Saç kurutma makinesi günlük hayatımızda en fazla kullandığımız cihazlardan biri. Bu nedenle saç kurutma makinesinin doğru seçimi de oldukça önemli. Çünkü saç kurutma makineleri saç sağlığımız üzerinde de güçlü bir etkiye sahip. Yanlış ve kalitesiz seçilen makineler, saçınıza büyük zararlar verebiliyor. Saçınızı kısa vadede dökebiliyor, kırabiliyor. Sağlıksız hale getirebiliyor. Uzun vadede ise kalitesiz saç kurutma makineleri daha dönülmez sonuçlar dahi yaratabilir. Örneğin saç dökülmesine yol açabiliyor. Bu nedenle saçınızın sağlığı için iyi bir saç kurutma makinesi seçmeniz oldukça önemli.

Kullandığınız saç kurutma makinesini yenilemeye karar verdiğinizde önünüze gelen farklı alternatifler nedeniyle kafanız karışabilir. Çünkü, çok farklı markaların farklı özelliklere sahip cihazları ulunuyor. Bunlar arasından size en uygun olanı seçmek için; bu makinelerin özelliklerinin ne anlama geldiğini de bilmeniz gerekiyor. Peki sizin için en iyi saç kurutma makinesine nasıl karar vereceksiniz? Saç kurutma makinası seçme aşamasında işinizi kolaylaştıracak ve dikkat etmeniz gereken maddeleri sizin için listeledik.

Saç Kurutma Makinesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey:

1- Watt Gücüne Dikkat Edin

Watt, saç kurutma makinenizin ne kadar güçlü olduğunu ifade eder. Dolayısıyla watt seviyesi ne kadar yüksekse saç kurutma makinenizde o kadar fazla güç verecektir. Watt gücü yüksek cihazlar biraz daha fazla elektrik yakabilir. Ancak saçınızı düşük wattlı saç kurutma makinelerine göre daha hızlı kurutacaktır. Eğer hayatınızda saçınızı kurutmak için fazla zaman ayırmak istemiyorsanız, watt değeri yüksek olan saç kurutma makinelerini seçebilirsiniz.

2- Saç Kurutma Makinesi mi? Fön Makinesi mi?

Güncel hayatta her ikisi, birbiri ile aynı anlamdaymış gibi gözükse de aslında saç kurutma makinesi ve fön makinesi farklı cihazlar. Saç kurutma makineleri sadece saçınızı kurutmayı amaçlıyor. Fön makineleri ise aparatları yardımıyla saçınıza farklı şekiller vermeyi hedefliyor. Saç kurutma makinelerinin ağzı daha geniştir. Gücü fön makinelerine göre daha azdır. Fön makineleri daha dar bir hazneden havayı üflediği için havanın hızını arttırır. Fön makinelerinin gövde yapısı da buna göre şekillenmiştir.

3- Saç Kurutma Makinesinin Ağırlığını Göz Önünde Bulundurun

Saç kurutma makinesinin ağırlığı ilk bakışta önemsiz gibi dursa da uzun vadeli kullanımda önemli hale gelebiliyor. Ağır bir saç kurutma makinesi tercih etmeniz halinde, saç kurutma süreniz uzadığında yorulmaya başlıyorsunuz. Bu nedenle, saç kuruturken fazla yorulmak istemiyorsanız alternetif saç kurutma makinalarından daha hafif olanlarından birini seçebilirsiniz.

4- Farklı Hız ve Sıcaklık Ayarına Sahip Cihazları Değerlendirin

Saç kurutma makinenizde farklı seviyelerde sıcaklık ve hız ayarının olması işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin saçınızı kurutmak için yeterli zamanınız varsa, fazla yüksek ısıları kullanmadan saçınızı kurutabilirsiniz. Çünkü, çok yüksek ısılarda saç kurutulduğunda saçlarda kırılma, yıpranma ve zarar görme gibi durumlar oluşabiliyor. Saçlarınız yanabiliyor. Isı ayarı olan saç kurutma makinelerinde kendinize en uygun ısı ayarını yapabilirsiniz. Hız ayarı ise saç kurutma makinesinin saçınıza üfleme hızını ifade ediyor. Hızlı bir kurutma istiyorsanız bu ayarı en yüksek seviyeye getirerek zamandan kazanabilirsiniz. Ancak çok yüksek ısıların ve çok yüksek üfleme ayarının saçınıza zarar verebileceğini göz önünde bulundurun.

sac kurutma makinesi teknosa

5- Soğuk Üfleme Avantaj Sağlayabilir

Soğuk üfleme özelliği olan saç kurutma makinaları, saçınız büyük oranda kuruduktan sonra bukle yapabilmek için size avantaj sağlar. Diğer taraftan soğuk hava saçıyor biraz daha parlatır.

6- Aparatlar ile Saçınıza Farklı Şekiller Verebilirsiniz

Saç kurutma makineleri en fazla olarak kurutma özelliği ile kullanılıyor. Ancak saç kurutma makinelerinin bazı modellerinde farklı farklı aparatlar sunuluyor. Bu aparatlar yardımıyla saça çok farklı şekiller verilebiliyor.  Saçınızda kıvırcık, dalgalı ve hacimli şekiller yaratabiliyorsunuz.

7- İyon Özelliği Olan Saç Kurutma Makineleri

İyonik saç kurutma makineleri kendi teknolojileri sayesinde üflenen havadaki elektriği nötrleştiriyor. Bunu biraz daha anlaşılır şekilde anlatmak gerekirse, saç kurutma makinelerinden saçınıza üflenen havadan belli miktarda elektrik bulunuyor. Bu elektrik yükü, saçınızın elektriklenmesini ve istemeden kabarık görünmesine neden olabiliyor. Çoğu kişi saçını kuruttuktan sonra elektriklenmiş saçlardan şikayet edebiliyor. İyonlu saç kurutma makineleri de işte bu soruna çözüm yaratıyor. Teknolojisi sayesinde saçınızı hava üflerken elektriği yok ediyor. Bu sayede saçınızı elektriklenmiş ve kabarmış görüntüsünden de kurtarıyor.

8- Seramik, Porselen, Turmalin, Titanyum Saç Kurutma Makineleri de Bulunuyor

Farklı kaplamalara sahip saç kurutma makineleri mevcut. Hepsi de farklı amaçlar için kullanılıyor. Seramik ya da porselen kaplamalı saç kurutma makineleri daha ziyade ince ve kuru saçlar için tercih ediliyor. Titanyum saç kurutma makineleri ise saçınız oldukça uzun ya da kalınsa doğru tercih olabiliyor. Turmalin saç kurutma makineleri ise aynı iyonik saç kurutma makinelerinde olduğu gibi saçınızın elektriklenmemesi için avantaj sağlıyor. Saçlarınız oldukça kalın ve kıvrık ise turmalin saç kurutma makinelerini tercih edebilirsiniz.

9- Filte Kapağı Kaliteli ise Uzun Ömürlü Olur

Filtre kapağı saç kurutma makinenizin dışarıdan hava almasını sağlıyor. Doğru ve kaliteli filtreye sahip saç kurutma makinesi daha uzun ömürlü oluyor.

10- Servis Olan Markalardan Tercih Edebiliriniz

Saç kurutma makinelerinde mümkün olduğunca garanti süresi olan cihazlara yönelmeye çalışın. Garantisi olmayan cihazlardan uzak durun. Garanti süresi kadar teknik servis ağının geniş olması da bir diğer önemli nokta. Bilinmeyen markalardan ve kalitesiz alacağınız saç kurutma makinelerinde bozulma sırasında muhatap bulamayabilirsiniz.

En iyi saç kurutma makinelerini incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
10 en iyi radyo markasi teknosa
Devamını Oku

En İyi 10 Radyo Markası

Dijital çağın gerisinde kalarak tarihin tozlu sayfalarına gömülen radyo ve radyo dinleme kültürü, bazıları için hala büyük bir…
kombi bakim ne zaman yapilmali teknosa
Devamını Oku

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Tüm kazanlar periyodik servis ve bakım gerektirir ve bunun, yıllık olarak profesyonel bir uzman tarafından yapılması önerilir. Bazı…
neuralink nedir teknosa
Devamını Oku

Neuralink Nedir?

Space X ve Tesla’nın yaratıcısı ve kurucusu olan Elon Musk’ın 2016 yılında kurmuş olduğu “Neuralink”, bir nöroteknoloji şirketi…