Teknoloji her geçen gün biraz daha ilerliyor. Hayatımıza hız ve kolaylık kattığı da tartışılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Artık daha hızlı hareket ediyor, iletişim kuruyor ve öğreniyoruz. Kimilerince dijital çağ olarak adlandırılan günümüzde, gereken seviyede bilgiye, ihtiyaç duyulan internet alt yapısına ve de cihazlara sahip olduğunuzda aslında hayat arzu edilen şekliyle ilerleyebiliyor. Dijital çağ ile birlikte hayatımızı daha kızlı ve kolay hale getiren yeniliklerden birisi de Google Haritalar servisi… Google Harita Servisi nasıl kullanılır, işte pratik ipuçları:

Google Haritalar Nedir?

Google Haritalar web tabanlı bir harita uygulaması. Dünyanın en popüler harita uygulaması olan Google Haritalar ile 3 boyutlu olarak sokak sokak dolaşıp dünya üzerinde gezilebiliyor.  Bu uygulama ile dijital olarak dünya üzerinde herhangi bir parka ya da bir restorana hatta bir müzeye bile ulaşmak mümkün oluyor.

Harita üzerinde gitmek istediğiniz noktayı tıkladıktan sonra uygulama size en kolay şekilde hedefinize ulaşabileceğiniz rotayı sunuyor. Buna ek olarak hem araç hem de yayalar için alternatif yollar, ulaşım süreleri ve trafik durumu gibi birçok önemli bilgiye de Google Haritalar yer veriyor.

google harita servis nasil kullanilir teknosa

Google Harita Servisi Nasıl Kullanılır?

Google Haritalar’ı kişisel bilgisayarınızda kullanıyorsanız fare yardımıyla imleci sürükleyip bırakmak uygulamayı kullanmak için en pratik yol olacaktır. Sol tıkladıktan sonra basılı tutarak harita üzerinde gezebilmeniz mümkün. Örneğin Türkiye haritası üzerinde Karadeniz’e doğru ilerlemek istiyorsanız sol tıklayıp basılı tutarken imleci aşağı doğru sürüklediğinizde harita Karadeniz’e doğru yakınlaşıyor. Haritadaki herhangi bir konuma yakınlaşmak için ise istenen noktaya çift tıklamak gerekiyor. Bunun dışında yakınlaşıp uzaklaşmak için fare üzerindeki tekerlek ya da ekranın sağ altında bulunan artı eksi simgeleri de kullanılabilir.

Google Haritalar kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ise şunlar.

Simgelerin Kullanımı

Google Haritalar sunduğu gezinme simgeleriyle kullanıcılar, haritaların görünüşünde ve çalışma şekillerinde değişiklik yapabiliyor. Görünüm açısından harita, uydu ve arazi simgeleri bulunuyor. “Harita” görünümünün, sokak haritasına benzediği söylenebilir. Varsayılan harita görünümü olan bu haritada küçük yollar, büyük yollar ve otoyollar sırasıyla beyaz, sarı ve turuncu olarak görünüyor.

Bir diğer simge olan “uydu” simgesine tıklandığında ise harita uydudan bakılıyormuş gibi kuşbakışı olarak görünüyor. Bu harita görünümünde yeterince yakınlaştırıldığında evlerin çatıları rahat bir şekilde görülebiliyor.

Harita görünüşü olarak kullanabileceğiniz alternatiflerden biri de “arazi görünümü” simgesi. Bu simgeye tıklandığında arazinin yapısı saptanabiliyor. Çalışma şekillerine göre ise trafik ve sokak görünümü simgesi bulunuyor. Trafik simgesine tıklandığında gerçek zamanlı olarak trafik sıkışıklığı görülebiliyor. Bu simgede yeşil renkli yollar akıcı, kırmızı renkli yollar yoğun trafiğe sahip anlamına geliyor.

Kullanım, Navigasyon ve Yer Ekleme

Android cihazlarda Google Haritalar genelde yüklüyken iOS işletim sistemine sahip bir cihazlarda sonradan yüklemek gerekiyor. Uygulamayı kullanmaya başlarken ilk olarak ev ve iş yeri adresi gibi bilgiler kaydedilerek bu yerlere giderken en uygun rotalar belirlenebiliyor.

Navigasyon kullanımı da bir başka avantaj. Mobil cihazınızda GPS’i açıp gerekli izinleri verdikten sonra Google Haritalar, trafik yoğunluğunu ve trafik levha ve işaretlerini de dikkate alarak sizi en uygun şekilde hedefinize sesli yönlendirmeler yaparak ulaştırıyor.

Yer ekleme özelliği ile de işletme harita kaydı yaparak harita üzerinde yer alınabiliyor. Google gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerçek bir işletme olduğunuza kanaat getirirse artık işletmeniz harita üzerinde gösterilmeye başlıyor. Sizi arayanlar adınızın üzerine tıklayıp gerekli izinleri verdikten sonra en uygun rotayı takip ederek sizi bulabiliyor.

Siz de tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi 10 Su Sebili Tavsiyesi
Devamını Oku

En İyi 10 Su Sebili Tavsiyesi

Su tüketimi, sağlığımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Her bir damlasında doğanın tazeliğini hissetmek, sağlıklı yaşamın en temel adımlarından biridir.…
hdmi kablo nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDMI Kablo Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar, televizyon ve oyun teknolojisi büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte hayatımıza yeni araç ve…
Devamını Oku

Piyasadaki En İyi Kulaklık Modelleri

Bazen çalışırken bazen yürüyüş yaparken bazen de trafikte…Hayatın koşuşturmacası içinde çoğunlukla yanınızda olan kulaklıklar pek çok farklı modelde ve değişik…
AirPods 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

AirPods 3 Özellikleri Neler Olabilir?

Airpods 3, Apple’ın kablosuz kulaklık pazarındaki bir sonraki büyük sürümü olarak şekilleniyor. Apple, Beats Studio Buds’ı sürpriz bir…