Evlenme hazırlığı içerisinde olan çiftlerin hem kendi aralarında hem de arkadaşlarıyla en çok konuştuğu konuların başında alınacaklar listesi yer alıyor. Evlilik hazırlığında her şeyi planlı yapmak işlerin daha keyifli yürümesini sağlıyor. Alınacaklar listesi hazırlamak da yeni evinizin ihtiyaçlarını tamamlama açısından oldukça önemli bir yerde duruyor. Evinize alacağınız eşyalar arasında bulunan elektrikli ev aletleri özellikle hayatınızı kolaylaştırıyor ve daha konforlu bir hayat yaşamanızı sağlıyor. Elektrikli ev aletlerini seçerken hayatınızdaki tüm detayları düşünerek bir liste hazırlamak oldukça faydalı oluyor. Çünkü düğün tarihiniz yaklaştığında oluşacak stresle bazı önemli şeyleri unutabiliyorsunuz. Bu yazımızda elektrikli ev aletleri tavsiyeleri vereceğiz.

Kettle – Su Isıtıcı

Mutfakta en çok zaman kazandıran elektrikli ev aletlerinin başında kettle geliyor. Mutfakta sıcak su ihtiyacımız olduğu her anda ilk başvurduğumuz cihaz kettle oluyor. Çünkü elektrikli su ısıtıcılar suyu çok daha hızlı ısıtıyor. Yemeklerinizde ya da çay demlerken hazır kullanacağınız sıcak suyunuz elinizin altında oluyor.

Tost Makinesi

Özellikle çalışan çiftler, sabah kahvaltılarında daha pratik şeyler yapmayı tercih ediyor. Pratik kahvaltı denince ilk akla gelen tost oluyor. Çünkü hem kolay hazırlanır hem de lezzetli olması tostları kahvaltının vazgeçilmez yiyeceği haline getiriyor.

Sabahları hem kendinize hem de eşinize lezzetli tostlar hazırlamak için tost makinesini alınacaklar listesinin ilk sıralarına eklemeniz gerekiyor. Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte son yıllarda üretilen tost makineleri çok amaçlı olarak kullanılabiliyor. Sadece tost hazırlamak için değil aynı zamanda ızgara olarak ya da mini bir fırın olarak da kullanabiliyorsunuz. Yani akşam yemekleri için yine tost makinesinde harikalar yaratabiliyorsunuz.

Bu nedenle yeni evinize alacağınız tost makinesini seçerken çok fonksiyonlu modeller arasından seçim yapmanız oldukça faydalı oluyor.

Meyve Sıkacağı

Günümüzde evli çiftler sağlıklı beslenmeye özellikle dikkat ediyor. Sağlıklı beslenmenin parçalarından biri de taze sıkılmış meyve suları oluyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sabahları sıkacağınız bir bardak meyve suyu, eşinizle birlikte güne zinde başlamanızı sağlarken sizi hastalıklardan da koruyor.

Evinize alacağınız meyve sıkacağına karar verirken pratik kullanıma sahip modeller arasından tercih etmeniz iyi oluyor. Çünkü özellikle yoğun iş günlerinde kahvaltı yapmak için bile zor zaman ayırabilirken meyve suyu ile uğraşmak istemeyebiliyorsunuz. Bu nedenle otomatik bir meyve sıkacağı ile siz güne hazırlanırken meyve suyunuz da sizin için hazırlanabiliyor.

Kahve Makinesi

Sabahları kendinize gelmek ve güne enerjik başlamak için içeceğiniz bir fincan kahve sizi bambaşka hale getirebiliyor. Aynı zamanda akşamları eşinizle birlikte sohbet ederken ya da arkadaşlarınızı ağırlarken keyifli zaman geçirmek için ilk önce kahveye sarılıyoruz. Günümüzün en iyi eşlikçilerinden olan kahveyi hazırlamak için yeni evinize alacağınız eşyalar arasında mutlaka kahve makinesi de yer alıyor.

Gün içerisinde çoğunlukla tükettiğimiz kahveler filtre kahve ve Türk kahvesi oluyor. Eğer gerçek bir kahve tutkunuysanız evlenirken evinize alacağınız elektrikli aletlerin başında hem bir filtre kahve makinesi hem de Türk kahvesi makinesi geliyor. İki kahve de hazırlanış bakımından farklı olduğu için aynı makinede yapamıyorsunuz.

Filtre kahve makinesi seçerken daha çok otomatik ve zaman ayarlı olan modeller arasından bir tercih yapmanız size oldukça fazla zaman kazandırıyor. Zaman ayarını istediğiniz saate ayarlayarak sabah mis gibi kahve kokusuyla uyanabiliyor ya da akşam işten eve geldiğinizde kahveniz hazır olabiliyor. Bunu kendi hayat temponuza göre ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca eşiniz eve sizden önce geliyorsa onun geliş saatine göre ayarlayıp hoş sürprizler yapma imkanınız oluyor.

Eskiden cezvede yapılan Türk kahvesinin tadı başka bir yerde bulunmuyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte Türk kahvesi makineleri de cezvede yapılandan farklı olmuyor. Ayrıca bol köpüklü yapması da kahve içimini mükemmel hale getiriyor. Daha kolay ve hızlı Türk kahvesi hazırlamak için Türk kahvesi makinesini de alınacaklar listesinde bulundurabiliyorsunuz.

Elektrikli Robot Süpürge

Elektrikli ev aletleri tavsiyeleri içerisinde robot süpürge, belki de işinizi en fazla rahatlatan oluyor. Günlük ev işleri en çok zamanımızı alan şeyler arasında bulunuyor. Teknolojik gelişmeler ise daha çok bize zaman kazandırmak için yapılıyor.

Ev temizliği hem zamanımızı fazlasıyla alan hem de yorulmamıza neden olan ev işlerinin başında geliyor. Yıllar boyunca elektrikli süpürge teknolojisi gelişmeye devam ediyor ve daha pratik temizlik için farklı alternatifler sunuyordu. Ancak birkaç yıl önce hayatımıza giren akıllı robot süpürgeler sayesinde bu sorundan büyük ölçüde kurtuluyoruz. Robot süpürgeler haritalama özelliği ile evimizin şemasını çıkartıp daha sonra istediğimiz şekilde temizliğe başlayabiliyor. Şarjı bitmek üzereyken şarj ünitesine kendisi gidip doldurduktan sonra tekrar temizliğe kaldığı yerden devam edebiliyor. Bunun gibi birçok özellik ile hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Yeni evleniyorsanız ve ev temizliği ile çok fazla zaman kaybetmek istemiyorsanız akıllı robot süpürgeyi de alınacak listesine ekleyebiliyorsunuz. Robot süpürge seçimi yaparken özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Piyasada çok fazla süpürge modeli bulunuyor. Ancak bazıları temizlik anlamında oldukça zayıf kalabilirken bazıları ise haritalama özelliği olmadığı için verimli çalışamıyor. Bu nedenle hayatınızı asıl kolaylaştıracak olan akıllı özellikleri ve temizlik gücüne dikkat ederek seçim yapmanız sizin için daha faydalı sonuç veriyor.

evlenme doneminde elektrikli ev aletleri tavsiyesi teknosa

Beyaz Eşya

Yeni evlenecek çiftler için beyaz eşyalar önemli bir yere sahip oluyor. Genellikle düğün paketi olarak sunulan beyaz eşyaların arasında buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyon bulunuyor. Daha kapsamlı paketlerde bunların arasında fırın ve ocak da eklenebiliyor.

Evinizin temel beyaz eşyaları olan bu elektrikli aletler birçok konuda en büyük yardımcınız oluyor. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi en çok zamanınızı alan ve yorucu olan ev işlerinizi yaparak sizi bunlardan uzak tutuyor. Bu nedenle evinize alacağınız çamaşır ve bulaşık makinesi seçimine özen göstermeniz gerekiyor. Günümüzde akıllı makinelerin üretimi gittikçe yaygınlaşıyor. Bu sayede cihazları hem uzaktan kontrol etme imkanına kavuşuyoruz hem de kullanırken daha verimli çalışmasını sağlıyoruz.

Çamaşır ve bulaşık makinesi tercihi yaparken enerji tasarruflu olması ve sahip olduğu teknolojiler kadar kapasitesi de önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Evde eşinizle birlikte olacağınız için çok büyük kapasiteli makinelere başlangıçta ihtiyacınız olmuyor. Bu nedenle daha küçük makineler arasından seçim yapmak bütçeniz açısından da olumlu bir yönlendirme oluyor.

Yiyeceklerinizi saklamak ve uzun süre kullanabilmek için ihtiyacınız olan buzdolabı seçiminde diğer beyaz eşyalarla aynı mantığı kullanmayabiliyorsunuz. Derin dondurucu bölümü olan buzdolapları kışlık ve yazlık yiyecekleri saklamanıza yardımcı oluyor. Her ne kadar iki kişi fazla yiyecek tüketmiyor bile olsanız, geniş kapasiteli derin dondurucu ilerleyen zamanlarda çok işinize yarıyor. Bu nedenle buzdolabı seçimi yaparken öncelikle yine sahip olduğu teknolojiye ve enerji tasarruflu olup olmamasına bakıyorsunuz. Özellikleri ihtiyacınızı karşılayacak düzeydeyse kapasitesinin yeterli olup olmayacağına karar verebiliyorsunuz. Beyaz eşyalar arasında eğlenceli vakit geçirmek için en çok ihtiyaç duyacağınız cihaz televizyon oluyor. Televizyon seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birden fazla durum bulunuyor. Bunlardan evinize göre televizyon seçimi yapmak diğerlerine göre daha önemli görülebiliyor. Çünkü televizyonu almadan önce nereye koyacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Sonrasında oraya en uygun büyüklükteki televizyonlar arasından karar vermek daha sonrasında sorun yaşamanızdan daha iyi oluyor. Televizyonun boyutuna karar verdikten sonra diğer özelliklerini kendinize uygun olacak şekilde seçebiliyorsunuz.

Yukarıda evlenme döneminde elektrikli ev aletleri tavsiyeleri verdik.

Siz de evinizin en iyi elektrikli ev aletlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
michelin yildiz nedir teknosa
Devamını Oku

Michelin Yıldızı Nedir?

Michelin yıldızı, mutfakta mükemmelliğin nihai ayırt edici özelliği olarak öne çıkıyor. Michelin yıldızları, yüksek standartlı olduğu düşünülen restoranlara…