Hayatımızın temel gereksinimlerinden biri haline gelen akıllı telefonlar, her an bozulabilecek bir elektronik donanıma da sahip. Ufak tefek arızalanmalarda kendimiz üstünden gelmeye çalışsak da yetkili servisler, akıllı telefon tamiri için ilk tercihimiz oluyor.

Akıllı telefonlar, hayatınızdaki en özel bilgilerin içinde bulunduğu cihazlar olduğu için servis hizmeti alırken de bilinçli olmamız gerekiyor. Ancak bu sayede mağduriyetlerin önüne geçebiliyoruz.

Akıllı Telefon Tamiri Konusunda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1- Yetkili Teknik Servisten Hizmet Alın

Eğer satın aldığınız cihaz halen garanti kapsamı içerisindeyse ve gerçekleşen arıza sizden kaynaklanmıyorsa, telefon satın almış olduğumuz mağaza veya markanın yetkili teknik servisi üzerinden garanti kapsamında servis hizmeti alabilirsiniz. Örneğin, akıllı telefonun ekranında renk bozulması, dokunmatik ekranda sorunlar, kamera kalitesinin düşmesi gibi arızalar teknik servis almanız için sebepler olabilir. Bu durumda telefonun halen garanti kapsamında olması gerekiyor. Kullanıcı kaynaklı düşmelerden oluşan ekran kırılmalar ve çatlamalar genelde garanti kapsamında olmuyor.

Yetkili servisler, özel teknik servislere oranla daha güvenilir bir hizmet yapısına sahipler. Çoğu zaman tüketici hatası bulunmadığı sürece akıllı telefonlarda karşılaşılan birçok farklı sorunda yetkili servisler ücret talep etmeden sorununuzun giderilmesini sağlayabiliyor. Bu nedenle aslında akıllı telefon satın alırken ilerleyen dönemde mağduriyet yaşamamak açısından da teknik servis ağı yeterli ve garantili markaları seçmeniz önemli oluyor.

Yetkili teknik servisler üzerinden garanti kapsamında hizmet almak istediğinizde, ürünün satın alındığı tarihi ve garanti kapsamında bulunduğunu gösteren fiş ya da faturayı ister. Bu nedenle cihazınızın fiş ve faturasını muhafaza etmeniz gerekir.

Size yol göstermesi açısından kısa bir bilgi vermek gerekirse, garantili teknik servis hizmetlerine başvurmadan önce satın aldığınız cihaz için T.C. Ticaret Bakanlığı Bilgi Merkezi sisteminde garanti belgesi sorgulama işlemi yapabiliyorsunuz.

akilli telefon tamiri teknosa

2- Yetkili Teknik Servisten Süre İsteyin

Servise teslim edilen cihaz için yetkili servisten tamir süresi konusunda bilgi isteyin. Eğer ürünü teslim ederken bir süre almazsanız cihazınızı ne zaman teslim alacağınızı da bilmezsiniz. Üstelik başlangıçta süre belirtilmediğinden sizin cihazın tamiri, iş yoğunluklarına göre biraz daha uzatılabilir. Bu nedenle arızalı ürünü verirken tamirin kaç gün süreceği bilgisini de alın.

3- Teknik Servisin Yeterliliğine Bakabilirsiniz

Başvurduğunuz yetkili servisin bakım, montaj ve onarım açısından gerçekten yetkili kadroya ve bilgiye sahip olup olmadığını öğrenmek açısından da e-devlet üzerinden Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi Sorgulaması ile yetkili servisin bilgilerini görebiliyorsunuz.

4- Kullanıcı Hatasında Teknik Servis Hizmetleri

Bazen akıllı telefonlarınızda sizin bir hatanız olmadan oluşan arızalara karşı dahi teknik servisler “kullanıcı hatası” cevabı verebiliyor. Bu durumda servise tekrar başvuru yapabilir ve başvurunuz kabul edilmediğinde Tüketici Hakem Heyeti’ne ulaşarak, arızanın kullanıcı hatası olup olmadığının hukuki yol ile ispatlanmasını talep edebiliyorsunuz.

5- Akıllı Telefon Tamiri Öncesinde Özel Bilgilerinizi Silin

Akıllı telefonlar içerisinde fotoğraflar, telefon rehberi, e-postalar, mesajlar, özel dosyalar, finans bilgileri, şifreler ve neredeyse hayatınızın tamamını etkileyen çok sayıda bilgi bulunuyor. Örneğin sizin için çok özel anlamı olan bir fotoğrafın büyük ihtimalle herkes tarafından görülmesini istemeyeceksinizdir. 

Mesaj, mail ve fotoğraflar, kişisel mahremiyetinize zarar gelmemesi açısından çok önem taşıyor. Fakat en az bunun kadar önemli bir diğer konu da şifreleriniz oluyor. Çoğu akıllı telefon, şifrelerinizi her girişinizde tekrar yazmamanız için otomatik olarak kaydediyor. Dolayısıyla teknik servisteki kötü niyetli birisi banka hesaplarınıza girebilir ve tüm paranızı başka hesaba aktarabilir. Bu nedenle telefonunuzu servise verirken tüm şifrelerinizi sildiğinizden emin olun.

En iyi akıllı telefonları incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
internet paylasimi teknosa
Devamını Oku

İnternet Nasıl Paylaşılır?

İnternet, hayatımızın vazgeçilmez parçalarının başında geliyor. Sahip olduğumuz teknolojik cihazların neredeyse tamamı internet bağlantısıyla çalışıyor ve gittiğimiz her…
ekrana dokunmadan nasil fotograf cekimi yapilir teknosa
Devamını Oku

Ekrana Dokunmadan Nasıl Fotoğraf Çekilir?

Akıllı telefonlarımızla yapmayı en çok sevdiğimiz şeylerin başında fotoğraf çekmek geliyor. Gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerde ya da sevdiklerimizle bir…
iphone 11 su geciriyor mu teknosa
Devamını Oku

iPhone 11 Su Geçiriyor mu?

iPhone telefonlar, akıllı telefon sektöründe geliştirdiği teknolojilerle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. Birçok alanda öncülüğü taşıyarak teknolojinin…
oppo a52yi yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Oppo A52’yi Yakından Tanıyın

Oppo, son dönemde piyasaya sunduğu yeni akıllı telefonlarla dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Oppo A52 telefonlar tek bir…
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…