Mutfakta geçirilen zamanı en aza indiren kullanışlı ürünler arasında yer alan bulaşık makineleri, belli aralıklarla temizlenmediğinde sizi hüsrana uğratabilir. Örneğin makinenize akşamdan kalma kirli tabakları, çay lekesi kalmış bardakları ve yemek artıkları üzerine yapışmış çatalları yerleştirdiniz ve çalışması için bulaşık makinenizin düğmesine bastınız. O da ne? Makine cevap vermiyor. Bulaşık makineniz, uzun sureli kullanımdan dolayı ya gideri ya da filtresi tıkanmış halde kurtarılmayı bekliyor olabilir. Bu sebeple sizin için hazırladığımız “Bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır?” konulu yazımızı okuyarak işin detaylarını öğrenebilir ve bu adımları takip ederek bulaşık makinenizi kendi başınıza kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Haydi başlayalım!

Bulaşık Makinesi Gider ve Pervane Temizliği

Bulaşık makineniz bazen su boşaltmakta ya da su almakta zorlanır. Bunu da çalışır durumdayken çıkarttığı olağan dışı seslerden rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu duruma makinenin filtresinden geçen yemek artıklarının gider borusuna birikmesi sebep olur. Bu nedenle makinenin giderinin belli aralıklarla kontrol edilip temizlenmesi cihazın performansı ve ömrü bakımından son derece önemlidir. Bulaşık makinesi gideri nasıl temizlenir? detaylarına gelmeden önce işin kim tarafından yapılacağına karar verilmeli. Eğer temizliği siz yaapcaksanız kolları sıvayın! Öncelikle makinenin arka kapağını tornavida yardımıyla açmanız gerekiyor. Orada gider borusunu göreceksiniz. Boruyu da yerinden söktükten sonra içini muslukta güzelce yıkayın. Bu basit temizlik işleminin ardından gider borusunu makinenize takarak gider temizliğini bitirmenin gururunu yaşayabilirsiniz. Gideri temizlemişken bulaşık makinesi pervane temizliği yapmanızda da yarar var. Pervaneyi de yerinden zahmetsizce çıkarıp musluk altına yıkayarak temizlemeniz mümkün.

Bulaşık Makinesi Filtre Temizliği

Bosch, Electrolux, Grundig, LG veya Samsung bulaşık makinesi olsun her marka ve model için bulaşık makinesi filtre temizliği yapmak cihazın düzgün çalışmasını etkileyen en önemli etkenlerden. Makinenin tabanında bulunan atık filtresini temizlemek içinse makinenin alt sepetini öne çekebilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Tabanda yer alan filtre, çevrilerek kolayca sökülebilir. Ayrıca bulaşık makinesi temizliği sirke karbonat veya Arap sabunu gibi doğal ev gereçleri kullanılarak da pekâlâ gerçekleştirilebilir. Gerek filtre gerekse makinenin genel iç temizliği için faydalanabileceğiniz bu ürünlerle hem sağlığınızı hem de makinenizi korumanız mümkün. Siz de burada yer alan ip uçlarıyla bulaşık makinenizin bakımını ve temizliğini evde kendi kendinize kolaylıkla uygulayabilir, cihazınızın ömrünü ve performansını artırabilirsiniz.

Bulaşık Makinesini Temizlerken Bunlara Dikkat!

Bulaşık makinenizin temizliğini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu hususları göz önünde bulundurduğunuzda cihazınızın bakımını ideal biçimde yapmanız son derece kolay. Öncelikle gerek doğal ürünlerden gerekse bulaşık makinesi temizlemek için özel olarak üretilen temizlik maddelerinden faydalanmanız gerekiyor. Bu sırada makinenizin içinin bulaşıklardan arınmış olması da dikkat etmeniz gereken konulardan. Boş biçimde temizleyeceğiniz makinenizin ayrıca yüksek ısıdaki suyla çalıştırılması gerekiyor. Ayda bir kere yapılması önerilen makine için temizliği kadar dışının temizlenmesi de önemli. Bulaşık makinesinin dışını nemli bir bez yardımıyla basitçe silerek temizlemeniz mümkün. Ayrıca makinenizi günlük rutinde çalıştırırken parlatıcı gözüne parlatıcı ya da elma sirkesi koyarak çalıştırmanız halinde cihazın uzun ömürlü olması ve performansının üst seviyelere çıkması mümkün olacaktır.

Bulaşık makinesi temizliği nasıl olur? konulu yazımıdaki ip uçlarına dikkat ederek siz de evinizde bulaşık makinenizin bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Cihazın giderin, pervanelerini, filtresini gerek kimyasallar gerekse her evde bulunabilen doğal ürünlerle ideal biçimde temizleyerek makinenizi uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ilk tv ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

İlk Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?

Eskiden beri evlerimizde vazgeçemediğimiz beyaz eşyaların başında televizyonlar geliyor. Her akşam ailece vakit geçirdiğimiz, dostlarımızı ağırlarken eğlendiğimiz ya…
sac kurutma makinesi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Saç Kurutma Makinesi Tavsiyeleri

Saçlarınız ister uzun ister kısa olsun, saç kurutma makinesi mutlaka bulunması gereken kişisel bakım ürünlerinden biri oluyor. Evde…
camasir nasil asilir teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Nasıl Asılır?

Çamaşırları asarak kurutmak kulağa basit bir işlem gibi geliyor. Ancak bunun bazı püf noktaları bulunuyor. Çamaşırlar doğru bir…