Günlük hayatın kolaylaştırılması, mutfakta pek çok işin vakit kaybı olmadan hızlı bir şekilde yapılması için birbirinden farklı küçük ev aletleri kullanılır. Tost makinesinden blendera, mini fırından su ısıtıcısına kadar pek çok farklı mutfak aleti günlük hayatın kolaylaşmasını sağlar. Mutfakta pratik ve lezzetli tatların hazırlanmasında önemli bir role sahip olan eşyaların başında yer kaplamayan küçük mutfak aletleri yer alır.

Özellikle mutfak dekorasyonu için kısıtlı alana sahip evlerde küçük mutfak aletleri minimal tasarımlarıyla kullanışlı ürünlerin başında gelir. Ergonomik tasarımlı küçük mutfak aletleriyle mutfakta hem alan açmak hem yemekleri keyifli ve hızlı bir şekilde yapmak mümkün olur. Bu aletlerle pratik şekilde yemeklerinizi hazırlayabilir, kolay ve hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz. Peki kullanışlılık sağlayan mutfağın olmazsa olmazı diyebileceğiniz küçük mutfak aletleri nelerdir? Pratik çözümleriyle dikkat çeken mutfak aletlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Mini Tezgâh Üstü Ocak

Küçük mutfaklarda alan açmak için ergonomik tasarımlı, taşınabilir mini tezgâh üstü ocakları tercih edebilirsiniz. Genellikle tek veya iki gözlü olan bu aletler dörtlü veya beşli set üstü ocaklara göre daha az yer kaplar. Kullanım itibariyle standart ocaklarla aynı özelliklere sahiptir. Kızılötesi ısıtma sistemiyle üretilen modelleri de mevcuttur. Mini tezgâh üstü ocak modelleri portatif olması nedeniyle birçok alanda kolayca kullanılabilir. Ürünleri mutfak haricinde salon, teras, balkon gibi istediğiniz her yere taşıyarak da yemek pişirebilirsiniz.

Blender

Blender, mutfakta sıklıkla kullanılan küçük ev aletlerinden bir diğeridir. Taneli yemeklerin iyi bir şekilde karıştırılmasını ve öğütülmesini sağlar. Ayrıca kek, poğaça gibi hamur işi harçlarının çırpılmasında da görev alır. Sürahili blenderlarla katı meyve sıkacağına gerek kalmaksızın evde doğal meyve suyu hazırlamak mümkündür. Bunun yanı sıra hazneli blenderlarla katı gıdaları kolaylıkla istediğiniz boyutta ufak parçalara ayırabilirsiniz. Blenderlar mutfakta çok yönlü kullanıma uygun pratik küçük ev aletleri olduğu için her mutfakta kendine yer bulmayı başarır. İhtiyacınıza uygun hazneli, sürahili veya başlıklı blender modellerinden birini mutfağınız için tercih edebilir; leziz yemekler hazırlayabilirsiniz.

Tost Makinesi

Çıtır çıtır kahvaltılık veya atıştırmalık hazırlamak isteyenler için tost makinesi mutfağın olmazsa olmazları arasında yer alır. Alt üst ızgaralarla üretilen bu makineler, ocakta yapması vakit alan pek çok atıştırmalığın oldukça kısa sürede lezzetli bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Özellikle geniş ızgaraya sahip tost makinelerinde waffledan böreğe, sandviçten krepe, gözlemeden pan keke birçok farklı kahvaltılık tarifi hazırlamak mümkündür. Tost makinesini kimi zaman mini fırın olarak kullanmak da olasıdır. Bayatlayan ekmeklerinizi tost makinesi ile ısıtabilir, pek çok börek çeşidini pişirebilirsiniz.

Mikser

Mikser, fırında farklı hamur işi çeşitleri hazırlamayı sevenler için hem zamandan tasarruf sağlar hem az eforla harcın çırpılarak karıştırılmasına imkân tanır. Farklı işlemler için mikserin çeşitli başlıkları da bulunur. Farklı başlıklarla mikseri kullanarak istediğiniz hamur işini kendinizi yormadan rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Üstelik mikser oldukça kısa sürede, hızlı bir şekilde hamur harcını çırptığından manuel olarak hazırlanan kek ve poğaçalara göre daha fazla kabaran lezzetli hamur işleri pişirebilirsiniz.

Mini Taşınabilir Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinesi mutfakta en fazla ihtiyaç duyulan ve hayatı kolaylaştıran eşyalardan biridir. Ancak kimi zaman kısıtlı alanlarda mutfak dekorasyonu için geniş hacimli bulaşık makineleri kullanışlı olmayabilir. Mutfakta hem alandan tasarruf etmek hem bulaşık yıkamayı kolaylaştırmak için bulaşık makinesi arıyorsanız ergonomik tasarımlı mini aletleri tercih edebilirsiniz. Mini taşınabilir bulaşık makineleri küçük mutfaklarda alan tasarrufu sağlamak için kullanabilirsiniz. Özel ihtiyaçlar için tasarlanan mini taşınabilir bulaşık makinesi modelleri farklı kullanıcı ihtiyaçları dikkate alınarak üretilir. İhtiyacınıza uygun bir ürün alarak hem bulaşıklara ayırdığınız vakitten hem mutfaktaki fazla alan kaybından tasarruf edebilirsiniz.

Airfryer

Airfryer, yenilikçi özellikleri ile mutfak için oldukça kullanışlı ve fonksiyonel yardımcı mutfak aletleri arasında yer alır. Az yağ ile lezzetli ve faydalı yemekler, kahvaltılıklar hazırlamasına imkân tanır. Farklı pişirme modları ile damak tadınıza uygun lezzetleri airfryer ile oldukça kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Balık, tavuk, köfte, börek gibi pek çok farklı yemek çeşidini airfryer ile kolay bir şekilde hazırlamanız mümkündür.

Airfryerın mutfaktaki en önemli faydalarından biri de ocakta yapılan kızartma işlemlerini sonlandırması olabilir. OCağın üzerinde yapıldığında her yere bulaşan yağlı kızartmalar ve temizlik sorununu airfryer ile ortadan kaldırabilirsiniz. Airfryer sayesinde hem az yağda lezzetli kızartmalar hazırlayabilir hem de kızartma sonrası yorucu ocak temizliğinden kurtulabilirsiniz.

Kettle

Mutfağın demirbaşı olan ufak mutfak aletlerinden biri de kettle veya bir diğer ifadeyle su ısıtıcılardır. Yemek, kahve, çay için gerekli olan sıcak suyu kısa sürede hızlı bir şekilde kaynatır. Ayrıca teknik özelliklerine göre bitki çayı demlemek için kullanılabilen farklı modellerde kettle çeşitleri de piyasada mevcuttur. Su ısıtıcıları hem zamandan tasarruf sağlamak hem günlük hayatı kolaylaştırmak adına mutfağın olmazsa olmazları arasındadır. Özellikle kalabalık ailelerde veya misafir ağırlarken uzun zaman alan çay demleme sürelerini suyu kettle ile kaynatarak kısaltabilirsiniz.

Katı Meyve Sıkacağı

Katı meyve sıkacağı evde doğal suyu hazırlamak isteyenler için ideal, fonksiyonel ve kullanışlı mutfak aletlerinden biridir. Portakal, limon, elma, havuç gibi istediğiniz her besinden sade veya karışık aromalı meyve suyunu istediğiniz ada kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle evde küçük çocukları olan ebeveynler için katı meyve sıkacağının yararı oldukça fazladır. Yetişkinlere göre daha hassas bünyeye sahip olan bebek ve küçük çocukların beslenmesinde işlenmiş gıdalar yerine doğal olarak elde edilen gıdaların tüketilmesi gerekir. Çocuklarınız için katı meyve sıkacağı ile evde hızlı ve pratik bir şekilde doğal meyve suyu hazırlayabilirsiniz.

Mini Fırın

Klasik aygazlar veya mini ankastreler için mutfağınızda yer yoksa mini fırın gibi fonksiyonel ve yüksek performanslı aletleri tercih edebilirsiniz. Mini fırın ile kekten poğaçaya, börekten tatlıya hemen hemen her hamur işi çeşidinin pişirebilirsiniz. Özel ısıtma sistemi sayesinde farklı pişirme modları ve ısı dereceleri ile fırın yemeklerinin bile kısa sürede hazırlanmasını sağlar. Standart fırınlardan farklı olarak sadece daha küçük iç hacmine sahiptir. Kalabalık olmayan aileler için yeterli olan mini fırınlar, mutfakta yeteri kadar alan bulunmayan evler için de oldukça ideal ve ekonomik bir çözümdür.

Pratik Kahve Makinesi

Kahve bazı kişiler için vazgeçilmez içecekler arasında yer alır. Günün herhangi bir saatinde közde, sütlü, filtre kahve gibi farklı tatlarda kahve içmek kahve tutkunları için olmazsa olmaz günlük faaliyetlerden biridir. Eğer siz de sabah ilk uyandığında kahvesiz güne başlayamayan, uykusu açılmayan kişilerden biriyseniz pratik makinelerle istediğiniz her an kendi kahvenizi tercih ettiğiniz aromada hazırlayabilirsiniz. Kahve makineleri farklı modellerde üretildiği için zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Profesyonel kahve makinelerinde espressodan mochaya kadar pek çok farklı lezzeti hazırlamanız mümkündür. Ancak sadece közde veya sütlü Türk kahvesi tercih ediyorsanız daha kolay kullanım sağlayan küçük hazneli kahve makinesi modellerine göz atabilirsiniz.

Mutfak için küçük ev aletlerini ve farklı modelleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri
Devamını Oku

Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri

Kolay kullanıma sahip kapsül kahve makinesi çeşitleri farklı özellikleri sayesinde evlerde sıklıkla tercih edilen elektrikli ürünler arasında yer…
Bebek Yatağı Nasıl Seçilir?
Devamını Oku

Bebek Yatağı Nasıl Seçilir?

Anne baba adayları ve yeni bebek sahibi olan ebeveynler için bebek alışverişi oldukça önemli bir konudur. Bebek alışverişi…