Tarihe bakıldığında insanlar her zaman dış görünüşlerine önem vermiş ve diğer insanlar tarafından da dış görünüşlerine göre yargılanmış olarak görünüyor. Sosyal hayatın getirmiş olduğu dış görünüşün önemi son yıllarda giderek artıyor. Artık sadece kadınlar değil, erkekler de bakımlarına özen gösteriyor. Erkeklerin özen gösterdiği dış görünüşlerinin başında saç ve sakalları geliyor. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak, parlak sakalların olması bakım konusunda herkesin ilk amacı olarak yer alıyor. Bunun için haftada birkaç gün emek harcanması ve sabırlı olunması gerekiyor. Herkesin saç ve sakal derisinde farklılıklar bulunuyor. Bu nedenle bakım yaparken de ona uygun bir yöntem kullanılması gerekiyor. Yağlı ciltler için kullandığınız yöntem ve ürünleri kuru ciltlerde kullanmanız tam tersi tepki gösterebiliyor. Bu nedenle cildinizi tanıyarak hareket ettiğinizde amacınıza daha kolay ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda erkekler için saç ve sakal bakımı tavsiyeleri vereceğiz.

İşte erkekler için saç ve sakal bakımı tavsiyeleri:

Saç Derisini Mutlaka Temiz Tutmalısınız

Saçlarınızın sağlıklı olması ve bunu koruyabilmesi için saç derisinin önemi daha fazla oluyor. Saç derisi düzenli olarak temizlenmediğinde cildin dengesinde bazı bozulmalar meydana geliyor. Bunun sonucunda daha fazla bakteri oluşmaya başlıyor ve folikülleri olumsuz olarak etkiliyor.

Saç derinizi temiz tutmaya çalışırken aşırı yıkamanın da zararı dokunuyor. Çünkü saç derinizde bulunan koruyucu yağlar, çok fazla yıkandığında tutunamıyor ve saçlarınızı koruyucu etkisi kalmıyor. Bu nedenle uzmanların önerisi saçlarınızı haftada iki ya da en fazla üç kez yıkamanız yönünde oluyor.

Kısa Saçlarınız Varsa Nasıl Bakım Yapmalısınız?

Saçlarınız düz, kıvırcık ya da dalgalı da olsa kısa saç modelini tercih ediyorsanız yine de bakım yapmanız gerekiyor. İhtiyaç duyduğu besinleri vermek saçlarınızın parlak ve canlı gözükmesini sağlıyor ve her zaman etkileyici olabiliyorsunuz. Bu nedenle kullandığınız şampuanın içerdiği vitamin ve minerallere dikkat ederek seçiminizi yapabilirsiniz. Her ne kadar kısa saçlarda çok kullanılmasa da haftada bir kez saç kremiyle uçlarına bakım yapmak her zaman faydalı oluyor. Ancak saçlarınız çok kısaysa bunu kullanmanıza gerek bulunmayabilir.

Saç bakımının önemli noktalarından biri de kesimi oluyor. Saçlarınızı kısa kullanıyorsanız üç haftada bir kestirmeniz tavsiye edilir. Bu süre, bakımlı ve şık görünmesi için en ideal süre olarak görülüyor. Aynı zamanda yeni bir saç modeli yapmak istiyorsanız da bunun için güzel bir zamanlama oluyor.

erkekler icin sac ve sakal bakim tavsiyeleri teknosa

Uzun Saçlarınız Varsa Nasıl Bakım Yapmalısınız?

Uzun saçlarınız varsa bakım konusuna biraz daha önem vermeniz gerekiyor. Bu konuda yapılan en büyük hataların başında çok uzun süreler kuaföre gitmemek geliyor. Her ne kadar kısa saçlılar kadar sık gitmeniz gerekmese de en geç 12 haftada bir saçlarınızı düzelttirmeniz bakımlı görünmesine yardımcı oluyor. Bu sayede saçlarınızda kırıklar varsa onlar temizlenmiş oluyor, aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.

Uzun saçlarınıza şekil verirken jöle gibi saçlarınızı katılaştıran ürünlerden uzak durmanız gerekiyor. Bunun yerine saçlarınızı şekillendirirken yumuşak kalmasını sağlayan şekillendiriciler kullanabiliyorsunuz. Saçınızda bu tarz ürünler kullandığınızda hem şeklini uzun süre korumuş oluyor hem de daha canlı ve parlak görünüyor.

Bunların yanı sıra, saçlarınızı şekillendirmek için fön makinesi ya da saç düzleştirici gibi cihazları kullanmamanız tavsiye ediliyor. Çünkü yüksek ısı saçınıza çok fazla zarar veriyor. Saçınızı sürekli yüksek ısıya maruz bıraktığınızda bir süre sonra canlılığın yok olmasına neden olabilirsiniz. Hatta saçlarınızı kaybetmenize bile yol açabiliyor. Bu nedenle saçlarınızı normal bir şekilde kurumasını beklemek en faydalısı oluyor.

Sakal Bakımı Önerileri

Değişen zamanla birlikte görünüş trendlerinde de değişiklik yaşanıyor. Günümüzde erkeklerin çoğunluğu sakallarını uzatmayı tercih ediyor. Ancak bu noktada bir kısmı sakalların da ayrı bir bakımı ihtiyacı olduğunu atlayabiliyor. Eğer sakallarınızı belli bir tarzda uzatmak istiyorsanız bakımına da ayrıca önem vermeniz gerekiyor.

Sakal Bırakmak Öncelikle Sabır İster

Gerçekten sakallarınızı belli bir tarzda uzatmak istiyorsanız öncelikle büyümesi için bir fırsat vererek başlıyorsunuz. İlk 4 ya da 6 hafta boyunca hiç sakallarınıza dokunmadan uzamasını bekliyorsunuz. Sakalların her bir teli genellikle eşit uzamıyor. Bazı teller daha çabuk uzarken bazıları kısa kalabiliyor. Bu da sakallarınıza şekil vermeyi ilk başta zorlaştırıyor.

Eğer sakalınıza nasıl bir şekil vereceğinizi belirlediyseniz öncelikle hepsinin bir süre uzamasını bekliyorsunuz. İstediğiniz boyuttan biraz daha fazla uzadıktan sonra şekil verme işlemine geçebiliyorsunuz. Yüz şeklinize uyumlu bir modeli seçeceğiniz için ilk başta fazla uzaması size avantaj sağlıyor.

Ne Zaman Düzelteceğiniz ve Nasıl Temiz Tutacağınızı Bilmelisiniz

Sakalların düzeltilmesi bakımlı görünmesi için ilk şartlardan biri oluyor. Sakallarınıza bir kez şekil verdikten sonra düzenli olarak düzeltmeniz gerekiyor. Bunun için her zaman kuaföre gitmenize gerek bulunmuyor. Kaliteli bir sakal düzleştirici aldığınızda kendiniz de evde halledebiliyorsunuz. Herkesin sakallarının uzama hızı birbirinden farklı olduğu için bunun periyodunu kendiniz belirliyorsunuz.

Sakallarınızı ilk uzattığınız zamanlarda temiz tutmak daha önemli. Çünkü ilk zamanlarda sakal cildinizde kaşıntıya neden oluyor. Sık sık yıkamazsanız ve temiz tutmazsanız bu kaşıntının şiddeti daha fazla artıyor. Bu nedenle sakalınızı haftada birkaç kez özellikle kepek şampuanıyla yıkamak oldukça faydalı oluyor.

Sakal Yağı Kullanın

Sakallarınızın bakımlı olmasının yanı sıra sağlıklı olmasını da sağlamak istiyorsanız mutlaka sakal yağı kullanmanız gerekiyor. Piyasada çok fazla sakal yağı çeşidi bulunuyor. Bunlardan bazıları çok ağırken bazıları da çok hafif olabiliyor. Kendi sakalınıza hangi yağın iyi geldiğini bulmak için bir uzman görüşü alabiliyor ya da farklı çeşitleri deneyerek bulabiliyorsunuz.

Siz de daha iyi bir görünüm sağlamak amaçlı size gerekli saç sakal bakım ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi bebek arabası tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Bebek Arabası Tavsiyeleri

Bebeğiniz için yaptığınız tüm alışverişlerin en iyisi olmasını isterken bütçenize de uygun seçeneklere göz atıyor olabilirsiniz. Birçok farklı…
termos nedir termoslarin ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Farklı Termosların Özellikleri Neler?

Termoslar içerisine konulan sıcak veya soğuk sıvıları uzun süre boyunca herhangi bir sıcaklık değişimine uğramadan, sağlıklı şekilde koruyabilen,…
Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılmalı?
Devamını Oku

Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Her mutfağın olmazsa olmaz parçalarından biri olan aspiratörler, pişirme işlemi sırasında yemek kokularının ortamdan uzaklaşmasını sağlar. Fakat mutfakların…
Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?
Devamını Oku

Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?

Besinlerinizin tazeliğini koruyarak, sağlıklı bir şekilde uzun süre saklamak için en çok önerilen yollardan biri kuşkusuz derin donduruculardır.…