Günümüzde cep telefonları vazgeçemediğimiz teknolojik cihazların başında geliyor. Her sabah gözlerimizi açtığımızda ilk yaptığımız şey cep telefonumuza bakmak oluyor. Ayrıca gelişen akıllı telefon teknolojisiyle sadece iletişim kurmak için değil, günlük işlerimizi halletmek için de cep telefonlarımızı kullanıyoruz. Bunun dışında işimiz ile ilgili konularda ve canımız sıkıldığında eğlenmek için ilk başvurduğumuz cihazımız oluyor. Yaşantımızın bir parçası haline geldiği için cep telefonlarımızdan bir gün bile ayrı kalmayı düşünemiyoruz. Bu nedenle herhangi bir hasar ya da arıza durumlarının gerçekleşmemesi için kullanırken çok fazla dikkat ediyoruz. Çünkü bu tarz durumlar çok uzun süre cep telefonundan ayrı kalmamıza neden olabiliyor. Cep telefonu üreticileri, özellikle üretimden kaynaklı sorunları hızlıca giderebilmek için cep telefonlarına belli bir süre garanti veriyor. Kullanıcılar bu garanti süresinde üreticilerin sunduğu hizmetlerden çok hızlı bir şekilde faydalanabiliyor. Cep telefonunuzun garanti kontrolünü yapmak için, IMEI numarası da denilen seri numarasını cep telefonu markasının resmi web sitesine girmeniz yeterli oluyor. Orada ne kadarlık bir garanti süresinin kaldığını ve garanti kapsamlarını bulabiliyorsunuz. Cep telefonunuzun garanti süresi son ermişse, ani ve öngörülemeyen hasarlardan korumak için garanti süresi uzatma paketlerini satın alabiliyorsunuz. Garanti süresi uzatma paketini bazı cep telefonu üreticileri de kullanıcılarına sunabiliyorken, başka firmalar tarafından sunulan hizmetleri de satın alabiliyorsunuz. Bu yazımızda cep telefonu garanti uzatma işe yarar mı sorusuna cevaplar vermeye çalışacağız.

Garanti Süresi Uzatma Paketinin Neleri Kapsadığını Kontrol Edin

Cep telefonu üreticileri tarafından sunulan garanti süresi uzatma paketleri büyük çoğunlukla, üretim hatalarından kaynaklanacak çeşitli donanım sorunlarını kapsıyor. Genellikle, üretim hatasından kaynaklı arızalanan akıllı telefon pillerini ve ana sayfa butonu, güç adaptörü gibi aksesuarlarla ilgili sorunları onarmayı kapsıyor.

Bunların yanında garanti süresini uzatma paketlerinin kapsamadığı durumlar da oluyor. Cep telefonun boyasında ya da üzerinde oluşacak kırıklar, çizilmeler gibi fiziksel hasarlar garanti kapsamında yer almıyor. Bir virüsten ya da yazılımdan kaynaklı içerisindeki verileri kaybetmeniz garanti kapsamına girmiyor. Ayrıca yetkili servis dışında başka bir yerde cep telefonunuzun tamiratı yapılmışsa, bundan kaynaklanan sorunlarda da garanti içerisinde bir şey yapılamıyor.

cep telefonu garanti uzatmak ise yarar mi teknosa

Garanti Süresi Uzatma Özellikleri ve Avantajları

Cep telefonunuz için garanti süresi uzatmayı seçtiğinizde, telefon üreticisinin sunduğu garanti süresi sona erdikten sonra bile cep telefonunuzu üretim hatalarından korumaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca telefonun bataryasında bu süre içerisinde üretimden kaynaklanan bir arıza gerçekleştiğinde değiştirme imkanınız oluyor. Batarya değişimi çoğunlukla bir kereye mahsus yapılabiliyor.

Cep telefonunuzda meydana gelen bir arızanın garanti kapsamında tamir edilmesini sağlayabiliyorsunuz. Üstelik bu tamirat doğrudan üretici firmanın yetkili teknik servisleri tarafından yapılıyor. Bu arızanın yine üreticiden kaynaklı olması gerekiyor. Bütün garantilerde kullanıcı hatasından dolayı gerçekleşen arıza ya da sorunlar garanti kapsamında değerlendirilmiyor. Eğer yaşanan sorun tamir edilemeyecek durumda ise, garantiyi yaptırdığınız firma tarafından yaşanan mağduriyet gideriliyor.

Cep Telefonunuzu Uzatılmış Garantiyle Koruma Altına Alın

Cep telefonu kullanırken en sevmediğimiz şeylerden biri de garanti süresi dolduktan sonra yaşanan arızalar oluyor. Özellikle üretim hatalarından kaynaklı arızalar oldukça sinirlerimizi bozuyor. Uzatılmış garanti sayesinde, akıllı telefonunuzu orijinal garanti süresinin çok ötesinde üretim hatalarına karşı koruyabiliyorsunuz. Uzatılmış garanti sistemine dahil olduğunuzda, üretici firma garantisi sona erdikten sonra bile cihazın performansı konusunda hiçbir endişe duymadan kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Uzatılmış garanti paketini ne zaman alırsanız alın, mevcutta olan ve üretici firmanın verdiği garanti süresi dolmadan kullanmaya başlamıyorsunuz. Böylece bu süre için boş yere ücret ödememiş oluyorsunuz.

Cep Telefonu Garanti Uzatma Yapılmalı mı?

Cep telefonu kullanıcılarının bir kısmı garanti süresini uzatma konusuna sıcak bakmayabiliyor. Bunun için bir ödeme yapmayı mantıklı bulmuyor. Cep telefonunuzda meydana gelebilecek bir arıza, garanti süresi uzatma için ödenen tutardan daha küçük olabiliyor. Böyle bir durumda da, ödenen tutarın boşa harcandığını düşünüyorsunuz.

Ancak bu durum her zaman böyle gerçekleşmiyor. Cihazınızda arıza durumu düzeltildikten sonra, garanti süresi dolmadan başka bir sorunun çıkmayacağını bilemiyoruz. Aynı sorun tekrarlanırsa ya da başka bir arıza durumu yaşanırsa, yeni bir masraf daha çıkmış oluyor. Eğer cep telefonunuzda bu şekilde birden fazla arıza durumları oluşuyorsa, garanti süresi uzatmanın yarattığı maliyet çok daha az oluyor. Uzatılmış garanti süresi dolduğunda bundan hiç pişmanlık duymuyorsunuz.

Telefonda yaşanacak arızaların yanı sıra, yine üretimden kaynaklı bataryada problem yaşandığında bir kereye mahsus değişiklik yapılabiliyor. Bu da çok önemli avantajlarının başında geliyor. Çünkü cep telefonu bataryaları kullanım konusunda kritik derecede öneme sahip oluyor. Bataryanın arızalı olması ya da performansında yaşanan değişiklik oldukça sinir bozucu oluyor. Böyle bir durumda uzatılmış garanti kapsamında yenilendiğinde, telefonunuzu da yenilenmiş gibi hissediyorsunuz.

Cep Telefonu Garanti Uzatma Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cep telefonu garanti süresi uzatma, hala çok sınırlı kapsama alanına sahip olarak gerçekleşiyor. Bu noktada en önemli sınırlayıcı maddenin başında üretici firmadan kaynaklı sorun olması geliyor. Cep telefonlarında yaşanan arıza durumlarının en büyük sebebi kullanıcı kaynaklı olarak gerçekleşiyor olması. Bu da yaşanacak birçok sorunu kapsam dışına itiyor. Uzatılmış garanti süresi satın alıp almayacağınız konusunda karar kaldıysanız, almak istediğiniz riske göre değerlendirme yapmanız gerekiyor. Cep telefonunuzda yaşanacak arızaların maliyetine daha sonrasında katlanmak zorunda kalabiliyorsunuz. Eğer garanti uzatmanın kapsamı çok kısıtlayıcı geldiyse cep telefonu sigortası gibi ürünlerin kapsamlarını kontrol edebiliyorsunuz. Sunulan hizmetler bakarak kendiniz için en faydalı seçenekte karar kılabiliyorsunuz.

Yukarıda cep telefonu garanti uzatma işe yarar mı sorusuna cevaplar vermeye çalıştık.

Siz de en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
baz istasyonu nedir teknosa
Devamını Oku

Baz İstasyonu Nedir?

Günümüzde mobil iletişim hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında geliyor. Akıllı telefon ve tablet kullanımımız her geçen gün artmaya devam…
samsung a52 telefon hakkinda teknosa
Devamını Oku

Samsung A52 Telefon Hakkında

Uygun fiyatlı ancak biraz da olsa yüksek performans sergileyen telefon almak isteyenlerin birinci tercihleri arasında Samsung A52 yer…