Robot süpürgeler sayesinde evlerinizde artık çok daha fazla zaman kazanabilmeniz mümkün oluyor. Hayatınızdan kazanacağınız bu süre ile başta aileniz olmak üzere sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilir, işlerinize daha fazla odaklanabilir, hobilerinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Teknoloji ilerledikçe evdeki temizlik de daha kolay yapılabilir hale geldi. Yoğun hayat içerisinde temizlik yapmaya vakit bulamayan herkes, daha az yorulmak üzerine alternatifler aramaya başladı. Robot süpürgeler evinizdeki temizliği çok daha kolay hale getiriyor. Üstelik de fiziksel olarak hiç yorulmuyorsunuz.

Bu süpürgeler sayesinde saatlerce süren ve sonrasında her yerinizi ağrı içerinde yorgun hissettiğiniz temizlik günlerine veda edebilmek mümkün oluyor. Robot süpürgelerin temizlik yaptığı süre biraz uzun olsa da siz yapmadığınız için o çalışırken siz köşenize çekilip kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Peki evinizde size zaman kalmasını sağlayan ve temizlik çilesine son veren robot süpürgeler neler yapabiliyor? İşte bu süpürgelerin evinizde yapabildiği 12 şey…

Robot Süpürgeler Evinizde Neler Yapabiliyor?

1- Siz Evde Olmadan Temizlik Yapabiliyor

Robot süpürge, siz evdeyken temizlik yapabileceği gibi; evde bulunmadığınız anlarda da evinizi temizleyebilir. Programlama seçeneği olan robot süpürgelerin saatini ayarlayarak belli zamanlarda evinizde temizlik yapmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü bu süpürgeler, tamamen kendi kendine yani otonom şekilde çalışma özelliğine sahip bulunuyorlar. Bir defa kurulumu yaptıktan sonra artık robot süpürgeniz kendi kendine istediğiniz zamanda evinizi temizleyecektir. Her ne kadar perdelerinizi ve merdivenlerinizi temizleyemiyor olsa da; diğer düz noktalarda oldukça iyi bir temizlik vaad ediyor.

robot supurgeler modelleri teknosa

2- Köşelere De Ulaşabiliyor

Robot süpürgelerin bazılarının sahip olduğu şekil nedeniyle çok kıyıda köşedeki noktalara ulaşması açısından eksiklikler olabiliyor. Ancak robot süpürgelerin yeni modellerinde evinizin köşeleri de temizleyebilecek özellikler mevcut. Özellikle yan fırçası olan modellerde cihazın girmekte zorlandığı noktalarda da temizlik sağlanabiliyor.

3- Akıllı Telefonla Yönetebilirsiniz

Robot süpürgelerin size zaman kazandıracak özelliklerinden biri de bazı modellerinin akıllı telefon uygulaması ile çalışıyor olması. Akıllı telefon uygulamaları ile entegre olarak çalışabilen robot süpürgeler; uzaktan da kontrol edilmeyi sağlıyor. Bu sayede, evinize gelmeden komutlar verebiliyorsunuz. Evinize geldiğinizde de tertemiz bir ortamda karşılaşabiliyorsunuz.

4- Elektrikli Süpürgenin Girmesinin Zor Olduğu Alanlara Girebiliyor

Robot süpürgelerin size zaman kazandıracak bir diğer farkı da elektrikli süpürge ile giremediğiniz noktalara kolayca girebilmesidir. Örneğin elektrikli süpürge ile evinizi süpürürken uzanmak ve çok yorulmak zorunda olduğunuz koltuk altları, sehpa ve masa altları gibi ulaşılması zor noktalara kolayca ulaşır. Bu nedenle de klasik elektrik süpürgesine göre daha kolay bir temizlik sağlar. Üstelik fazla yorulmamış da olursunuz.

5- Tek Noktadaki Kirlerde De Etkili

Tek bir noktada yoğun bir kirlenme varsa; robot süpürgenin spot temizlik özelliği sayesinde daha iyi bir temizlik sağlayabilirsiniz. Örneğin parkenin üzerinde tek bir noktaya yoğun bir leke geldiğini düşünelim. Robot süpürgenizi bu noktaya getirerek temizle komutunu verdiğinizde sadece o noktaya odaklanacak ve kirlenmiş yüzeyi çok iyi temizleyecektir.

6- Bazı Modellerde Yer Silme Özelliği Bulunuyor

Robot süpürgelerin bazı modellerinde yer silme özelliği de mevcut. Bir bez parçası yardımıyla robot süpürgenize yerleri de ıslak olarak sildirebilirsiniz. Islak paspas özelliği bulunan cihazlar az miktarda sıvı ile temizlik sağlar. Dolayısıyla kuru toz alma dışında yerleri silme gibi özellikleri olan alternatifleri de tercih edebilirsiniz. Paspas özelliği olan cihazların bazılarında özel bezler dahi kullanılabiliyor. Bu bezler sayesinde kirlerin çıkarılması daha da kolaylaşabiliyor.

7- Evinizin Şeklini Öğreniyor

Robot süpürgelerin evinizde size zaman kazandıracak özelliklerinden bir tanesi de haritalama özellikleridir. Gelişen robot süpürge teknolojileri sayesinde çoğu modelde bu özellik bulunuyor. Haritalama özelliği sayesinde robot süpürge evinizi süpürmeye devam ettikçe, evinizin haritasını da çizmeye ve evinizin haritasını öğrenmeye başlar. Bu nedenle robot süpürgeyi her çalıştırdığınızda, daha önceki deneyimlerinden hareket ederek ilgili noktalara kendisi gidebilecektir.

robot supurgeler teknosa

8- Nesneleri Algılıyor

Robot süpürgeler sensörleri sayesinde evinizdeki nesneleri algılıyor ve örneğin halı püskülü gibi noktalardan kolaylıkla geçebiliyor. Sensörleri sayesinde üstüne çıkarak geçemeyeceği bir engelle karşılaşırsa, o nesnenin etrafından dolaşıyor.

9- Şarjının Bittiğini Kendisi Anlıyor

Bu cihazlar aynı zamanda şarjları bitmeye yaklaştığı zaman otomatik olarak algılayarak şarj istasyonuna geri gider. Ortalama olarak 1-2 saate yakın pil ömürleri mevcuttur.

10- Kapasite Önemli

Farklı markalar farklı kapasitede robot süpürgeler sunmaktadır. Robot süpürgenin cihaz kapasitesi arttıkça metrekare olarak evinizde temizleyebileceği alan da artar. Eğer büyük bir eve sahipseniz büyük kapasiteli; küçük bir eve sahipseniz ise küçük kapasiteli bir robot süpürge tercih edebilirsiniz.

11- Kirleri Kendisi Anlıyor

Bu cihazların çoğu yakın mesafelerindeki kirlenmeleri de otomatik algılayarak kendiliğinden harekete geçebilir. Örneğin çocuğunuz ya da kendiniz evde siz istemeden bu cihazın yakınında bir noktada bir saksıyı devirdi ya da zemine bir yemek düşürdü. Akıllı robot süpürgeniz bu kiri otomatik olarak algılayarak hemen harekete geçecek ve temizleyecektir.

12- Almadan Önce Ne Yapmalıyım?

Evinizde size bu kadar zaman kazandıracak ve sizi rahatlatacak bir robot süpürge almadan önce biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Farklı farklı özelliklerine ek olarak incelemeniz gereken ana meseleler; robot süpürgenizin fırça özellikleri, kapasitesi, pil ömrünün ne kadar olduğu gibi hususlar oluyor. Bu modellerden bazıları sadece halıda kullanılabilirken; bazıları sert zeminlerde de kolayca kullanılıyor.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayalarımıza giren robot süpürgeler sayesinde artık evlerinizde daha fazla zaman kazanacak ve daha az yorulacaksınız. Saatler harcadığınız ve sonrasında kendinizi bitkin, yorulmuş hissettiğiniz günleri kazanmış olacaksınız. Temizlikten geriye kalan vakitlerde de sevdiğiniz ne varsa ona odalanabileceksiniz.

Farklı robot süpürgeleri incelemek, özelliklerine bakmak ve karşılaştırmak için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Type C Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Devamını Oku

Type C Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Günümüzde teknoloji hızla ilerlerken, cihazlar arası bağlantılar da bu gelişmelere ayak uyduruyor. USB Type-C kablosu, son yıllarda popülerliğini…
google lens nedir teknosa
Devamını Oku

Google Lens Nedir?

Google Lens, yalnızca kamera objektifinin önündeki nesneyi algılamakla yetinmeyen, o nesneyi tanıyan ve derin makine öğrenme teknolojisi ile…
Pandemi Sonrası E-Ticaretin Durumu
Devamını Oku

Pandemi Sonrası E-Ticaretin Durumu

Pandemi, dünya çapında çok sayıda işletme ve firmanın zorlu bir sürece girmesine neden oldu. Karantina döneminde müşteriler evden…