Sanal dünyada yaratılan her bir hesabın en dikkat çekici yönü profil fotoğrafları oluyor. Bizi sanal ortamdan tanıyan kişilerle ya da daha önceden tanıştığımız insanlarla bu platformlarla iletişime geçtiğimizde, tamamen bizi yansıtan profil fotoğrafları seçmeliyiz. Profil fotoğrafı sosyal medyada bizimle ilgili bilgiyi karşı tarafa veren ilk ve temel görsel. Diğer bir deyişle bizi temsil eden ve kişiliğinize dair bir ön görüş. Peki profil fotoğrafı nasıl çekilmeli? En uygun profil fotoğrafı nasıl olmalı? Bu sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

Profil Fotoğrafı Nedir Ve Nerelerde Kullanılır?

Sosyal medya üzerinde herhangi bir profilde kendiniz ve yaşam tarzınız hakkında ön izlenim ve bilgi vermek için kullanılan fotoğraf türü profil fotoğrafıdır. Her sosyal medya uygulaması için ayrı bir profil fotoğrafı da seçebilirsiniz. Twitter, Facebook, Instagram ve hatta Linkedin için bile o temaya uygun bir profil fotoğrafını alternatifi olabilir. Eğer her sosyal medya platformunda farklı bir kitleye hitap ediyorsanız yazımızda derlediğimiz bilgilerle en uygun profil fotoğrafı seçmeniz oldukça kolay olabilir.

En Uygun Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı?

Sizi temsil eden bir fotoğrafın içerdikleri oldukça önemli. Fotoğraftaki kişiler ya da nesneler, fotoğrafın çekildiği mekan, zaman ve hatta fotoğrafta giydiğiniz kıyafetler bile belirleyici özellikler taşımaktadır. Uygun fotoğrafı seçmek oluşturmak ve karar vermek kendi başına bir süreçtir. Bunun yanında çok sık profil fotoğrafı değiştirmek olumsuz sayılabilecek bir davranış olabilir. Bu yüzden en azından bir süre için aynı kalacak bir profil fotoğrafı seçmek daha iyi olabilir. Bunun için fotoğrafta bulunan detayları daha iyi düşünmeniz gerekli.

profil fotografi cekme teknosa

Profil Fotoğrafı Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fotoğrafta Odak Nokta Siz Olun

Profil fotoğrafı nasıl çekilmeli sorusuna cevap verirken ilk başlık, sizin kendiniz oluyor. Sosyal medyada profil fotoğrafında odak siz olmalısınız. Aile üyelerinizden biri ya da birkaçı, arkadaşlarınız ya da başka insanların olması, sizi hiç tanımayan ve ilk defa sosyal medyada gören kişiler için kafa karıştırıcı olabilir. Karşı tarafın sizi kolayca tanıması gerekli. Bu yüzden sadece sizin odakta olduğunuz profil fotoğraflarını seçmelisiniz.

Çekim Yapacak Fotoğraf Makinesi ve Telefon Seçimi

Seçeceğiniz fotoğrafın kaliteli olması ilk başta o fotoğrafı gören kişiler için ister istemez bir fikir veriyor. Fotoğrafın net ve temiz olması sizin oluşturduğunuz profilin özenilmiş ve dikkat edilmiş olduğunun göstergesi. Eğer fotoğraf çekeceğiniz cihazda portre modu varsa bu özelliği kullanmak bir profil fotoğrafı için mükemmel bir seçim olabilir. Telefondan ve kameradan hariç, belirsiz ve boğuk görünümlü olan fotoğrafları seçmek doğru bir tercih olmayacaktır.

İlgi Çekici Renkler Kullanın

Siyah beyaz fotoğraflar her zaman bir klasik olsa da profil fotoğrafı seçiminde canlı renkler kullanmaktan çekinmemelisiniz. Sizin hakkınızda bir profilde renkli bir profil fotoğrafının olması, o profile bakan insanların dikkatini çeken ilk şey olabilir. Ayrıca diğer insanlardan daha farklı, canlı ve dikkat çekici profil fotoğrafları kullanmak, o insanların zihninde daha güçlü yer edebilir. Arka plan ile sizin renkleriniz zıt renkler olursa daha çok ön plana çıkabilirsiniz.

Hobilerinizi Profil Fotoğrafınızda Yansıtın

Kendiniz hakkında en doğru ve en uygun bilgiyi vermek isterseniz hobilerinizle meşgul olurken çekildiğiniz fotoğrafları profil fotoğrafı olarak seçmek doğru bir karar olabilir. Örneğin bir müzik aleti çalabiliyorsanız o anda çekilmiş bir fotoğraf, profil fotoğrafınız için mükemmel bir seçim olabilir.

Doğal Bir Gülümseyiş Uygun Olacaktır

Kimsenin zihninde somurtan ve negatif enerji veren birinin fotoğrafını görünce iyi bir düşünce oluşmaz. Keyifli bir anda siz gülümserken çekilen bir fotoğraf, profil fotoğrafınız için iyi bir aday olabilir. Doğal halinizle, o anda ve haberiniz olmadan çekilen bir fotoğraf, tam da profil fotoğrafı için güzel bir seçim olabilir. Rahat göründüğünüz ve içinde mutlu olduğunuz kıyafetlerle fotoğraf çekilmek de en doğru olanı. Örneğin günlük hayatta daha çok spor ve rahat kıyafetler tercih ediyorsanız profil fotoğrafınızda size daha zıt ve formal kıyafetlerle olmanız sizin hakkınızda yanlış bir izlenim verebilir.

Selfie Bir Seçim Olmamalı

Bir zamanların en popüler fotoğraf çekim akımı selfie, bugünlerde popülaritesini kaybetmekte. Selfie çekilen fotoğraflar, profil fotoğrafları için uygun olmayabiliyor. Fotoğrafı çeken kişinin kameraya çok yakın olması ve muhtemelen sadece yüz kısmının fotoğraflanması bir profil fotoğrafı için olumsuz özellikler taşıyabiliyor. Başka insanlar tarafından çekilmiş fotoğrafları profil fotoğrafınız olarak seçmek daha mantıklı seçim olabilir.

1/3 Kuralı Uygulayın

Eğer telefonunuzun kamera ayarlarına bakarsanız “ızgara” ve benzeri bir seçenek göreceksiniz. Bu özellik 1/3 kuralı için oluşturulmuş bir taslaktır. 1/3 kuralı, çekilen fotoğrafın eşit şekilde 9 parçaya bölünmesi demektir. Fotoğrafı çekerken ortada kalan alana fotoğrafı çekilen kişinin konumlandırılması ve kenarlarda eşit şekilde boşluk bırakılması için kullanılır. Göze daha düzenli gelecek fotoğrafları bu özelliği aktif hale getirerek çekebilirsiniz.

Filtre Kullanımı

Akıllı telefonların çıkması ile birlikte yüzlerce hatta binlerce fotoğraf filtreleri üretilmekte. Neredeyse her fotoğraf uygulamasında bulunan filtre özelliği, çekilmiş ya da çekilecek fotoğraf için farklı temalarda filtreler sunuyor. Bazısı daha solukken, bazısı ise daha canlı tonlardan oluşuyor. Fotoğrafın temasına göre siz de bu filtrelerden yararlanıp fotoğrafınızı daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Doğru Açı Her Şeydir

Poz vermek fotoğraf çekilmenin en temel gerekliliğidir. Yanlış açılı fotoğraflar sizi olduğunuzdan daha farklı gösterebilir. Bu da karşı tarafa yanlış bir fikir verecektir. Bunu önlemek için bilmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle kamerayı göz hizanızdan çok alttan ve üstten şekilde konumlandırmak sizi olduğunuzdan daha kilolu ya da daha zayıf gösterecektir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için kamera ne kadar uzakta olursa olsun lensi göz hizanıza getirecek şekilde fotoğraf çekimi gerçekleştirilmeli.

Uygun Işık

Kötü ışık alan bir ortamda herhangi bir fotoğraf çekimi yapmak, o çekimi yapan kameranın kalitesi ne kadar iyi olursa olsun kötü gösterecektir. Sarı ve beyaz ışık seçimi de dikkat edilmesi gereken bir nokta. Eğer beyaz bir ışıkta çekim yapıyorsanız cildiniz olduğundan daha canlı gözükebilir. Sarı ışıklı alanlarda çekilen fotoğraflar ise ayarları üzerinde oynama yapmanızı gerektirebilir. Sarı ışık daha çok nesneler için uygun olan bir ışık türüdür. Gün ışığı ise profil fotoğrafı için iyi bir seçim olabilir.

En İyi Fotoğrafı Bulun

Eğer biri sizin fotoğrafınızı çekiyorsa çoklu çekim yapmasını isteyebilirsiniz. Böylece saniyede onlarca fotoğraf çekilmiş olursunuz. Bu fotoğraflara dikkatlice bakarak sizin için en uygun fotoğrafı bulabilirsiniz. Onlarca fotoğrafın içinden en estetik, güzel ve uygununu bulmak hiç de zor değil. Eğer kendi başınıza bir çekim gerçekleştiriyorsanız telefonunuzla uyumlu bir kumanda edinmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Tripod ile sabitlenmiş bir kamera önünde verdiğiniz pozları yakalamak için telefonunuzla bağlı olan bir kumanda kullanabilirsiniz. Oldukça küçük olan bu aletler sayesinde istediğiniz pozu elde dene kadar tek başınıza fotoğraf çekilebilirsiniz.

Yukarıda profil fotoğrafı nasıl çekilmeli anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi profil fotoğraflarını oluşturabileceğiniz cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Evde Manikür Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür, tırnakların sağlığını ve estetiğini korumak amacıyla uygulanan bir bakım işlemidir. Hem kadın hem de erkekler için yaygın…
camasir makineleri nasil sokulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Nasıl Sökülür?

Ev işleri arasında belki de en zahmetli olanların başında çamaşır yıkamak bulunuyor. Kıyafetlerimizin temiz görünmesi ve mikroplardan arınarak…
hoverboard nedir nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Hoverboard Nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknoloji geliştikçe hepimiz bilim kurgu filmlerinde kullanılan cihazların hayatımıza girmesini bekliyoruz. Büyük küçük herkesin en çok sevdiği filmlerin…
firin fani ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Fırın Fanı Ne İşe Yarar?

Yemek yapmayı seviyorsanız evde en fazla vakit geçirdiğiniz yerlerden biri de mutfak oluyor. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde onlara…