Gelişen teknolojiyle birlikte, cihazlarımızın yanında kullandığımız yardımcı araçlar da gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler bir yandan cihazlarımızdan gördüğümüz faydayı artırmaya yönelik olurken diğer taraftan da kullanım kolaylığı sağlayacak yönde oluyor. Teknolojinin ilk gelişmeye başladığı yıllarda cihazlar neredeyse bizler de oraya bağlı olarak kalıyorduk. Daha sonra insanın hareket özgürlüğü ihtiyacından kaynaklı cihazlar birer birer mobil olmaya başladı. Böylece her gittiğimiz yere cihazlarımızı da götürebiliyor olduk. Sadece cihazlarımız değil, cihazlarımızla birlikte kullandığımız araçlar da bu gelişmelere maruz kaldı. Eskiden kulaklıklar cihazlarımıza sadece kablolar aracılığı ile bağlanabiliyordu. Bu nedenle kulaklığın kablosu sürekli birbirine dolanıyor ve bir şeyler dinleme ya da izleme keyfimiz sürekli gecikiyordu. Bunun yanı sıra kablolarla bağlı olmak hareket özgürlüğümüzü de kısıtlayan bir etken oluyordu. Sadece kablonun izin verdiği yere kadar hareket edebiliyorduk. Kablosuz teknoloji her alanda olduğu gibi kulaklıklarda da etkisini gösterdi ve Bluetooth kulaklıklar hayatımıza girmeye başladı. Kullanım kolaylığı ve tüm cihazlarla kolay eşleştirilebildiği için bluetooth kulaklık kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaştı. Bu yazımızda bluetooth kulaklık nasıl kullanılır anlatmaya çalışacağız.

Bluetooth Kulaklık Özellikleri

Bluetooth kulaklık nasıl kullanılır anlatmaya başlamadan önce biraz özelliklerinden bahsedelim. Bluetooth kulaklıklar sayesinde kablolarla uğraşmak zorunda kalmadan cihazlarımızdan bir şeyler dinleyebiliyor ve insanlarla iletişim kurabiliyoruz. Egzersiz sırasında ya da yürüyüş yaparken oldukça kullanışlı oluyor ve daha rahat hareket imkanı sağlıyor. Ayrıca ses seviyesini ayarlamak için ve şarkı değiştirmek, gelen aramaları cevaplayıp sonladırmak için telefonumuzu çıkarmak zorunda kalmıyoruz. Aynı zamanda tasarım olarak da daha hafif ve oldukça şık görünüme sahip oluyorlar.

Bluetooth kulaklıklarda yaşanabilecek tek sorun gecikme konusunda olabiliyor. Bağlantı hızı düşük olan kulaklıklarda bu sorun daha çok yaşanıyor. Bunu önlemenin en kesin yolu daha güçlü bluetooth bağlantı hızı teknolojisine sahip kulaklıkları tercih etmek oluyor.

Bluetooth kulaklıklar bağlantı hızı olarak 4.2 ve 5.0 teknolojisine sahip olarak üretiliyor. Bluetooth 5.0 teknolojisine sahip olanlar diğerlerine göre iki kat daha hızlı oluyor. Ayrıca daha az güç harcayıp pil ömrü daha uzun süre giderken iletim mesafesi de dört katına çıkıyor. Yani hem daha uzun süre kullanılabiliyor hem de bağlı oldukları cihazlara daha uzak olduğunda bile sorunsuz çalışabiliyor.

Herhangi bağlantı sorunu yaşamamak ve diğer avantajlarından da yararlanmak için Bluetooth 5.0 teknolojisine sahip kulaklıkları tercih edebilirsiniz.

Bluetooth Kulaklık Telefona Nasıl Bağlanıyor?

Kullanmaya başlamadan önce kulaklık bataryasının dolu olduğundan emin olmamız gerekiyor. Bluetooth kulaklıkların bir çok çeşidi artık kendi kutusunda şarj edilebiliyor. Tek yapmanız gereken kulaklığı kullanmadığınızda kutusunda muhafa etmeniz ve kutusunun şarjının dolu olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz olacaktır.

Bluetooth kulaklığınızı kullanmaya başlamadan önce kullanma talimatını mutlaka okumanız gerekiyor. Çalışma prensipleri temelde aynı olsa da marka ve modele bağlı olarak kullanımında bazı ufak farklılıklar olabiliyor.

Bluetooth kulaklıklar ayrı bir cihaz olduğu için öncelikle kulaklığın açma kapama tuşuna birkaç saniye basılı tutuyoruz. Bu sayede kulaklığın bluetooth özelliğini de açmış oluyoruz.

Daha sonra telefonunuzun bluetooth bağlantısını etkin hale getiriyoruz. Açılan aygıtlar listesinde kulaklığın ismini bulduktan sonra kulaklık ile telefon arasındaki bağlantıyı kuruyoruz.

Bu aşamadan sonra kulaklığımız çalışır hale geliyor olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, kulaklığın sadece tek bir cihaza bağlanabiliyor olmasıdır. Yani telefonunuzla eşleştirme tamamlandıktan sonra başka bir cihaza bağlamak istediğinizde diğer cihazla bağalntısını kesmeniz gerekiyor.

Bluetooth Kulaklık Bilgisayara Nasıl Bağlanıyor?

Bluetooth kulaklıkları telefon ve tabletlerimiz dışında bilgisayarlarımızda da kullanabiliyoruz. İlk önce bilgisayarınızın ses ayarlarından ses çıkışını bluetooth kulaklık olarak ayarlıyoruz. Bilgisayarınızdan bluetooth cihazları kısmından kulaklığı buluyor ve eşleştirmek için ekliyoruz. Bu şekilde bağlantıyı tamamlamış oluyoruz.  

Bluetooth kulaklığınız bilgisayarınıza bağlı olduğu sürece hem tek başınıza film ya da video izlerken çevreye rahatsızlık vermeden keyifle izleyebiliyor olacaksınız hem de online eğitim ya da görüntülü görüşmeler sırasında hareket özgürlüğünüz olacaktır.

Bluetooth Kulaklık Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bluetooth kulaklıkların bağlantı hızından sonraki en önemli özelliği pil ömrü oluyor. Kablosuz kulaklıkları kullanımınıza bağlı olarak her gün şarj etmeniz gerekebiliyor. İçerisinde iki pil bulunan bluetooth kulaklıklar bulunuyor. Bu kulaklıkların pili yaklaşık 20 saatlik kullanıma dayanabiliyor. Eğer her gün şarj edebilme durumunuz bulunmuyorsa ya da gün içerisinde sürekli kulaklık kullanma durumunuz varsa bu tarz kulaklıkları tercih etme şansınız bulunuyor.

Bluetooth kulaklıkların gürültü azaltma ve su geçirmeme özellikleri de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. Gürültü azaltma özelliğinin aktif gürültü azaltma ve pasif gürültü azaltma olarak iki farklı çeşidi oluyor. Neredeyse tüm bluetooth kulaklıklarda pasif gürültü azaltma fonsiyonu bulunuyor. Ancak bu azaltma, kullanım sırasında çok fark edilebilir düzeyde olmuyor. Kulaklığınızı kullandığınız zaman çevredeki seslerden arınmış bir şekilde kullanım istiyorsanız aktif gürültü azaltma teknolojisine sahip olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

Eğer koşu ya da yürüyüş gibi egzersiz yaparken kullanmak için bluetooth kulaklık almak istiyorsanız, su geçirmez özelliğe sahip ürünleri tercih ediyor olmalısınız. Böylece spor yaparken terlediğinizde bluetooth kulaklığınız herhangi bir zarar görmemiş olacaktır.

Bluetooth kulaklıkların kullanımı oldukça yaygın olduğu için çok fazla marka ve modelde ürün piyasada bulunuyor. Uzun süreli kullanabilmeniz ve cihazda sorun yaşamamanız için güvendiğiniz markaların ürünlerini seçmeniz faydalı olacaktır.

Marka tercihinizi belirledikten sonra da tarzınıza ve ihtiyacınıza uygun modelleri sıralayarak satın alma işleminizi yapabilirsiniz.

Yukarıda mümkün olduğunca bluetooth kulaklık nasıl kullanılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi bluetooth kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kombi bakim ne zaman yapilmali teknosa
Devamını Oku

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Tüm kazanlar periyodik servis ve bakım gerektirir ve bunun, yıllık olarak profesyonel bir uzman tarafından yapılması önerilir. Bazı…
basit elektrik devresi teknosa
Devamını Oku

Basit Elektrik Devresi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık elektronik cihazlar hayatımızın her yerinde bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve hayatımıza kattığı konfor sayesinde birçok…
google sky nedir ise yarar teknosa
Devamını Oku

Google Sky Ne İşe Yarar?

Google’ın, Google Earth ile uydu verilerini kullanarak dünyanın her yerini kullanıcılarıyla paylaşmaya başlaması 11 Haziran 2001’de başladı. Daha…