Gelişen teknolojiyle birlikte kullandığımız cihazlar daha da pratik hale gelmeye başladı. Akıllı saatler de hayatımıza giren en pratik elektronik cihazlar arasındaki yerini almış bulunuyor. Normal bir saat boyutunda olan, hatta zaman zaman daha küçük dizayn edilebilen bu saatler, sadece saati göstermekle kalmıyor; gün içerisinde birçok konuda işlerimizi kolaylaştırıp bizlere pratiklik sağlayabiliyor. Uyku düzenlemeye yardımcı olması, sağlığınızı takip etmenizi kolaylaştırması, telefonunuzla her an iletişim halinde olmanızı sağlaması gibi özelliklerinden dolayı son zamanlarda çok tercih edilen teknolojilerden birisi haline geldi diyebiliriz. Günlük hayatımıza her geçen gün daha da fazla giren akıllı saatler, işlerimizi de oldukça kolaylaştırıyor. Genellikle akıllı saatleri şimdiye kadar hep büyüklerin kolunda görmeye alışık olsak da; çocuklar için üretilen akıllı çocuk saatleri de oldukça işlevsel. Çocuklara yönelik üretilen bu akıllı saatler sayesinde, çocuklarınızın da hayatı kolaylaşırken aynı zamanda onlarla iletişiminiz de kolaylaşıyor. Akıllı çocuk saatleri sayesinde çocuğunuzun bulunduğu konumu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca istenilen durumda birbirinizle iletişim sağlamanız da oldukça kolay. Ancak akıllı çocuk saati almaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var.

Akıllı çocuk saati alırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte ipuçları…

Neden Akıllı Çocuk Saati Almalısınız?

Çocuklara teknolojik alet almaya karar vermeden önce aklınızda binlerce soru işareti oluşuyor olabilir. Bu oldukça normal. Çünkü alacağınız herhangi bir teknolojik aletin çocukların gelişimini engelleyip engellemediğini merak edebilirsiniz. Hatta genellikle yüksek miktarlarda paralar verdiğiniz bu aletleri, çocuklarınızın ne kadar dikkatli kullanacaklarını düşünüyor olabilirsiniz. Bu soru işaretleri oldukça normal ve bazı detayları öğrendiğinizde de kolaylıkla zihninizden giderilebilir.

Akıllı çocuk saatleri klasik saatler gibi kola takılan ve kullanması oldukça kolay olan saatlerdir. İnsanların klasik saatler yerine akıllı saatleri tercih etmelerinin sebebi ise akıllı saatlerinin oldukça pratik bir kullanım sağlaması olabilir. Akıllı saatler size sadece saatin kaç olduğunu söylemekle kalmıyorlar, aynı zamanda adım sayınızı dahi görebiliyor, uyku takibinizi yapabiliyor ve telefonunuzla iletişim kurmanızı sağlayabiliyorlar.

Peki bir çocuğa neden akıllı çocuk saati almalısınız? Bu sorunun cevabı olabilecek nedenlerden birisi akıllı çocuk saati ve telefonunuzun arasında iletişim kurabiliyor olmanız olabilir. Bu sayede telefon kullanmaya yaşı uygun olmayan bir çocuk olduğunu düşünüyorsanız; minik bir akıllı çocuk saati oldukça işinizi görebilir. Bunun yanında akıllı çocuk saati sayesinde konum paylaşmak da mümkün. Bu sayede çocuğunuzun nerede olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Bunlara ek olarak akıllı çocuk saatlerinin özelliklerinde birisi ise akıllı çit uygulaması barındırıyor olmaları. Akıllı çit uygulaması sayesinde çocuğun belli bir uzaklığa ulaştığında size haber geliyor. Tüm bu özellikler sayesinde küçük bir aksesuarla hem iletişiminizi hem de nispeten çocuğun güvenliğini sağlamanız mümkün olabiliyor.

Akıllı Çocuk Saatleri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

1- Saatin Takacak Kişi için Uygun Olması

Akıllı çocuk saati almaya karar verdiğinizde bir sonraki aşama büyük ihtimalle akıllı saatin, takacak çocuk için yeterince uygun olup olmadığına karar vermek olacaktır. Çocuklar bildiğiniz üzere çok çabuk sıkılabiliyorlar. Zaman zaman ise eşyalara bizim istediğimiz kadar dikkatli yaklaşamayabiliyorlar. Oyun oynarken ya da canları sıkıldığı için akıllı saatlerine zarar vermeleri, akıllı saatlerini çıkarıp bir yerde unutmaları mümkün olabilir. Bu gibi durumları en aza indirmek için alacağınız akıllı saati çocuğa uygun seçmek oldukça önemli. Akıllı çocuk saatinin boyutu çocuğun bileğini rahatsız etmeyecek şekilde olması, renk seçiminde çocuğun ilgisini çeken bir renk tercih edilmesi gibi durumlar; çocuğun akıllı saatini benimseme ihtimalini yükselten etmenler olabilir.

2- Akıllı Çocuk Saatleri ve Sahip Olduğu Özellikler

Bu konuda seçeceğiniz saatler birbirinden farklı özelliklere sahip olabilir. Kimisi Wi-Fi’a sahipken kimisi sahip olmayabilir. Sonrasında mağdur olmamak ve aldığınız akıllı çocuk saatini en verimli şekilde kullanabilmek için saatin sahip olduğu özellikleri iyi araştırmanız gerekiyor. Akıllı çocuk saatini tam olarak nasıl kullanacağınızı önceden belirlemeniz ve sonrasında alışveriş yaparken bu özelliklere en uygun akıllı çocuk saatini seçmeniz işinizi oldukça kolaylaştırabilir.

Bazı akıllı çocuk saatleri çocuğun bulunduğu konumu gösterebiliyor. Bazı saatlerinden ise selfie çekip size gönderilmesi bile mümkün olabiliyor. Bunların yanısıra çocuğun kimi akıllı çocuk saatinden sizinle iletişim kurulabilmesi mümkün iken; kimi akıllı saatler de acil durumlarda çocuğun sizlere ulaşıp konum bilgisi göndermelerine dahi yardımcı olabiliyor. Birbirinden farklı bu özelliklere sahip akıllı çocuk saatlerini seçerken öncesinde akıllı çocuk saatini ne için aldığınızı ve kaç yaşlarında bir çocuğa aldığınızı belirleyerek seçim aşamasına geçmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu sayede kendinize ve saati kullanacak çocuğa en uygun seçimi yapabilecek; ve çocuğun sıkılmadan ya da rahatsız olmadan uzun süre saati kullanmasını sağlayabileceksiniz.

Dikkat etmeniz gereken özelliklerden bir diğeri ise, akıllı çocuk saatinin ne kadar dayanıklı olduğu konusu… Çocuklarınız oyun oynarken, hoplayıp zıplarken sahip oldukları aksesuarları düşürebiliyor ya da çeşitli yerlere çarpabiliyorlar. Bu gibi durumlarda mağduriyeti ve hasarı en aza indirebilmek için seçeceğiniz akıllı çocuk saatinin olabildiğince dayanıklı ve uzun süreli bir akıllı saat olmasını isteyebilirsiniz.

Alacağınız saatin garanti belgesinin uzun süreli olmasına dikkat etmek de önemli. Bu sayede saatiniz hasar gördüğünde ya da sizden kaynaklı olmayan bir sorun çıkardığında üzülmenize gerek kalmadan garanti belgesiyle sorunu giderebilirsiniz. Bunun için garanti belgesinin de süresine dikkat etmekte fayda var.

akilli cocuk saatler secerken dikkat etmeniz gerekenler teknosa

3- Kullandığınız Cihazla Saatin Uyumlu Olması

İstediğiniz türden bir akıllı çocuk saati ararken; satın alacağınız saati olabilecek en verimli şekillerde kullanabilmeniz önemli. Bunun için de akıllı çocuk saatinin kullandığınız cihazınızla uyumlu olması gerekebilir. Örnek olarak çocuğa aldığınız akıllı saatten çocukla iletişim kurmayı düşünüyorsanız akıllı çocuk saatinin cihazınızla uyumlu bir şekilde çalıştığına emin olmak isteyebilirsiniz. Aksi taktirde kullandığınız cihazla uyumlu bir şekilde çalışmayan bir akıllı saat sayesinde çocuğa ulaşmanız mümkün olmayabilir. Bu yüzden de akıllı çocuk saati işlevlerini tam manasıyla yerine getiremiyor olabilir. Akıllı çocuk saati seçerken de dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi; saatin kullandığınız cihazla uyumlu olması ve sorunsuz çalışabiliyor olmasıdır.

4- Takacak Çocuk İçin Saat Özelliklerinin Kolay Kavranabilir Olması

Akıllı çocuk saati aldıktan sonra belki de en önemli konu kullanan çocuğun, saatinin dinamiklerini anlayabilmesi oluyor. Yukarıda bahsettiğimiz bütün bu özellikleri kullanabilmeniz için, saatin sahibi çocuğun da saati kullanabilmesi gerekir. Akıllı çocuk saatinin çocuk tarafından rahatça kullanılabilmesi için saatin kullanımının kolay olması işinizi görecektir. Uygulamalara kolayca girilebilmesi ve uygulamaların yine kolayca kontrol edilebilmesi sayesinde akıllı saati kullanan çocuk işlerini rahatça halledebilir. Bunun için de seçeceğiniz akıllı çocuk saatinin kullanacak çocuğa en uygun kullanım şeklinde sahip olduğundan emin olmaya özen göstermelisiniz.

Siz de en iyi akıllı saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
starlink uydusu teknosa
Devamını Oku

Starlink Uyduları Ne İşe Yarar?

Starlink, milyarder Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX tarafından işletilen ve 36 ülkeye internet erişim kapsamı sağlayan bir uydu…
Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri
Devamını Oku

Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri

Kolay kullanıma sahip kapsül kahve makinesi çeşitleri farklı özellikleri sayesinde evlerde sıklıkla tercih edilen elektrikli ürünler arasında yer…
router nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Router Nedir? Ne İşe Yarar?

Router, birden fazla bilgisayar, sunucu ya da ağ bağlantısı cihazını birbirine bağlayan ve birbiriyle haberleşmesini sağlayan cihazlar olarak…
katlanabilir macbook gelecek mi teknosa
Devamını Oku

Katlanabilir Macbook Gelecek Mi?

Teknoloji dünyasına yön veren markaların başında gelen Apple’ın birçok yenilik üzerinde çalıştığı konusunda söylentiler hızla yayılıyor. Daha önce…