En ekstrem doğa sporlarından ilham alan Apple, bazı özellikleriyle devrim niteliğindeki en yeni teknolojik cihazını beğeniye sundu. Yeni ve çarpıcı tasarımın yanı sıra kişi ve macera tutkunları için özel olarak geliştirilen orijinal,  yüksek dayanıklı Apple Watch Ultra tüm dünyada merak, heyecanla takip ediliyor. Şimdiye kadar en büyük ve en parlak Apple Watch ekranı ile fark yaratan 49 milimetre titanyum kasası, düz safir ön kristal tasarım özelliği ile ön plana çıkan cihaz özelleştirilebilir pek çok eylem düğmesine de sahip.

Apple Watch Ultra ile İlgili 10 İlginç Özellik:

1- Yüksek Donanım Kalitesi

Apple Watch Ultra pek çok yararlı özelliğinin yanı sıra sizin için geliştirilen özel teknik yapı kalitesine sahip olup ihtiyaç ve beklentilerinize cevap veriyor. Normal kullanımda 36 saate kadar pil ömrüyle çalışan cihaz, şimdiye kadar en iyi performans gösteren pil gücüyle uzun ömürlü kullanılabiliyor. Bir günden uzun süren deneyimler için ideal olan düşük güç ayarı, tasarruflu kullanım avantajı sağlıyor. Pil ömrünü 60 saate kadar çıkarabilirsiniz. Apple Watch Ultra ekran yapısı sağlam, orijinal yapı özellikleri sayesinde özel olarak tasarlanmıştır. Yol rehberi saat kadranında yerleşik olarak yer alan pusula, 8 adete kadar komplikasyon alanı mevcut. Her macera için bileğinize rahatça oturtarak ergonomik kullanım deneyimi yaşarsınız. En yeni, teknolojik tasarım özelliklerine sahip 3 yeni kayışı Trail Loop, Alpine Loop, Ocean Kordonlarından oluşur.

2- Gezgin ve Sporculardan İlham Alır

Dünyanın dört bir yanından tüm gezgin ve sporculardan ilham alan yeni, ekstrem spor ve ortamlar için özel olarak geliştirilen Apple Watch Ultra kategorisi en yeni, kullanıcı dostu özelliklere sahip. Şimdiye kadar en yetenekli ve dayanıklı tasarım özelliklerine sahip cihaz macera, keşiflerinde kullanıcılarına her zaman eşlik eder. Görüşmelerinizi ultra sesli, yüksek ses kalitesiyle yapmanızı sağlayan özel üretim cihaz her koşulda yüksek ses performans deneyimi yaşatır. 3 yerleşik mikrofona sahip olup ayarlanabilir gürültü önleyici özelliğine sahip cihaz ortamdaki arka plan seslerini azaltarak ses performans kalitesini artırır.

3- Daha Parlak Daha Büyük ve Daha Güçlü

Havacılık ve Uzay Endüstrisi standartlarına özel, titanyumdan tasarlanan Apple Watch Ultra sağlam, dayanıklı yapısı ultra hafif yapı özelliklerine sahip Düz safir ön kristal camı, tüm kenarlarını çevreleyecek şekilde kasası özel olarak geliştirilmiş. Tüm Apple Watch’lara göre iki kat daha parlak olan cihaz 2000 nite kadar retina görüntüleme avantajı sağlıyor. Yüksek kontrastlı uluslararası turuncu renk efektine sahip olan yeni eylem düğmesi, pusula arama noktaları, antrenman modu, BackTrack özelliklerine rahatlıkla kıllanarak hızlı, kolay erişim desteği sağlıyor. Rüzgârlı ortam ve zorlu koşullar için özel olarak üretilmiş olup sesli görüşmeler sırasında sesin anlaşılabilir, canlı, pürüzsüz olmasına yardım ediyor. Yüksek ses performans kalitesi için yapay öğrenme teknolojileriyle geliştirilmiş. Rüzgâr gürültüsü azaltma algoritmasına da sahip.

4- Açık Hava Aktiviteleri için Orijinal Özel Üretim Yeni Kayışlar

Kullanıcıların çeşitli aktiviteleri rahat ve keyifli şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlayan pek çok özelliği hızlı kontrol etmesine yardım eden özel tasarım cihaz, yüksek kontrastlı yani özelleştirilebilir eylem düğmesine sahip. Dayanıklı özel kasa yapısına sahip Apple Watch Ultra sporcu ve koşucular için özel olarak dizayn edilmiş. Şimdiye kadar ki en ince Apple kayışı yumuşak, esnek, hafif örgülü kumaştan tasarlanmış. Yumuşak tasarlandığı için bileğe rahat, en iyi şekilde oturtulabiliyor. Pratik kayış köprüsü kayışın kolayca ayarlanmasını sağlayarak bileğinize sorunsuz, rahat şekilde oturuyor.

Gezginleri düşünerek özel olarak tasarlanan cihaz kayış ve dikiş ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Özel işlem sürecinden geçen, örgü işlemiyle üretilen, iki entegre katmanlarından tasarlanan Apple Watch Ultra yüksek dayanıklılığa sahip. Orijinal, sağlam ipliklerle güçlendirilen yüzeyleri “G” şeklindeki titanyum maddeden tasarlanmış. Titanyum toka ve toka ile uyumlu yaylı kilit mekanizmasına sahiptir. Bu sayede ekstrem su sporu, dalış aktivitelerini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kalıbında esnek floroelastomer kullanılan kordonu, boru geometrisinden yararlanarak üretildiği için esnek yapısı sayesinde bileğe tam olarak oturabiliyor. Apple Watch Ultra kullanıcıların dalış elbisesi üzerine rahatlıkla takabileceği isteğe bağlı ekstra uzun kordon seçeneği de bulunuyor .

5- Güç Sporları ve Elit Sporcuların Tercihi

Apple Watch Ultra yüksek dayanıklılık gösteren sporcuların yanı sıra sınırlarını zorlamak isteyen kişilerin de tercihi olabilir. Çift frekans yapısı, hassas GPS özelliği, L1 ve en yeni frekansa sahip l5’i bir araya getiren, yeni konumlandırma algoritmasıyla fark yaratıyor. En hızlı, doğru GPS desteği sağlayarak kullanıcılarını antrenman ve yarış sırasında tempo, rota, en hassas mesafe hakkında bilgilendirebilir.  Sporcuların performansını ölçmesi için adım uzunluğu, koşu, yerle temas süresi, dikey salınım, koşu ölçüm desteği sağlıyor. Tur süreleri, yükseklik, antrenman bilgisi vererek önemli ölçümlerin ilk bakışta görünmesine yardım ediyor.

Geniş ekranı sayesinde farklı ölçümleri aynı anda rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Kalp atış hızı, antrenman süre, bilgileri, yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak Race Route gibi antrenman kalitesini üst seviyeye çıkarabilecek çok sayıda özelliğe de sahip. Yüzme, koşu ve bisiklet aktiviteleri için otomatik algılama özelliği sayesinde antrenmanlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Apple Watch Ultra 3.9 kilometre yüzme, 42 kilometre tam maratondan oluşan uzun mesafeli koşu, 180 kilometre bisiklet sürme gibi pek çok aktivitenin tamamlanmasına yetecek yüksek pil kapasitesi bulunuyor. Eylem düğmesine basarak antrenmanınızı anında başlatabilir, Multi Sport antrenmanından sonra ki etaba kolayca geçebilirsiniz. Segmentleri işaretlemek için de kullanabileceğiniz özel cihaz parkurdaki koşucular için en üstün tempo ve mesafe tahmini yaparak koşu, aktivite deneyimini sorunsuz, hızlı, güvenli şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor.

10 apple watch ultra ozelligi teknosa

6- Gezginler

Ekran kalitesi yüksek geniş parlak, ekran deneyimi sunan orijinal, dayanıklı tasarımı ile dikkat çeken Apple Watch Ultra maceracı gezginler tarafında da tercih edilebilir. Gündelik kullanımdan ekstrem sporlara kadar her ortamlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz yüksek teknik donanım kalitesine sahip cihaz, WatchOS 9’da yeniden tasarlanmış. Pusula uygulaması, 3 farklı görünümde daha geniş kapsamlı tasarlandığı için ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. Aynı anda hem analog pusula kadranlı hem de dijital görünüm sunan hibrit ekran özelliğine sahip. Dijital Crown’a çevirdiğinizde enlem, boylam, eğim, yükseklik bilgilerini detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz. Pusula arama noktaları ve blacktrack özelliklerini gösteren yön bulma özelliği sayesinde istediğiniz alana zorlanmadan ulaşabilirsiniz.

Belirli konumu, ilgi çekici pek çok yeri doğrudan görüntülemenizi sağlayan kolay, pratik yol gösterim özellikleri de bulunuyor. Eylem düğmesine bastığınızda, pusula ara simgesine dokunduğunuzda görüntülenen simgeye basarak bir ara nokta ekleyebilirsiniz. Pusula ara noktası, noktaların yönünü ve yaklaşık mesafeyi gerçek zamanlı olarak hızlı, pratik şekilde bulmanızı sağlar.

7- Blacktrack Özelliği

Blacktrack özelliği GPS ayarının kullanılarak daha önce geçtiğiniz bölgeleri gösteren bir yol ağı oluşturucusudur. Bu sayede yönünü şaşıran ve kaybolan kullanıcılar geldikleri yola rahatlıkla geri dönebilir. Ağ bağlantısının olmadığı alanlarda arka planda otomatik olarak çalışır. Eylem düğmesine bir kez bastığınızda hızlı şekilde pusula ara noktası ekleyerek Blacktrack özelliğini başlatabilir, uygulamayı tek tuşla pratik, sorunsuz şekilde görüntüleyebilirsiniz.

86 desibel siren özelliği,  kullanıcıların kaybolması ve yaralanması halinde bulundukları konumun kolaylıkla bulunmasını sağlıyor. Acil durumlarda kurtarıcınız olabilen en yeni sistem bu cihaz benzersiz ses kalitesi, dönüşümlü çalan iki farklı ses modu sayesinde acil durumlardan haberdar olmanıza yarıyor. Ses modları birkaç saate kadar sürekli tekrarlanabilir. İlk model tehlikeli sinyalleri verirken 2. model evrensel olarak tanımlanan SOS sinyallerini verir. Düşük güç moduna sahip olup GPS frekansı ve kalp atış hızı ölçüm sıklığını hatırlatan mod sistemlerine de sahip. Yüksek enerji tutmadığı için tasarruflu kullanım deneyimi yaşatır. Pil ömrü uzun olan cihazı sırt çantasıyla bir günden uzun süren yolculuklarınızda 60 saate kadar kullanabilirsiniz.

8- Çalışma Sıcaklığı

Bilek ergonominiz için özel olarak tasarlanan Apple Watch Pro çalışma sıcaklığı en soğuk ve en sıcak ortam koşulları için idealdir. Bilekte çalışma sıcaklığı -20 derece seviyesindeki yüksek dondurucu soğuklarının yanı sıra 55 derecede yakıcı çöl sıcaklıklarına kadar sorunsuz, emniyetli şekilde çalışabilir. En ekstrem ve uzak yerlerin keşfedilmesine yardım eden özel tasarım cihaz, askeri ekipman için de kullanılabilir.

Dayanıklı ekipman malzemeleri arasında popüler şekilde tercih edilen Apple Watch Pro MILB- STD 810H standartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Yüksek donanım özelliklerine sahip cihaz, çeşitli test aşamalarından geçirilerek onaylanmıştır. Düşük basınç (yükseklik) düşük sıcaklık, yüksek sıcaklık, sıcaklık şoku, sıvılara bağlı kontaminasyon, nem, yağmur, suya daldırma, kum, toz, donma ve çözülme, buz, dondurucu soğuk, yağış, titreşim, darbe gibi çeşitli test aşamalarından geçirilmiştir. Yol rehberi saat kadranı ara yüzü, ekranın karanlıkta daha iyi görünmesi için kırmızıya dönüşerek gece koşullarında optimum parlak, canlı, net görünürlük sağlayabiliyor.

9- Su ve Deniz Sporları Tutkunları

Kitesurfing, Wake Boarding gibi aktivitelerin yanı sıra oceanic uygulaması ile hobi amaçlı 40 metreye tüplü dalış dâhil olmak üzere çok sayıda su sporu yapabilmenizi sağlıyor. Su altı maceralarını destekleyen WR100 sertifikasına sahip olması ile hobi amaçlı dalgıçların tercih ettiği teknolojik donanım kalitesi yüksek bir cihaz olma özelliği de taşıyor. Amatör ve profesyonel doğa tutkunlarının özellikle önem verdiği derinlik göstergeleri, Apple Watch Pro EN13319 standardına sahip özel sertifikaya sahip bulunuyor. Yeni derinlik göstergelerinden olan Apple Watch Ultra teknolojik yapı kalitesi yüksek ara yüzü gelişmiş derinlik uygulamasıyla güvenliğinizi iki katına çıkarabiliyor. Derinlik uygulama saati su sıcaklığının yanı sıra mevcut derinliği, su altında geçen süreyi ve ulaşılan maksimum derinliği tek başına gösterebilir. Eylem düğmesi, derinlik uygulamasını kolayca başlatarak istediğiniz programı sorunsuz, rahat, emniyetli şekilde yapmanızı sağlıyor. Hobi amaçlı dalış aktiviteleri içinde yer alan, güvenilir, yenilikçi ekipmanlar arasında gösterilen cihaz oceanic+ uygulaması sayesinde yetenekli, profesyonel bir dalış bilgisayarına dönüşebiliyor.

10- Dalış sevenler için yeni özellikler

Bühlman dekompresyon algoritmasından yararlanan cihaz, dalış planlama, kolay dalış ölçümleri, okunması, dokunsal ve görsel uyarılar, çıkış hızı ve emniyet duruşu, sıfır dekompresyon limiti gibi pek çok yönlendirme özelliğine sahip. Oceanic+ da kişiselleştirilen kullanıcı profilinin yanı sıra yerel dalış koşullarıyla ilgili raporları tüm üye ve arkadaşlarınızla paylaşmanıza imkân tanıyor. Apple Watch Ultra kullanıcıları tüplü dalış aktiviteleri sayesinde dalış spor keyfinizi arttırmanıza imkan veriyor. Apple Watch Ultra ile otomatik olarak eş zamanlı dalış günlüğü tutabilir, tüplü dalış alanında ve tüm dünyada tanınan cihazın sayesinde heyecanlı, eğlenceli, kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Günlük hayatta da kullanabileceğiniz cihaz; modern, ileri sistem, kompakt saati yenilikçi dalış bilgisayarına dönüştürülebiliyor.

Siz de en iyi Apple Watch ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
google deprem uyari sistemi teknosa
Devamını Oku

Google Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

Dünyada teknolojinin her geçen gün daha da fazla ilerlemesiyle birlikte yeni sistemler geliştirildi. Bazı sistemler, insan hayatını kolaylaştırmaya…
metaverse arsa nasil satin alinir teknosa
Devamını Oku

Metaverse Arsa Nasıl Satın Alınır?

Son yılların en çok konuşulan konularının başında metaverse dünyası geliyor. Sınırları ve tanımları henüz kesin bir şekilde yapılamıyor…