Son zamanların en popüler konularının başında Metaverse geliyor. Türkçe karşılığı meta evren olan bu yeni dünya, gerçek ve sanal dünyanın birleştiği, insanların yerlerinden kalkmadan farklı cihazlar kullanarak sanal bir ortamda buluşabildiği bir ortam olarak tanımlanıyor. Yeni evrenin nasıl şekilleneceği ve orada neler yapılabileceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Birçok teknoloji şirketi metaverse evreninin inşa edilmesi için çalışmalara devam ediyor ve bu konuda bir ilk olmak için birbirleriyle yarışıyor. Sanal dünyada bulunan veri deposu, insanların derin ve anlamlı bağlantı kurabilmelerini kolaylaştıracak bir etki sunuyor. İnternet kullananların büyük çoğunluğu, teknolojinin insanları bir araya getirdiğine inanıyor. Bu nedenle sanal dünyanın bir üst versiyonu olan metaverse de herkes tarafından merakla bekleniyor. Flört uygulamaları ve eşleşme siteleri de yeni dünya metaverse’e sıcak bakıyor. Hatta Tinder, bekarların metaverse’de buluşmasına yardımcı olmak istiyor. Bu şekilde bir flört ekosistemi oluşturmanın hazırlığını yapıyor. Bu kapsamda çıkaracağı uygulama içi para birimi Tinder Coins’i kullanarak sanal ürünler satın alıp hediyeler gönderebilmesi hedefleniyor. Bu yazımızda metaverse evlilik hakkında konuşulanları paylaşacağız.

Sanal Aşk Flört Uygulamalarında Bitmiyor

New York Times gazetesinin yaptığı habere göre, artık sanal aşklar flört uygulamalarında kalmıyor. Aynı zamanda çiftler metaverse’de evlenebiliyor da. 2021 yılının sonlarına doğru yayımlanan haberde, sanal ortamda yaklaşık 7 yıl önce tanışmış olan Traci ve Dave Gagnon çifti metaverse’de evleniyordu.

Çift, yaşadıkları Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçek hayatta bir düğün gerçekleştiriyor. Diğerlerinden farklı olarak bu düğünü eş zamanlı olarak sanal ortamda da yapıyor. Düğün, sanal dünyalar inşa eden bir firma olan Virbela tarafından online olarak düzenleniyor.

Dünyada birçok şeyi durduran ve alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisi nedeniyle birçok çift, düğüne gelemeyen konuklarının da orada olmasını sağlamak için Zoom gibi teknolojileri kullanıyordu. Traci ve Dave çifti, metaverse deneyim ile bu işi bir adım daha ileri götürüyor.

Çift, düğünü sanal ortama taşıyan Virbela şirketinin sahibi olduğu bir emlak ofisinde çalışıyor. Yani metaverse kavramı bu kadar popüler olmadan önce de bu dünyanın içerisinde bulunuyordu. Hatta daha önceden kendi avatarlarını oluşturdukları için bir zorluğu bulunmuyordu.

Düğünlerine gelemeyecek olan akraba ve dostları bulunduğu için buna bir çözüm arayan çift, patronlarının tavsiyesiyle töreni metaverse’de paylaşmaya karar veriyor. Başlangıçta sanal olarak düğüne katılanların kısa bir süre kaldıktan sonra ayrılacakları varsayılıyordu. Ancak durum bu şekilde olmuyor. Hem sanal olarak hem de gerçekte katılanlar neredeyse düğünün sonuna kadar kalıyor.

Traci ve Dave çifti, metaverse’deki nikah törenlerini basit tutarak gerçek hayattakiyle aynı olmasını istiyordu. Ancak onlardan sonra yapılan başka düğünlerde çiftler daha yaratıcı olmaya başlıyor.

Hindistan’da bir çift, 6 Şubat tarihinde ülkelerinin sanal gerçeklikteki ilk düğününü gerçekleştiriyor. Çift, Harry Potter teması kullanarak daha yaratıcı etkinlikte bulunuyor. Hindistan’daki çiftin de asıl amacı, gerçek hayattaki düğünlerine katılamayacak olanların da bir şekilde düğünde olmasını sağlamak oluyor. Ama işi bir adım daha ileri götürüyorlar ve gelinin merhum babasının da bir avatarını yapıyorlar. Ayrıca bu çift de diğerleri gibi gerçek hayatta bir nikah töreni daha düzenliyor. Çünkü metaverse’de yapılan nikahların gerçek hayatta yasal bir geçerliliği bulunmuyor.

metaverse evlilik mumkun mu teknosa

Metaverse’de Evlilik Yasal mı?

Metaverse evlilik haberleri geldikçe bunun yasal geçerliliğinin olup olmadığı merak konusu oluyor. Amerika Birleşik Devletleri resmi makamlarından yapılan açıklamalarda sadece metaverse içerisinde yapılan bir evliliğin yasal olmayacağı bildiriliyor. Metaverse’de ilk nikah törenini yapan Traci ve Dave çifti, aynı zamanda resmi nikah işlemlerini de yaptıkları için gerçek dünyada zaten evli olarak sayılıyor. Metaverse’de yapılan düğün sadece dünyanın her yerinden insanların ve düğüne gelemeyen akraba ve arkadaşların da katılmalarına izin veriyor.

Evlilik yasaları her ülkeye ve topluma göre değişkenlik gösteriyor. Metaverse dünyasının nasıl olacağı ve oradaki yaşamın nasıl düzenleneceği henüz belirsizliğini koruyor. Bu evrende yaşam netleştikten sonra belirli kurallar ve yasaların olması da bekleniyor. Bunların ardından metaverse’de evliliğin de yasallaşması mümkün olacak diye düşünülüyor. Bunun dışında metaverse’de evlilik ve ikili ilişkilerde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Burada düğünler ve nikahlar yapılabiliyor. Bu evrende bir yasa olmadığı için metaverse içerisindeki evliliğin de geçerliliği tartışma konusu olabiliyor.

Yukarıda metaverse evlilik hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de yeni teknolojileri yakından takip eden biri iseniz tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kac btu klima almalisiniz teknosa
Devamını Oku

Kaç BTU Klima Almalısınız?

Yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirmek ve sıcaklığını istediğimiz seviyede tutabilmek için klimalar en büyük yardımcımız oluyor. Sadece…