Philips 2019 yılından itibaren The One isimli bir televizyon serisi sunuyor. The One serisi, mümkün olduğunca çok sayıda premium özelliği aynı anda sunuyor. Orta segmenti hedefleyen bir ürün olduğu için hepsini uygun fiyatlı olacak şekilde bir araya getiriyor. Bu seride Ambilight aydınlatma sistemi, HDR 10+ ekran desteği, Android akıllı TV ve görüntüleri ekstra ayrıntılı ve renkli hale getiren P5 işlemci bir arada bulunuyor. Bu yazımızda Philips The One Serisi televizyonlar nelere sahip olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Tasarım

Philips The One Serisi televizyonlar, kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Özellikle televizyon standının ortasında olması, televizyonu istediğiniz gibi ayarlamanızı kolaylaştırıyor. Her iki tarafa 15 derecelik açıyla dönebildiği için daha rahat televizyon izleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda küçük bir televizyon üniteniz varsa üzerine yerleştirirken de size avantaj sağlıyor.

Philips The One Serisi televizyonlarda 4 HDMI girişi bulunuyor. Bunlardan biri daha kolay erişilebilmesi için yan tarafında diğer üçü arka tarafta yer alıyor. Ayrıca uydu ve anten bağlantıları, dijital optik çıkış ve kulaklık çıkışı da bulunuyor. İçerisinde yerleşik olarak bulunan Wi-Fi bağlantısının yanı sıra Blutooth 5.0 ve kablolu internet bağlantısı için de ethernet noktasıyla birlikte geliyor.

Ambilight teknolojisi, Philips The One serisinde gerçek bir keyif haline geliyor. Bu özellik sadece mükemmel bir izleme deneyimi sunmuyor aynı zamanda yan aydınlatmalar sayesinde karanlık bir odada televizyon izlerken göz yorgunluğunuzu azaltıyor. Böylece son zamanların popüler etkinliği olan film maratonu yapmak istediğinizde tüm gece yorulmadan film izleyebiliyorsunuz.

philips the one serisi televizyonlar nelere sahip teknosa

Görüntü Kalitesi

Philips The One Serisi, orta segment televizyonlar arasında yer alıyor. Sınıfının en iyi görüntü kalitesini sunuyor olsa da OLED gibi ekran kalitesine sahip televizyonlara ulaşamıyor. Odak noktası daha çok televizyon izlemek isteyenlerin geneline hitap ederek keyif alınacak bir görüntü sunmak oluyor. Bu da mümkün olduğunca keskin hatlar, keskin renkler ve iyi bir kontrast ile yaratılıyor.

Bunların hepsi, Philips’in harika bir televizyon görüntüsü oluşturduğuna inandığı beş alana odaklanan P5 işlemci ile mümkün oluyor: Kaynak mükemmelliği, netlik, renk, kontrast ve hareket.

Philips The One Serisi’nde hem HDR10+ hem de Dolby Vision görüntü teknolojisi bulunuyor. HDR10+ teknolojisini, normal televizyon yayınları bu kalitede verilmediği için test edemiyor, bunun vereceği keyfi alamıyorsunuz. Son dönemde geliştirilen ekran teknolojisini en iyi dijital platformda üretilen film ve diziler takip edebiliyor. Yüksek bütçeli ve popüler Netflix yapımlarının bazılarını 4K HDR görüntü kalitesiyle çekildiği için diğerleriyle aradaki farkı hemen anlayabiliyorsunuz. Eğer izlediğiniz yayın Dolby Vision içeriği ise televizyon HDR’a özel görüntü ayarlarını otomatik olarak hemen değiştiriyor.

Philips The One Serisi’nde televizyon izlemek gerçekten keyif veriyor. Renklerinin zenginliği, ayrıntıların harika verilmesi ve kenar noktaların netliği oldukça iyi tasarlanmış görünüyor. Derin siyahlardaki HDR vurguları ile kontrast da izleyen kişiyi hemen etkiliyor.

Bununla birlikte, bir resmin en karanlık ve en parlak anlarında bir miktar ayrıntı kaybı oluyor. Televizyonu eksen dışı izlediğinizde siyahların derinliğini ve renklerin doygunluğunu kaybettiğini görüyorsunuz. Bu nedenle televizyonu doğrudan karşıdan izlemek gerekiyor. Döner ayak üzerinde olması televizyonu kendinize göre ayarlamanızı sağlıyor ancak farklı açılardan izleyen kalabalık bir ortamda bulunuyorsanız kenarlardan izleyenler için görüntü kalitesi pek de güzel görünmüyor.

Ses ve Oyun Performansı

Son dönemde yapılan geliştirmelerden sonra artık televizyonlarımızı oyun oynamak için de kullanabiliyoruz. Bu nedenle televizyonların özelliklerini incelerken görüntü kalitesinin yanında ses ve oyun performansına da dikkat ediyoruz.

Philips The One Serisi’nde yerleşik olarak Dolby Atmos ses desteği bulunuyor. Atmos desteği özellikle filmlerin müzikleri için geniş alan yaratabiliyor ancak bunu görebilmek için bir Atmos ses çubuğunuzun da olması gerekiyor. Televizyonun kendi yerleşik hoparlör sisteminden çok iyi bir performans alamıyorsunuz. Bu nedenle yanında bir ses çubuğu ile birlikte televizyona sahip olduğunuzda aldığınız ses kalitesi oldukça tatmin edici oluyor.

Ayrıca oyuncular için de HDMI1 ve HDMI2 bağlantı noktalarında VRR desteği bulunuyor. Oyun konsolunuzun HDMI girişine geçtiğinizde televizyon otomatik olarak düşük gecikmeli oyun ayarına geçiyor. Bunun için sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmaması bir avantaj yaratıyor. Ancak giriş gecikmesi yaklaşık 21 ms’de geliyor ve bu durum ciddi oyuncular için pek uygun görünmüyor. Sadece eğlence amaçlı sıradan bir oyuncuysanız çok büyük bir problem yaratmadığı söylenebiliyor.

Akıllı TV

Philips The One Serisi, kullanıcı arayüzü olarak Android TV 10’u kullanıyor. Arayüz oldukça temiz ve gezinmek için kolaylık sağlıyor. Geliştirilmiş tasarımıyla eski Android televizyonlardan çok daha hızlı ve pürüzsüz bir akıllı televizyon deneyimi sunuyor.

Ayrıca Netflix veya Amazon Prime Video gibi içerik uygulamalarını listenizin üst sıralarına alabiliyor ve her uygulama için altında kanallar olacak şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Böylece izlemek istediğiniz içerikleri ana ekrandan seçip daha hızlı ulaşabiliyorsunuz.

Philips The One Serisi, Google Asistan sesli yardım özelliğini de sunuyor. Televizyon ayarlarınızı yapmak, kanallar arasında gezinmek, içerik aramak ve yüklemek için bu özelliği kullanabiliyorsunuz. Tüm uygulamalar Google Asistan uyumlu olmadığı için hepsini çalıştıramayabiliyorsunuz. Ancak örneğin Netflix buna uyumlu olduğu için yalnızca sesinizi kullanarak Netflix’ten içerik izleyebiliyorsunuz.

Philips The One Serisi Alınır mı?

Eğer ortalama özelliklere sahip ve uygun bütçeli bir televizyon arıyorsanız Philips The One Serisi alabileceğiniz en iyi televizyonlar arasında yer alıyor. Bu televizyonlar yalnızca performansıyla değil, teknik özellikleriyle de ihtiyacınızı tam olarak karşılıyor.

Yukarıda Philips The One Serisi televizyonlar nelere sahip olduğunu anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi Philips televizyonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Wİ-Fİ Güçlendirici Nasıl Kurulur?
Devamını Oku

Wİ-Fİ Güçlendirici Nasıl Kurulur?

İnternet sağlayıcı olan modem, evin her noktasına güçlü internet sinyali iletemeyebilir. Bunun için Wi-Fi güçlendiriciler özel olarak geliştirilmiştir…
microsoft 365 nedir teknosa
Devamını Oku

Microsoft 365 Nedir?

Özellikle iş hayatında en çok kullanılan uygulamaların başında Microsoft Office uygulamaları geliyor. Metin yazıları ve resmi yazılar için…
vdsl modem nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

VDSL Modemler Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde internet bağlantısı artık temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Sadece mobil internet değil, evlerimizde de güvenilir ve hızlı…