Evden çalışma zorunluluğunun da artmasıyla birçok çalışan ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına dizüstü bilgisayarlara yönelmiş durumda. Markalar da insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünler üretmeye başladı. Buna iyi bir örnek olarak da Casper Nirvana X500 modeli ortaya çıktı. Zaten Casper bilgisayar modellerinin ana özelliği kullanıcı taleplerine uygun olarak optimize edilebilmesiydi.

Çoğu zaman, yeni bir bilgisayar aldığınızda cihazınızın tüm özelliklerini bilmiyor olabilirsiniz. Ya da bu yeni bilgisayarla neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek tercihiniz olabilir. Casper Nirvana X500 modeli hem ders, hem oyun hem de yoğun çalışma gerektiren işlerinizde kullanabileceğiniz bir dizüstü bilgisayarı. Bu yazımızda Casper Nirvana ailesinin bir üyesi olan X500 bilgisayar ile neler yapılabileceği hakkında bilgiler veriyor olacağız.

Casper Nirvana X500 Özellikleri Neler?

Casper Nirvana X500 günlük yaşamınızda dizüstü bilgisayarını sürekli yanında taşıyan, hafif, şık ve ince bir ürün tasarımı arayan kişilerin öncelikli tercih edebileceği dizüstü bilgisayarlardan biri. Fonksiyonel bir dizüstü olan X500, 180 derece yatabilen ekranı sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor. Örneğin bilgisayarınızdan karşınızda oturan arkadaşınıza projenizle ilgili bir şeyler anlatırken ekranınızı 180 derece arkaya yaslayarak gösterme şansınız oluyor. Tasarım olarak çok sade bir görünüme sahip. Yüzeyi sağlam ve darbelere dayanıklı özel alaşımlar içeren alüminyum materyallerinden üretilmiş. İşlemci olarak 10. Nesil Ice Lake-U Intel Core i3 mevcut. X500 dizüstü bilgisayarınızı i5 ya da i7 işlemci özellikleriyle de tercih edebiliyorsunuz. İşlemci değişimine göre depolama ve RAM özellikleri de değişiyor. Depolama birimlerinde SDD tercih edilmiş. 4GB RAM’e sahip. Hafıza olarak da yeterli alternatifleri size sunuyor. Nirvana X500 modeli ince ve hafif tasarımıyla ön plana çıkarken, 10 saate varan pil ömrüyle kullanıcıların şarj aleti taşıma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Bu modelin dikkat çeken bir diğer özelliği ise Anti-Glare ekrana sahip olması. Bu özellik, uzun saatler ekrana bakmak zorunda kalanların faydasına olacak gibi görünüyor. Anti-Glare özelliği sayesinde gözünüzü yoran fazla parlaklıklar engellenmiş oluyor ve siz daha uzun süre ekran başında çalışabiliyorsunuz.

Casper Nirvana X500 aldığınızda:

1. İşletim Sisteminizi Güncellemelisiniz

Bilgisayarınızı ister bir mağazadan isterseniz internet üzerinden satın almış olun, muhtemelen satış öncesi depoda beklemiş olabilir. Yeni bir dizüstü bilgisayarla yapılacak ilk şeylerden biri, mevcut işletim sistemini güncellemeniz olmalıdır. Bu güncelleme sayesinde bilgisayarınızın en son özellikleri yüklenir ve sisteminizin güvenli olduğundan emin olmanızı sağlar. Casper Nirvana X500’da Windows 10 işletim sistemi yüklü olduğundan güncellemelerini kontrol etmek için aşağıda belirtilen yönergeleri takip edebilirsiniz. Windows 10’da Ayarlar> Güncelleme ve Güvenliğe gidin ve Güncellemeleri kontrol et’i tıklayın. Sonrasında Windows gelecekte güncellemeleri otomatik olarak indirip yükleyecektir.

2. Hırsızlık Önleme Araçlarını Yapılandırmalısınız

Windows 10, yeterince iyi olan yerleşik Windows Defender ile birlikte gelir. Ekstra koruma istiyorsanız, onu da diğer güçlü güvenlik araçlarıyla eşleştirebilirsiniz.

casper nirvana x500 bilgisayar teknosa

3. Bilgisayarınızın Güç Ayarlarını Yapılandırmalısınız

X500 modelinde pil ömrü 10 saati buluyor. Buna rağmen pil ömrünü kontrollü harcamak için Windows 10 güç seçeneklerini Ayarlar> Güç ve uyku> Ek güç ayarları bölümünden değiştirebilirsiniz.

4. Yedekleme Ayarlarını Yapmalısınız

Bilgisayarların arızalanma durumunda verilerinizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınızı; belgeler, projeler, sunumlar ve diğer her türlü kişisel verilerle doldurmadan önce önlemini alabilirsiniz. Verilerinizi kaybetme riskiyle karşılaşmadan Windows 10 veri yedeklemeyi kullanabilirsiniz.

Casper Nirvana X500 ile Eğlenceye Doyabilirsiniz

Casper Nirvana X500 dizüstü bilgisayar sayesinde, 15.6 inç TN Led (1920×1080) ekran özelliği ile dizi ve film izlemek, müzik dinlemek gibi eğlenceli aktiviteler sıradan olmaktan çıkıyor. Full HD çözünürlükle görüntü kalitesini en iyi şekilde yansıtıyor. Rahatından ödün vermeyen kullanıcılar için, ister yatarak isterseniz de oturarak 180 derece ayarlanabilen ekranı sayesinde istediğiniz açıdan dizi yada film izleyebiliyorsunuz. Anti Glare ekran özelliği sayesinde yoğun ışık kaynaklarında yansıma yapmıyor.

Oyunlarınızı Takılmadan Oynayabilirsiniz

Casper Nirvana X500 ile oyunlarınızı keyifle oynayabilirisniz. Oyunlarda ısınma ya da kasma yaşatmıyor. Oyun severleri tatmin eden bir model olarak karşımıza çıkıyor.

İşlerinizi Daha Performanslı Yapabilirsiniz

Casper Nirvana X500’de kullanılan Intel G1 ekran kartı, 2GB’lık ortalama bir ekran kartına göre %12; G7 ekran kartı ise %78 daha yüksek performans sağlıyor. İş dünyasında işlerini daha hızlı yetiştirmek isteyenler için çok iyi bir alternatif oluyor.

Casper Nirvana X500 8GB modelini incelemek için hemen buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ios 16 ile neler degisti teknosa
Devamını Oku

iOS 16 İle Neler Değişti?

Teknoloji meraklılarının en çok beklediği geliştirmelerin başında iOS’un yeni sürümü iOS 16’nın özellikleri geliyor. iOS 16, yeniden tasarlanmış,…
transistor nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Transistör Nedir?

Transistörü temel olarak, zayıf bir sinyali düşük dirençli elektrik devresinden yüksek dirençli devreye aktaran yarı iletken bir cihaz…