Bilgisayarların olmazsa olmaz parçalarından biri olan klavyeler artık yenilikçi teknoloji sayesinde daha fonksiyonel kullanıma sahip. Klavyeler sadece bilgisayar kullanımıyla sınırlı değil. Akıllı TV, tablet, telefon gibi elektronik aletlerin bir parçası olarak da kullanılabilir. Söz konusu elektronik ürünlerin yardımcısı niteliğindeki klavyeler daha kullanışlı bir hale getirmek amacıyla kablosuz olarak tasarlanır. Kablosuz klavyelerin en büyük özelliklerinden biri hareket özgürlüğünü kısıtlamadan kullanılabilir olması. Sadece Bluetooth bağlantısı gerektiren kablosuz klavyeler geniş bir mesafede bağlı oldukları cihazda işlem yapabilmeyi sağlar. Siz de ofis çalışmaları, eğitim ya da oyun ve benzeri gibi eğlence odaklı aktivitelerde kablosuz klavye modellerini tercih ederek daha konforlu bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kablosuz Klavye Seçimi Nasıl Yapılır?

Kablosuz klavye modelleri taşınabilir bir özelliğe sahiptir. Kablosuz klavyeler kullanım amacına bağlı olarak çeşitli modellere ayrılabilir. Kablosuz klavye seçimi kullanım alışkanlıklarına veya kullanım amacına bağlı olarak yapılmalıdır. Bunun için kablosuz klavyeler hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız ve hangi amaçla kullanacağınızı iyi bir şekilde saptamanız gerekir. Sürekli masa başında durmayı gerektirmeyen kablosuz klavyeler kullanıcılarına rahatlık sağlarken amacına uygun seçilmiş bir kablosuz klavye ile çalışmak ve oyun oynamak süreci daha keyifli hale getirebilir. Siz de kablosuz klavye tavsiyesi için seçeneklere göz atıyorsanız, modeller hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kablosuz Mekanik Klavye

Wireless klavye olarak da adlandırılan kablosuz klavyeler, mekanik özelliği taşıyorsa daha hassas bir yapıya sahip demektir. Kablosuz mekanik klavyeler tam veya yarım mekanik olarak iki şekildedir. Tam mekanik klavyeler tuş basışı esnasında anında tepki verirken yarı mekanik klavyelerde gecikmeler meydana gelebilir. Bu nedenle oyun esnasında hız ve tepkilerin önemli bir unsur olmasından dolayı oyun tutkunlarının kablosuz klavyeyi tam mekanik modellerden seçmeleri önerilir.

Multimedya Özellikli Kablosuz Klavye

Ders çalışmak veya diğer gündelik işlerin yanı sıra film izlemek, müzik dinlemek ya da oyun oynamak amacıyla bilgisayar kullananlar için multimedya özellikleri eklenen kablosuz klavyeler de mevcut. Multimedya özellikli kablosuz klavyeler sayesinde mouse kullanmadan klavye üzerinden izlenilen film izlerken ses seviyesi ayarlanabilir, müzikler arasında geçiş yapılabilir veya oyun durdurulabilir. Bu özel yönlendirme tuşları sayesinde keyfli anlarınızı daha rahat bir şekilde yönetilirsiniz. Üstelik kablosuz olduğu için özellikle akıllı televizyonlarda söz konusu özellikleri kullanmak oldukça kolaylık sağlar.

Ergonomik Kablosuz Klavye

Saatlerini bilgisayar başında geçirmek zorunda kalan öğrenciler, ofis çalışanları ya da tasarımcılar için tasarlanan ergonomik klavyeler, kablosuz seçenekleriyle de öne çıkar. Uzun saatler boyu bilgisayar başında vakit geçirmek bir takım sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Özellikle uzun saatler klavye kullanımına bağlı olarak bilekte ağrı veya farklı problemler gelişebilir. Bu sebeple klavye ile yoğun çalışan kişiler ergonomik tasarımlı kablosuz klavyeleri tercih edebilirler. Ergonomik klavyelerde bilek bölümünü destekleyen alanlar yer alır. Bilekteki baskıyı hafifleten dolayısıyla bilek ağrılarını azaltan bu özel tasarımlı ergonomik klavyeler daha sağlıklı bir seçim olabilir.

Sesli ve Işıklı Kablosuz Klavyeler

Karanlık veya loş ortamlarda klavye kullanmak isteyenler için tasarlanan ışıklı klavyeler tuşların daha net görülebilmesine imkan tanır. Ayrıca oyun severler için özel olarak tasarlanan rengarenk ışıklı klavyeler ile oyun masasının aurasını değiştirmek mümkün. Görsel şölen haline gelen ışıklı klavyeler oyunculara daha keyifli oyun deneyimi sağlayabilir. Işık rengi bazı modellerde sabit bazı modellerde kişiselleştirilebilir özelliktedir. Geç saatlerde yazı yazmayı sevenler için daha soft ışıklı klavye seçimi doğru bir tercih olur. İsteğe göre sesli veya sessiz tuşlu klavyeler de vardır. Sessiz çalışan kablosuz klavyeler çalışma ortamında sessizlik isteyenler için daha uygun bir seçim olabilir.

En İyi Kablosuz Klavye Önerileri

Piyasada pek çok kablosuz klavye markası ve modeli yer alsa da kullanıma en elverişli ve uzun ömürlü olanını tercih etmek gerekir. Ayrıca belli bir bütçe ayırmalısınız. Oyun oynarken, gündelik işlemleri sürdürürken ya da ders çalışırken yararlanılan klavyeler ne kadar fonksiyonel ve uzun ömürlü olursa o kadar kullanım deneyimini keyifli hale getirir. Bu nedenle kablosuz klavye seçiminde alanında daha başarılı marka ve modellere yönelebilirsiniz. Aşağıda yer alan en iyi kablosuz klavye önerilerine göz atarak bilgi sahibi olabilir, kararınızı o yönde verebilirsiniz.

Apple Magic Keyboard – Numeric Keypad

Teknoloji devlerinden biri olan Apple sunduğu klavye ile adından söz ettirmeyi başarır. Tek şarjla yaklaşık otuz gün kullanılabilen bu özel ürün yalnızca iOS ve MacOS işletim sistemli cihazlara uyumlu bir şekilde çalışır. Hem tasarım hem kullanım bakımından iddialı bir performansa sahip olan kablosuz klavye en iyi kablosuz klavyelerden biri sayılabilir.

Logitech Ergo K860

Özel tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan ürün eğimli duruşu ve bilek destekli bölümüyle göze çarpar. Ergonomik bir hedefle tasarlanan kablosuz klavye özellikle saatlerini bilgisayar başında geçiren ofis çalışanları için uygundur. Her işletim sistemiyle uyum gösterir ve kolay bağlantı sağlar. Ayrıca tuşlara belirli görevler atayara kişiselleştirilebilir. Böylece kullanım alışkanlığına bağlı olarak istenilen yönlendirme veya görevler tek tuşla sağlanabilir.

Royal Kludge RK68

Söz konusu üründe numerik tuş takımı yer almaz. Bu nedenle diğer klavyelere nazaran daha küçük boya sahiptir. Özellikle ofise ya da okula götürürken oldukça kolaylık sağlar. Daha küçük boya sahip olması çantalarda rahat taşınabilmesini kolaylaştırır. Cihaz kablosuz mekanik klavye önerisi arayanların zevklerine hitap etmeyi başarır.

Microsoft N9Z-00017

Kablosuz klavye önerisi olarak öne çıkan ürünün en büyük özellik touchpad’e sahip olmasıdır. Böylece klavye aynı zamanda fare olarak da kullanılabilir. Özellikle akıllı televizyonları yönlendirmek amacıyla tasarlanan bu özel kablosuz klavye yaklaşık dokuz metreye kadar uzaktan kullanılabilme imkanı tanır.

Logitech Pop Keys 920-011526

İlgi çekici tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken ürün mekanik tuşlara sahiptir. Ayrıca tuş takımını istenilen renk ve desenlere göre kişiselleştirmek mümkün. Özellikle emoji ve multimedya tuşlarıyla gençlerin ilgisini çeken bu özel tasarımlı kablosuz klavyedeki tuşlara istenilen görevler atanabilir. Söz konusu klavye güç tasarrufu moduyla daha uzun süreli kullanıma olanak sağlar.

Siz de kullanım amacınıza veya alışkanlıklarınıza bağlı olarak seçim yapabilir, oyunlarda veya günlük çalışmalarınızda konforlu bir klavyenin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
sony televizyonlara yakindan bakalim teknosa
Devamını Oku

Sony Televizyonlara Yakından Bakalım

Evlerimizde ve ofislerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında televizyonlar geliyor. Kullanımı yıllar içinde hiç azalmadığı gibi teknolojik gelişmeler…
fotograf makinesi ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Fotoğraf Makinesi Ne Zaman İcat Edildi?

Fotoğraf makineleri, hayatımızdaki önemli anlarımızı ölümsüzleştirmek için vazgeçemediğimiz cihazlarımızdan biri durumunda. Gelişen teknolojiyle birlikte dijitalleşen ve artık cep…
freedos bilgisayar nedir teknosa
Devamını Oku

Freedos Bilgisayar Nedir?

Özellikle son dönemde bilgisayar almaya karar verdiğimizde modellere göz atarken karşımıza Freedos terimi oldukça fazla çıkıyor. Freedos kelimesiyle…