Airpods 3, Apple’ın kablosuz kulaklık pazarındaki bir sonraki büyük sürümü olarak şekilleniyor. Apple, Beats Studio Buds’ı sürpriz bir şekilde bünyesine kattıktan sonra Airpods Pro ve Airpods Max ile piyasadaki en iyi kablosuz kulaklıklara sahip olduğunu göstermiş oluyor. Yeni Airpods sürümü ile artık daha fazla kendi markasına odaklanabilecek gibi görünüyor. Airpods 3’ün Airpods Pro’dan çok daha basit ve daha uygun fiyatlı bir kulaklık türü olması bekleniyor. Ancak yine de mevcut Airpods’lara göre önemli geliştirmeler yapılacağı belirtiliyor. Yenilenen kulaklık tasarımıyla ve gürültü engelleme özelliğiyle birlikte Airpods 3, kaliteli dokunuşlarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yazımızda AirPods 3 özellikleri neler olabilir anlatmaya çalışacağız.

Apple Airpods 3 Tasarımı

Tamamen yenilenen Airpods 3’ün tasarımının Airpods Pro’dan esinlenildiğinde dair çok fazla söylenti yer alıyor.

Piyasaya sızan Airpods 3 fotoğraflarına göre, farklı boyutlarda uçlara sahip olacağını ve uçları içeri ya da dışarı değiştirerek kulaklığınızı kişiselleştirebileceğinizi gösteriyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar kulak ucuyla kullanabilirken isteyenler hiç kulak ucu olmadan da kullanabiliyor.

AirPods 3’ün ter veya suya dayanıklı olarak üretileceğine dair sağlam bir söylenti bulunmuyor. Bu durum şu anda Airpods Pro’ya ait bir özellik olarak kalmaya devam edecek gibi duruyor. Airpods 3’ün IPX4 sertifikasıyla üretilme beklentisi şu anda pek mümkün görünmüyor. Bununla birlikte Beats Studio Buds kulaklıkların suya dayanıklı olması nedeniyle hala bazı kullanıcıların Apple’dan bir sürpriz beklentisi bulunuyor.

Airpods 3 için beklentilerden biri de renk konusunda oluyor. Yeni nesil kulaklıklarda farklı renk beklentileri bulunsa da bunu destekleyecek fazla bir kanıt bulunmuyor. Yaygın olan söylentiye göre Apple Beyaz’ının yeni Airpods’larda da kullanılmaya devam edeceği yönünde, ancak bazı web sitelerinde Apple’ın iPhone 12 renklerinde olduğu gibi daha fazla renkten yararlanarak piyasaya sunulabileceği belirtiliyor.

AirPods 3 ozellikler teknosa

Apple Airpods 3 Teknik Özellikleri

Airpods 3’ün sahip olduğu özellikler henüz teyit edilmemiş olsa da, önemli iyileştirmelerin gelmesi bekleniyor.

Yeni Airpods ile ilgili beklenen en büyük geliştirmelerin başında gürültü önleme özelliği yer alıyor. Bazı kaynaklara göre gürültü önleme özelliğinin gelmesi mümkün görünmüyor ancak Airpods Pro ile yakın özelliklere sahip olacağı beklentisi ve Beats Studio Buds’da da bu özelliğin olması beklentiyi biraz daha artırıyor.

Birçok kaynağa göre, Airpods 3’ün içerisinde yer alacak olan önemli özelliklerin tamamı İOS 15 güncellemesinin birer parçası olacağı belirtiliyor. Dolby Atmos desteği ve daha sinematik bir ses deneyimi de dahil olmak üzere birçok Airpods Pro özelliği, Airpods 3’e taşınıyor. Bu özelliklerin arasına otomatik geçiş özelliğinin de eklenmesi bekleniyor. iCloud hesabınız aracılığıyla kullandığınız Apple cihazınıza göre ses girişi otomatik olarak değişiyor. Böylece cihazlarınız arasında manuel geçiş yapmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.

Bunların yanı sıra Airpods 3 için, dinleme deneyimini artıracak iki özellikten daha bahsediliyor. Bunlardan ilki yumuşak ve düşük frekanstaki sesleri daha iyi duyabilmeniz için kulaklık uyumluluğu özelliği oluyor. Bu sayede özellikle film izlerken daha düşük tondaki konuşmaları rahatlıkla duyarak filmden kopmamış oluyor ve aldığınız keyfi artırmış oluyorsunuz.

İkinci önemli özellik ise işitme sağlığı konusunda gerçekleşiyor. Apple son yıllarda ürettiği tüm cihazlarında kullanıcı sağlığını etkileyecek durumları önlemeye ya da bununla ilgili bilgilendirmeler yapmaya dikkat ediyor. Airpods 3’te de buna devam edecek gibi görünüyor. Özellikle çok yüksek seste müzik dinlediğinizde sadece işitme sağlığı menüsünde bunu göstermiyor, sizi uyarmak için o anda bildirim de gönderiyor.

Airpods 3’ün kulak sağlığı ile ilgili basınç tahliyesi özelliğine de sahip olması bekleniyor. Kulaklıklar, kulak kanalında bir basınç oluşturuyor. Bu basınç düzenli olarak tahliye edilmezse kulakta ağrıların oluşmasına ve ilerleyen zamanlarda daha ciddi sorunlara yol açmasına neden olabiliyor. Airpods 3’ün tasarımı bu durum düşünülerek hazırlanıyor ve kulak kanalında oluşacak basıncı boşaltabilmek için küçük havalandırma delikleri kullanıyor. Bu havalandırma delikleri sızdırılan fotoğraflarda rahatlıkla görülebiliyor.

Apple, 2019 yılından itibaren gelecekteki Airpods modellerinde kullanabilmek için bir dizi sağlık özelliğini test ediyordu. Bunlardan bazılarının Airpods 3 üzerinde görebileceğimiz söyleniyor. Önemli sektör kaynakları, ambiyans ışık sensörlerinin yeni nesil Airpods’lara entegre edilebileceğini ve bu sayede kalp atış hızının ve belirli sağlık koşullarınının izlenebileceğini iletiyor. Eğer bu söylenti doğru çıkarsa, Airpods kablosuz kulaklıklar Apple Watch’a uygun bir fitness izleme alternatifi haline gelebiliyor.

Apple’ın yeni cihazlarının sahip olacağı özellikler çoğunlukla yeni aldığı patentlerden tahmin edilmeye çalışılıyor. Alınan patentlerden biri egzersiz sırasındaki yönlendirmelerle alakalı görünüyor. Buna göre egzersiz rutinleri sırasında yönlenme bilgilerini toplayabilen ve kullanıcıya koçluk geri bildiriminde bulanabilen sensörlere sahip bir Airpods modeli olacağını gösteriyor. Airpods kullanıcıları özellikle esneme hareketlerinde ya da yoga aktivitelerinde bu özelliğin çok faydasını göreceğe benziyor. Ancak bu özelliğin hangi Airpods modeliyle birlikte geleceği henüz bilinmiyor.

AirPods 3 Pil Ömrü ve Şarj Kutusu

Airpods’larla ilgili kullanıcıların en büyük şikayeti pil ömrü konusunda oluyor. İkinci nesil Airpods’lar tek bir şarjla sadece 5 saat kullanılabiliyorken, Airpods Pro’larda bu süre 4,5 saate kadar düşüyor. Tüm modellerinde şarj kutusu ise 24 saatlik pil ömrü sağlıyor. Airpods 3 ile ilgili bu sürelerin değişeceğine dair herhangi bir beklenti bulunmuyor.

Yapılan tahminler genellikle ortalama pil ömrünün 4,5 ile 5 saat arasında olacağı yönünde oluyor. Airpods Pro’nun ikinci nesil cihazlarında daha iyi bir pil ömrüne sahip olması için çalışmalar yapılıyor. Bazı kaynaklara göre bu çalışmaların sonuçlarını Airpods 3’lerde de görebileceğimizi söylüyor.

IOS 14’te, optimize pil şarjı gibi pil yönetimini iyileştiren özellikler bulunuyordu. Bu özellikler Airpods’lar için de geçerli oluyor. Airpods’larınızı şarj etmek için iPhone’unuza ya da iPad’inize açılır mesaj yoluyla bir hatırlatıcı gönderiliyor ve yeterli pil düzeyi olan yüzde 80’i geçene kadar dolmasını bekliyor. Uzmanlar, lityum iyon pillerin %100 sarj olmasını engelleyerek pil sağlığını zaman içerisinde daha iyi koruyabileceğimizi söylüyor. Bu nedenle doğru pil yönetimi için Apple, %80 şarjın yeterli olacağını belirtiyor.

Yukarıda Airpods 3 özellikleri neler olabilir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi Airpods kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
metaverse arsa nasil satin alinir teknosa
Devamını Oku

Metaverse Arsa Nasıl Satın Alınır?

Son yılların en çok konuşulan konularının başında metaverse dünyası geliyor. Sınırları ve tanımları henüz kesin bir şekilde yapılamıyor…