Hastalıklardan korunmak için iç ortamın tozsuz tutulması önemli. Artan dış ortam kirliliği, iç ortamı daha da kötüleştiriyor. Bu yüzden düzenli bir temizlik rutinini takip etmek önemli oluyor. Ancak, toz akarlarını ve diğer kirleticileri ortadan kaldırmadığı için düz yüzeylerin tozunu almak yeterli olmuyor. HEPA filtreli güçlü bir elektrikli süpürge kullanmak, toz akarlarının ve diğer kirleticilerin giderilmesine yardımcı oluyor. Elektrikli süpürgeler, vakumlama faaliyetlerinden kaynaklanan kir ve kalıntıların atılması için iki adet yöntem kullanıyor. Piyasada kir atma yöntemine göre torbalı ve torbasız olmak üzere iki tip elektrikli süpürge türü bulunuyor. En iyi elektrikli süpürgelerin arasında torbasız elektrikli süpürgeler kullanıcıların dikkatini çekiyor. Peki bilmeyenler için toz torbasız süpürge nedir?

Torbasız Elektrikli Süpürgeler

Torbasız elektrikli süpürgeler son yıllarda oldukça yaygın hale geldi. Torbasız elektrikli süpürgeler adından da anlaşılacağı gibi yüzeydeki toz ve kiri toplayan değiştirilebilir bir torba kullanmıyor. Torbasız bir elektrikli süpürge makinesi kompakt oluyor. Tozu ve kiri depolamak için bir toz kabı veya haznesi kullanıyor. Elektrikli süpürgede bulunan toz haznesi kolayca boşaltılıp temizlenebiliyor.

Torbalı mı Torbasız mı? Hangisini Seçmelisiniz?

Elektrikli süpürgeleri sınıflandırmanın en yeni yollarından biri torbalı veya torbasız olmaları oluyor. Torbalı bir elektrikli süpürge, havanın torbadan akmasına izin verirken kiri hapsetmek için değiştirilebilir bir torba kullanmanın geleneksel yolu haline geliyor. Torba dolduğunda değiştirilmesi gerekiyor. Torbasız elektrikli süpürgeler, boşaltılabilen bir kir kabında haznede kiri ve kalıntıları yakalamak için filtreler kullanıyor.

Çoğu kullanıcının kafasındaki önemli bir soru, torbalı mı yoksa torbasız bir elektrikli süpürge mi seçmeleri gerektiği oluyor. Kullanışlı aynı zamanda zararlı mikropları da uzak tutan bir elektrikli süpürge arıyorsanız, torbasız bir elektrikli süpürge uygun hale geliyor. Torbasız bir elektrikli süpürgenin temizlenmesi kolay oluyor ve iç ortamdaki mikropları geri atmıyor. Sonuç olarak, iç ortam mikropsuz ve kirlilikten uzak kalıyor.

Ek olarak, torbasız elektrikli süpürgeler temizlenmesi kolay bir dizi filtre ile birlikte geliyor. En iyi yanı, haznenin temizlenmesi söz konusu olduğunda torbasız elektrikli süpürgelerin daha az dağınık olması oluyor. Elektrikli süpürge haznesinin sık sık boşaltılmasına da gerek kalmıyor. Bu temizleme ve boşaltma gerekliliği, elektrikli süpürgeyi torbalı olarak kullandığınızda çok daha sık hale geliyor.

Torbalı Modeller

Torbalı elektrikli süpürgelerde torbanın dolu olup olmadığını kontrol etmeyi hatırlamamanız sakıncalı olabiliyor. Süpürge torbası gerektiren bazı modellerde, torbanın ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bildiren bir gösterge ışığı bulunuyor. Elektrikli süpürge torbalarının bir avantajı, torbadaki toz ve kalıntılarla çok fazla temas sağlanmaması oluyor. Bu modeller torba kullanımı gerektirdiğinden çevre dostu olmuyor. Çoğu elektrikli süpürge torbası büyük ölçüde kâğıttan yapılırken başka malzemeler de içeriyor. Bu nedenle geri dönüştürülemiyor. Kullanıcı açısından ise torba kullanımı masraflı oluyor. Vakum torbalarının makineyi kırma olasılığı düşük olsa da fazla maliyet oluşturabiliyor.

Torbasız Modeller

Torbasız bir elektrikli süpürgeyle, elektrikli süpürgeyi boşaltmayı unutma endişesi daha az oluyor çünkü haznedeki kir ve kalıntılar net bir şekilde görülebiliyor. Kir, doldurma çizgisine ulaştığında hazneyi boşaltmanın zamanı geliyor. Bununla birlikte birçok modelde fırçalanması, yıkanması, kurutulması ve değiştirilmesi gereken filtreler bulunuyor. Toz haznesini boşaltmak, elektrikli süpürgenize bağlı olarak karmaşık bir süreç olabiliyor. Torbasız modeller çevre dostu oluyor. Torbasız elektrikli süpürgeler yeniden kullanılabilir filtrelere sahip oluyor ve elbette geri dönüştürülemeyen ve çöp kutusuna atılan torbalara gerek kalmıyor. Torbasız elektrikli süpürgeler torbalılara kıyasla daha az maliyetli oluyor. Torbasız elektrikli süpürgenizi satın aldığınızda, harcamalarınız tamamlanmış oluyor. Evinizi temiz tutmak için sürekli olarak torba almanıza gerek kalmıyor.

toz torbasiz supurge teknosa

Torbasız Süpürgeler Torbalı Süpürgelere Kıyasla Neden Daha İyi?

1- Daha İyi Emiş Gücü Sağlar

Torbasız elektrikli süpürgelerin faydalarından biri emiş gücü oluyor. Bu elektrikli süpürgeler, torbalı emsallerine kıyasla emiş gücünü sık sık kaybetmiyor. Torbalı elektrikli süpürgeler, torba dolmaya başladığında emiş gücünü kaybetme eğiliminde oluyor. Ancak torbasız elektrikli süpürgelerdeki emiş sabit kalıyor.

2- Hazneyi Boşaltmak Kolay Olur

Torbasız elektrikli süpürgeler, torbalı elektrikli süpürgelere kıyasla boşaltılması kolay haznelerle birlikte geliyor. Sadece kutuyu elektrikli süpürgenin gövdesinden çıkarmanız ve kutunun kapağını kapatmanız yeterli oluyor. Bununla birlikte, alerji yayma olasılığını önlemek için torbasız elektrikli süpürgenin kutusunu biraz dikkatli boşaltmanız gerekiyor. Torbasız elektrikli süpürgelerde HEPA filtrelerin bulunması alerji yayma olasılığını da azaltıyor. Torbasız elektrikli süpürgeler ile bidon içini temizleme ve filtreleri yıkama rahatlığına da sahip olunuyor. Biraz zaman alsa da makineyi temizlemek, elektrikli süpürgeyi iyi durumda tutmak için fayda sağlıyor.

3- Torbayla Uğraşmaya Gerek Kalmaz

Bu kolaylık, torbasız bir elektrikli süpürge kullanmanın bir başka avantajı haline geliyor. Elektrikli süpürgeyi kullanırken süpürgenin torbalarını sık sık değiştirmek zor bir iş olabilir ve zaman alabilir. Ayrıca elektrikli süpürgenin torbasını zamanında değiştirmezseniz emilen toz ve alerjenler tekrar ortama geri dönebilir. Torbasız elektrikli süpürgeler uygun bakıma ihtiyaç duysa da sık sık torba değiştirme zahmetinden kurtulacaksınız.

4- Kullanımı Daha Kullanışlı Olur

Torbasız elektrikli süpürgeler, şeffaf hazneleri sayesinde torbalı elektrikli süpürgelere göre daha kullanışlı oluyor. Şeffaf hazne, uygun temizlik için ne zaman temizlemeniz gerektiğini kontrol etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca süpürürken yanlışlıkla değerli bir eşyanızı da süpürürseniz, kutuyu temizlerken kolayca görebilir ve çıkarabilirsiniz.

5- Para Tasarrufu Sağlar

Torbalı elektrikli süpürge kullandığınızda, cihazla birlikte kullanmanız gereken torbaları satın almanız gerekiyor. Bu sadece parayı boşa harcamanıza neden olmuyor aynı zamanda çevre dostu olmayarak çöplük ve kirlilik olasılığını da artırıyor. Torbasız elektrikli süpürgeler söz konusu olduğunda, toz toplamak için torba satın almak için fazladan para harcamanıza gerek kalmıyor. Sadece haznedeki emilen tozu dökmeniz ve bir sonraki kullanım için temizlemeniz gerekiyor.

Hangi Torbasız Elektrikli Süpürgeyi Seçmelisiniz?

Torbasız bir elektrikli süpürge ararken, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör bulunuyor. Aşağıdaki bazı dikkat edilmesi gereken noktalar, doğru torbasız elektrikli süpürgeyi seçmenize yardımcı olabilir.

  • Emiş Gücü: Kontrol etmeniz gereken en önemli nokta elektrikli süpürgenin emiş gücü oluyor. Daha az emiş gücüne sahip bir cihaz almak yerine toz ve kiri kolayca çekebileceğinden emin olduğunuz daha fazla emiş gücüne sahip bir elektrikli süpürgeyi seçin. Bu özellik ayrıca süpürgenizin ulaşılması zor köşelerdeki, merdivenlerdeki ve noktalardaki kiri ve evcil hayvan tüylerini temizlemenizi kolaylaştırır.
  • Filtreleme: Filtreler, çevredeki tozu ve kiri verimli bir şekilde temizlemede önemli bir rol oynadığı için elektrikli süpürgelerin önemli bir parçası oluyor. Elektrikli süpürgede bulunan filtre türlerini kontrol etmeniz gerekli hale geliyor. HEPA filtreli bir elektrikli süpürge tercih edin çünkü bu özelliğe sahip süpürgeler zararlı kirleri yakalayıp hapseder ve tekrar odaya atmaz.

Torbalı veya torbasız bir elektrikli süpürge almadan ve en iyi elektrikli süpürgeyi seçme konusunda nihai kararı vermeden önce kapsamlı bir araştırma yapmayı unutmayın. Yalnızca tozu ve kalıntıları temizlemekle kalmayan aynı zamanda ekonominizi sarsmadan temizliği kolaylaştıran bir ürün almaya çalışın.

Siz de en iyi elektrikli süpürge çeşitlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?

Fotosel genellikle güvenlik ve aydınlatma sistemlerinde kullanılan bir ışın teknolojisidir. Sensör sayesinde çalışır ve fiziksel müdahale gerektirmeden kapının…
microsoft teams nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

Microsoft, Teams’i “Office 365’te sohbet tabanlı bir çalışma alanı” olarak tanımlıyor ve ekip çalışmasını geliştirmek için ekiplerin tek…