Bir televizyonda en iyi izleme deneyimini elde edebilmek için ekran görüntüsünden ses teknolojisine kadar bir dizi gelişmiş teknolojik özelliklere ihtiyaç duyuluyor. Çözünürlükten yenileme hızlarına, kontrast düzeylerinden arka ışık kontrolüne kadar tüm eklenen bu özellikler daha yüksek kaliteli görüntüler oluşturmak için yapılıyor. 2021 yılının televizyon teknolojisinde heyecan verici en son gelişmesi Neo QLED’in piyasaya sürülmesi oluyor. Neo QLED, arkadan aydınlatmalı televizyonlarda nefes kesen görüntü kalitesi sunan en son teknoloji olan mini QLED teknolojisinin Samsung versiyonu olarak geçiyor. Önceki QLED modellerinde arka ışık olarak yüzlerce küçük ışık kullanılıyordu. Neo QLED teknolojisinde bunun yerine on binlerce küçük LED ışıklar bulunuyor. Bu sayede çok daha hassas görüntüler sunuyor ve arkadan aydınlatmalı televizyonların bazı efektlerde yaşadığı sorunları da büyük ölçüde azaltabiliyor. Neo QLED televizyonlar inanılmaz hassas görüntüler sunabilse de, ayrı ayrı kontrol edilebilen piksellere sahip OLED ekranlar kadar keskin bir görüntü sunamıyor. Ancak OLED performansına çok yakın bir görüntü kalitesi sunarken OLED ekranlarda ortaya çıkan yanma ve zaman içerisinde performans düşüşü Neo QLED ekranlarda yaşanmıyor. Böylece bu ekranlar, televizyon piyasasındaki canlı görüntüler ve uzun ömür arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı oluyor. Size uzun ömürlü ve mükemmel görüntü kalitesine sahip televizyonlar sunuyor.

Neo QLED Görselliği

Neo QLED serisi, hem 4K çözünürlük hem de gerçek 8K çözünürlük için seçenekler sunuyor. 8K ekranlar, olağanüstü ayrıntılar sunmak için 33 milyon piksele sahip olarak tasarlanıyor. Aynı zamanda içerisinde bulunan Neo kuantum işlemci sayesinde en sevdiğiniz filmleri 4K ya da 8K izleme şansına sahip oluyorsunuz. Gelişmiş yapay zeka teknolojisi sayesinde eski filmleri ya da 4K, 8K çekilmemiş filmleri bile aynı görüntü kalitesiyle izleyebiliyorsunuz.

Neo QLED, bir milyar sinematik renk tonuna sahip olduğu için, gerçekçi renklerle inanılmaz bir izleme deneyimi yaşıyorsunuz.

neo qled tv nedir teknosa

Neo QLED Sesi

Bu serideki ses kalitesi, OTS kısaltmasıyla bilinen Nesne İzleme Sesi ve Q-Symphony gibi son derece gelişmiş özellikle sahip olarak sunuluyor. Kusursuz görüntü kalitesi kadar inanılmaz sesiyle de kullanıcılarını etkiliyor. Son dönemin popüler teknolojilerinden OTS de gelişmeye devam ediyor. Bazı modellerinde artık OTS Pro ve OTS Plus ürün yelpazesi kullanılıyor. OTS Pro, ekrandaki hareketi izlemek ve sesi ekrandaki konumundan yansıtmak için televizyon içindeki yerleşik hoparlörleri kullandığından televizyon izleme deneyiminizde bir devrim yaratıyor. Bu teknoloji sayesinde en sevdiğiniz filmleri izlerken tamamen sürükleyici ve gerçekçi hale getiriyor.

Ayrıca bu seride, Space Fit sesi olarak anılan bir başka yapay zeka ses özelliği daha kullanılıyor. Bu özellik ile televizyonunuz odanızla tam bir uyum içerisine giriyor ve sesi bulunduğu alanın içerisinde mükemmel dağıtılacak şekilde ayarlamak için sensörler kullanıyor. Bu sayede odanın neresinde olursanız olun ses mükemmel bir şekilde duymaya devam edebiliyorsunuz.

Neo QLED Televizyonda Oyun Oynamak

Neo QLED serisi, süper akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilmeniz için takılmaları ve görüntü yırtılmalarını en düşük seviyede tutabilmek için Freesync Premium Pro gibi bir özellik sunarak oyuncuları da düşünüyor. Ayrıca ışığı aşırı pozlamadan kaynaklı karanlık görünen alanları ortaya çıkaran Dinamik Siyah Ekolayzer teknolojisi bulunuyor. Bu özellik sayesinde PUBG gibi birinci şahıs nişancı oyunları oynamayı seviyorsanız, bu oyunlarda büyük bir rekabet avantajı sağlıyor. Çünkü oyundaki gölgelerde saklanmış düşmanları açık bir şekilde görebiliyorsunuz. Oyun oynarken, Neo QLED’de bulunan ve size 32:9 ekran oranı sunan ultra geniş oyun modunu açabiliyorsunuz. Bu sayede daha geniş ekran izni sunan oyunlarda daha fazla derinlik ve ayrıntı deneyimi yaşama şansınız oluyor.

Yukarıda Neo QLED nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi televizyonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
transistor nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Transistör Nedir?

Transistörü temel olarak, zayıf bir sinyali düşük dirençli elektrik devresinden yüksek dirençli devreye aktaran yarı iletken bir cihaz…
En İyi 10 Kondisyon Bisikleti
Devamını Oku

En İyi 10 Kondisyon Bisikleti

Evde çıkmadan, hızlı ve kısa sürede yağ yakmanın en etkili yollarından biri kondisyon egzersizleridir. Aynı zamanda kondisyon egzersizleri…
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…
Tripod nedir? tripod ne işe yarar?
Devamını Oku

Tripod Nedir? Tripod Ne İşe Yarar?

Fotoğraf ve video çekimlerinde kameraya destek sağlayan tripod, temel bir fotoğrafçılık aksesuarıdır. Tripod bir fotoğrafçının olmazsa olmaz malzemelerinden…