Modern ve teknolojik gelişmelerin hayatımızdaki yeri oldukça büyüktür. Hatta pek çok kişi teknolojinin olmadığı bir hayatı düşünmek dahi istemez. Çünkü teknoloji her yönüyle fayda sağlamakla birlikte günlük hayatta da pratiklik sunar. Özellikle de teknolojinin bize getirmiş olduğu elektronik cihazların yadsınamaz bir yararı vardır. Bu elektronik cihazlardan biri de akıllı gözlüktür. Piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana büyük yankı uyandıran akıllı gözlükler, giyilebilir bir cihaz modelidir. Hem çevreyi farklı bir bakış açısıyla görmeyi hem de online bilgi edinmeyi sağladığı için popülaritesini uzun yıllar korur. Akıllı telefonlarda bulunan özelliklerin pek çoğuna da sahiptir. Bu sebeple cep telefonları ile akıllı gözlük özellikleri birçok yönüyle birbirine benzer.

Teknoloji Harikası Olan Akıllı Gözlük Nedir?

Akıllı gözlük, çeşitli özelliklerle donatılan giyilebilir teknoloji ürünüdür. Bir inovasyon harikası olarak tanımlanan bu teknoloji ürünü, ilk olarak Google tarafından 2007 yılında piyasaya sürülmüştür. Zamanla farklı markalar tarafından geliştirilmiş ve çeşitlendirilerek kullanıcılara sunulmuştur. İlk günden bu yana da büyük bir potansiyel barındırmış ve insanlar tarafından ilgiyle takip edilmiştir. Kullanıcıların gözüne bir nevi bilgisayar ekranı getiren ürün, talep edilen bilgilere en hızlı şekilde ulaşarak kolaylık sağlar. Mevcut verileri arka plan bilgi sistemiyle sunar.

Diğer yandan kullanımıyla birlikte herhangi bir bilgiye ulaşmak için harcanan süreyi de kısaltır. Kablosuz bağlantı, internet erişimi ve görüntüleme gibi pek çok özelliğiyle avantaj sağlar. Öyle ki, bilgisayarlardan ve cep telefonlarından alınan hizmet tek bir gözlükle sunulur. Örneğin, kablosuz ses girişlere sahip olan modeller ile hem müzik dinlenebilir hem de telefon görüşmesi yapılabilir. Bunun için ekstra olarak mikrofon özelliğine sahiptirler. Üründe dikkat çeken bir diğer detay ise projektör ve prizma özelliğidir. Bu özellik çıplak gözle görülen görüntüyü bozmadan daha şeffaf ve dijital bir dünya sunar.

Akıllı gözlük özellikleri sunduğu olanaklar ve kullanılabilirlik açısından ön plana çıkar. Ayrıca görüntü almayı sağlayan kamerası ile alışılmışın dışında bir gözlük olduğunu ortaya koyar. Teknoloji tutkunlarına yeni bir deneyim sunan akıllı gözlük, göz takibi ve düşüncelerle kontrolü kullanıcıların elinde tutar. Fakat gözlük modeline göre kontrolün nasıl sağlanacağı değişebilir. Sadece gözlerin hareketliliğine ihtiyaç duyan modeller olduğu gibi başın aşağı/yukarı veya sağa sola hareket edilmesiyle komut alan gözlükler de vardır. Kontrolun sürdürülebilirliği için ise klavye veya fareye gerek yoktur. Gözlük çerçevesindeki kontrol düğmeleri yeterlidir.

Farklı Detaylara Sahip Olan Akıllı Gözlük Çeşitleri

Akıllı gözlük, pek çok alanda kullanıldığı için yoğun ilgi gören bir teknoloji ürünüdür. Elektronik ortama ihtiyaç duyan işlemlerin neredeyse tamamı akıllı gözlük ile kısa sürede ve kolaylıkla yapılabilir. Bu yüzden de TCL NXTWEAR-G, HiFree BG-02 Smart Audio ve Razer Anzu RZ82 gibi gözlük çeşitleri kullanıcılarla buluşur. Ergonomik tasarıma sahip olan bu modeller hem kullanışlı hem de pratiktir. TCL NXTWEAR-G akıllı gözlük, diğerlerinden farklı olarak kablolu olmasıyla öne çıkar. Bu sayede diğer elektronik cihazlarla arasında bağlantı sağlanır. Bağlantı sonrası ise hızlı iletişim ve bilgi aktarımı için olanak sunar.

HiFree BG-02 Smart Audio akıllı gözlük modeli ise bluetooth ve batarya özellikleriyle dikkat çeker. Güneş gözlüğü olarak da tercih edilen model, sahip olduğu akıllı gözlük özellikleri ile çeşitli avantajlar sunar. 120mAh*2 batarya kapasitesine sahip olduğu için 6 saate kadar kullanılabilir. Dayanıklı ve dirençli olması için ise fiber ve PC+ABS gibi materyallerle tasarlanır. Bluetooth bağlantısı üzerinden hızlı bilgi aktarımı yapar. Kullanıcılarına yeni nesil sanal gerçeklik deneyimi yaşatır. Model sahip olduğu özellikler ve sağladığı olanaklar ile HiFree kalitesini her detayında yansıtır.

Razer Anzu RZ82 ise mavi ışık özellikli ve suya dayanıklı olmasıyla öne çıkar. Polarize güneş gözlüğü camları ve mavi ışık filtreleme özelliği görme sağlığını korumaya yardımcı olur. Görüş açısını düzelterek gün içinde konfor sağlar. Suya dayanıklı olması ise yağışlı havalarda kullanılabilirlik sağlar. Aynı zamanda terden de etkilenmez. Bununla birlikte dokunmatik giriş alanları, dahili hoparlörleri, şarj bağlantı noktaları, durum göstergeleri ve çok yönlü mikrofonları bulunur. Bunun dışında farklı tasarım ve özelliklere sahip olan birçok akıllı gözlük modeli vardır. Bu ürünleri detaylı olarak inceleyebilir ve ne istediğinize daha kolay karar verebilirsiniz.

Akıllı Gözlüklerin Öne Çıkan Özellikleri

Akıllı gözlüklerin avantaj sağlayan özellikleri oldukça çeşitlidir. Özellikler her ne kadar modele göre değişse de bir akıllı gözlüğün neler yapabileceğini kavramakta fayda vardır.

  • Göz takibi yapar, vücut hareketlerini tanır ve mimikleri algılar.
  • Uzaktan destek çözümleri ile bilgilerin dış dünyayla paylaşımını sağlar.
  • Eller serbest özelliği ile kullanıcıları meşgul etmez. Başka işlerle uğraşılmasını destekler.
  • Yüksek dayanıklılığa sahip olan modeller zorlu şartlar altında dahi üstün performansını ortaya koyar. Böylelikle darbelere karşı uzun süreli kullanım mümkün olabilir.
  • Daha gerçekçi bir video deneyimi sağlayarak teknolojiyi tam potansiyelli kullanır.
  • “Sanal Ofis Alanı” özelliğine sahip olan gözlükler ise evde çalışan bireyler için sanal bir ofis ortamı oluşturur.
  • Harita özelliği ile yön bulmayı daha da kolaylaştırır. Özellikle de yön okları nasıl bir yol izleneceği konusunda yardımcı olur.
  • Hayatın birçok noktasına entegre etmeyi mümkün hale getirir. Aynı anda hem müzik dinlenebilir hem de araba kullanılabilir. Ayrıca müzikler arası geçiş yapmak için ellerin kullanılmasına gerek yoktur.
  • Akıllı asistan desteği ile çeşitli konularda destek alınmasını ve hayatın kolaylaşmasını sağlar.
  • Bluetooth özelliği ile akıllı cihazlarla uyum sağlar. Bu sayede tüm işlemler gözlük üzerinden kolaylıkla yapılabilir.
  • Mikrofon ve hoparlörleri ile kaliteli müzik deneyimi sunar.
  • Android ve İOS işletim sistemini desteklediği için akıllı telefonlarla senkronize olur. Tek tuşluk bir kullanım kolaylığına sahiptir.
  • Yürüyüş yaparken veya araba kullanırken kolaylık sağlaması için sesli metin oluşturur. Böylelikle hem güven verir hem de kolaylık sağlar.
  • Dikkatin dağılmasına müsaade etmeden işe odaklanmaya yardımcı olur.
  • Ekstra olarak mavi ışık filtreleme özelliğine sahip olan modeller, ekrana karşı uzun süreli kullanımda gözleri zararlı ışınlardan korur.

Teknolojiyle Donatılan Akıllı Gözlükler Ne İşe Yarar?

Aslında akıllı gözlük özellikleri ürünün ne işe yaradığı konusunda bilgi verir. İnsanların günlük hayatına entegre ettiği akıllı gözlükler pek çok yönüyle kolaylık sağlar. Bu kapsamda kullanıcıların fazla yorulmamasına ve işlerini daha kolay yollarla yapmasına yardımcı olur. Böylelikle zaman kaybının da önüne geçer. Hayatın her anında teknolojiyle iç içe olmak isteyenler, akıllı gözlüklerin sunduğu avantajlardan yararlanabilir. Farklı işlevleri bir arada sunarak kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunar. Örneğin, fotoğraf ve video çekmek için kullanılabilir. Oyun oynamak veya film izlemek için olanak sağlar.

Hem şık hem de işlevsel bir ürün olan akıllı gözlükler, daha iyisini sunmak için geliştirilmeye devam eder. Bu doğrultuda sanal gerçeklik üzerine durulur ve geliştirilen modellerle bir dijital dünya oluşturulabilir. Ürün, gerek bilgisayalar gerekse cep telefonları ile uyum sağlayarak 3 boyutlu sanal dünyasını kullanıcılarına tanıtır. Bu sanal dünya gerçekten bağımsız olarak keşfedilir. Gözlük içerisindeki ortam ve ekran, göze çok yakın bir mesafede konumlanır. İnsanların gerçek dünyayla iletişimi kopar ve tamamen sanala odaklanır. Böyle bir deneyime ilgi duyanlar sanal gerçeklik özelliğine sahip olan modellerle ilgilenebilir.

Öte yandan akıllı gözlüklerin herhangi bir özelliği farklı alanlarda kullanılabilir. Gözlüklerin kamerası ile video/fotoğraf çekmek bir yana iş toplantılarına ve görüşmelerine de katılım sağlanabilir. Ayrıca görüntülü arama yapmakta mümkündür. Yüksek ses ve görüntü kalitesi sayesinde her kullanıcı sevdikleriyle toplu görüşmeler yapabilir. Bunun için alternatif olarak bluetooth özelliğinden yararlanılabilir. Ürünün popülaritesi arttıran bluetooth özelliği sağlık, eğitim, spor, eğlence ve güvenlik gibi farklı alanlarda da etkin olarak kullanılabilir. Öğrenciler derslerini daha etkin bir şekilde takip etmek, sporcular ise performansını ölçmek için bluetooth özelliğinden destek alabilir.

Akıllı Gözlük Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Akıllı gözlük seçerken özenli ve titiz davranmak gerekir. Çünkü önemli olan beklentilerin ve ihtiyaçların karşılanmasıdır. Gözlükler farklı modellere ayrıldığı için de tercih yaparken kararsız kalabilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak ne istediğinize karar vermeniz daha önemlidir.

  • Doktorunuzdan onay almak önceliğiniz olmalı. Aksi takdirde göz sağlığı olumsuz yönde etkilenebilir.
  • Tercih ettiğiniz gözlüğün özellikleri tüm ihtiyaçlarınıza karşılık verecek nitelikte olabilir.
  • Sadece net görmeyi veya güneşten korunmayı sağlaması yetersizdir. Bir akıllı gözlüğün çok daha fazlasını sunuyor olması gerekir.
  • Video, film veya dizi izlerken net görüntü vermesine dikkat edilebilir.
  • Ayrıca ses açmak, kısmak ya da asistan ile bağlantı kurmak gibi tek tuşluk işlemleri yaparken herhangi bir sorun yaşamamak önemlidir.
  • Hayatınızın farklı zamanlarında karşılaşacağınız sorunlarda size ne kadar destek sağlayabileceğine de dikkat edebilirsiniz.
  • En önemli detaylardan biri de rahat kullanım deneyimi sunmasıdır. Kullanımıyla hem pratiklik hem de konfor sağlaması gerekir.

Sizde daha pratik ve teknolojiyle bütünleşmiş bir hayat için geliştirilmiş akıllı gözlük modellerini inceleyebilirsiniz. Yeni nesil teknolojiyle donatılan gözlükler sayesinde hem işlerinizi yapabilir hem de eğlenmeye zaman ayırabilirsiniz. Siz de daha fazlası için akıllı saat deneyimini yaşayabilir ve yeni bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
router nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Router Nedir? Ne İşe Yarar?

Router, birden fazla bilgisayar, sunucu ya da ağ bağlantısı cihazını birbirine bağlayan ve birbiriyle haberleşmesini sağlayan cihazlar olarak…
En iyi 10 projeksiyon cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Projeksiyon Cihazı

Projeksiyon cihazları özellikle ofiste sunum yaparken sıkça kullanılan ekipmanlardan biridir. Ayrıca son dönemlerde evlerde sinema keyfi yapmak için…
nofrost derin dondurucu nedir teknosa
Devamını Oku

No Frost Derin Dondurucu Nedir?

Buzdolaplarında ve derin dondurucularda otomatik buz çözme veya kendi kendine buz çözme işlemi, evaporatör isimli buharlaştırıcı aletle gerçekleşiyor.…
regulator teknosa
Devamını Oku

Regulatör Nedir?

Elektronik cihazlar hayatımızın her alanında kullanmaya başladığımız ve hayatımızı kolaylaştıran eşyaların başında geliyor. Gün içerisinde hemen her işimizi…
m1 cip ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Apple M1 İşlemci Ne İşe Yarar?

Apple, yaptığı her geliştirmeyle ve çıkardığı her ürünle adından söz ettirmeyi başarıyor. En son şimdiye kadar yarattıkları en…