı düzene giriyor. Damat bohçaları, gelişen zamanla birlikte yeniden şekillenmeye başlıyor. Artık daha fazla teknolojik ürünler bohçada kendine yer buluyor. Damadın günlük kullanacağı ürünlerin yanı sıra, sağlığına faydalı olacak yeni cihazların da bulunması güzel bir etki yaratıyor.

Siz de damat bohçasına katabileceğiniz farklı elektronik ürünleri toplu bulmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kac btu klima almalisiniz teknosa
Devamını Oku

Kaç BTU Klima Almalısınız?

Yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirmek ve sıcaklığını istediğimiz seviyede tutabilmek için klimalar en büyük yardımcımız oluyor. Sadece…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…