Oppo’nun Reno 5 Lite modeli; hızlı şarj, yapay zekâ, renkli portre video, çift görüntülü video ve büyük pil özellikleri ile öne çıkıyor. Bu yazımızda Oppo Reno 5 Lite özellikleri hakkında bilgiler paylaşacağız.

Kamera

Arka kamerası 48MP, ön kamerası 32MP olan Oppo Reno 5 Lite; yapay zeka destekli, dört lensli kamerasıyla kullanıcısına, kaliteli bir çekim deneyimi sunuyor. Kamerasında; makro çekim, ultra geniş açı ve yakınlaştırılmış çekim özellikleri sunarak yüksek netliğe ve canlılığa sahip çekimler yapmayı sağlıyor. Çekilen görüntülerin, ayrıntılı ve kaliteli olması; kullanıcısına yüksek standartlı çekim yapma şansını veriyor.

Yapay zekâ renkli portre video özelliğiyle dikkat çeken Reno 5 Lite; video çekimlerinde arka planı siyah beyaza çevirirken öznenin doğal renkleriyle kalmasını sağlayarak kullanıcıya harika çekimler yapmayı vadediyor. Tek renkli video seçeneği de sunarak RGB tonlarını koruyor ve tek rengin öne çıktığı harika çekimler yapmayı sağlıyor.

Çift görüntülü video özelliği ile hem çekilen anı hem de çeken kişinin görüntüsünü bir araya getirerek farklı bir deneyim yakalamaya neden oluyor. Yapay zekaya sahip sahne geliştirme özelliği olan kamerasıyla, çekilen görüntünün tonlarını otomatik olarak ayarlayarak görüntünün güzelliğini vurgulamaya olanak veriyor. Arka plan ayarları sayesinde, özneyi öne çıkarırken parlak renkler ve efektlerle arka planı güzelleştiriyor.

oppo reno 5 lite ozellikler teknosa

Performans

Göz alıcı ve canlı görüntüleri yakalamak için, yapay zeka özelliğine sahip NPU MediaTek Helio P95 sekiz çekirdekli işlemciye sahip olmasıyla öne çıkıyor. Sistem performansı iyileştirici özelliği sayesinde uzun süreli kullanımlarda bile yavaşlamadan kullanım deneyimini üst seviyede tutuyor. 30W hızlı şarj özelliği olan Reno 5 Lite, yalnızca 5 dakikalık şarj etmede bile 3 saate yakın sürede video izleyebilme olanağı sağlıyor. 4310mAh büyük pil özelliği bulunan Reno 5 Lite, yüzde 5 pil ömrüyle dahi kullanıcısına, 1 saatten fazla süre boyunca arama yapabilme imkânı veriyor. Süper gece beklemesi özelliği ile uyku saatlerinde pil kullanımını minimum seviyede tutuyor.

Reno 5 Lite; 8 GB RAM ve 128 GB ROM kapasitesiyle kullanıcısına, yüksek seviyede bellek kullanım hacmi veriyor. Android 11 tabanlı ColorOS 11.1 işletim sistemi bulunuyor. Ayrıca; jeomanyetik sensör, ışık sensörü, yakınlık sensörü, ivmeölçer ve jiroskop özelliklerine de sahip.

Tasarım

Ultra ince gövdesi ve güçlü donanımı ile Reno 5 Lite, zarafeti ve performansı bir araya getiriyor. Akan ışık tasarımına sahip olması ile yumuşak ve canlı renk geçişleri oluşturarak şık bir görünüm yaratıyor. Aurora Moru ve Sonsuz Siyah renk seçenekleriyle öne çıkan Reno 5 Lite, cesur ve canlı renkleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Aurora Moru sürekli değişen mor rengiyle, Sonsuz Siyah ise mürekkep rengi siyahıyla tarzını ortaya koyuyor.

Ekran içi parmak izi özelliği ile telefonun kilidi anında açılıyor ve bunu yaparken gizliliği korumayı sağlıyor. Ayrıca yüz tanıma kilidi de bulunuyor. Yapay zekâ özelliği sayesinde parlaklık seviyesi, gece ve gündüz otomatik olarak değişiyor. Böylelikle kullanıcısının göz rahatlığını sağlamayı amaçlayarak kullanım deneyimini iyileştirme ve arttırma imkânı veriyor. Boyut ve ağırlık yönünden Reno 5 Lite yaklaşık olarak; 160,1mm yüksekliğe, 73,2 mm genişliğe, 7,8 mm kalınlığa, 172g ağırlığa sahip. Ekran boyutu ise 16,34 cm olarak öne çıkıyor.

Yukarıda Oppo Reno 5 Lite özellikleri hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de bütün Oppo telefonları bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…
katlanabilir telefon ozellikleri neler
Devamını Oku

Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler?

Teknoloji her yıl muhteşem bir hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz ürünler artık hayatlarımızın…
cep telefonunuzu ne zaman degistirmelisiniz teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sık kullanım nedeniyle veya farklı sebeplerle arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda kimi kullanıcılar,…