Evlerimizin en önemli eşyaları arasında, ev işlerimizi kolaylaştıran ve bize en çok zaman kazandıran beyaz eşyalar yer alıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte eklenen birçok yeni özelliği sayesinde daha konforlu bir yaşama sahip oluyoruz. Beyaz eşyaları doğru bir şekilde kullandığımızda hem daha yüksek performanslı kullanabiliyorsunuz hem de daha uzun ömürlü olmasını sağlıyorsunuz. Beyaz eşyalar arasında çamaşır kurutma makineleri özellikle son dönemde daha fazla evde kullanılıyor. Çünkü modern yaşamın hızına ayak uydurabilmek ve zamanı verimli kullanmamız gerekiyor. Bunun için de teknolojik gelişmeleri birer birer hayatımıza dahil ediyoruz. Düzenli olarak yıkadığımız çamaşırlarımızın kuruması için geçen zamanı tekrar kazanabilmek için de kurutma makinelerine ihtiyaç duyuyoruz. Ortalama olarak yarım günde ya da daha fazla sürede kuruyacak olan çamaşırları birkaç saat içinde kurutmayı başarabiliyoruz. Diğer beyaz eşyaların yanına eklediğimiz kurutma makineleri için evimizde bir de yer ayarlamamız gerekiyor. Eğer geniş bir evde oturuyorsak ve bir çamaşır odası yapıp, çamaşır makinesini de oraya koyabiliyorsak işimiz biraz daha kolay oluyor. Kurutma makinesini de aynı odaya koyabiliyoruz. Ancak küçük ve kendimize göre bir evde yaşıyorsak onun planını ayrı yapmak zorunda kalıyoruz. Evin kullanışlı yapısını bozmadan en doğru yere koyarak yaşam kalitemizi artırabiliyoruz. Bu yazımızda kurutma makinesi nerede olmalı sorusuna cevaplar vermeye çalışarak konu hakkında bilgi sahibi olacağız.

Kurutma Makinesinin Yerini Belirlerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çamaşır kurutma makinesinin nerede olacağına karar verirken dikkat etmemiz gereken ilk nokta, onun için yeterli alana sahip olan bir yer belirlemek oluyor. Çamaşır makinesinin yanında bir yer belirlememiz gerektiği için, yerin ikisi için de yeterli büyüklükte olmasına, kapaklarının duvara çarpmayacak şekilde yerleştirilmesine ve önünden geçebileceğimiz boşluğunun olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.

Kurutma makinelerini çamaşır makinesinin üzerine de yerleştirme imkanı bulunuyor. Bunun için çamaşır makinenizin önden yüklemeli olması ve üzerine yerleştirmek için bazı aparatlarının bulunması gerekiyor. Eğer çamaşır makineniz bunun için uygun bir yerde bulunuyorsa, kurutma makinesini üzerine monte etmek kullanım alanı bakımından çok büyük bir avantaj sunuyor.

Kurutma makinesinin yerini belirlerken dikkat edeceğimiz bir diğer nokta da tesisat bağlantıları oluyor. Mutfak ve banyolar, evlerin ıslak alanları olarak geçiyor. Çünkü su tesisatları buralarda daha yoğun bir şekilde yer alıyor. Kurutma makinesinin de su boruları ve drenaj bağlantıları oluyor. Bu nedenle bulunması gereken yer mutfak, banyoda ya da bunlara yakın bir yerde olması gerekiyor.

Kurutma makinesine atamadığınız bazı kıyafetlerinizin olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bazı hassas kumaşlar, kurutma makinesinin yüksek ısısından kaynaklı zarar görebiliyor. Bu nedenle çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra, kurutma makinesine atacağınız kıyafetleri attıktan sonra diğerlerini havalandırarak kurutuyorsunuz. Evin farklı farklı yerlerinde çamaşır kurutmanız, ortaya çıkan nem açısından sağlıksız ve düzen bakımından da rahatsız edici oluyor. Kurutma makinesinin yakınında çamaşır kurutma askısını koymanız için bir yer olması, büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

Çamaşır kurutma makinesinin yerini belirlerken evin kullanım alanlarını da dikkate alıyorsunuz. Eğer küçük çocuğunuz varsa ve ev işleri yaparken ona da göz kulak olmanız gerekiyorsa, evde en çok zaman geçirdiğiniz yere yakın bir noktada olması fayda sağlıyor. En çok zaman geçirdiğiniz yer olarak oturma odasının ya da salonun içinde olması estetik olarak hoş bir görüntü sunmuyor. O yüzden bu odalara yakın olan mutfak, banyo ya da tesisatın geçtiği farklı bir yer daha iyi oluyor.

camasir makineleri nerede olmali teknosa

Kurutma Makinesi En Yaygın Nerede Kullanılıyor?

Eğer evinizde çamaşır odası olarak kullanacağınız ayrı bir odanız bulunmuyorsa, en yaygın olarak kullanılan yerleri tercih edebiliyorsunuz. Bunların her birinin kendilerine göre artıları ya da eksileri bulunduğu için kendinize göre değerlendirmesini yapabiliyorsunuz.

Mutfak

Mutfaklar, her evin merkezi olarak görülüyor. Aile bireyleriyle sohbetler en çok burada yapılıyor, sohbet ederken aynı zamanda yemeklerinizi de yapabiliyorsunuz. Çamaşır ve kurutma makineleri burada olduğunda, ekstra gürültülü bir ortama sahip oluyorsunuz. Makinenin hızlı dönmesiyle ortaya çıkan gürültü oldukça dikkat dağıtıcı oluyor. Ayrıca mutfakta yemek pişirirken genellikle çevreye yağ ya da yemek artıkları sıçrayabiliyor. Bundan dolayı kurutma makinesini daha sık temizlemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Banyo

Banyolar hem çamaşır makineleri hem de kurutma makinelerinin bulunması gereken en doğal ortam olarak öne çıkıyor. Mutfağa göre çok daha iyi bir konum oluyor. Banyo yapmadan ya da duş almadan önce kirlililerinizi çamaşır makinesine atabiliyor, çamaşırlarınız yıkandıktan sonra hemen kurutma makinesine atarak çalıştırabiliyorsunuz. Bütün bunlar size ev işleri arasında önemli ölçüde zaman kazandırmış oluyor. Küçük evlerde çoğunlukla bir banyo olduğu için burada tek bir dezavantaj bulunuyor. O da banyonun aile fertleri tarafından kullanım durumları olarak gözüküyor. Çünkü banyo kullanılırken bu cihazlara çamaşırları koyup çalıştırma imkanınız olmuyor. Bu da yoğun kullanılan zamanlar dışında kullanmanızı gerektiriyor.

Koridor

Eğer mutfağınızda ya da banyonuzda kurutma makinesi için yeterli alanınız bulunmuyorsa, koridora yerleştirmek de güzel bir alternatif oluyor. Su borularına ve drenaja erişmesi de gerektiği için banyo ya da mutfağa yakın bir koridor olması, evde fazla tesisat işi çıkarmıyor. Çamaşır ve kurutma makineleri gürültülü cihazlar olduğu için koridorda çıkaracağı ses oldukça rahatsız edici olabiliyor. Bu nedenle eğer yeterli alanınız varsa kurutma makinesinin olduğu yeri bölebiliyorsunuz. O bölmede ses yalıtımı da yaptırdığınızda çok daha kullanışlı ve konforlu bir yere sahip olmuş oluyorsunuz.

Yukarıda kurutma makinesi nerede olmalı sorusuna cevaplar vermeye çalıştık.

Siz de kendinize uygun en ideal beyaz eşyaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nesnelerin interneti nedir teknosa
Devamını Oku

Nesnelerin İnterneti Nedir?

Basit bir şekilde tanımlamak gerekirse nesnelerin interneti, internet üzerinden iletişim kuran, birbirine bağlı fiziksel cihazlardan oluşan bir sistem…
google lens ile yapabilecegin seyler teknosa
Devamını Oku

Google Lens İle Yapabileceğiniz Şeyler

Teknolojik gelişmeler sadece cihazlar üzerinde gerçekleşmiyor. Aynı zamanda uygulamalar da sürekli olarak gelişmeye ve hayatımızı kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.…
Araç içi kamera marka tavsiyeleri
Devamını Oku

Araç İçi Kamera Markaları Tavsiye

Trafiğe çıktığınızda ne kadar dikkatli olursanız olun, çeşitli kaza riskleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Aracınızı park ettiğiniz yerde başkaları…