Son yıllarda birçok insan için robot süpürgeler, zaman ve enerji harcamadan temizliği sağlamanın harika bir yolu oluyor. Robot süpürgeler; programlanabilir kontrollere, sensörlere ve robotik sürücülerle birleştirilmiş temizleme sistemine sahip olmalarıyla otonom bir süpürge olarak öne çıkıyor. Bazı tasarımlar, dar köşelere ulaşmak için döner fırçalar kullanırken bazıları, vakumlama özelliği gibi bir dizi temizleme özelliği içeriyor. Yeni modeller, daha iyi haritalama, nesne tanımlama ve olay tabanlı temizlik için yapay zekâ ile öğrenme yeteneği kullanıyor. Robot süpürgeler genellikle geleneksel elektrikli süpürgelerden daha küçük ve hafif oluyor. Geleneksel bir elektrikli süpürgenin aksine robot süpürge, tüm işi kendi başına yapabiliyor. Diğer bir fark da robot süpürgenin normal bir elektrikli süpürgeye kıyasla genellikle daha sessiz olması oluyor. Robot süpürgeler daha kompakt olmaları sayesinde yatakların, koltukların, masaların altında veya dolaplarda saklanabiliyor. Normal bir elektrikli süpürge ise robot süpürgeye kıyasla daha fazla alan gerektiriyor. Kullanıcısı için en büyük avantajı kolaylık sağlaması oluyor. Piyasada her fiyatta ve özellikte robot süpürgeler mevcut bulunuyor. Tefal robot süpürge modelleri tam da bu noktada hem fiyat hem de performans açısından beklentileri karşılıyor. Farklı seçenekleri sayesinde aranılan özelliklere uygun robot süpürgeye ulaşmak mümkün oluyor. Tefal Explorer S75 robot süpürge, gelişmiş özellikleri sayesinde Tefal robot süpürgelerin en iyi modellerinden olma özelliğini taşıyor. Peki Tefal Explorer S75 robot süpürgenin öne çıkan özellikleri neler? İşte Tefal Explorer S75 robot süpürge hakkındaki 5 gerekli bilgi…

Yüksek Teknoloji

Tefal Explorer S75 robot süpürge, ultra yüksek teknolojisi ile ileri seviye bir temizlik sunuyor. Evin her bir köşesine kullanıcısının zahmet vermesine gerek kalmadan ulaşabiliyor. İleri düzey teknolojisi, ulaşılması zor yerler ve köşeler için iki adet yanal fırça bulunduruyor. Bir alan ne kadar kirliyse o alanı temizlemek için o kadar fazla zaman harcıyor. Özellikle evcil hayvan dostu olması özelliği ile öne çıkan Tefal Explorer S75 robot süpürge, evcil hayvan tüyleri ve zorlu kirliler için; evcil hayvan dostu turbo fırça ve ek paspas bulunduruyor. Yüzey algılama özelliğine sahip olması sayesinde yüzey tipine göre temizlik yapabiliyor. Halı, kilim vb. farklı yüzeylerde derin temizlik sunuyor ve yüzey tipine göre gücü otomatik olarak ayarlanıyor. Tefal Explorer S75 robot süpürge, maksimum 2700pa emiş gücü ile öne çıkıyor. Mevcut halı algılama özelliği ile halıların üzerindeyken çekiş gücünü otomatik olarak arttırıyor. 1,6cm engel aşma özelliği, kolaylıkla halıların üzerine çıkmasını ve yüksek performans göstermesini sağlıyor. Tamamen ücretsiz olan gelişmiş ve sesli asistan özelliğine sahip uygulamasıyla robot süpürge, kullanıcısına ev içi navigasyon ve haritalama sunuyor. Zamandan ve emekten tasarruf etmeyi sağlayarak kullanıcısına büyük kolaylık imkânı veriyor.

2.      4 Farklı Fonksiyon

“Otomatik Mod”, “Bölge Modu”, “Oda Modu”, “Nokta Modu” olmak üzere dört farklı programla öne çıkan Tefal Explorer S75 robot süpürge, farklı temizlik özellikleri ile dikkat çekiyor. “Otomatik Mod” evin her köşesinin klasik biçimde temizlenmesini sağlıyor. “Bölge Modu” özellikle temizlenmesi istenen bir bölge varsa bu bölgeyi temizlemek için kullanılıyor. Bu modda, temizlenecek olan bölge uygulama üzerinden işaretleniyor ve böylelikle robota komut gönderiliyor. Bölgenin temizliği bittikten robot, şarj istasyonuna geri dönüyor. “Oda Modu” özellikle temizlenmesi istenilen belli bir oda varsa sadece bu odada temizlik yapılmasını sağlıyor. Bu modda farklı odalara uygun olarak çekiş gücü ayarlanabiliyor. “Nokta Modu”, robotun herhangi bir noktaya gönderilebildiği özel bir mod olarak öne çıkıyor. Özellikle belli bir nokta ve tek bir alan temizlenecekse alan bu mod üzerinden haritada seçiliyor.

Uzun Ömürlü Batarya Özelliği

Tefal Explorer S75 robot süpürge, tek seferde 120 metrekareye yakın alanı ve bölgeyi temizleyebilme özelliğine sahip oluyor. Uzun ömürlü bataryası sayesinde uzun süreli temizlik imkânı sağlıyor. Şarjı, neredeyse tüm evi temizleyene kadar bitmiyor.

Tefal Explorer S75 robot süpürge, kendi kendini şarj edebilme özelliğine sahip oluyor. Bu sayede manuel şarj etme konusunda endişelenmeye gerek kalmıyor. Temizlenecek olan bölge temizlendikten ve görev tamamlandıktan sonra robot süpürge, şarj istasyonuna geri dönüyor. Bu özellik; pil zayıfsa ya da temizlik bittiyse robot süpürgenin otomatik olarak şarj olacağı anlamına geliyor.

Güç seviyesinin tamamen ihtiyaca göre ayarlanabilmesi sayesinde Tefal Explorer S75 robot süpürge, 65 dB ses seviyesinde konforlu ve verimli temizlik sunuyor. 65 dB ses seviyesi, konuşma ses seviyesinin biraz üzerinde oluyor.

tefal robot supurge teknosa

Uygulama Üzerinden Kontrol

Tefal Explorer S75 robot süpürge, akıllı telefona yüklenen Türkçe uygulama üzerinden kullanılabiliyor. Kullanımı oldukça basit olan uygulama ile robot süpürgenin bütün kontrolleri ve ayarları yönetilebiliyor. Uygulama üzerinden seçilen haftanın belirli günleri ile evin temizliği planlanabiliyor. Böylelikle evin temizliği sürekli komut girmeye gerek kalmadan otomatik hale getirilebiliyor. Uygulama içerisinde yasaklı bölge seçimi de yapılabiliyor. İstenilen odaların ve bölgelerin temizliği de yine bu uygulama üzerinden seçilerek gerçekleştirilebiliyor. Robot süpürge, uygulama olmadan da temizlik yapabiliyor. Ancak uygulama olmadığı zaman; oda ve bölge seçimi ile yasaklı bölge ve temizlik planlama gibi özellikler kullanılamıyor.

Kişiselleştirilmiş ayarlar sunan Tefal Explorer S75 robot süpürge, ihtiyaçlara göre özelleştirilebiliyor. Akıllı bölgesel temizlik modu ve yasaklı bölge modu ile odalara göre temizlik yönetilebiliyor. Kalıcı harita kaydı ile tüm özellikleri kolaylıkla kullanmak mümkün hale geliyor. Tefal Explorer S75 robot süpürge, LIDAR sensörü sayesinde 3 boyutlu tarama yapıyor ve bu kalıcı haritayı uygulamaya kaydediyor. Uygulama içerisinden bu haritada; oda, bölge, yasaklı bölge ve nokta seçimi yapılabiliyor. Uygulama arayüzü, basit bir kullanım sağlıyor. Kalıcı harita üzerinde değişiklik yapabilmek oldukça kolay hale geliyor. 4 adet kadar farklı harita uygulama üzerinde kaydedilebiliyor. Böylelikle robot süpürge, birden fazla evde veya katta rahatlıkla kullanılıyor.

Kolay Bakım

Manuel elektrikli süpürgelerle karşılaştırıldığında Tefal Explorer S75 robot süpürge, minimum miktarda bakım gerektiriyor.

Robot sensörlerini kuru, yumuşak bir bezle temizlemek gerekiyor. Toz haznesini, köpüğü ve filtreyi her hafta temizlemek önemli oluyor. Hazneyi temizlemek için sırasıyla; açma düğmesine basmak, toz haznesini açmak, filtre gövdesini çekerek filtreyi ve köpüğü çıkarmak, filtreye bir çöp kutusunun üzerinde hafifçe vurmak ve ardından köpük, toz haznesi ile filtre gövdesini suyla durulamak gerekiyor. Süpürgeye zarar vermemek açısından bu parçaları 12 saat boyunca kurumaya bırakıp tüm parçalar tamamen kuruduktan sonra geri takmak gerekiyor. Yan fırçaları ayda bir temizlemek, makinenin iyi bir performans gösterebilmesi açısından mühim oluyor. Yan fırçayı temizlemek için bir temizleme fırçası kullanmak ve dolanan nesneleri temizlemek gerekiyor. Tekerleklerin temiz olmasını sağlamak için ise ön, sol ve sağ tekerlekleri haftada bir kez temizlemek yeterli oluyor.

Tefal Robot Süpürge ile Temizlik Oldukça Zahmetsiz ve Kolay

Tefal Explorer S75, zahmetsiz ve kolay temizliği sağlıyor. Kullanıcısının evde olmasına gerek duymadan komutu alarak istenilen odayı, bölgeyi ya da tüm evin zeminini kolaylıkla temizliyor. Yüksek teknolojisi ile her yüzeyde üst düzey temizliği vaad ediyor.

Siz de en iyi robot süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hdr nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDR Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı alanlardan biri de görüntü teknolojisi oluyor. İzlediğimiz görüntülerin daha etkileyici ve daha gerçekçi…
En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli
Devamını Oku

En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve dijitalleşmenin insan alışkanlıklarına etkileri sayesinde pek çok aktivite daha ulaşılabilir ve kolay bir şekilde…
hangi bebek telsizini almaliyim teknosa
Devamını Oku

Hangi Bebek Telsizi Almalıyım?

Bebeğinizin uyku saatinde ne yaparsanız yapın onu yakından takip etmeniz gerekir. Bu nedenle kaliteli bir bebek monitörü almak…
apple airpods 2 nesil ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Apple AirPods 2. Nesil Özellikleri

Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdüğünde devrim niteliğinde bir tanıtımla duyurmuştu. Kullanım kolaylığı ve şık duruşuyla beğenilen AirPods…